April 30, 2009

FREEDOM IS BACK!




2 DAYS OF FREEDOM
MUSIC FESTIVAL
BRINGING BACK THE PULSE


A FAMOSA RESORT MELAKA


29 & 30 MAY 2009



c u there!


*1-Day and 2-Day pass are on sale at the Axcess Ticket outlets.*



when u get married?


x di tag leh sesape pon...saje je nak buat..curik from Mai's

How old are you going to be when you get married?

Put an "X" in every box that applies to you.

Add up all the X's and title subject with the sum as "My marriage age is__"


[X] You know how to make a pot of coffee
[X] You keep track of dates using a calendar
[ ] You own more than one credit card
[ ] You know how to change the oil in a car
[X] You do your own laundry
[ ] You vote every election
[X] You can cook for yourself
[ ] You think politics are exciting
[ ] You balance your own checkbook
[X] Your parents have better things to say than your friends
Total: 5

[ ] You show up for school/college/work every day early.
[X] You always carry a pen in your pocket/purse
[ ] You've never gotten a detention
[ ] You have never smoked a cigarette *MENCUBA SAHAJA*
[X] You have never gotten completely trashed
[ ] You have forgotten your own birthday at least once
[X] You like to take walks by yourself
[X] You've watched talk shows.
[X] You know what 'credibility' means without looking it up
[X] You drink coffee[caffiine] at least once a week.
Total: 6

[X] You know how to do the dishes.
[X] You can count to 10 in another language.
[X] When you say you're going to do something you do it.
[X] My parents trust me
[ ] You can mow the lawn.
[X] You can make adults laugh without being stupid
[ ] You remember to water the plants
[X] You study when you have to
[ ] You pay attention at school/college
[X] You remember to feed your pets
Total: 7

[X] You can spell 'experience' without looking it up.
[X] You work out on a regular basis.
[X] You clean up your own mess
[ ] The people at Starbucks know you by name
[ ] Your favorite kind of food is take out
[ ] You have gained weight since middle/high school
[ ] The first thing you do when you wake up is get caffeine
[X] You can go to the store without getting something you don't need
[ ] You understand political jokes the first time they are said
[X] You can type quickly
Total: 5

[ ] You have realized that the weather forecast changes every hour
[ ] Your only friends are from your place of employment
[ ] You have been to a Tupperware party
[ ] You have realized that no one will take you seriously unless you are over the age of 25 and have a job
[ ] You have more bills than you can pay
[ ] Most of all your friends are older than you are
[ ] You can say no to staying out all night
[X] You use the internet every day
[ ] Your wardrobe hasn't changed in a while
[ ] You can read a book and actually finish it
Total: 1

My marriage age is :24


awal jugak... sempat ke nak kumpul duit nih??


miracle cure


insyaAllah dengan bantuanNya..
kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan..



CLICK HERE untuk imej lebih besar



ikhtiar /cuba / try / buat apa yg patut..
at least kita berusaha menangani setiap masalah itu.



this is Aina Insyirah


memperkenalkan... Aina Insyirah
.
.
.
.
.
.


she is my youngest cousim kat belah family TokSu aku kat Pahang tu..
means cucu TokSu paling muda la kan...
nak dijadikan cerita...
si minah kecik nih, aku sampai2 je tros berkenan kat aku..
kalo x paham, tros suke kat aku...
mmg naseb aku sume budak mmg senang suke n mesra ng aku :)

kejap2 datang, kejap2 nak duduk atas riba...
aku pon kan mmg jenis suke melayan budak kecik..
so x kesah sgt la.. biarkan aje...

tp time sampai time we ols nak gerak from umah TokSu aku tu...
aku dukung la die..
die pon dah siap cantik2 lagi...
by the time aku nak bagi kat Ibu die, die xnak...
die macam berpaling badan ke arah laen...
then siap bubye2 lagi orang sume mcm die nak ikot kitorang...

last2 MakLang die sambat amek from aku...
ha kau....menangis terus ok!
kesiaann pulak aku tgk...


last skali aku g la cium die kan b4 masuk kete..
tup tup die hulur tangan macam gaya suh dukung die tu...
eh eh budak nih... aku nak cium ko je la...
nnt kite jumpe lagi k Aina...


April 29, 2009

seharian di Kota Gelangi


as i told before, lepas exam aku nak kuar ng family aku kan ke umah sedara kat Pahang...
so lepas exam on the way back to kolej dalam kete syak, mama called.
tp Adik yg cakap..

A: Along, kitorang dah sampai ur campus.
M: ye ke? kejap2...

aku sampai2 je kat kolej xde pon lagi diorang.. ampeh je Adik nih..
adala dalam 5 saat lepas tu aku nampak kete papa naik bukit ke kolej aku tu...
papa ingat nak breakfast kat kolej aku je, so sume orang pon turun la...
Mama, Adik, n Angah pegi ke bilik aku...
aku nak salin baju kan... ate nye g exam pakai baju kurung..
idok le aku nak berjalan pon pakai baju kurung kan...
baik bebenor la rupenye aku..
papa pulak tunggu kat cafe je...

dah siap2 tukar baju sume, kitorg keluar2, tgk2 papa dah start kete...
then die cakap x yah breakfast la... nak lunch tros japgi..
ye la...jam pon dah kul 10.30 dah nak breakfast pon dah lambat dah...

so we had our brunch kat Pandan Jaya.... si BF suke tempat ni..
so aku pon bawak la ma familia ke sini...
murah pon murah je tempat die... kebersihan pon ok...
cube korang bayangkn ng menu2 kat bawah aku nak tulis japgi ni bape hengget.

  • Me: nasi + ikan keli bakar + sayur labu + teh o ais (barli xde)
  • Angah: nasi + ayam percik + udang masak pedas + milo ais
  • Adik: nasi + ayam percik + milo ais
  • Mama: nasi + sayur + teh o ais
  • Papa: nasi + nescafe ais
Pastu papa ng mama makan lauk ikan patin masak lemak letak dalam satu mangkuk lain..
papa amek kepala (besar gilos) & isi.

cube korang teka harga die?
rm 40?
rm 35?
rm 29??

jawapannye tidak2...
harga sume2  makanan tu adalah RM21... x percaya kan murah sangat!
mama pon x percaya murah sampai camtu.
maaf gambar tiada kerana aku adalah kebulur tahap cipan.

pastu kami meneruskan perjalanan...bapak la lame aku rase...
sempat bercamwhoring dulu kami adek beradik.. termasuk la mama.. hihi..



opsss... tetibe tersesat satu gmbar my cousin kat pahang tu...
gmbr tu jugak kena balack & white kan sbb muka aku adalah berminyak tahap tuang minyak sekilo kat atas muka aku.
FYI, umah yg kitorg pegi tu adalah umah Pak Su mama... 
which means Tok Su aku la kan...
n budak kecik ni cucu die.. cucu die bersamaan cousin aku la kan...
walaupun bukan sepupu btol ek... kire 2 pupu cmtu la.. 
aku dah x berapa paham...hehe

kitorg pegi ni pn sebab nak tgk jalan...10  mei nnt ade kenduri kat sini... 
aku x pegi kot sbb 10 mei jugak besday si BF.
tapi my family akan bertolak malam from Ipoh, dah x tau jalan katenye..
confirm sesat nnt..baek g familiarkan jalan siap2 ye dak.

we ols lalu karak hihgway.. n lebuhraya pantai timur...
name je highway, tp punye la berbelit2...


and jugak banyak jalan rosak n diorang repair2... so banyak lencongan & jalan ditutup.


ok!! sampai sudah...
sampai mane..?? baru sampai Sungai Pahang... hehehe...
dari karak ke KOta Gelangi tu ade bape exit tah...
yg aku taw we ols kuar exit Chenor...
time tnye jalan kat cousin mama, mama asek dok sebot Tenor Tenor...
last2 tgk signboard, ha....amek kau! "Chenor la ma..."


tiket highway die adalah sangat cantik ok!
macam tiket LRT cmtu... n macam kad2 bank pon ade keras die..
sebelum sampai exit Chenor tu, ade jumpe exit Lanchang.. 
mama siap nyanyi lagu "lanchang kuning" lagi...
macam2 la mama ni..
aku x penah dengar pon lagu tu actually... tp layan kan aje!

we ols bertolak around 11.45 from pandan jaya n sampai Kota Gelangi tu around 1.45 pm gak la..
ok la 2 jam lebeyh e journey...
tp still macam bosan sebab kiri kanan from exit highway itu adalah kelapa sawit ajjjeeee...
lepak2... 
rehat2...
malam pas dinner dalam 9pm camtu we ols shoot balik..
TokSu siap bagi pisang, tebu, buah kundor.. n macam2 lagi..
penuh bonet kereta...

papa anta me balik UKM, then diorang balik Ipoh tros...
ok itu saja untuk seharian di PAHANG!
penat dah tulis nih.. :)

bubbye!


alahai elektronik nuklear woi!


exam elektronik nuklear dah pun abes... selesai!
aku menjawab dengan tenang...
yer la.. kne la tenang...
kang menggelabah kang lagi satu empeh jawapan pon aku x leh pikir..

sebelum g exam aku tunggu syak dtg amek aku dekat meja kayu depan bilik Jaksa kolej aku...
duduk la ctu aku sorang2..
time tunggu tu sempat jugak la aku study...
menambahkan lagi apa yang kurang dlm otak aku nih..
ye ye.. aku tau study last minit itu kurang baek..
tp what to do...
rase x confident je if aku dok saja2 wat bodo..

time tgh study tu...
aku belek2 aku nye kad masuk exam..
tgk meja no 313...
alamak...rasanya if kat Dewan Gemilsng, no 313 ni area tgh2, area pintu masuk...
aku boleh lagi terpikir, alamak!!!
macam kene dok depan je.. :(
x suke x suke dok area depan2!
kang aku nak termenung pon xleh...
malu la ade orang depan2 tu usha.

tunggu punya tunggu punya tunggu smpai gak Syak ni akhirnye..
hahahhahaha....suspen je...
pergh..sampai2 masuk2 dewan tgk btol! SAH!
masuk2 tros lane no meja aku...
aku dapat 2 table from the front..
i tetap x suke ok!


kisah si barli


yerp...entry ni pasal barli...
barli ape?? ala...air barli tu...



dah 2 bulan aku jatuh cinta ng barli nih...
sampai sekarang...
ke kedai mana pon air ni aku cari..

dulu biasa2 je suka.. sekarang penagih tegar!

best, sedap, sejuk je rase minum air nih...

oh..thanx!! aku tau u ols mesti cakap cawan tu cantik kan??
hehehee....
si BF belikan kat Famous Amos...


me loike both!
barli n cawan tu :)



April 27, 2009

tiada update


malas melampau2...

malas nak study...
satu tabiat yang buruk..

malas nak tulis entry...
walaupun cite berderet2 nak keluar kat sini...
pasal weeken, pasal emosi x menentu, pasal wedding ceremony, pasal kawan2...
banyak lagi... sume tunggu Q.

Alhamdulillah Angah x operate..
mungkin la...
sebab doc kata lubang kat paru2 dia membantu dia bernafas...
tapi doc masih perlu mengkaji...
doa daripada kalian diperlukan... Amin..

esok pas exam i'll go out to see my family...
diorang stay kat kl...
then maybe kitorang ke Pahang kot, umah sedara...
aku ikot je... since aku nye next paper pon lambat lagi...
so mungkin esok gak xde update.


bubbye!


April 25, 2009

not feeling well



dry irritating cough

itchy & watery eyes

headache - bad headache

tetibe nak jatuh saket kan.... musim2 exam plak ni...
tekak kering, nak minum air masak pon perit... 
bangun pagi tadi plak badan sengal2... mata berair je...
kepala pulak... ya Allah. berat nya macam ada batu kat atas kepala ni haa...

dugaanNya...


April 24, 2009

pizza hut


sekali lagi diet ku bertaburan tercicir kat mane2 tah..
since gov dah dapat gaji, si BF balik dari Melaka then singgah bangi semalam...
dia tanya nak makan kat mane?? Mc d nak?
asek2 McD je kan..
so i suggest pizza hut..
hahahaha...aku yg suggest ok..
rasanya dah lama x makan pizza...so go on je lah..
sekali skala diet kemana mana tah kan... ;)

BF: Yang, i nak g Danau kota la?
Me: Ok je...
BF: sapae kate nak ajak u?
Me: cilakak kau!

aku tau die hanya main2 cakap macam tu.

BF: i rase macam perlukan hiburan la..
Me: so??
BF: macam nak pegi club je..
Me: xnak la.. u simpan je duit tu ok.. i tengah exam skrang kan...

Last2, kesudahannya, pas makan pizza, dia anta aku balik UKM...
malas katanya nak ulang2 balik anta aku..
UKM - DANAU KOTA - UKM - AMPANG
x ke jaoh tu...

kiss me through the phone


**Baby u know that I miss u
I wanna get wit u
Tonight but I can't now
Baby girl and that's the issue
Girl u know I miss u
I just wanna kiss u
But I can't rite now so baby
Kiss me through the phone

Kiss me through the phone
(I see u lata on)

Kiss me through the phone

Kiss me through the phone
(I see u when I get home)


Baby I kno that u like me
U my future wifey
Souljaboytellem
Yeah u can be my boonie
I can be ya clyde
U can be my wife
Text me, call me
I need u in my life
Yea all day
Everyday I need ya
And eveytime I see ya
My feelings gets deeper
I miss ya, I miss ya
I really wanna kiss ya
But I can't
678 triple 9 8212


REPEAT **


Baby I've been thinkin
Lately so much about u
Everything about u
I like it, I love it
Kissing u in public
Thinking nothing of it
Roses by the dozen
Talkin on da phone
Baby u so sexy
Ya voice is so lovely
I love ya complexion
I miss ya, I miss ya
I really wanna kiss ya
But I can't
678 triple 9 8212


REPEAT **


She call my phone like da (20x)
We on da phone like da (20x)
We takin pics like da (20x)
She dial my numba like da (10x)
678 triple 9 8212


REPEAT **


si BF suke sangat2 lagu ni... for me katanya..
me loike!!! miss ya too B!


April 23, 2009

Sejarah? Falsafah? ke falsampah...



segi empat ajaib

ayurveda

tamadun China

cabang sains

jenis2 pengetahuan

huraian falsafah

etika science tech

budaya sains

dasar pengurusan sains



argghhh!!! x suke bab2 menghafal nih...
FYI, subjeh sejarah adalah satu2 nya subjek yang mencacatkan slip result PMR n SPM ai ok!
menci menci... tp x baek kan benci ilmu nih...
ok. suke.
off to study balik.


tapau


ari selasa si BF cuti... so die blk KL... drive alone from Melaka
macam la selama die balik dari Melaka b4 nih ade orang teman..hihi
and amek aku pegi his place...
 
pagi tadi before si BF pegi keje, he sent me back to UKM.
his mom sempat tapau me 'daging dendeng'
macam perli aku plak...

aku kan diet, so aku jarang la makan..
a day before, aku gastrik teruk...
so si BF cite kat his mom la...


sebab tu kot mak die tapaukan this lauk utk aku.. ;)
nampak menarik kan..
memang menarik pon..sedap pon sedap ok!
me makan ng nasi putih panas2... meletops noks!
terbaek la...! two thumbs up!

sayang jugak his mom kat future-in-law-la-sangat die nih...


SITUASI PAGI SEMALAM, sblm aku masuk dalam kete..

His Mom: minum susu la jangan bagi gastrik... makan taw, jangan x makan...
Me: Ok Auntie! *salam then masuk dalam kete*

si BF - buat muke x puas hati... hahahahahahah (aku gelak dalam hati)


Today's Joke



picture is taken from Today's Joke


kalo la toilet kat M'sia ade macam ni...

knape die x pilih yg ade pompuan pegang camera tuh??

konon2 nye xnak birdie or Mr. Z (Amier punye word) die dirakam la tuh..
hahahaha...


saya suka tido


ye... tajuk entry ini mmg benar.
melainkan yg benar2 belaka *apakah?*

balik je exam td petang... makan, mandi sume..
around 8 ai terus tido...
ingatkan nak tido kejap je.. trus lame plak tu sampai kul 11...


ha?? abes tu entry kul 9 n 10 td sape tulis..?
oh..itu saya autopublishkan pas blk exam td..

yes2.. saya mmg kuat tido...
time entry ni kuar pon mungkin ai tgh tido kot..
hikhik...sape x suke tido ce tinggal komen sket... nak tgk ade tak..
confirm xde nye...
kang yg komen sure nye cakap tido itu satu nikmat!


April 22, 2009

selesai satu paper



aku x berapa gembira sangat..
sebab paper siang td x berapa nak boleh jawab..
bukan sebab aku x bace...
tp sebab aku lupe..
makan semut banyak sangat la kot...
soalan die mmg dah macam penah je lecturer tu bagi..
sebab soalan tutor...
tapi tu la, aku lupe... lupe nak jawab camne..
byk sgt law, dah tunggan terbalik dah aku jawab pon..
yang pasti, aku hanya berserah je la..
and x happy sangat sbb da lepas exam ni..
takut fail.. ;(

tsk....tsk....



this is for u Papa...

Happy birthday to Papa... May Allah bless U... Love U!
Papa turns 48 years old today... eh eh, salah.. 48 years young!

tepat jam 12, mama called... die suruh wish birthday papa...
time tu mmg aku baru je nak msg wish birthday kat papa...
mama cakap, die takut aku lupe je..

seorang isteri cube menjaga hati suaminya dengan mengingatkan anak2 tentang harijadi bapak mereka... sedikit teharu di situ...



aku slalu homesick... nampak je diri aku ni macam kuat..
tp aku still lemah tanpa family...


JUST FOR U ON YOUR BIRTHDAY PAPA

On your birthday I wish you much pleasure and joy;
I hope all of your wishes come true.
May each hour and minute be filled with delight,
And your birthday be perfect for you!




HAPPY BIRTHDAY!!!

April 20, 2009

hitam putih orange hijau



korang perasan x ape yang lain kat LimeLoLLipop arini??
teka la teka la...
hahaha...boleh x aku nak paksa korang teka...
ape aku heran pon kan... hihihi...

kalo x perasan ape2 yang lain x pe la.. (merajuk)
tsk...tskkk...


why korean geo lense??


SELAMAT, MURAH, ADA MEDICAL CERTIFICATES & TAHAN LAMA

copy from KOREAN GEO LENSE IN M'SIA

Why GEO?


+With more than 800,000 girls in Korea using Geo big eye colour contact lens, it is not doubt this consolidates its position as the big eye colour contact lens brand and range that gives maximum beauty. It also looks natural on the eyes.

+The correcting effect is the same by GEO lens

+However,different people may have different result. Choose your lens accordingly. If the lens is not suit to your eyes,you may have to consider
buying other brands.So far so good to me.(^_^)

+The design is made suitable for Oriental eyes

+Lens with large effect is obviously better than ordinary brands colour lens. (Seriously,bigger than acuvue,freshlook!)


How much GEO help you save?

+At ordinary optical shop,the min price is
RM20 per pair for clear lens
RM30per box for 1-months daily lens
RM50 for colour lens for 3-months

+But with GEO lens,u save 70% per year
RM30 for clear lens-1 year disposable
RM 35  for colour lens
RM 150 for astigmatism


~Jimat jimat.. sungguh jimat... ;)

magic tricolor


khamis aritu Dina msg aku tnye ade kat bilik ke x...
hello!! Dina msg pon ko nak kecoh...

hahaha..die msg bersebab...aku xknal pon Dina ni..
rupe2nye die nak anta Contact Lense yg aku beli on9..
die nih bdk kolej aku, tp 1st yr la..
tu pasal aku x knal.. aku beli CL ni plak kat blog akak die..
so free delivery tok student UKM..

yyeeehhhhuuuu~!
suke2 dapat CL baru...


ini CL from Korea... tu yg comes in bottle tu..
slalu yg Mesia punye or yg beli kat kedai2 spec, die dok dlm bekas kecik je.
nampak x dlm pix kat atas ni yg gambar last skali botol tertonggek tu...
colour die?? nampak x??
x?
ok...magic tricolor (brown)... punye la payah nak dpt dis type of colour..
aku mmg dulu pakai brown colour, last CL je saje gatal nak pakai grey
now nak pakai brown balik..hehehe....
kesian org yg melayan aku tu, penat die cari sebab kat die, CL yg aku nk tu out of stock..
;) so kalo korang nak try jalan2 or beli, meh SINI

muke happy dapat CL baru... tp aku x pakai lagi pon.. CL lame blom expired..
nanti aku dah pakai aku jaja gamar aku kat sini eh..

April 19, 2009

satu panggilan merubah segalanya...


pg tadi time aku tengah tido...
lebeh kurang dalam pkul 11 lebeyh... 
(ok, mmg aku akui aku bangun lmbat...sebab tido nye pon jam 7 pagi)
ade satu call in... 019..
dalam hati sape la pulak ni no x kenal ni... 
dengan keadaan mamainye, aku angkat call tu..

A: hello... (suare baru bgn tido berjaya dicontrol)
X: hello...

owh...lelaki rupenye.

X: mira eh ni...
A: sape nih??
X: mail..
A: mail mane? sumpah dalm sejarah idup aku xde kawan name Mail.
X: mail matrik... time matrik dulu..
A: mail mane..x knal pon...
X: mail la...

lame sket...

X: eh Yang...
A: vodoohhh!!! vaaaavvvviii!!!
X: u la bodoh. suare I pon x knal...

bla..bla..bla...

aku baru bangun tido, boleh diterima la kan x cam suare orang kan.. hihi...
x suke x suke!!!
tp buat kat orang camni aku suke.. 
orang buat kat aku, aku x sukeee!!!


April 18, 2009

|| now ||


aku tengah / cuba untuk



STUDY bkn berangan


wish me luck k.. semoga aku dapat study dengan jayanya.


April 17, 2009

ayam goreng kunyit


knape tetibe aku rase macam nak cite pasal makanan je?? 
huhuhuhu...tidak tidaaaakkk...
aku nak diet la.. ;(

kan smlm pagi den poie breakfast ng si BF kat McD..
tghari tu ai x lunch la... kate diet...
hehehe...so ptg tu g training netbal (tp xde pon, coach x dtg), blk training cam kebulur..
aku pi cafe makan... makan petang...
kalo nak diet kan kene amek dinner before 7.
so aku amalkan itu buat masa ni...
mmg everyday aku akan cube sedaya upaya dinner before 7pm.


so, ini la dinner aku... hahaha...agak berat sebenarnye kan uols..
i know that... tp aku amek nasi separuh je tau..
dah setengah jalan makan baru tingat nak snap gambar..
makan dalam polisterine (btol ke eja camni?) je sudey..
so far, ini la makanan paling sedap kat kolej aku...
ayam goreng kunyit...!



breakfast at McD


title entry pon dah menyatakan aku wat aktiviti yang kurang sehat...
breakfast at McD di kala aku ingin berdiet...
si BF sungguh x menyupport aku tuk berdiet di kala die tgh banyak duit. 
*duit die, bkn duit aku..aku tumpang je ;)*
kami pergi ke McD di highway KL-SEREMBAN kat sg.besi tu..
si BF nak anta aku ke UKM, manakala die terus ke Melaka.

me had a set of sausage mc muffin with a cup of tea
si BF had a set or BIG Breakfast with coke.

aku x taw la penyakit ape si BF ni ade... 
pagi petang malam subuh senja sejuk panas hujan ribut tetap nak minum ais..
cam xde perasaan je kot subuh2 pagi2 buta pukul 6 mintak coke..


p/s: aku x tau kenapa aku suka sangat2 hash brown tu..
hari2 aku makan tu aje sepuluh dua ploh kali pon xpe.
ok. tipu la kalo hari2 makan x jemu. tp mmg aku suka sangat sama itu!


April 16, 2009

Hari MBB

Hari MBB?? ape tu? mesti korang pelik n tak tau kan...
hari MBB tu is Hari Melaka Bandaraya Bersejarah...
macam hari wilayah la kot...
Hari MBB ni 15 April which is yesterday.aku kan dah bercinta dengan mamat yang keje kat Melaka...(eyp2, korang jangan ingt aku dah break ng si BF plak...si BF now dah keje kat Melaka, so tu yang aku macam gilo kadang2)
so i have to know serba sket la kan...(padahal si BF yang cite)

utk tidak melengahkan masa korang baca nih panjang2 lagi, the point is, si BF from Melaka balik K.L la... ;)
aku pon from Ipoh balik KL ari rabu jugak kan..so harus la kami berjumpa...
si BF ajak g shopping...
tp kali ni sume barang2 die plak...
aku lak kene jadi tukang angkat barang
hehehe...jadik tukang angkat barang pon dapat upah k...
dapat satu flip flop from PDI & beberapa barangan make-up bernilai tidak lebih seratus...
untung kan kalo macam ni hari aku nak jadi tukang angkat barang.. Lebiu BF!
hahahahha... tp itu aku x snap gambar pon..
ate slipar nye pon tertinggal kat umah si BF.
cmne nak amek gmbr...

jalan2 si BF nak beli kemeja for keja n tshirt for jalan2...g Sg. Wang masuk kedai sane sini xberkenan.. g Times Square pulak... Sq. Wang balik... then ke Pavillion pulak..
masuk Polo, Quicksilver, n macam2 lagi sume masuk haih..
last2 menghabiskan duit kat AX.
hampeh!!!
kalo aku dah boleh beli banyak baju dah, si BF baru dapat 1 helai baju.. nilai same cam 5 6 lai baju aku kot.. aku x pentingkan brand sangat pon.. tp si BF.... bia la die kene puasa sebulan ke, janji die puas ati dgn ape yg die beli..

time ni tgh dlm fitting room test2 baju.. sempat gak aku masukkan tgn nak snap.. naughty me!

tgk skrin ye bape nak kene bayar...hehe

pokai dah kot both of us... minggu ni mungkin kami hanya berehat.. 
aku dgn nak study lagi kan..
so better dok bilik je kan kan...



real MR. SPONGBOB


haaa... punye la lame baru aku nak kuarkan entry suprise bday party kecil2an Adik kan..

kitorg makan kite2 je..satu family je.. tunggu mama balik keje...
adik agak terkejut la... kami merancang dgn agak baek la jugak kan...

so, inilah hasilnye...
kek spongebob yang aku tempah kat D'Muffin tu...
.
.
.
.
.
.
tadaaaa!!!!!


::HAPPY BIRTHDAY ADIK::


:cantik kan kek ni??::


::GARY pon ade ok... kreatif sungguh akak yg buat nih::

::me-mama-Adik::
papa xdapat join... die kene g KL ptg tu... ade hal.. aku sampai2 pon xsempat jumpe papa...die dah pegi...

::the birthday gurl::

::comot2..mama yang calit krim tu kat pipi adik::

::angah::

::si penyibuk yang degil::
korang ade cara x macam mane nak hilangkan kedegilan die yang melampau nih?? die punye keras kepala yang amat ok..


::si MR SPONGEBOB yang dah x de rupe petak sangat....hahaha..sedap sangat ok::




April 14, 2009

bersiaran langsung dari Ipoh...
hometown tercinta...
waahhh....best nye bau Ipoh... hahaha... boleh x aku macam ni??
boleh je la kan...



aaaa... ni bukan gambar pervert nak tunjuk tetek ok... :LOL:
ni aku nak cite time otw si BF nak g anta aku ke hentian duta, aku belek2 dalam kete die terjumpe mende alah ni...
name tag..
orang gov mmg kne pakai name tag ke??
aku try la pakai kan.. dah macam cikgu skolah plak aku tgk... hihihi...
MRS. RAMZHAN ok... *insyaAllah*


ni gambar dalam bas... bosan je sorang2 aku pon ape lg...
pulun ar dok amek 2 gambar...
naseb baek sebelah aku xde orang..
orang sebelah sane nun pon tido.. aku plak dok row 2nd last..
last row xde orang..
haaa... ape lagi aku...terkangkang sane sini la... hehehehe...


*bubye*

April 10, 2009

tak sabar nak tgk Spongebob


korang tau kan maksud Spongebob aku tu??
bkn Spongebob btol pon, tapi kek bentuk spongebob macam dalam entry lepas... KLIK SINI
aku ade tempah kek for celebr8 birthday Adik esok..
aku order kat Kak Dibah D'Muffins
x sabar rase nak tgk macam mane la rupenye kan...

so semalam aku ade msg akak ni..


Aku: Hye akak, confirm kan akak buat kek saya Sabtu nih?? hehe...riso plak saya..yela saya x bayar deposit dulu kan...

Kak Dibah: Konfem le Mira. Kek Choc kan..?

Aku: A'ah...kek choc.. thanx ye kak!

Kak Dibah: Ok. Akak sendiri pon x sabo nak buat. hehehe...


so itu la yang aku msg akak tu..
aku takot akak tu x buat ke ape ke kan..
ye la... aku x bayar ape deposit pon...
kite main sistem trust each other je... 
btw, aku order ni online... tp umah akak ni kat Ipoh...
so aku blk esok g amek trus je la...
can't wait!



saya kena kurus lagi, lagi dan lagi...


gambar dibawah sudah agak basi....iaitu pada hari ahad lepas aku g kenduri Kak Sue.
pas g kenduri tu balik umah si BF... mule2 nye mak si BF ajak keluar, then x jadi..
aku ng si BF ape lagi, mengambil kesempatan la... g kuar jalan2....
drop by kat umah wan kejap, sembang punye sembang, si BF ajak g karaoke..
so we ols on je!



clockwise
  1. si BF semangat tgh nyanyi lagu ape tah...
  2. me wit si BF menunggu lagu kami keluar...sambil tu bercamwhoring...si BF pon dan berjangkit dah penyakit camwhoring nih.
  3. wan ezuanshah tgh nyanyi
  4. shina, wan, and his daughters. Ardina, kenape kepala ko senget??
  5. me wit si BF lg..time ni dah nak balik..
  6. muke si BF macam nak menerkam orang pon ade... 
  7. kami lagi....
  8. oleh sebab 1st pic tu kpale budak baju pink tu senget, kite amek gambar skali lagi!
  9. last pic (tengah-tengah) dah nak blk.. dah pegang beg dah pon.

dalam gambar ni nampak kan tangan aku yang sgt gemok tu...
scary ok kalo aku tgk balik... so mira, jayakan misi anda!!


April 8, 2009

Kerna Ku Sayang Kamu - Dygta

bosan2 kat bilik aku dengar2 lagu (padahal ada assignment Sejarah dan Falsafah Sains punye esei nak kene submit, bley plak aku cakap bosan kan?)...then dalam dok dengar dengar tu, tersangkut kat lagu nih.. dah lame x dengar lagu ni...i love this song very the mery much...sampai skarang pon tetap suke.. aku akan jadikan lagu ni lagu tema time wedding aku...ok2.. verangan sudah ai... ;)


Lyrics

seandainya kau ada disini denganku
mungkin ’ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu

reff: kutak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
‘kan slalu kunanti
karena kusayang kamu

hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain

adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu


p/s: i miss him... 
nota kaki: dear, cepat balik KL k... miss u much... xsanggup rase macam ni tiap tiap minggu...  tu la, dulu dah terbiasa kan sehari or dua hari sekali jumpa kan... skng?? amek ko... seminggu sekali je.. ;(

buah buahan jadi bentuk epal???




mesti korang tertanya tanya kan apa motif gambar ni??
sama plak macam tajuk entry kali ni..
paham x maksud aku yang aku cakap buah buahan jadi bentuk apple?
ce korang tengok gambar kat atas ni..
kan ade macam2 jenis buah, disusun susun jadi cam bentuk apple kene gigit sket..
paham??

motif sebenar??

aku nak diet btol2 nih weh...
so dinner aku sekarang hanyalah berlandaskan buah semata2 ok...
dah beli dah pon kat pasar malam semalam...
so hopefully aku akan berjaya menurunkan berat badan aku sebanyak 8 kilo sebelum 29 mei..
nak tau kenapa?? tunggu la sampai 29 mei nanti... ;)
nak teka, teka la..sape tepat dan jitu aku bagi hadiah..



April 7, 2009

weee~ suke suke!!


suke gile aku arini dapat makan Laksam...
tetibe arini aku ngidam nak makan laksam plak kan...
so kebetulan ada pasar malam dekat shell, aku pon pesan la kat si Adik Ien..
saje gegedik nak panggil Adik Ien.. hahahaha...
aku pesan kat die sebab aku kene g training netball...
so x dapat r ikot die g pasar malam... kang x g training kang kemane plak usaha aku untuk kurus ni nak berjaya kan...

tgk la gambar di bawak ni.. saje nak bagi terliur..
sebab aku pon terliur skali lagik... :(
tapi for those yang x suke makan laksam ni, abaikan entry ini ye.



banyak plak tu laksam die.. RM2.50.. sedap pon sedap.. ok ok la...
puas aku makan k... tapi skarang rase macam nak makan lagi... huhu..
sebab tengok gambar ni lagi... :(
xpela..weekend ni balik Ipoh suh mama buat la.... (tros tepon mama kejap)

Aku: Hello Ma..
Mama: Hello...
Aku: Ma, nnt orang balik mama masakkan laksam ek? td beli kat pasar malam tapi x puas makan la..
Mama: La... knape? sikit ke?
Aku: X la... banyak je.. tapi rase macam nak lagi.. 
Mama: Yela... balik Sabtu ni kan? dah beli tiket bas belum?
Aku: Belum lagi... hehehe
Mama: Naek kat mane? 
Aku: Jalan Duta kot..
Mama: Zan anta?
Aku: A'ah...
Mama: Mm... k lah.. nanti mama buat laksam tu... g beli tiket cepat! nanti habis la ape la...
Aku: Ok ma... Thanx. Bye.
Mama: Bye!

ok!! dah pesan kat mama... hihihi....cepat dan pantas kan aku bergerak.. hahaha...
bab bab makan laju jek pesan2...
ce kalo suh aku masak sendiri ke ape ke, berkejap2 aku bagi alasan... ;)
tapi last aku buat jugak ye.. cume lambat sket je..