July 31, 2009

to-bring-list


nak bawak barang g mane??? ececece... buat2 tanye diri sendiri plak... haruslah barang2 untuk holiday... i'll make sure takde ape yang akan mengspoil kan holiday ku ini....

  1. sunblock
  2. aftersun lotion
  3. toileteries
  4. barang kelengkaan diri
  5. contact lense / spec
  6. sunglasses (panas weyh takde ni)
  7. inner wear (perlu ke tulis kat sini?? dah tulis dah pon)
  8. top / bottom / pants
  9. bikini... wahaahahahaha...berterabur lemak aku kalo aku pakai bikini.
cukup kot ni??? plus jajan2 sket kot.. mineral water skali..
sebab aku tengah dehydrated gile badan ni...


selamat bercuti MIRA!!!

takde cite la weyh.... =(


takde cite yang menarik pon arini..
si BF dah balik from Melaka semalam..
arini we ollss nak g shoping mopping..
kan minggu lepas aku balik kampung, tak sempat la nak shopping mopping bagai kan..
dah tu harus la kene qada' arini since si BF pon cutii...

mmm.... after shoping (shoping la sangat), malam ni aku ade dinner date..
hahaha.. takde maknanya...
aku dah janji ngan my Lil Sis Yanie nak dinner same tonite before aku g tioman...
dah lame asek berjanji je tapi tak jugak jumpe2..
malam ni, aku akan pastikan tiada aral melintang. hehehe....


July 30, 2009

perfect ke?



no one is perfect... so do i.

that is why pencil have eraser.

but we dont need eraser if we write it as what it supposed to be right?


gagagagaga...haru!


tau tak kenapa tajuk entry tu macam tu???
sebab nya itu adalah dalam versi bersin...
aku tengah asek dok bersin2 skrang ni... plus selsema..
macam mane nak g tioman nih... *alamak! terlepas cakap pulak*
yes u ollss... aku pegi holiday dis weekend kat tioman nun...
pegi Jumaat, Isnin baru balik... so entry baru pon akan kurang la sket kot nanti..
kalo aku set autopublish pon, mebi sikit je kot...

ok lari tajuk... ke lari topik??
ape2 la labuuu...
aku sebenarnya nak tulis gaharu.. ye! kayu gaharu..
korang tau tak?? aku tak berapa tau sebenarnye... hehe...


this pic was taken time kat jeti kat Tasik Banding time aku balik kmpung aritu...
orang yang jual ikan tu pon buat bisnes minyak wangi ni kot..
owwwhhhh...rupe2nye kayu gaharu ni bleh wat minyak wangi ek..
mak baru tau noks!!


July 29, 2009

carom anyone??




kenalkah anda gambar ape ni??

ini adalah carom

time dah nak abes gambe baru teringat nak snap.. itu pasal la buah pon dah tinggal sikit.

aktiviti aku selain astro dan makan2 buah adalah main carom.

tak kan aku nak naek beskal pusing2 kampung plak kan... cam pelik je rasenye.

so di rumah, maen carom. idok le maen sorang, gilo ke hape aku nak maen carom sorang2..harus la bersama adek2 aku plus cousins..

itu saja ye cerita kali ini...

sehingga bertemu di lain entry k.

bubye!!!


makan2 buah2an


hehehe.... comel tak aku spell durian jadi duren??
hikhik.... tah la, dah macam terbiasa plak spell camtu dalam mesej..
dah terikut2 sampai ke sini...

sumber: en google

ari sabtu kat kampung tak de buat ape pon...
dok umah je... mama n papa ade la keluar..
bawak angah g berubat cara kampung..
pagi2 lagi, uncle aku dah g cari duren kat dusun...
banyak gila nak matik dia bawak balik ok! 2 bakul kot... tapi bakul jenis rendah la.. bukan macam bakul besar bawak g jual kat pasar malam tu.

fyi, family belah bapak aku ni memang banyak dusun...
pisang ade, rambutan ade, dokong ade...
kat area tepi2 rumah pon ade pokok rambutan and manggis..
gile heaven kan kalo time musim buah..
thats y i like my kampung! boleh makan buah banyak2 for free ppl..
yess... for free....

so aktiviti utama di kampung, adalah makan duren, rambutan & manggis juga!


p/s: oleh kerana terlalu taksub dengan segala buah yang ada, pic pon tak sempat snap. tapi makan sempat jeee.... ;)

ikan bakar...


yummy yummyyyy....
sedap kan ikan bakar...
ikan yang we olls beli kat Tasik Banding kitorang bakar malam tu (Jumaat malam sabtu)...
mm...not kitorang.. Papa yang bakar.. hehe... :)
tapi gambar2 tak sempat nak snap..
sebab ape?? sebab aku sebok masak sayur n buat air asam kat dapor..
Papa bakar ikan kat luar...


sedap kan ikan bakar..
tambah2 makan dengan AIR ASAM...
perrrggghhhh.. lagi sedap.. meleleh ok!


July 28, 2009

beli2 ikan (otw lagi)


bersiaran langsung dari cafe lepas class sementara tunggu Syak datang nak masuk lab.
hahahaha...kate cita2 nak jadi blogger tegar kan..


jom jalan2 beli ikan??!


kitorang singgah kat Tasik Banding tu utk beli ikan bawak balik ke kampung.
macam2 ikan adoo.. banyak pilihan la...
fresh2 plak tu ikan die... sume adelah pilih sendiri ok..



haaa...bab2 name ikan ni aku tak berapa nak mahir sangat la kan...
takat ikan biasa2 kembung bawal keli tu aku tau la..
kelah terubuk dan sebagainya tu aku adalah tidak tahu..




pilih pa... pilih! macam2 adoo...
lepas pilih tu letak ais sendiri k.. letak banyak2 k supaya nanti tak berbau sangat and still fresh.


lepas bayar trus cabut... jaoh lagi perjalanan menanti.
plus mama and angah tak turun ke jeti jual2 ikan nih... mama takut sebab mama pakai heels.
takot terjatuh and heels tu terlekat celah2 kayu ke kot.


Adik - otw ke kereta.




bubye Tasik Banding!!!


otw part 2




gambar diambil ketika dalam kete...
korang taw tak kat mane ni???
ce tengok satu lagi gmbar ni...



tak tau jugak?? bagi sesape yang penah g kelantan lalu Gerik & Lebuhraya Timur Barat, sure jumpe tempat ni...

ini adalah Tasik Banding u ollss...
tak penah dengar?? Pulau Banding penah??
tak penah jugak gi la korang google sendirik...


otw balik kampung



harus la mule2 muke tuan punya blog kan... mak suke je camni nox..
mmm... kan aritu aku dah cakap kan nak away menghilangkan diri balik kampung..
memang aku balik kampung pon...
khamis malam jumaat aku dah sampai Ipoh...
Jumaat pagi around 11am camtu dah bertolak nak balik kampung..
balik mane?? tempat yang dituju adalah kampung papa...
kat Kelantan.. jaoh kan... sebab tu la kami lama tak balik. sebab jauh.. :)
alasan haruslah mantap okayyy...
motif utama balik sebab nak visit nenek and atok n auntie2 family yang ada kat sana.
tujuan kedua....
nak makan buah2an!!!

before gerak tu papa cakap papa dah tukar and cek2 tayar sume...
tapi otw tu masa kat highway, papa rasa tak sedap drive..
so we all brenti la kat kuala kangsar..
papa buat apa dengan kereta tu aku adalah tak amek tau ok..
keje ai dok duduk saja buang masa mengeluh panas panas...



"mama, orang nak amek gambar ni.. saje je kan tak nak pandang sebab nak suh orang amek banyak kali sampai perfect."


ok..skrang better.. my hot mummy! + adik. i love both.


July 24, 2009

saat terindah - Rama


Saat kau hadir dalam hidupku terasa indah
Hanya bayangmu menyentuh jiwa, temani sepi
Kini s`mua cintamu tlah pergi
Meninggalkan diriku dalam kehampaan sendiri

Waktu terus berjalan dan memberi perih di hati
Hanya rindu yang aku dapatkan bukan cintamu
Kini baru aku menyadari
Kau begitu berarti didalam hidupku ini

Saat - saat yg indah, saat masih bersamamu
Waktu kita berdua dan mewarnai dunia
Semua yang telah berlalu
Kini teringat lagi, kini terkenang lagi
kuingin kembali, oOOo kuingin kembali

Hanya rindu yang aku dapatkan, bukan cintamu
Meski kini kau tak mencintai diriku lagi
Kini baru aku menyadari
Kau begitu berarti didalam hidupku ini




July 23, 2009

~away~


will be away sekejap...
sebab aku decide nak blk kampung!! yeay!!!
n kemungkinan besar isnin baru ade updates ye kengkawan...

bubye!! tataa!!

nak gerak dah ni tau...
semangat ok.

lantak ko si BF kesepian minggu ni..
hahaha..padahal die lagi suke kot aku takde.. =))


nak balik ke tak eh??


semalam papa ade call.... cakap nak bagi sikit duit...
lepas tu dia tanya, "tak nak balik ke?"
sebab my whole family nak balik kampung this weekend..
aku memangla takde ape2 plan pon, esok pon aku dah bley gerak balik...

taaaappppiiiii..... kan si BF gajian minggu ni...
nak shopping mopping la... huhu.. jalan2 ke, berjimba suka ria lagi...
minggu depan nak g tioman, so ade la barang2 keperluan yang kitorang nak kene beli gak.
ko gile aku takde disisi die?? mau die kluar dengan orang laen kang...
hahaha..memang la die akan keluar dengan orang kan... but I trust him..
tapi nak kuar same2 gak!!!

mmm...papa plak ajak balik kampung... nak berubat cara kampung for adek aku yang sakit jantung tu jugak skali.

memang la aku pon dah lame tak balek kampung...

tapi nak kene balik skarang ke??? :(


megi cup jah!


semalam eh bukan... dua malam lepas aku tido lambat la jugak...
then kena bangun awal plak kan..
sape tak ngantok kan... dalam class pon asek dok menguap je mulut nih..
naseb tak de lalat je nak bersiar2 dalam mulut aku nih...
oleh sebab tak berapa nak cukup tido, balik je lab dalam around 5 pm tu, maen pet society kejap, then BOOM tidoo!!! bukan boom boom pow eh.
sedar tak sedar pukul 8 baru bangun... hahahaha..

yang lawak nye... bangun2 tengok jam pkul 8, terus aku tengok tingkap...
nape gelap je??? (sebab dalam otak dok pikir 8 pagi dah)
padahal 8 malam... meloncat turun katil (tipu! bangun slow2 je) amek towel g mandi siap2 sume..

siap sume lapaa la pulak...
tapi malas nak kuar cari makanan or kua makan la kan..
bole??? bole kan aje..
memula melantak keropok dapat free time lalu nak gi lab tadi...
dapat 2 bungkus tp pack yang kecik tu je... yang siap ade tulis "not for sale, for sample only." camtu la bunyik nye.
so tak berapa nak kenyang...

ape lagi.. merangkak tengok stok makanan aku la..
cari megi... hehehehe...

*megi cup kari kosong je... takde pon ayam2 ke sayur ke sosej ke*


layan megi sekali sekala pon sedap kan...
tapi dalam kepala still terbayang Arianna punye telur mata kerbau siram kicap + sos.. :(

July 22, 2009

MTV World Stage: Live in Malaysia




this August at Sunway Lagoon Resort Surf Beach!!! teruja tak?? macam teruja sebab dengar "world stage" kan... world la sangat... tengok2 cam hampeh je nanti. dah la buat kat beach, cam best je.. memang best pon kalo buat kat sunway tu.. for me la.. i loike! so far artis malaysia yang akan perform ialah Estrangedticket takde jual.. sume passes je... harap maklum. so if u olls nak dapatkan passes kene la jawab kuiz...



saya dah jawab kuiz nak dapatkan passes, anda bila lagi??


hujan


sekarang dah slalu hujan kul 3 4 pagi sampai la ke siang

semalam pon hujan jugak.

syok kan tido time2 hujan...?

nyenyak je rasa...

nyaman, aman, damai, bahagia, sejuk... ok2 dah start merepek!


Mystery Stories Island of Hope


itu name game yang aku dok layan weekend lepas.
even aku melepak dgn si BF, malam2 aku sempat gak maen game ni sampai ke pagi.
2 ari je terus abes aku men all stages.
hahaha.. power x?
aku nih memang gila game sket...
kalo maen tu, jangan harap la nak kaco kan..


*ni first stage*

memula senang, lame2 susah nak mencari mende2 tu sume..
ni game cari2 barang tersembunyi camtu..
simple + enjoy!


July 21, 2009

menu punya hal


semalam pegi teman Nurul makan kat mapley.
aku?? bukan diet, tapi dah makan pukul 6 nak masuk 7.
so kenyang lagi..
tengah tunggu order, aku terdengar perbualan meja sebelah dengan mapley yang tengah amek order diorang tu.

Makan apa? minum? (slang mapley)

Mmm... bagi list la... list list.

List apa? (bluur)

Ala...list la.. list makanan tu...

kawan die sorang lagi menyampuk, "Menu lah"

Haa... menu menu.

aku dalam hati gelak guling2 dah... list list makanan??
hahahaha..kelakar weh... nak gelak kuat2 tak sampai ati..
hehe...

p/s:macam2 peel manusia kan?


my first ever survey berbayar


tajuk entry nak panjang aje kan...
mmm, btw, memang btol pon...
tadi time before class start, ade lecturer dari mane tah masuk bawak macam buku nota A5 size..
aku ingat class tu dah tukar lecturer, tetapi rupe2 tak..
lecturer tu masuk nak suh
buat survey...
tapi limit 65 melayu, 65 cina, n india tak kesah berapa pon..
and the best part is sape yang buat survey tu akan dapat RM5..
walla weyh, tak penah lagi dalam sejarah idup aku buat survey berabayar ni..
tapi aku tak de la desperate sangat kan nak 5 inggit tu. tapi kalo dapat tu bak kate orang, "rezeki jangan ditolak"
so aku pon dapat la buku soalan tu..

and guess what??
no wonder la dapat RM5, sebab soalan die ya raabi bapak banyak nak mampush!
sampai 18 muka surat ok.. mak down sekejap.
dah tu soalan pasal perlembagaan persekutuan.
aku yang tak suke sejarah ni ko bagi survey perlembagaan ye??
dah name pon survey bukan soalan peksa, aku pon jawab la ape yang aku tau kan...
.
.
.
.
tengah jawab ni.
.
.
.
.
.
siap!
gi depan hantar.
tulis name kat form, amek duit.


balik tempat duduk.
simpan duit dalam wallet.
balik bilik amek gambar.
sket punye cantek wa crop tu kan. clap clap! :)


July 20, 2009

necklace cinta


ade tak sape2 perasan yang aku dah pakai rantai emas sekarang ni??
anyone? ade??

mmm...sebenarnye ni kisah lame..
baru rase nak cerita kat sini... sebelum ni pun ade gak rase nak cite, tp tah la...tak terkeluar plak kan...


simple, but nice. necklace cinta kami.


necklace ni si BF yang bagi kat aku early bulan Mei lepas...
bulan birthday dia, tapi aku yang dapat hadiah kan?? mak sukaaaa nox...
FYI, ini first time dalam idup aku ade orang lelaki bagi aku rantai... to be exact, rantai emas...
tapi yang ni ade campur ngan emas putih sket...
and this is not zhulian... sebab aku siap tengok surat die beli, resit sume bagai...
confirm emas kalo gadai aku dapat duit. hahahahaha...

terharu! i lap u la BF!


pelancong @ pelacur???


lepas CB, kitorang terus keluar... kitorang parking kat Avenue K. murah sket...
boleh je kalo nak lalu laluan bawah tanah tu kan, tp si Aboy ni nak berasap2 la plak kekdahnye..
kene la lalu luar...


*bagi chance kami dating sekali sekala ye*
wink~wink... sambil kelip2 mata ala2 comel..


tengah2 jalan kat luar tu, aku pun bersuara dengan lantangnye.

Me: B, jom kite amek2 gambar nak tak? lepak2 jap tunggu Aboy isap rokok.. I kan pelancong, mesti ar nak amek2 gambar wat kenangan2 hahaha

Aboy: ko pelacur??? (nada terkejut yang amat)

Me: hotak ko.. aku cakap pelancong la... deyy...

maka bermula la sesi fotografi yang tak berapa cantik sangat hasilnya..
ate sume pakai camera phone kan... nak cantik mane la sangat..


*me & nana the tunang orang*

sepatutnya before this pic, ade satu lagi gambar si BF tengah dukung aku nak naek atas tembok tu..
walaupun aku ni agak besar (bkn agak lagi, tapi memang besar), si BF larat ooo angkat.
tembok yang kitorang duduk ni tinggi tau...
mane ek gambar tu, dalam hp Aboy kot ek???
takde plak dlm hp aku... mmm...


*jejaka jejaki yang macam nak mintak penampar je*
si BF dok usung handbag aku.. aku dah stok tak larat nak bawak handbag dah pon.


*ha..kali ni banyak gambar aku... :)*



p/s: sila baca dengan intonasi pengumuman,
perhatian kepada semua pembaca2 MYRAspberry ini, penulis adalah memang pantang nampak kamera. sekian, harap maklum.


mencari barang2 hantaran


//gambar sebagai mukadimah//

*kami duduk di belakang?*

ya..yes2.. kami duduk di seat belakang..
ini bermakna weekend kami kali ini tidak hanya berdua..
tapi berempat... plus si BF's bestfren named ABOY..
sebelum ni aku tak pernah sebut langsung pon kan pasal Aboy ni..
hahaha..aku pon rase pelik nape aku tak sebut2 pasal die..
kitorang keluar berempat dengan tunang Aboy ni skali... NANA.

memula tunggu diorang sampai ya raabi lame nak mampos...
sabar je la... dari sebelum makan, sampai abes makan, sampai sempat g Ampang Point lagi, tak sampai2...
hangen je si BF...

then diorang sampai, kitorang balik si BF's place, park kete, chow naek keta Aboy..
car pool la.. sharing is caring kan?? :)
straight away ke KLCC... nak cari barang2 untuk hantaran..
macam handbag, belt, kasut n so on..
tapi bukan untuk kami (me n si BF), tapi for Aboy n Nana la...
diorang nak kawen dah..
jalan2 merangkap pengapit diorang & penasihat gitu..
hahahaha... penasihat konon, macam ada pengalaman kan...
time tengah jalan2 tengok barang tu takde la pulak snap2 gmbar kan..
time dah penat keletihan tersandar duduk baru teringat nak snap2 sana sini.
kite rest dulu!


*si BF*


*si BF & Aboy*
muka tengah melawak campur dengan muka konon bajet artis nak tutup2 muka n konon2 tak nampak camera time orang amek gambar.


*last but not least, Nana*


gambar aku takde. kate aku yang amek gambar kan..
padahal dah balik umah baru perasan gambar aku takde.. hehehe

melepak2 cakap2 gelak2 sampai KLCC pon dah tutup..
kedai2 sume dah tutup baru kitorang keluar.
orang yang keje Coffee Bean time tu mesti bengang je sebab x leh balik lagi sbb tunggu kitorang blah.


July 17, 2009

drill oh drill





u olls mesti tau kan ni gambar ape??
kalo sape yang tak tau tu, ni la mesin drill..
yang orang dok tebuk2 dinding tu..

nak dijadikan cerita, ini lah makhluk (makhluk ke?) yang mengganggu aku satu ari ni.
kejut aku bangun tido, and buatkan aku tak mandi lagi sampai sekarang..
nak mandi pe jadah nye kan, yang dok drill2 bagai ni sume jantaannn...
kang mau dibuatnye aku kuar bilik g mandi, kne rogol ke, kene intai ke, tak pasal2 je kan..
so aku amek keputusan untuk terus stay dalam bilik sampai mesin drill tu rosak.
ahahahaha.. dah rosak baru diorang reti nak stop and balik ye tak??
tapi sekarang still dok grenggg greeennnnggg lagi...

kacau2!! aku tak lunch lagi ok!!! sedeyh!


p/s: kenapa diorang tak buat time cuti dulu je? knape time student dah masuk baru sebok nak buat drill2 nih?? dah la btol2 tepi bilik aku. hangen hangen.


movie marathon



1st...



2nd...



and last but not least...

hahaha...


it's friday!!!


selalunye hari Jumaat saya akan menunggu kepulangan si BF from Melaka!
yuuuhhuuu!!! ::RINDU::

semalam buat movie marathon...
even tgh sakit kepala pon sempat kan.
bosan sampai tak tau nak buat apa..
today class tak de.. nak masuk lab plak malas..
next week je saya masuk lab ye Doc! :)

hari ni nak basuh baju.. dah banyak berhimpun..
so coins pon dah cukup.. washing machine ajoo..
tak larat la nak basuh gune tangan..
mira adalah sangat rajin.

nak taw movie ape saya tgk semalam??
next entry ok???

bubyeee!


July 16, 2009

FIRE BURNING


somebody call 911!!!



segitiga? tigasegi?




tiga segi

or

bak kate seseorang tu, siga tegi?

apekah weyh?? hahahahaha....


first assignment


masuk masuk kelas terus lecturer bebel2..
dan dia cakap arini tak belajar, tapi kene buat assignment.
first evaluation. data sume dah ade. just cut and paste.
sebab kene buat 'pamplet'. btol ke eja macam tu??
so senang jooo...
senang2 pon saya tak reti guna microsoft publisher. sile la gelak kan saya.
godek2 sana sini bukak itu ini..
jeng jeng...


jadi jugak pamplet saya ini. suke!
*bahagian isi kandungan dalam dan last page adalah dirahsiakan*
hahahaha..

bukak emel, send to lecturer saya. DONE!


July 15, 2009

konfius konfius


sebenarnya saya tengah konfius ni nak pegi mane weekend ni..
ade 2 event..
tapi tak kan la nak pegi dua2 kan...
mesti either one je kan...
haish.. pening nak pikir...
sekali tak yah pegi dua2 kan..
senang je.. tak yah susah2 nak pikir... mm..

ermmm...duit pon tak brape nak banyak kan... lepak bilik je la..
tak pon lepak rumah si BF je.. sonang cite, duit pon tak abes.


to be or not to be



LANSON PLACE???
or
MANJUNG?


sape penah gi dua2 tempat ni?
best tak?


saya tak jaga dia. saya jahat ke?


si BF terus demam lepas balik dari BTN tu..
risau jugak kan demam time2 sekarang ni..
banyak jenis demam dah ade...


kat Lendu pon dia cakap dah ade H1N1 tu.. terus dia g cek doc tadi.
Alhamdulillah..everything's fine.
cuma perlu banyak berehat sebab suhu badan dia berubah2.

saya harap sangat saya dapat jaga dia.
tapi tu la kan, jauh...

saya sedih.
saya sakit dia jaga. macam dalam ENTRY yg dulu ni.
dia sakit saya tak jaga pon.
dia dah la jenis tak makan ubat bila tak suruh.
sorang2 je dengan housemate kan. kesian. rindu.


July 14, 2009

ELLY


semalam, tiba2 dapat satu mesej dari no yang tidak dikenali...
pelik... selalu saya memang jenis yang tak brapa suka layan nombor2 tak kenal ni.

"Salam.. kak myra, Elly ni yang duduk kem tu. ingat lagi tak??"

OMG!!! serius dah lame gile terputus hubungan dengan die..
then terus mesej2 dengan die.
she told me that she got my number from Yanie...
btw, saya kenal die dulu time sekolah. time saya dan Yanie di MRSM PDRM.
Elly ni budak yang tinggal area2 situ la..
sebaya dengan Yanie (21 tahun)

kitorang kenal, then rapat, rapat dan rapat.
sneak out, lepak rumah die.. sume2 tu dilakukan pada malam2 buta.
tak dilupakan jugak naek motor tiga orang ok!!!
best ok time tu... :)
lepas skolah masing2 bawak haluan masing2. and lost contact.

tapi luckily terjumpa balik.
dan2 terus die jemput pergi kenduri dia Sabtu ni...
walla weyh... nak kawen ok..
muda lagi pon nak wat camne kan if dah jodoh.
tak salah kawen awal ni...

**dah makin cun adik akak ni... nak jadi bini orang dah pun**
gambar dicuri dari facebook Elly, yang mana baru di add semalam.


to ELLY, i wish u congratulation!!
semoga berbahgia hingga ke anak cucu.


dadah & manis-hati


saya rindu dia.
jadi saya nak letak gambar dia dan gambar kami.
bole??

tak pe kan... blog saya jugak kan...

jangan maraa aaa... (sila baca dengan intonasi filem P. Ramlee)


//saya punya dadah//


//saya...dia punya 'manis-hati'//



::kami::

sila jangan muntah kat blog saya k.
nak muntah kat toilet. :)


selamat pulang


selamat pulang kepada si BF...
akhirnya penantian selama beberapa hari berakhir jugak.
ye la, mesej pon dapat pendek2 je...
when he called me last nite cakap dah abes program and nak balik dah.
I was like happy sangat and sampai bergenang kot airmata dengar suara dia.

u dont know how much i miss u...

even si BF dah balik dari Perlis pon, die trus shoot ke Melaka..
today die cuti.. tp die cakap die x berapa sehat sgt..
kesian pulak rasa... I bagi die masa untuk die rest.
maklumla... I kan kekasih yang bertimbang rasa. hakhak.
pape pon, die dah selamat pergi dan pulang.

Alhamdulillah...


terkena buatan orang?


dalam kelas Penjagaan & Kesihatan Diri

lecturer tanya, "kamu percaya tak penyakit buatan orang?"

ada yang jawab ya, ada yang jawab tak.

lecturer cakap balik, "saya percaya, lepas tu sengsara 9 bulan"



hahaha.. ini la penyakit buatan orang tu. :)


July 13, 2009

BLACK JUARA MENTOR 3



berbaloi jugak Black dirotan. :)
kisah selanjutnya DISINI

tak sia-sia saya mengundi.
tak tak. itu tipu. saya masih lagi student, tak punya banyak duit nak undi2 semua bagai ni.
tapi saya tetap menyokong. sokong pon jadi la kan tak undi pon.


congrates to MAS IDAYU & BLACK


the way MAS IDAYU jadi cikgu memang bagus la. two thumbs up!




Kadang2 ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan petir dan kilat,
Kita tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari,
Rupa-rupanya ALLAH memberi kita pelangi.


my new cousin


as I said before, my auntie, Mak Su dah selamat melahirkan seorang baby boy.
same cam Rita Rudaini.. hee~
the baby tu super cute ok.
bersalin at Hospital Putrajaya dimana saya baru dapat tau semua wad disitu adalah first class.
takde ekonomi class ke, second class ke..
kalo aku Ien tak cite kat aku, gamaknye aku pon tak tau kan.

so malas nak bebel panjang, just enjoy the pic ok.
and one more thing, saya memang suka baby sangat2.. i mean, semua jenis golongan budak kecik la. not baby je.


*comel je kan baby ni*
geraaammmnye...


*close up sket... sampai termuncung2 bibir ha punye tido. merah kan lips die??*


*alala..baby ni da bukak mate sket. nak pandang camera kot. kecik2 da pandai nak bercamwhoring ek?*
this is my uncle. which is the father to the baby boy.


*kesian baby kene flash. ni time tengah mandi... naseb baek tak terlucah gambar ni.. tak nampak kan baby ni punye balls?*


*baby memang keje die tido je ek??*



p/s: bile la aku plak nak ade baby macam ni. bahagia nye tengok. "U, bile kite nak kawen??" "amboi gatai nye..." terus hati saya terdengar macam mama jerit. hehehe