June 3, 2011

setelah sekian lama....


menyepi!





hahaha...harini baru nak start tulis balik.... bukan apa... life's too buzy man... acik ponat!

gambar2 bandung tu aku simpan dulu k... walaupun dah transfer masuk pendrive sume, malas nak bercerita panjang lagi sebenarnye... so nanti aku buat satu dua entry je kot... himpun lambak semua gambar sekali! senang...


ni skang aku nak cerita ada sorang hamba Allah ni dok guna gambar aku as dia punya gambar. profile pic lagi okkkk.... mula2 adik mama la yang bagitau, bukak pakai hp mana la nampak apa sangat kan... bila guna laptop, hamek kau. muka memang muka aku!


tengok la tu... haissshhh...geram kan.

aku rasa gambar tu aku pernah letak kat blog jugak kot... tapi malas nak godek entry mana. bahabi kan orang curik2 gambar admit gambar sendiri ni... ni bukan fb biasa, siap community kena like like bagai lagi ok...

aku bukan nak cari gaduh dengan sapa yang pakai gambar aku ni, tapi marah je. once dia remove ok la kot...

ni aku kasi link fb tu. klik sini.



May 10, 2011

Happy Birthday, LOVE!

With each year I'll love you more. Remember that your best years are still ahead and I'll be there for every up down and in between.

Seriously, falling in love with you was easy. Staying in love with you is easier.

You really can't imagine how i feel when you're not around. How empty my life would be if you were not here.

I love you more than I did yesterday, but not as much as I will tomorrow. HAPPY BIRTHDAY LOVE!!! Till death do us apart.



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

May 3, 2011

From Bandung...

Ye!!!! Saya di bandung selama 8 hari. Lamaaaa kannn? Hehehehe

Dah dapat tiket free tarikh itu je, ikot je la kann....nak tarikh lain kene bayar kang. Promotion kata...

Rabu ni (4Mei) baru balik Mesia... Khamis cuti, jumaat keje. :( me not like...
Dah cuti panjangggg2 pastu nak keje adalah tersangat la menyeksakan.

Ok tu je. Tengok la gambar me n mr.fiance at Tangkuban Parahu tadi siang,
Act kitorg pegi 10 orang, bukan berdua je. ;)

Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

April 26, 2011

Pening vs Cuti Lamaaaaa...

kepala pening sangat... sebab pagi tadi minum white coffee baru... opismate bagi try. sekali kau pekat gila. pening ni. macam high semacam je pusing2 rasa... tangan pula dok macam terketar2 je macam tak cukup makan.

pls pls pls taknak sakit plsss.... hancur holiday mak kalo mak sakit hokay.


arini adalah last day keje... weewiittt...suka2! bukan sebab nak berhenti da.. sebab nak cuti seminggu... sampai la rabu depan. khamis depan tu pun cuti jugak. ngeh ngeh....


bukan nya selalu cuti lama2 gini... kasi la can la cuti lama2... since last year takde g holiday pun, kasi la tahun ni holiday travel lama2 sikit ye dak??


esok calling time is at 12.45 pm... flight pukul 2.45 pm. international flight kene 2 hours before kan check-in... nak jugak bagitau international. padahal sebelah2 je.... bukan jauh pun... hihi


accomodation - checked and paid!

transportation kat sana - checked! n tak bayar lagi.


tapiiiii....


duit pun tak tukar habis lagi...

baju tak packing lagi, baru dok pilih2 je...

camera tak fully charge lagi...

laptop rosak so takleh update lagu dalam mp3.

*aku masih pakai mp3 dikala korang sume guna ipod shuffle* tsk tsk...

kasut nak cari kasut baru pun tak cari2 lagi... hoho...


banyak nye keje tak siap lagi.... adehhh...


tengok la nnt kalo rajin aku buat live update dari sana ok... roaming mahal nak mampuih! tak kuasa nak roaming kot. cari wifi je sudah... itu pun kalo rajin la ok.. KALAU.



April 19, 2011

Fyz Kawen

entry semalam tu nampak sangat macam nak tak nak je cerita kan???

hahaha lantak la... janji acik buat entri. asal ade dari takde. ok last SUN-ny-DAY we lovely tunics ada attend wedding schoolmate kitorang time mrsm dulu. so Te and Tiqah adalah tido kat rumah aku. tu pun dekat pukul 12 malam baru amek diorang.. kesian diorang haaa tunggu punya lama. sorry. aku pegi rumah Watie at Balakong nun...makan makan maaa....


tapi kitorang ni bila dah dasar berjumpa, harus la tido lambat. pukul 4 pagi baru tido. masing2 dok cerita gosip sana sini. end up bangun pagi malas2 je.


amek Ila and terus shoot pegi rumah Ja. semua yang di plan mengikut jadual. keluar rumah pukul 11, sampai rumah Ja 12.15pm. ngam ngam soi je sampai rumah pengantin pun time lunch. dah memang kebuloq tahan gaban dah.. dengan sesat barat nye.... wedding was held at Tropical Bungalow @ K.Kemun!ng sana nun. map kad kawen adalah sangat senang di baca. me loike!


sampai2 belum makan lagi dah amek gambar dulu... that's 0yama. schoolmate jugak. photographer adalah Ijat, juga ex-mrsm pdrm. sapa2 kawan sekolah aku kenal la kot.. theme adalah purple... so im in black kebaya n purple-green-pink sarung. kira ikot tema la... saje je suka suka kan.... time kitorang tengah makan, pengantin dok berarak masuk. elok je habis makan diorang still bersanding. so sempat la tengok.



then tak de pun nak amek gambar time kat pelamin tu, sebab macam ramai orang kan. takkan tiba2 kitorang nak sibuk2 naik pelamin jugak. so amek gambar kat meja pengantin je la. she's beautiful kan???


seri pengantin katanya.....


and then sempat la jugak ex-schoolmate yang datang. tak ramai sangat... ini je yang jumpa pun...gambar sikit punya banyak aku rasa. ni pun dari camera Oyama n Hilal kot... tah la tak ingat dah curi kat sapa... hehe...



balik tu adalah sangat penat kot.... drive sana sini, sembang gelak sana sini. imagine malam tu aku tido pukul 8 malam.... amek kau 10 jam tido until 6.00am. itu pun bangun sendiri sebab dah tercukup tido... but i had a balst with my girls. forever and ever.



April 18, 2011

Pian's...


dia punya birhtday adalah last week hari khamis... his wife buatkan suprise party utk die. and ajak la kitorang kitorang untuk menghabiskan segala makanan yang ada...


katanya start pukul 9, tapi 9.05malam aku baru smpai pun tak start2 lagi. biasa la kan.... dlm 9.30 jugak la baru start p!an sampai... kitorang sume bergelap kot dalam rumah.. buat2 macam takdo orang. dia masuk je rumah ngan wife die baru kitorang "suprise"!!!!


dan sesi menyanyi2 pun dimulakan....


lepas sesi nyanyi dan tiup tiup lilin, harusla sesi makan2... walaupun aku dah kenyang, tetap jugak jamah sikit. nnt tuan rumah terasa pulak...


ada sate, kek, cheese tart, KFC, n bihun goreng. ok la. jemputan pun dalam 10 orang je.




gambar2 kanak2 je la eh letak. sebab kalo nk letak yg makcik2 pakcik2 ni tak muat plak banyak sangat. so kanak2 3 orang je, sikit. hehe...


ini la mummy si Isya yang dok cite2 tu. tu pun baby die. asik si Isya bam bam tu...



last but not least, group picca! by topet the phoYographer. bahahahahaha....


haaa...time datang sini la yang aku langgar tiang lampu tu... hehe...nasib baik tak kemek banyak ok kete yaya ku... ;)




April 16, 2011

Blurrr dikala pagi...

Ok pagi tadi kan (Jumaat), time nak pegi keje, bila aku dah turun lif siap sampai bawah lagi dah, bole pulak tertinggal barang kat atas which is tingkat 19.

So naik la lif balik.
Naik dengan ada sorang kakak ni muka macam tak mandi lg, mungkin turun anta anak g skolah kot.
Dari Ground floor kitorang berdua je naik.
Aku tekan 19, akak tu tekak 15.

So lif gerak la, kat tgkat 2 ada orang masuk lagi.
Tingkat 2 ada parking kete so tak pelik la orang dr tingkat 2 naik atas...
Pakcik cino naik tekak 17.

15, 17, 19 k.
Bila dah smpai tingkat 15, xde sape pun keluar.
Akak tu siap tengok2 nombor2 kat lif tu and nampak lampu kat 15 tu dah terpadam.means dh smpai la kan.
Dia boleh buat bodo lagi... Sampai la lif tutup balik.

Tingkat 17, pakcik cino tu keluar la.
Si akak sorang ni mcm baru tersedar dari mengelamun muka dia.
Macam tercengang2 tu tgk dah tingkat 17. Dia pun ikot keluar wlpn aku dah dpt agak akak ni tadi memang dlm keadaan tido dgn mata terbukak.

So bila lif naik 19 aku keluar, masuk umah amek barang n tunggu lif balik.
Masuk lif, berenti kat 17.
Tengok akak ni masuk.
Tapi dia tak tekan 15 punnn!
Dia biar je ikot nak turun G la kot kan.

Tapi takkkkkk! Salah sangkaan aku.
Bila pintu lif terbukak sebab ada orang nak masuk n turun bawah, dia tiba2 sekali lagi macam tersedar dr menegelamun.
Kelam kabut plak tu.

Agaknya kalo takde orang nak turun abawah dr tingkat 15 tu, akak tu dah turun bawah balik kot.
Pagi2 penat main lif ye kakkk.

Hahahahaha.... Cho funneh la akak ni...
Nak mamai2 dalam lif pulak.



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

April 15, 2011

This is the veru first time in my life...

nak tau apa???


aku langgar tiang lampu daaa...


citenye macam ni. semalam my friend Mira buat suprise birthday utk suami die P!an. ala ingat tak p1an yang patah paha accident aritu... ada buat entry. nak tengok pi sini....


die cakap pukul 9. time tu aku sampai bawah rumah die pun dah pukul 9. so kelam kabut la nak parking kereta. buat side parking. memang luas kawasan die. bajet kiri kanan pun dah ok.


disebabkan nak cepat, pandang cermin pandang belakang je. sebab aku yakin belah kanan aku memang ngam2 dah ngan divider tepi tu... last2 pandang belakang punya pandang, baaaannngggg!!!!!


kuat lak tu bunyi die... serius dalam hati "ah sudah! mesti pecah kemek segala ni" parking lek lok, turun tengok ada calar and kemek sikit je. memang SIKIT je tau. tak tipu. fuuuhhhhh nasib baik.

April 12, 2011

Marry You...

Sungguh jatuh cinta dengan lagu ni.... MARRY YOU by BRUNO MARS...



Yes def i will say "i do"



April 7, 2011

Printscreen....

macam mana nak PRINTSCREEN dari blackberry eh???


kalo kat pc pandai la tekan kat keyboard ni.


from blackberry camno?????


help help help!

April 5, 2011

Kisah Hari Jumaat


Jumaat lepas seperti yang dibising2 kan kat twitter, aku ada exam kat U.P.M. its more like ujian je la not exam besar2 pun. for my future job insyaAllah amiinnnnn.....


so ujian adalah sangat sekejap je from 3.00pm tak sampai pukul 4 dah abes.... borak2 sekejap sebab Ecah from Melaka pun datang ujian ni.. shes my classmate time kat U.K.M dulu.... mintak2 la rezeki aku kat U.P.M ni... malas dah asek dok cari2 keje je tapi tak dapat2 pun.... :(


after abes kat U.P.M tu, aku saje je la gi rumah Watie at Balak0ng... sampai2 si Isya budak mok mok bam bam ni baru bangun tido.... lepak2 sembang2 gossip2 sambil makan kuih beli tepi jalan tadi. aku beli aku yang lahap sakan.


then saja la dok acah2 "Isya jom ikut auntie g umah auntie, bole mandi pool".... mula2 dia tak nak ok sebab pool rumah aku takde papan gelongsong mcm kat waterpark tu. tapi last2 nak jugak die ikut...


alang2 tak dapat main papan gelongsong kat pool, mandi pool saja pon jadi la. daripada masam2 terus siap2 comel2 ok budak ni.... ikat tocang bagai. pack baju segala. siap2 terus ikot 'auntie' naik kereta. nasib mummy die kasi. mummy die cakap malam mummy die datang amek kat umah aku.


mummy die siap pesan lagi "dalam kete sembang2 ngan auntie tau. jangan notty2 tau." haaaa kau, memang die sembang betul pon. penat den nak menjawab soalan budak2 zaman sekarang ni... pastu abes dalam kereta bukan reti nak duduk senyap, pusing sana, pusing sini. checked pintu memang dah autolocked kan. takut jugak la kan anak orang ni....


last2 bagi die main handphone aku. katanya nak tengok gambar. last2 die tanya camana nak amek gmbar. main la kau camera tu asalkan DUDUK diam. i mean DUDUK bukan berdiri. sume gambar2 banyak di snap adalah gambar kereta lalu lalang tapi gegar2 sikit. and bawah ni pun die snap kan.



dah nak dekat2 sampai area2 rumah ni....


Isya: alamak, tak tahan nyeeeeee..... tak tahannnn nyeeeeeeeeeeeeeeeee... (nye die tu panjang ok)


Me: tak tahan apa? (aduh mati aku, budak ni tak tahan nak berak dalam kereta ni... sebab die asek dok poot poot je Kentut manjang)


Isya: tak tahan nak mandi pool la....


oooo... lega aku.. ingatkan die nak terberak sangat2 dah. sebab die tak pakai pampers. shes 4 yrs old bulan 8 ni. bole die guna perkataan "tak tahan" instead of "tak sabar" nak mandi pool tu. haihhh sabar je laaaaaaaaaa...... sampai2 je rumah terus aku salin baju and tukar kan baju Isya ni sekali. then baru turun balik pegi pool.





she s very very happy sampai dah azan maghrib pun tak nak naik naik lagi.




March 29, 2011

Asmara!!!

Malam2 Selasa adalah malam menonton asmara with housemate! WAJIB. Terbayang2 suara "awak maafkan saya"....

Oh cair ok!!!!

Tp kesian asmara ni... Dia macam tersepit. Dia terlalu sayangkan Zalia tp now wife baru dia mcm terlalu mendesak and cemburu.

Eh eh dah start. Bye!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

F-ed up...


sekarang ni memang F marah gila2 dengan D!gi... sebelum ni line tak pernah ada problem. sekarang macam2 hal pulak dia buat. nak kata ada payment outstanding ke apa mana ada. every end of month bayar cantik ok...


now sekarang ni bila masuk rumah je terus xde coverage. eh eh bukan xde coverage, tapi macam tak connect macam tu la... sebab dok tengok line ada elok je.. tapi bila nak buat call ke apa failed! lepas tu nak check bill tekan *128# tu kan, tak boleh! dia keluar pop up tulis "Supplementary service error: General Error".

Apekejadahnya ini???? merepek je ok... bila keluar rumah pegi tunggu lif, dan dan tu la mesej masuk, email masuk, missed called notification sume masuk. menandakan orang nak call aku pun tak dapat.


kalo tak bole call je takpe la. ni internet facebook twitter sume tak boleh kot. APAHAL? itu je la nak melayan malam2 si twitter tu. dah buat hal pulak langsung bosan malam2 aku...


dari ari ahad tau jadi macam ni. ingatkan semalam nak call D!gi, tapi aku pikir, "biarla, arini ok kot" sekali kau, tak ok ok lagi. hampessss.....

March 28, 2011

Weekend Story... Again...


cerita pasal weekend lagi... last weekend memang my day and night was fully occupied la... takde rasa bosan dok rumah ke apa kan... act khamis jumaat bosan la sebab sorang2 si S and L xde kat rumah...

ok balik je dari delicious tu, sampai2 rumah terus basuh baju kan. kata dah hari Sabtu, buatnya ahad baru nak basuh tak ke baju tu tak garing nnt. heee.... basuh baju relax2 tengok tv santai2 sorang2.

then Syak texted me ajak keluar. together with Tokong. He's here in KL. dia dok Penang sebenarnya. so apa lagi melepak la even aku still penat tak cukup tido kan... tapi tak pa...sekali sekala. btw, syak bawak new city ok. and we are among the first to ride it. Hensem betul.

earth hour tau malam ni, tapi aku tak rasa sangat pun sebab dok dalam rumah je, so tak nampak la orang bergelak ke lampu padam ke apa. we had our dinner at Tomyam 3000 Kg Baru. the foods was sedap-sedap la... kena la maki jugak orang kedai tu maki dengan aku. kitorang mintak Daging merah utk 2 orang makan, dia boleh bagi macam seorang makan je. sapa tak angin.


then decided lepak area BB and tengok citer Rango. sumpah bosan. i tot cerita ni lawak menggila. tapi lawak nya sikit, gila yang banyak. eh eh salah, bukan gila yang banyak, tapi serious je yang banyak. bosan. TITIK. nasib tak tengok dengan mr.fiance. dia pun ajak tengok jgk. kalo tak mau je meremban maki. aku ada la jugak tersengguk2 tengok cite ni. Syak dah memang melayang2 dah. 10 minit first and last je dia tengok. lagi hampesss minah tu. yang betul2 bersemangat tengok adalah Tokong. sebab dia yang cadangkan, so mestila die semangat lebih.


pendek kata, nak tengok kat wayang tak payah la. beli CD je.

Pendek nya weekend...

minggu lepas adalah sangat pendek rasanya... tapi pendek2 pun tetap dapat menggemukkan... had a blast Friday nite with my Roza, Te and Ila. sleepover at Roza's as usual. Tapi this time rumah baru dah.. bukan kat Subang lagi, but Puchong. pagi sabtuku and Te digegarkan oleh Roza and Ila yang dah memang bangun awal tak bole tido ke apa tak tau la kan... then ingat nak tido balik, dengar ada nasi lemak terus bangun especially Te. hahahaha... opppsssieee...

around 3 pm macam tu baru keluar dari rumah and heading to KL of course. sebab Roza yang dok menghantar kitorang. so harusla ke KL sebab kitorang sume rumah kat KL. kena balik awal la since Ahad pagi Roza nak fly, sabtu malam tu Te ada wedding. so before balik melepakkan diri kat Delicious Jalan Tun Razak dulu.

perut macam still kenyang lagi sebab dekat rumah Roza dah melantak durian la, jambu la, coklat la... macam2 masuk perut. so we decided share2 je makan. kira bukan semua order main course la. so we had chic chop, lasagna, calamari, and dessert.

this group pic was taken by Nabil.... tq Nabil sebab jadi driver kitorang.. kekekeke.... AND tq jugak ro Roza's toilet sebab melebam-kan lutut and betis aku. gedebuk acik tergolek jatuh dalam toilet. :(

March 25, 2011

arini acik sakit pinggang.


walaupun tak main bowling semalam, tetaplah arini sakit pinggang jugak. bukan pinggang je, tapi tulang belakang okkkkk.... kaitan bowling dengan sakit pinggang?? hahaha...kan bowling main tunduk2 mesti la ada kaitan sakitnye tu...

begini cerita nya... semalam aku dok sorang2 kat rumah. Suzy pegi Miri, Lizzy pulak pegi Singapore minggu ni. so berseorangan la beta malam semalam. jadi disebabakan khamis malam jumaat, maka cerita kat tv semua kebanyakkan adalah cerita hantu. betol tak??? betolll kan. so aku takde mood nak tengok American_Idol.

ting tiba2 muncul idea meng-re-arrange bilik aku. sebab tengah plan nak beli lagi satu wardrobe. so kena susun betul2 kasi tak nampak sempit la. berkemas la aku sorang2. bilik aku besar tak besar mana la. cer tengok entry lama ni.


ni atas ni gambar time mula2 pindah. barang pun tak banyak lagi. lemari pun dua pintu je. sekarang ada lemari kecik lagi. lemari baju besar tu pon dah PENUH sangat dengan baju bajan. ate nye bole tahan la jugak BERAT la dia.

kudrat perempuan nk tolak almari kuat mana la sangat kan. itu lah cite nye.. tunjuk rajin tak bertempat nk tolak sendiri. RASAKAN!

this back pain is killing me.... :'(



March 24, 2011

what a day...


arini and semalam adalah sangat busy. ini pun curi2 masa bukak blog sebab kepala dah tepu sangat buat keje. bole gila la macam ni kot... boss not around. dia pegi outstation Singapore nun. nasib baik pegi 3 hari je. kalo 3 minggu kurus macam Paris_Hilton terus. *tetiba je kan*


dah la arini period pain amat menggila. orang dok call2 tanya technical la itu la ini la... serius rasa macam bila je dengar telepon bunyi, nak angkat hempuk at lantai terus. dengan orang yang tak paham bahasa dalam sejam nak call sampai 10 kali memang menguji kesabaran betul.

bunyik macam aku keje division ni sorang2 kan. tak de orang nak tolong cover keje aku kan? and yes! memang pun weh. no one. tak ada! ada sorang pun macam tak wujud je dia tu. sebok nak berenti sangat dah so buat keje macam biskut kejap ada kejap takde. confirm2 la encik boss takde buat masa skrg ni. haishhh.... mengeluh la mira oi..

aaaa....ari isni aritu bole wa kene cir birsss... makan apa pun tak tau la... tapi rasanya makan kat kursus kawen tu. sebab banyak sangat laukkk kot time lunch. and aku sorang je yang amek ikan Keli. yang lain2 langsung tak amek keli. so padah sorang2 dari pukul 5 pagi bertapa dalam toilet. and pukul 7 off to keje. Hebat kan mira ni. bahahaha...

FB aku pun sekarang dah sunyi sikit.. tak de nak upload2 gambar sangat ke. nak update status ke.. lebih banyak menceceh kat twitter je.. so jangan la segan2 nak follow k http://twitter.com/#!/MYRAspberry insy i will follow u back. teeheee...



March 21, 2011

Kursus Kahwin


last Sabtuday and Sunday aku pegi attend kursus kahwen with Mr Fiance and my housemate& her partner. plus kawan housemate jugak. so berenam la kan...

sabtu from 2.30pm sampai 6.30pm... ahad tu yg hazab tu... from 9am-7pm kot... kitorang pegi dekat wangsa walk punya... parking senang la jugak sebab wangsa walk tu ada parking besar kan... pegi ni pun L!Z yang booked kan... then sampai2 register and bayar je...

tak payah nk pegi awal2 ayar semua.. http://astanamukmin.wordpress.com/ ni la tempat kitorang pegi. bole la melawat... betul2 bertentangan dengan wangsa walk. if rehat lama tu sempat la jugak berjalan masuk kan cuci2 mata...

ayu tak? eh salah, namaku Mira ok....


see.... semangat beli tudung segala okkk.... sejuk je mata memangdang bila pakai tudung ni... InsyaAllah one fine day nanti ku akan berhijab. im not ready yet since perangai pun tah hapa2 kan... baik pakai bila aku dah betul2 ready nanti.

the course was ok ok la... not too bad n noot too good. since penceramah pun ada yang membosankan kan... eh eh salahkan penceramah pulak.. but betul la wey.... kalo penceramah pun tak menarik minat peserta, macam mana kita nak bagi tumpuan sebabkan tak menarik langsung apa yg dia cakap tu.


Sabtu

2.30 - 4.30 pm : first2 mesti la bersemangat kan.. Ustaz tu takde la lawak sangat. means lawak jugak tapi tak sangat.

5 - 6.45 pm : Ustaz jugak. tapi lebih lawak sikit dari ustaz first tadi tu.. so kurang la mengantuk. but i can see Mr.fiance dah tertido... Danggg!!!

Ahad

9 - 11am : sangat lawak Puan Nurul Huda ni... she is not ustazah, buat kitorang panggil ustazah jugak. Mr.fiance and faiz siap bole gelak2 lagi cakap ustazah ni boleh masuk rancangan Pilih Kasih. sebab die berlakon macam real je ok. as in "real", betul2.

11.30am - 1.15pm : dapat penceramah dari jabatan kesihatan pulak... tapi perangai gaya macam MDaud Kilau. u know what i mean kan... lembut je siap senyum2 macam usop hantu kak limah. hahahahahaha....serius nk gelak bila teringat nak compare diorang dua.

1.15pm : buffet lunch. lauk meriah banyak. pilih je apa. ikan keli, ayam, ikan merah, ketam berlada, lala masak lemah, sayur kacang panjang, kangkung, kobis tempe. tu je kot. ke ada lagi tapi aku tak ingat. tah la...

2.30 - 4.30 pm : ni start mengantuk. penceramah satu tone je suara dia walaupun kuat. dengan kenyang nya. me n liz n her friend dah tersengguk2 dah... dengan tak senang duduk rasa macam nak baring je. masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

5 - 7 pm : last session segar bugar! ustazah aktif semangat gila ok. terus dengan kitorang2 jadi semangat. dia semangat dok panggil2 orang je. tu yang takuit tu, kena la segar kan... hehehe....


tu je la summary kursus kahwin ku... hehee.... dapat sijil dah bole kawen!!!!


March 18, 2011

Felaiday yo!


hari ni Jumaat.. aka Friday. atau kalo orang Chinese sebut, Felai-day. no offense pls...

banyak benda yang berlaku minggu ni... berita2 yang mengejutkan pun ada... yang menggembiarakan pun ada.... so kira balance la.. dengan workloads lagi yg kadang tak menentu gembira or terkejut tu...

kite cerita berita mengejutkan dulu la... one of my friend yang tengah preggie 6 months old telah kematian anak dalam perut... sangat mengejutkan aku benda ni... terasa la jgk sedih walaupun bukan anak aku. but still, naluri seorang perempuan tu ada dlm diri aku ni ok... dia dah penat2 kandung, tiba2 bole meninggal dalam perut. dah bukan rexeki nak buat macam mana kan.

bayangkan la dia kena berpantang tapi takde baby kat sisi. tak ke sedih tu? aku tak pegi melawat pon lagi since her emotion pun tak stabil lagi. keluarga terdekat je ada dengan dia. Mr.fiance ada pegi semayang jenazah arwah anak dia tu. baby girl. pegi tengok kebumi lagi. aku je tak sempat pegi sebab keja.

oh cerita menggembirakan? mr blacky jazzy sudah dapat! i lebiu la jazzy. lepas tu terus rasa macam nak menganak tirikan Yaya. ;)

this weekend dah fully occupy. kena attend kursus kawen kat area wangsa walk. kitorang pegi dengan housemate dengan partner die nanti. looking forward into it sebab dah dua hari dah dok try test pakai tudung, and its kinda cute of me. hehe...


March 14, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


sabtu lepas keluar dengan Te... pegi KLCC sebab nak tengok cite Hikayat Merong Mahawangsa ni... nasib baik Te dah beli tiket ari Jumaat tu... kalo tak memang menjawab la dok front row tengok cite ni...

memang full house ah! kalo TGV jual tiket duduk bersila pun aku rasa laku jugak. ada jugak orang nak beli kan... sebab memang aku rasa cite ni memang mendapat sambutan sangat2!


pandai pulak tu KRU studio pilih lelaki hensem sebagai hero... ala-ala Jhonny Depp ok. this is not bad for a malay movie. kata Chronicles of Malay Empire. harus la ada cakap bahasa melayu jugak walaupun almost 50-60% speaking english.

and aku rasa umi nazeera tu tak belakon pon takpe.. sebab watak die macam too small. tapi nak bibitkan kisah2 percintaan utk nak kenakan dengan lagu anuar jeng tu, kena la letak watak dia tu...

watak aku paling suka is si mawas man aka khir rahman. memang menjadi la jahat dia dengan botak dia tu...

Thumbs up to KRU! good job.

and rasa nanti nak last2 bila tak ramai orang nanti, macam nak tengok lagi sekali.



March 8, 2011

Selamat Hari Wanita, Perempuansss!

Men are stronger than women?

Oh Please!!

Can you bleed for a week and survive?
Can you squeeze a 14 inch baby from a 10 Centimeter Hole?
Can you carry a 7 pound baby in your stomach for 9 months?
Can you take care of a child, cook, clean AND talk on the phone @ one time?
Can you carry a 108 lb shopping bag?
Can you go a week only eating salad?
Can you face heartbreak?
Can you watch the love of your life be with some one else?
Can you burn your forehead with a curling iron and not complain?
Can you walk all day in 5 inch heels?
Can you cry all night then wake up the next morning like everything is okay?

I don't think so...

Ladies, pass this on.. cheers to u ladies!

Men, eat that! =D

Happy international woman's day!






Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

March 6, 2011

Dang!!!!!


camera bawak balik Ipoh. tapi kabel tak bawak balik. elok je dok bergilung atas katil sebab aku dah pegang and tinggal nak bawak masuk beg je. Nice!

rumah pulak takde memory card reader. camne nak transfer gambar!!!!!!!!!!!

sorry Yatie. takde la gambar farewell ko jawabnya.


March 4, 2011

Yatie's Farewell


semalam (Khamis) adalah Yatie punya last day kat I.A ni... so ada la kitorang buat farewell party sket2... my ex-boss yang kasi kitorang coach bag tu sponsor semua.... as in semua dia bayar. aku tolong arrangekan aje.

kami ada cake (choc banana), Dominos, and K-hep-si! buat dekat office punya pantry je termampu. sebab if nk buat kat luar macam takut tak sempat je kan...


gambar adalah banyak jugak but semua dalam camera. and laptop rosak macamana nak transfer? cer crite cer crite? so ini gambar dari BB je... if dapat transfer aku hapdet ok the gambarsss...

oh yes! arini malam ni nak balik Ipoh. berweekend kat Ipoh. so transfer gambar kat ipoh je la. one problem solved! yeeehuuuu.. tak sabar nak balik Ipoh ni.

to Yatie, "clean ur dest before u go">>> that was what orang kedai kek tu tulis. DEST instead of DESK! choiiii.....

- remember we had so much fun in ICS team?
- PD trip
- skytrex adventure together gether.
- eating like nobody cares during Singapore trip
- gantung kaki session after jalan2 @ Chinatown Singapore. :}
- photography session which is lompat2 session as u r the best photographer for my lompat2.
- badminton competition - where u and ur emo partner kalah. hahahahaha...
- gossip2 session - El1za, chiz0ba, S bibir pink, Sol_out, Spoon_fed, kak DD, mak mah, ABANG J a.k.a Losai, etc.

and too many memories to write it here! All the best in whatever you do! KAWEN JANGAN LUPA JEMPUT!


oh my oh my!



saya sangat adore ini body... kurus tapi takde la macam kurus kelengking tu... bons pon tak besar sgr. teks pon tak besar sangat. JUST NICE mata memandang. bila kan ku dapat ini bentuk badan???

teringin ni! gonna work out smart not hard. and try new diet programme. ;) wish me luck.


March 2, 2011

Selalu begini...

Ala perempuan biasa la kannn... Kalo rambut panjang tak sah kalo xde sepit rambut yang gabak2 besar nye... So do i. Aku punggg adoo...

Tapi aku ada satu masalah. Which is kepit rambut aku slalu hilanggg...or misplaced. Sebab aku jenis suka dok kepit merata. Ni gambar kepit kat alas tv dalam bilik...pastu pagi esok tu abes cari satu rumah tak jumpe.

Penah gak aku terkepit kat langsir bas. Langsung memang tak dapat balik dah la. Cite nye memang asek kepit mengepit kat mana2 tempat yang asal boleh je la... Tettttt!



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Its Her Birthday Dinner


lama kan aku tak update. act, not in the mood la... bukak baca je. update malas. so sekarang rasa nak update, nah amek update. tapiiiii entry basi laaaaa...

dah dua minggu lepas punya entry la... time wish birthday si kenit ni... so keesokkan hari birthday dia, BF Yanie buat dinner untuk kawan2 terdekat yanie ni... was held kat The Hills @ Bukit Damansara...


tempat die cantik gila kotttt!!!!!!!! standard la restoran macam ni kan sepinggan 50 60. nasib subme diranggung oleh bf yanie. kahkahkahkah.... selamat disitu!


kitorang which is me, mrfiance, n Topet antara orang yang terawal sampai. pukul 9 sampai tapi orang len pukul 10 sampai... angin tak angin sangat la kan sebab orang nak belanja. cer cuba bayar sendiri, mau makan n terus blah kot tak tunggu orang lain dah. hahahaha buruk laku betul.

so bila sume orang dah sampai, baru birthday girl sampai. makan2 sembang2 mingle around and last skali nyanyi2 tipu lilin potong kek. fuhh...ayat takde koma, baca satu napas je. =)


time bergambar atas2 ni makanan tak sampai lagi. bila makanan sume dah sampai harapan la nak bergambar kan sebab dah pukul seploh lebih kot. wa dengan tak lunch nye memang kebulur ah... terus zap zap makannnn....


lepas tiup lilin sume dah kul 12 kot... terus cha-alip-but balik rumah la... tu pun nak tunggu jockey amek kereta dah 15 min 20 minit gak la aku rasa. oh yes restoran ni takde parking eh. sume jockey parking kan kete kite. RM10 je. nasib la tak mahal kan... tapi dari parking tu nk menyampai ke restoran tu hazab la naik tangga. THE HILL kata ko kan... harus atas bukit. nan ado escalator pungg!


group pic before balik... from left Topet-BF yanie,Pi0ng-Yanie-mrfiance-and me. such a beautiful dinner for this little lovely friends aka my pet sister.
we have known each other for more than 9 years! i.heart.her.so.much.full.stop.




February 21, 2011

she is crying inside...


klik gambar utk tumbesaran.

ni dari fb adik aku. doktor apa macam ni cakap kat patient dia macam tu. tambah2 patient tu budak lg kot... n shes my sister, Angah. admitted kat icu AGAIN last wednesday sampai sabtu lepas.

mama called menangis cerita condition angah sebenar. aku pun turut menangis sama2... but the worst part is doktor dah bagitau angah her condition sebenar. dia budak remaja lagi. kitorang taknak dia putus harap. tambah2 dia SPM tahun ni. her exam result is getting better. nanti tak pasal2 sebab benda ni dia punya exam jadi teruk pulak.

please pray for her.

referring to picture above, aku tau she's crying inside.





February 18, 2011

laptop ku oh laptop ku....


dia rosak daaa..... huhuhu... aritu balik Ipoh lagi dah aku macam perasan dia buat hal sebab tiba2 jadi blank skrin dia. tapi ni blank and kita still tau laptop tu still idop la... bukan skrin blank and terus kiok mati...

then aku biarkan aje....

balik KL still guna2 macam biasa la walaupun mula2 on ada sehari tu dia keluar gambar macam kat bawah ni....


gila scary ok... dah mengucap panjang dah aku time ni.. kalo la rosak, mmg takde backup langsung fil2 dalam ni. aku backup kat D je... takut hilang gambar2 semua tak naya aku! mana nak carik weh!!!! tapi sehari tu je la die keluar macam skrin ni... lepas2 tu on macam biasa je...

then tetiba ari selasa lepas dok elok cuti kat rumah, dia jadi lagi sekali. terus blank tiba2. hitam tapi still ada power macam tu la... bukan hitam bermaksud shutdown tutup tu... plug off and on balik pon tak dapek!!!!!!!!!

mati aku. sampai sekarang aku tak try bukak lagi. TAKOT! bagi dia rest kejap la dulu. nak bawak g specialist pon tak de masa lagi. sebab tu la tak berupdate blog ni. sebab kalo aku update, banyak autopublish dari live update. ada jugak kadang2 aku tulis kat office, tp takkan la nak tulis every day kan...


February 16, 2011

Happy Birthday My Lil Sis


entry ini dedicated khas untuk nur.ILYA.NI.haki.m

hari ni birthday my pet-sis... we've know each other for more than 9 years and still counting. the best sis i ever had.... now pun kitorang keep contact and jumpa since rumah dia dengan rumah mr.fiance sangat2 la dekat....

she turned 23 this year. and i wish her all the best in her life.


isn't she pretty?


i only want the best for her as what she wants for me and my life. dia memang sangat loving, caring, pretty, kelakar... kitorang gelak sama-sama, nangis pun sama-sama. i love her. yes i do. through thick and thin.



she'll be there for me. anytime. anywhere. same goes to me. HAPPY BIRTHDAY ya.nee! i love u so much. hope u had a blast one!


DANGGG!!! tengok gambar kat atas ni baru teringat aku tak habis update lagi gambar-gambar tunang kat blog kan???? kat fb pon letak sikit je... nanti aku kasi update n tempek gambar laju2 ok.

February 15, 2011

Fishing...


we go fishing!
me, my fiance n his friend dua orang.... nampak macam excited kan aku tulis we go fishing tu, padahal tak ponnnnnn... bosan je tunggu ikan nak kena umpan. this is so not my life.

mr.fiance pon baru2 je berjinak dengan memancing ni.. before this dah 3 4 kali la jugak dia pegi, and aku as usual tak kuasa nak ikot. tapi sabtu lepas dia beria ajak aku pegi sama. mula2 pukul 11 mcm tu aku cakap 'nak' ikot. tapi bila dah pukul 1 dia call suruh siap nak datang amek aku, aku cakap 'taknak' pegi plak sebab macam malas...

then lepas tu 2 3 kali call lagi tanya betul ke tak ni taknak pegi. so paham2 je la bila orang dah tanya2 dua tiga kalo tu kan... pegi je la jugak...

kitorang (me, mrfiance, juling and farid) pegi Sealion Fishing Pond dekat Klang nun... nan tetido2 dah aku dalam keta nak sampai kesana tu... jauh ok....

sampai2 tu macam best la jugak tgk dirog letak umpan, baling joran sume. lepas tu sume keadaan jadi sunyi sepi macam masing2 tengah bercinta dengan joran diorang. aku ni haa bercinta pulak dengan keropok udang. bosannnn.... :(

time nak dapat ikan excited la tengok diorang tarik2 pancing tu.. tu je la, lepas tu back to bosannnn balik...


3 ekor ikan sorang satu bawak balik sebab dapat pon memang sorang satu. berbaloikah 3 jam tunggu 3 orang pegi dapat 3 ekor je? tak berbaloi tak berbaloi.... baik aku dok online surfing tengok baju2 ke handbag2 ke kan.... ;) but we had our quality time there!




Maulidur Rasul 2011


Salam Maulidur Rasul uolllss! nasib baik company aku cuti, kalo tak mau nye meroyan dok kat opis tapi takde keje.

dah lambat baru nak wish kan??? baahahahaha... lantak.



February 10, 2011

Forever My Girlsssss....


agak2 tau tak sapa tu MyGirls?? hahahaha konfem2 la LovelyTunics weyhh... kawan dari sejak jaman jaman cekolah itu...

last last week kitorang meet up.... berapa banyak last last la kan. maknanya betul la tu lama punya cerita. before CNY punya. Tqah from penang pon datang tau dengan susah payahnya... we did planned for Ja's suprise bday celebration. and it turned out well and we had a blast!

bayangkan ari Jumaat malam buat. siang dengan Ila and Te keja, nasib aku MC. dengan time tu jugak nak beli hadiah nye, beli kek nye, nak redah jammed g subang nye... hazaabbbb! nasib buat kat pool, tenang la sikit kan..

so just let the pic do the talking ok. ni pon malas nak letak banyak2... P&C! bahahahaha!









aku sakit mata makanya kena la pakai spek instead of contact lense. talking bout lense, aku dah serik nak pakai coloured lense. sebab macam tak sesuai je dengan mata aku yang agak sensitip ni. ok lepas ni back to lense biasa je la...

kitorang g karok la, chitchat la, dekat pukul 6 jugak la tido. and kami semua overnite kat rumah R0za!!! Ila je tak join sebab esok nya dia kena keje.. tak pe la atleast dia datang kan...




February 9, 2011

KONGKONG



ini bukan kisah kongkong mengongkong... tapi kisah SOTONG KONGKONG.

anda tahu apa itu SOTONG KONGKONG??? mesti takkk kannnn.....

ahahahaha.... sebab aku first time dengar perkataan ni keluar dr mulut mr.Fiance pon dah terbahak2 sampai nak tersedak aku gelakkan dia...

it is actually SOTONG KANGKUNG la wey!!!!!

menda ni dah lama jadi, last week rasanya time makan kat Ampang. dia order sotong kangkung of course, then tengah2 sembang the word just came out from his mouth as SOTONG KONGKONG! mau aku tak gelak...

tiba2 harini teringat kat ofis, tu yang terus tulis entry ni. smbil senyum2 sorang diri.


Anak Hari Wilayah....


senang kan if sapa2 lahir time2 cuti umum ni... dah sah2 sambut birthday time cuti kan... tak yah pikir2 nak amek cuti nak celebrate birthday anak bagai...

macam kawan aku sorang ni la... muda setahun dari aku. but anak dah setahun uuuiiii.... best kan muda2 dah ada anak.. bole nanti jadi mummy rock! so kami yang cuti ni dijemput la pegi birthday party puteri sulung m!ra&p!an... ingat tak yang bapak nya aku cerita accidenmt aritu tu... kalo tak ingat meh terjah entry ini....


so kami ke Jusco dulu sebab nak beli present.. memang takde standby ape pon kat rumah.. terpaksa la menapak jugak sesak2 kat Jusco nun... ramai betol orang ok... blurrr plak tu nak beli hadiah apa... siap twit twit lagi tanya orang2 kan...


last2 beli mainan budak2.. yang tak bahaya la kan... nak cakap macamana pon aku tak tau sebab aku tak belek sangat adiah tu... mr.fiance yang rembat. wa bawak pegi wrap je...


see the cake... very deerrrr princess youuuu!


the birthday girl yang masam tak berapa nak ada mood sebab demam campak... merah2 badan dia... tapi tetap sukaaaaa ok dapat hadiah2 ni... laju je capai bila nampak hadiah.


suzi-me-watie

baby yang aku dukung tu anak si Watie... ada pulak makcik sorang tu cakap anak aku time aku dok susukan dia. i mean, bagi dia minum susu botol la... bukannya breastfeeding. :LOL: hahahahaha ok aku tau tak kelakar... nak bf pon takde susu kottt weyh!

makanan semua adalah masak sendiri.. gigih betul mak mira ni masak tau.. ada laksa, mee kerang, kuih muih tradisional, kek, puding, agar2 dan seangkatan dengannya laaa.... tapi Donut mira buat adalah terbaik la wa cakap lu!


di akhiri dengan gambar kami berempat... seluar pink tu tuan rumah ye... lepas tu blur nak kemana.. sebab nak balik rumah balik, macam bosan sebab cuti kan takde buat ape2... so kami which is me, mrfiance, suzi, watie n hubs pegi jusc0 LAGI! okthxbye... dah ratu jusc0 dah rasanya....