November 30, 2010

Testing testing

Hmmm... Hmmm...

Test test jadi tak ni???

First time buat la katakannnnn....


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

November 28, 2010

kubur


Thought of kuburkan saja blog ni sebab penyakit M makin melampau2 sekarang. tapi bila dah dok sorang2 kat rumah, rasa bosan, tengok balik blog ni. byk jugak cerita yang aku ceritakan kat dalam ni. more or less macan diari tak diari sangat la... macam kesian pulak sebab dulu rajin sekarang malas. so pikir2 balik buang masa je dulu start tulis2 ni.

will continue writing here. tapi tak tau berapa lama bole tahan penyakit M ni. kalo makin teruk, terkubur la. kalo makin elok, means aku akan terus conteng2 kat blog sendiri.

actually, banyak benda nak update. tpi MALAS. picture bukti semua ada. tapi MALAS.

enough said.


November 4, 2010

berat blog anda???



meh meh kite try test berat aka kelajuan blog kite untuk loading.... berat ke ringan???


uollss nak try bole la pegi kat website ni... http://www.iwebtool.com/speed_test

then masukkan je korang punya url blog. terus keluar ha kelajuan die berapa... see thelimelollipop punya!


tadaaa!!!!! laju hokeh... senang je kan nak loading??? unless korang punya internet memang lembab la kan... hehehe... ok la banyak gambar and loading pon cepat.. *clap*clap*


Klebang Original Coconut Shake!


terbaik woookkk!!!! ahahahahahah ko tengok je la orang sikit punya ramai kat kedai ni... padahal jual coconut shake je... aku tak pernah try, si BF la ni bawak aku pegi Melaka, siap lepas lunch ada dessert lagi...


lama ok dekat 20 minit aku tunggu dia pegi beli... ramai orang katakan.. tepi jalan memang penuh kereta dok berenti sebab nak beli benda alah ni... ada sorang cino tu, si BF cakap dia beli sampai 20 bungkus... ko boleh bayangkan tak macam mana tahap kesedapan dia???


20 minit berlalu coconut shake dah sampai dalam kereta.... special lagi siap tambah eskrem vanila... dah la aku dok sakit tekak batuk khong khong khong kan... lagi minum ais di kala tengahari panas mencanak tu. terbaik ah rasa dia...


over ok model ni siap pejam2 mata konon2 feeling bagai...


ini lah kejadian selepas 5 6 7 minit aku rasa.... sekejapan je berdesup tinggal sikit... srot sret sedut... sedaaaaaaapppppppp gila ok... rasa macam nak pegi Melaka lagi minum ni... time ni orang jual ni kat Pantai Klebang. kat sini la aku nampak kuda then terus terjerit nak naik kuda. and kena sound ngan si BF tanya "taknak naik babi ke?" bahahahahahaha....

lepas minum ni, dengan kesakitan ketekakan, kebatokan lagi, malam nya terus batuk sakit2 dada. rasakan! ke klinik aku malam tu. sakit dada batok nak nafas susah... dapat je ubat, nyaman aman damai aku tido.


November 2, 2010

peel melaka


kerana kemalasan yang amat sangat, maka tidak ade la lagi cerita Melaka visit yang bergambar. can u imagine aku pegi melaka takde satu pon gambar aku jalan2. i mean not even dengan signboard melaka, apatah lagi dengan menara taming sari ke, a famosa ke kan... ada pon sikit tapi itu pon tak transfer lagi dari camera.

sebab tujuan utama adalah bukan berjalan. setelkan rumah sewa si BF kat sana. amek barang2 dia, nak jual motor dia. tapi pandai sangat pegi hari ahad, so semua kedai motor tak bukak la.. kena lah pulak pos naik ketapi balik bawak datang KL ha... takkan nak naik motor jaoh2. ko nak naik? jangan harap aku bagi.


tapi satu peel baru aku dapat kat melaka. pantang kau sebut mesti aku nak! hahaha.... like..


situasi pertama // baru lepas keluar dari tol Alor Gajah

BF: japgi kite lalu kat taman buaya.
Me: nak pegi taman buaya nak pegi taman buaya.

situasi 2 // kat tengah2 jalan dalam Melaka

BF: aaa.... kat sini la kedai assam pedas best. tapi bukak malam je.
Me: nak makan assam pedas! (jerit ye)
BF: menyesal i bagitau. (sebab dia tak suka sangat assam pedas)

hahahahaha...banyak lagi uollss....

situasi 3 // area Pantai Klebang

BF: eh eh tepi pantai ni ada kuda la.
Me: nak naik kuda la!!! (jerit juga)
BF: menyesal aku sebut. japgi nampak babi u nak naik babi tak??


hahahaha vudusssssssss ok dia ni... sekali sekala bawak aku datang jalan melaka apa salahnya kan. mesti la aku macam jakun skit. aku dah la teringin nak naik monorel, bot kat sungai kat melaka tu. haremmmmmmmmmmm... alasan, "kite datang lain kali ye" lain kali tu bile la gamaknye kan....


situasi 4 // otw ke rumah sewa BF, nampak gerai jual2 tepi jalan.
BF: eh ada jual kuih *tett* (tak ingat kuih apa). u jangan cakap u nak jugak??
Me: hahahaha... eh takde la.. memang tak nak pon... kenyang lagi. (baru pas melantak assam pedas)


kitorang sampai melaka dalam 12 tghari macam tu, ang pukul 5.30 petang dah gerak balik KL dah. cepat kan??? sampai KL plak pukul 7.45 mcm tu. tak sempat buat apa pon... sempat la aku beli bantal kusyen utk letak kat sofa2 6 bijik. tu pon sebab 1 seringgit je. murah + cantik. tapi takleh beli banyak sebab dok berebut dengan orang.


November 1, 2010

im so in love with November


Dear All,

Please kindly noted that November is my birthday months. Next monday to be exact. And i am truly, deeply in love with November.




eh eh...apasal gambar sapu2 sampah nih??? dah ini je jumpe bila aku gugel gugel. so hantam saja la... bole jugak bawak maksud gali2 celah daun2 tu carik hadiah besday dari korang... muahahaha...gila tak malu buat hal kat belog sendiri...

memang aku desperate gila nak hadiah.. dah lama tak rasa macam time kecik2 dulu buat party hari jadi then dapat hadiah sangat la banyaaaakkkkkkkkkk.. oh how i miss that moment. gambar dengan hadiah banyak2 pon still ada. tapi album tu kat rumah la pulaakkk... nnt balik Ipoh aku scan hokey. tapi kalo dah muda remaja dewasa ni mesti rasa dia tak sama kan if aku buat birthday party... :LOL:


summary weekend yang pendekkk...


testing testing... eeerrrrrhmmmm errrhhhhmmm! sakit tekak ok.. takleh banyak cakap. cakap pon kena selow2 je... ala2 lemah gemalai gitu. tu yang kena testing2 tu...

weekend memang tak pernah cukup bagi orang yang keje *terutamanya*. pendek sangat. tup tup dah hari isnin balik... kalo ada activity, memang jadi lagi pendek... ye la kan, membusy dengan activity la katakannn....

Friday nite memang takde buat apa2. letih balik keja plus keadaan kesihatan yg tak mengizinkan... tekak sakit hamat tapi tetap jugak ku hentam nasi lemak jpj pedas2 tu. batuk pon ala2 gatal tekak je. tapi seksa ooo, sebab dia takleh lepas abes2 macam yang batok koh koh koh gitu.. tido pon awal, bangun pon awal sebab rasa overdose tido 12 jam okeeee...

Sabtu, spend the whole day dekat rumah. buat kerja rumah macam biasa. basuh baju, sidai, kemas bilik. dannn tengok tv. ingatkan nak luch kat luar pon tak jadi sebab malasss sangat. so masak yang simple2 aja.. maka tercipta la meggi goreng ku!

malam baru keluar pegi lepak dekat McD yang kuidam2kan. mengidam nak sangat makan ayam goreng, tapi bila sampai sana terus tukar blackpepper chic mcdeluxe yang ala-ala sedap tu je. takde la sedap mana ponnnn....

dan dalam pada sakit2 tekak tu, bole pegi melalak deat karaoke ye rakan2 semua.. mula2 tahan pilih lagu yg slow2 je... sampai satu tahap, gua tak tahan la beb! melalak juga jerit2 akhirnya. yang penting teran habis2an... sehingga lah aku rasa malam tu nak tido tekak jadi macam darah2 ala2 melecet gitu... tapi tetap tido nyenyakkk...

dah la balik karok pukul 3 pagi dah. tido dalam 4 jam je dah kena bangun pagi.... si BF ajak pegi Melaka yaw! hahahahahaha... bukan jalan2 pon, pegi setelkan keje2 pindah randah anta barang sebab he will be officially pindah ke KL. weehuu!!! gembira disitu. actually lama dah tau tapi baru nak tulis kat sini...

oh.. melaka punya cerita sambung entry lain la ye... sebab bergambar bagai. tengok dalam aku dok pikir nak tulis pendek2, dah terngomel panjang2 ha... summary apa nya nih, dah macam karangan PMR dah panjang dia aku rasa.