December 31, 2009

bubye 2009 & nenek ku yang rock!

2009 banyak kenangan bagi aku... biar la itu sume jadi kenangan kat aku je...terasa malas nak buat summary macam last year aku buat. cukup la weekly daily aku update cerita kat sini, itu adalah half dari kenangan aku. tak sume bende boleh diceritakan kat sini kan??

tapi yang penting, 2009 banyak mengajar aku menjadi more matured.. enough said. im happy n more motivated now.

plan tonite is PD. barbeque there with my favourite friends. but bukan lovely tunics kawan2 masa skolah. oh how i miss them so much.. mmg susah nak gather sebab sume laen2 tempat. even if we all lame tak jumpe and tak contact, we all still each others bestfriend. we know who we are. you know who you are girls.

nenek is here at Babu's (makcik) place. but baru sekarang aku tau... dah almost sebulan kot nenek kat sini. and she'll be back to Sabah this Sunday.
macamane aku nak pegi jumpe die.. lepak2 dengan die..?? tomorrow kena datang ofis kerja, sabtu ahad pulak pergi Ipoh outstation. memang tak sempat la... i miss her so much ok. she is the rockest nenek i ever had!

December 30, 2009

cinta telur separuh masak...

tolong la jangan gelak bile bace tajuk ni ok.. hahaha..tapi aku pulak tergelak bile ulang tengok tajuk tu.. ada macam cinta si penggali kubur tak?

tapi kan...yes! tajuk tu betul punya..bukan main2.. tajuk entry ini adalah berkaitan dengan aku. bukan rekaan, bukan copy-an, tp memang cerita asal aku..

pernah tak korang couple2 gado then sampai kedai makan? i mean, time tengah jalan tu dah gado, and memang tujuan diorang nak g kedai makan. then mestila kat kedai makan tu masam muke kan... ini lah yg terjadi pada aku beberapa hari lepas. last weekend la citenye ni.

FYI, aku kalo makan telur separuh masak, mesti share dengan si BF. jarang la makan sorang2 tu amek 2 bijik.

so kitorang dah sampai ORIGINAL KAYU dah ni dekat ngan umah aku. still masam muke. order2. tapi aku tak order makan pon. si BF order telur separuh masak n roti planta. bile telur tu sampai, die bukak la and makan makan makan.. aku tengok2 jeling2 je. sebab aku ni jenis bukannye nak makan sangat pon, just nak rasa je.

tapi sampai one part tu, die stop makan. then tolak tepi makan roti planta die. aku pon bersuara la walaupon tengah gado kan, tanya

"ni u tinggal untuk sape?"

"u nak makan amek la"

hehehe...terus berbunga ati laju je aku capai. sebenarnye aku dah tau die memang saje je simpan kat aku kan. heee...semarah2 semasam2 muke die pon still ingat kat aku.

aboy + nana's wedding

ni la sambungan kisah fiting tak fittin tu...saje je nak kasi gempak kan...dah tu sume excited plak nak tau..ada yg cakap aku tunang la, kurus la... tapi takde maknanya sume tu. sume adalah salah belaka... hehe
kisahnye Aboy n Nana kawen. Aboy ni kawan baik si BF. so aku pon dah kenal lame dengan diorang ni, jadi aku pon terjebak sekali. Kami (me & si BF) jadi pengapit diorang ni time rumah belah lelaki. Kawen nye dekat kajang je.
same kan baju ai dengan si BF?? inner tu baju aku sendiri. yg luar tu la baju sewa. bukan aku yang sewa, tapi mak si Aboy ni. baju aku yang luar tu hitam, so macam tak kena la pulak kan, so dia carikan yang lain la..
tibe tibe rasa nak kawen!!! alangkah bahagianya aku tengok mereka mereka ini.

just a simple me~

time berarak tu dah la panas gile nak mati. memang stock panas terik la wa cakap lu... tapi nasib baik kami ada payung and kipas.. haha bukan nak kipas pengantin kan, kipas diri sendiri lagi best oo..

ni time bersanding kat pelamin rumah aboy ni la...wedding buat dekat rumah je sebab rumah aboy ni depan padang.. so memang khemah makan sume dekat padang la... pelamin je buat kat depan rumah sebab takut hujan, tapi tak hujan pon.. kirenye sediakan payung sebelum hujan la kan if anything happen.
time ni aku rasa macam terkencing dah dalam kain tu. hahahaha.... bukan apa, just terlalu berpeluh kot. even ada kipas pon macam tak rasa je... dah lama2 ok la sikit. tengok la si BF macam pendek je kan..sebabnye die berdiri kat bawah pelamin. tak muat nak naik. aku je muat naik atas pelamin tu, so itu pasal la aku nampak tinggi je kan.


di samping jadi pengapit, lepas makan kami kena ikot si pengantin ni ke hulur ke hilir sebab tolong pegang bekas gift untuk kawan2 pengantin. tu yang bakul biru aku bawak tu la... nampak tak kat jari tu ada span??? tu span muka nak touch up muka nana la takut peluh2 bedak ilang ke kan... haish! kalah mak andam tugas ni ok. berapa tugas in one tah kan..



syoknya tengok depa ni... petang2 sikit diorang tukar pakai gown... ade acara potong2 kek suap2 manja2 gitu... lepas tu diornag belah pegi hutan mana tah amek2 gambar photoshoot la kan... kami tak ikot dok bawah khemah je tunggu diorang balik.


me with raja sehari... aku ni kira ratu separuh ari je la.. takdok kat kerusi pengantin kan, dok sebelah je jadi pengapit. tapi betol ke orang kata, kalo selalu jadi pengapit kawen lambat?? huhu...



bile lak ek turn aku ngan si BF? korang agak2 bile??

December 29, 2009

<-----


korang ade nampak tak status kat tepi ni???

<----------

kiri atas sekali....tgk ar ape aku tulis...huhu...the new year kene kerja oo... tak cuti... outstation lagi pulak tu... tapi kene outstaion kat Ipoh! my hometown!!! yeehuu...sooka sooka... tapi yang tak dapat cuti new year tu tak tahan tu....

if im not mistaken la kan, ari Jemaat ni kena kerja wui...confirm aku countdown atas katil je malam tu... all my friends dah plan nak g celebrate new year kat P.D. rent a house, then BBQ tepi pantai. best kan?? mintak2 la aku dapat join.

the next week nye pulak kene gi Singapore lagi untuk kursus pulak. kenapa lagi?? hehehe...aritu aku dah pegi last weekend, holiday sane, tapi tak cite lagi kat sini. later aku cite k.. banyak mende tertunggak sejak aku dah lame tak update blog selalu. so i hope skarang ni makin rajin la aku update balik. :)

haaa...back to the story, aku kne anta kursus kat Singapore for a week. not alone, tapi berdua. ade sorang budak divison aku jugak Yatie namenye. haha....gilo skema kann. fully sponsored pulak tu kan.. harus la aku bawak duit untuk shopping saje... and akan merendek dengan puasnye kat sana. aritu time holiday tak puas la 2 hari je..kali ni seminggu, muntah kau kat sane mira oi.


December 28, 2009

Christmas Party


lupakan kejap kisah fitting tak fitting tu. kite skip cite len kejap ok??

first time ni mak cite pasal ofis.. hehe.

I*A hot chick... (Indus+rial @utomation)

party?? no no no! ini bukan party huha huha kat club or seangkatan dengannye ye... ini party dekat saya punya ofis. its more on celebration la, bukan party sangat pon... just makan2, main games, ang ada exchange gift.. percaya atau tak?? aku dapat 3 gifts ok... murah rezeki... hahahaha

dalam seramai2 staff at my ofis tu, hanya 2 orang je yang celebrate Christmas.. sorang pompuan, sorang laki... makanan ari tu was super sedap kot... gile banyak, tapi nak melantak banyak2 malu plak...

ade ayam rendang, lemon chicken, butter prawn yg super sedap, brocoli, fillet, cuppies, jelly, pudding, ABC, and so many more!!! butter prawn yg sangat heaven bagi aku... yg lain biasa biasa sajo..

ABC pun teramat2 la membekukan.. sejuk gilos!

haaa....ni time main musical paper tau.. die macam music chair la...pusing2 kertas tu then bile music stop, melompat sume naik atas kertas. tak kire la satu kertas tu 4 orang ke sorang ke, yang penting kaki 2 2 mesti ada atas kertas. siap main tolak2 lagi tau. yg berbadan besar sikit memang sungguh tidak aci. :P

abes ade aksi peluk memeluk kot.


kertas surat khabo pon lunyai abes kene belasah. setiap kali music stop, setiap tu jugak kne tukar paper baru. dah name pon yang pjak tu manusia ganas2 belaka, confirm koyak!

haaa..yg aku cakap dapat adiah 3 tadi tu, satu adalah from exchange gift, satu lagi aku menang musical paper games, and satu lagi cabutan bertuah. cabutan bertuah tu den dapek MP3 player ok.. terkezut mak. sedangkan adiah yg aku dapat tu plg kecik ok.. mula2 mcm rasa xde r bertuah sangat pon, tapi bile bukak je, tgk2 MP3, terus rasa macam bertuah gile. wahahaha.... mata duitan!


oh btw, yg berdiri kanan sekali tu la boss aku. i mean my division punya boss la. ada lagi laen2 punya boss besar, tp diorang tak join pon. setakat join makan, then blah. boss aku ni gila sporting!

me loike!


kisah tak fitting lagi.


ini la kisah nye... ade letak gambar satu.. satu je dulu ok...

pasal entry lepas?? ade orang cakap aku dah kurus??? hohoho...memang sungguh tidak sekali... itu nak kurus tu lambat lg ye...


ni la baju yg aku cakap tak fitting tu. bukan sebab aku kurus.. sebab baju tu yang besar sangat ok... baju sewa harusla diorang wat besar2 kan, nnt orang2 gems pon bole pakai jugak kan...

so saya agak tak berpuas hati dengan pakaian hari itu. tp takpe la, semua dah lepas.

esok saya update lagi ok??


December 15, 2009

tak fitting punya pasal...

last weekend adalah minggu yang teramat memenatkan... i dont want to tell you anything bout it lagi ok until gambar dapat ditransfer dan ditayang dalam ini blog...

tapi aku akan bagi la hint sket2 dulu biar korang tertanya2...hahaha.. bole?

baju tak fitting. damn! then bile aku pakai pada hari kejadian, baju adalah sangat besar ok...besar as besar la.. tak fit elok. memang la muat, tapi tak berapa nak cantik la sebab tak ngam elok kan.. u know what i mean kan... memang la baju tu muat, tapi kalo korang pon mesti tak berapa selesa n suka dengan baju yg tak ngam betol2 kan...

so i bet nanti gambar mesti tak berapa cantik... :(

seharian last weekend sabtu ahad penat kesana ke mari.. sediakan itu ini... seharian berpanas dengan baju nye. haish... penat2 panas2... dan hari ahad tu terus aku tup! tido pukul 9 ko.. punye la penat nak kate tu kan...

so dapat hint2 yg aku bg??? jeng jeng jeng....

OH!


oh how i miss my blogging life... RINDU sangat2 ok...
kalo time student dulu 24/7 dengan blog je... sekarang no more sebab keje. bukak blog pon kejap2 je...

bukan bermakna aku tak buat entry, aku tak baca korang punye blog ok.
aku bace, just tak tinggalkan jejak je... sorry ye kawan2..

i miss my blogging friends too..!!! kawan2 maya saya....

aku rasa, im gonna start blogging again... maybe follower sume dah lari kan, tapi takpe, aku buat jugak. just untuk simpanan aku..

here i come again Blog!!!