December 23, 2010

Pantang di Ipoh

Hye readers... Macam la ramai sangat readers kan. Tee hee... Jangan pelik la kenapa blog ni tak berupdate. Tuan empunya tak berapa sihat.

Lepas entry demam haritu, lepas je stock check hari sabtu, malam tu dah perasan ada bijik2 merah kat badan. Ingatkan ruam naik lepas berpeluh n berlemoih time kat stor siang tu. So biarkan aje.

Pagi esok nye bangun2 je tak perasan ape lagi. Tp tengah2 sambil tunggu syak datang rumah, dah perasan ada bijik2 kecik kat kaki n kepala. ah! Sudah!

Terus cepat2 call si BF aka my private driver ajak ke klinik. And I'm officially announced kena demam campak after 18years yang lepas. Time umor 5 tahun dulu aku dah penah kene tau....

Dapat MC for a week sampai ahad. Mintak jugak sabtu ahad sebab aku kena standby outstation Penang this Xmas weekend. So kita prepare apa yang patut.

N now aku tengah berpantang di rumah! IPOH! No seafood, no ayam, no telur, no kicap! Nanti gatal2 and parut sape yg susah? Baik jaga betul2....



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

December 16, 2010

Terdemam la pulak...

Just a quick update...

Balik je ofis tadi, badan teramat2 la panas. Start panas n rasa seram sejuk around pukul 3 pm macam tu... Tu pon sebab kena hujan time pegi lunch. Cepatnya virus merebak... Around pukul 5 macam tu dah rasa gigil2 dah... Smpai la ke rumah, terus baring, boooommmm! Tido + rest.

Bangun dalam 7.30 mcm tu, tp still tak kebah. makin teruk ada la... Makan ubat and restttt saja dalam bilik.

N by the time aku tulis entry ni, dah start peluh2 and macam nak kebah dah. Just sakit kepala je tak ok lagi. Hopefully kebah terus sampai esok la... ;)

Talking bout esok, STOCK CHECK + AUDIT.... Tu lagi satu bala sakit kepala esok. Sabtu ahad pon ada jugak tu... :/

Hhmmmpppphhh!




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

December 15, 2010

keluhan hati...


lately ni sangat2 la busy dengan kerja... tersangat la banyak kerja pun, kadang2 tu rasa malas nak buat. and buat2 macam takde keja langsung. yes takde langsung... macam memang tahap bosan gila babss la bila takde keja langsung... dah buat2 takde keja, lepas tu sembang2, and then kacau2 orang.... sampai dah macam orang gila aku rasa..

i think my position in this company doesn't suit me well lagi dah.. i do love my job, my thing, my friends around... tapi company tak sayang aku nak buat macam mana. aku pon tak sayang company ni. dia tak jaga langsung pekerja2 dia punya kebajikan, apatah lagi nak bagi bonus berbulan2. MEMANG SANGAT TAK LAAAA.....

kedekut nak mampuih wa cakap lu... annual leave bagi berapa hari ja. not even 10days ok per year! salary? jangan cakap ah... aku rasa gaji aku paling rendah kot... ye la dulu mula2 masuk fresh grad lagi, and tak pandai nak demand kan... sekarang aku dah tau, ko jgn harap la nak menipu aku dgn janji2 manis ko lagi kann...

gaji aku sama dengan ms.J... mana aci! aku kena bonding dia tak kena.. ko tanya dia pasal teknikal, haram dia nak tau. aku pegi training weh, i got certificate! dia takde pon... this is so unfair.

and now aku tengah job hunting balik. any offer for me??? susah kan nak cari keja sekarang.... hmmmmmppppphhh......



soul*garden


saje je taknak eja betol2 and letak E kat situ... baru macam ala2 feeling2 romantic sket kat perkataan soul tu.. hehehe....

actually cerita ni adalah bersambung dari cerita ini.

yela kan roza dah sampai. kita melantak la lagi.... memang hajat sebenar nak melantak kat seoul*garden ni pon... we chose to go for Plaza*pantai punya branch... rasa macam kalo pegi OU mesti ramai orang, so kita cari tempat yang tak ramai orang sangat senang la nak bising2 gelak2 kecoh2 pon...


sampai2 terus cari makanan la wey... lama tunggu nak makan ni tau...dari siang tak makan sebab nak bagi ruang melantak makan kat sini....

si Roza dia tak pernah datang makan kat sini, dia boleh hentam letak ayam yang dah di marinated utk bbq dalam tomyam soup... hahahahahahaha.... time ni aku pegi amek2 makanan. dia siap cakap orang meja sebelah gelakkan dia. tu yang ayam bbq kat atas ni nampak berair2 sket sebab baru keluarkan dari tomyam. ;)


sesi makan dan gelak tawa berjalan macam biasa as usual kalo kami berjumpa. gosip sana sini memang tak pernah tak ada. heheee.... we had a good time together...


oh i really hate bila duduk sebelah ja yang kurus itu, and me confirm nampak gumuk... :/



last but not least, mesti la camwhoring kat luar tu... berlatarbelakangkan federal highway lagik.... gambar yang jojot the shooter amek memang super banyakkkkk.... ada yang nampak gemok la, ada yang nampak kurus, ada yang tunjuk itu, tunjuk ini, gelak terlebih, shuffle la apa laa..... tapi takkan semua nk letak sini kan...


December 14, 2010

di suatu pagi


Haishhhh.... Pagi2 dah kena sakit2....

Terkena iron pulak dah pagi2 buta td... Tapi bukan sebab aku iron baju smbil mata tertutup kkkkk... Sbb memang tak disengajakan gitu...




Nasib kena tang hujung iron je... So sikit je la sebenarnya... Ahahahaha cerita macam nak gempak kannnn...ingat dah bernanah teruk la kannn... Tak punnnnnnnnnn! Wakakakakakaka....




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

December 13, 2010

thurs @MV


last thursday mc... tapi pegi klinik tak dapat mc pulak.. hampeesssss! mcm tau2 je aku punya penyakit M datang kan. so dia taknak bagi mc... grrr...!

plan nak meet my besties dekat MValley who is Te, Ja and Roza! im very happy to see them.... sanggup ooo tak lunch tengahari tu kat rumah semata2 nak makan besar punya dengan diorang malam tu. kahkahkah.... perut ai kan kecik, nnt takleh masuk banyak2 ooo....


our meeting point! depan guess kat centre court. aku park north court, dah ke pulak kene jalan. i very dont like ok jalan sorang2.... Te still in her office attire. Ja pulak dah siap bawak 2 shopping bags lagi. die sampai 30 mins earlier je, tapi sempat menyoping dah haaa.....

end up lapar gila sebab janji nak jumpa 5.30, tapi biasa la janji melayu kan pukul 6 baru aku sampai sana. Roza pulak boleh baru gerak dari Subang. memang lambat la kan... so kita makan ringan2 dulu...


kitorang lepak dekat gardens sebab tak ramai orang sangat and we chose Sushi*Zen. im not a big fan of sushi tapi yang Ja order that day sedap jugak. A plate of Sushi dan sepinggan yakitori my feveret! sedap la...tapi tak boleh lawan sumika yakitori die. sedap sumika lagi.


and yes. we are BB addict!


weekend oh weekend kenapa engkau lapar,


sila baca title entry dengan nada bangau oh bangau.

asal weekend je nak merungut even bestttt and relax. relax as in no asssigment like my other collegue. diorang ada assignement kena present today. aku takde!!!!

aku merungut sebab makan makan dan makan lagi. apakah weyh? ada hantu lapar ke dalam perut aku ni? tapi time weekend je dia lapr sangat2 boleh?

sabtuday, we (me n BF) had a jalan2 cari pasal kat chowkit sana... sesak ramai penuh busuk! enough said. itupon after 2 oclock k. tapi tetap nak pegi kan.... nasib pegi naik motor je sbb confirm tau takde parking punya.. and end up balik bawak barang-barang yang dibeli macam orang gila penuh satu motor.

macam hin-dhon dah weh aku rasa! oh yeah! had a super best bihun sup there also.

ahad penat jalan dah sakit kaki lenguh badan angkat macam2 sabtu tu, kita duduk rumah je. dihidangkan dengan asam pedas melaka ditapau-ed, ulam2 kampung, telur masin, telur dadar... makan2 kenyang2 terbaring depan tv, terbaik!

December 8, 2010

sakit kepala


semalam kerja. i bet ramai yang cuti kan. tah hape2 tah company ni public holiday pon nak suruh kerja. company lain semua cuti, so tak banyak kerja sangat la kan... melepet je kat opis ha sampai tak tau nak buat apa.

dah tu balik rumah sakit kepala datang. hate it!
sampai ke pagi ni...geram ok. macam nak pecah kepala. mula2 semalam ingat nak MC, tapi bangun tido pagi tadi tak sakit pulak. dah sampai ofis baru sakit. apakah???? geram jeee....

so mood adalah tunggang terbalik sikit hari ni. di tambah dengan keja makin banyak dan banyak.

thats why i hate year end even we have year end sale!


December 6, 2010

twitter di sidebar!

i have twitter gerak2 kat tepi ni... gerak if i tweet la...
it is http://twitter.com/#!/MYRAspberry


baru tetibe terpikir nak letak dekat belog. dah lama dah aku dok tweet2 ni... kadang2 best la sebab if bosan, then baca2 tweet orang terus rasa macam terhibur and then keep on replying tweet sajo...sampai dah hilang bosan ok... serious kalo malam2 bosan, tgk tweet je la..

addicted pon hado tau kadang2 tu. tapi bila sampai mood malas haku, jgn harap la aku nk tweet tweet kan. pandang pon tak selera...


random-ness


lama tak update blog. rasa nak update. tapi tak tau nak tulis apa sebab cerita yang macam best semua dah basi2 sebab lama sangat. cerita baru pulak biasa2 light je best dia.

minggu lepas adalah minggu yang men-stress kan sebab gaji masuk lewat sehari. hey, selalunya masuk tepat tapi this month tak tepat pulak. dah la orang memang mengharap kan dapat gaji 30hb, tiba2 tak masuk. apa perasaan???

sedih gila! tapi bila dapat gaji pon sedih jugak. sebab berada depan mata pon sekejap je. lepas tu terus berkurang-berkurang-and-berkurang. bayar rumah, kereta, bagi mama, bil telefon, bill macam2 lagi. terus tinggal sikitttttttt! down balik.

dan2 tu bila dapat gaji, ada orang tu rajin pulak nak hantar dan amek balik keja. rupanya ada udang disebalik batu. kena pawwwwwwwww la apa lagi. "what do u expect, u baru dapat gaji kan?"

hhhmmmmmmpppppp!!!!