March 24, 2008

im back!!!

.
.
setelah sekian lama x meng'hapdet' mende alah nih..
sbenarnye las 2 week aku terlalu lalu busy...
dgn knduri arwah yg bleh katakan tiap2 mlm ade kat ampang..
nk xnak aku kne pegi..
that's what a GF shud do kan...when the BF is really down..
so aku pon hanya berulang alik ke ampang lebih kurang seminggu..
7 ari 7 malam la...=)
dah tu ng dinner plak...tu pon aku xpegi ja..nak hapdet ape..gmbr pon xde..
baju ade je..tp dah x pegi nk pakai watpe kan..
hahahah...aku g wat show je..
show menari menari la...ape lg aku nih..
pas show aku tros blah g ampang blk...
.
.
lepas dinner tu plak..a week afta dat..aku demam pulak....
hesh!!! lepas satu, satu..
sabar je la kan..haaa..lupe plak nk gtaw..
time aku bz dgn knduri arwah tu..aku ade kne alergic trok sgt..
satu badan ha merah2..kul 4 pg aku g klinik g inject..
x tahan sgt da...melayang pon melayang la dwet aku janji aku leh tido ng aman..
hahahaha...
nih aku demam time minggu maulidur rasul..
aku pon ape lagi amek kesempatan ar balik umah..
ari kat umah..pon x baek2 lak lagi demam aku nih..
ape ke degil sgt aku pon x taw...
skg nih demam da ok la..
cume selesema n batok je blom ok...
.
.
4 ur info..sejak aku demam, berat aku da turun 3 kilo taw..
hahahahaha...sonok! ye la..kan demam, saket tekak..mane lalu nk makan kan..
so aku pon jadi kurus..
*suke suke*




gambar



-hari kenduri arwah-

-di bangsar-buat2 muka-




-demam -

March 12, 2008

betapa dia menyayangi ayahnya...

.
arini aku ke kelas seperti biase...dan bermesej2an dengan nya seperti biase...ha...lagi satu x bgtaw..aku on diet arini...mkan laksa je tgh hari...n mlm nugget 3 ketol...dah turun stgh kilo...kekekekeke....=) nk dijadikan cerita, aku pegi la ke lab petang tu...from 2 to 5...naseb baek aku nye group dpt experiment yg senang n cepat abes dis week....for ur info, nuclear science student wat experiment laen2 time lab...lab report mmg xleh tiru ah.bley tiru..nk wat experiment pon kne btol2, xleh maen2 sbb dalam aritu kite je yg wat experiment tu...yg laen diorg nye pasal la...

3.30ptg....aku nye experiment dah siap!!!! ape lagi..g kaco2 org len yg x siap lg la experiment..hahahahaha...tensen je sape yg x siap lg...kitrg yg dah siap awal ni bkn setakat mngaco je taw, tolong watkan skali..baek x..?? gegegegegege....tibe2 kan...

*truuttt* *truuuttt*

nset dalam poket aku vibrate....tgk2 si topet ampang call...pick up cam bese je la aku pon..ng nada riang lg...

aku: halluuuuu...(nada riang & manja)
topet: mira, u katne?? bapak _ _ _ _ meninggal ek??

berderau darah aku...jantung aku mcm baru lepas lari seratus meter...kaki mcm nk lemah..nk terduduk pon ade...tp aku kuatkan diri ckp lg..

aku: xtaw pon...die x bgtaw pon..i kat class nih...
topet: yeke? k2...i check blk k..nnt i confirm ng u...

aku tros g kat syak...dgn muke tersgt2 la terkejut...aku gtaw die...5 mins afta dat, aku dpt msg dr topet..."yup,confirm bapak die meninggal..i kat umah die nih..."aku try jd tenang....tp xbley...jantung aku still laju punye berdegup,mcm nk nanges pon ada, tp malu dlm lab...huhu...sape x sedey bakal bapak mertua aku yg baru dah meninggal...dalam ati aku ckp, "no wonder la die x reply msg aku td...emergency rupenye"

setiap yg idup, akan mati...terpisah dr keluarga, & kwn2 rapat.



6.00 ptg....bertolak dr ukm nk ke ampang...tp kne g anta dd g hartamas dulu..xpe, sanggop...!
dr hartamas nk ke kl jam sgt2 la pulak..kul 8 baru aku sampai rumah die...call die...


aku: u, ktne?
die: umah la...
aku: ramai orang?? (padahal dah nmpk sbb aku da depan umah die)
die:ramai la jgk..
aku: i da sampai ni..kat simpang depan tu...

die datang kat aku dengan muke tenang sgt...masuk kete, mengadu pening...mane x nye, satu ari x makan..dgn nanges2 lg, mau x pening..sedeyh je aku tgk muke die....die start mencerita kan segala2 nya...bagaimana ayah die boley menghembuskan nafas terakhir, apa yg diorg buat sblm ayah die meninggal tu, kat mane, makan ape, sembang ape...sume die cite...n time tu jgk aku sedar air mata seorg lelaki meleleh kat pipi die...dalam ati aku, betapa die menyayangi ayah nya....
.
Al-Fatihah


*luvshugsnkisses*

March 10, 2008

~dia lelaki~

.
.
.
.
CURRENT MOOD: SEDANG MERINDUI...
tapi siapakah????
.
.
.
.

bonjour...



hello!


namaste!


sawadikap!


bonjour!


hej!


aloha!


ni hao!


salam...




heyya...aku cam rase best plak tgk org wat2 blog ni..


so aku pn rase nk wat blog gak..


tp adakah perasaan ini muncul bile aku bosan je??


sbb skg ni aku ngah bosan..


mungkinkah bile aku da x bosan nnt aku akan lupekan blog nih??


mm...ntah la..tggu dan lihat je la k..


kalo aku rajin update, byk la aku update nnt..


kalo x, x la jawabnye..=)


bace n tgk je la k ape aku nk merepek...hehehe..




*luvshugsnkisses*