August 31, 2009

happy merdeka!


selamat menyambut hari kemerdekaan uollss!!!

selamat bercuti jugak... hari ni Isnin tak keje la kan, so selamat berehat2 jugak.



merdeka! merdeka! merdeka!

happy merdeka!


August 28, 2009

Syak's burfday...


pada 28 August 1987, lahir la seorang puteri yang diberi nama NOOR SYAKEERA MUKHELAS.

dan sekarang dia adalah besfren aku... heart her mucho ok! =)
dia cantik. kurus. tinggi.


kitorang takde class today.. so aku hanya wish dia melalui sms...

"Makcik, happy birthday!! Da tua...haha. wish all ur dreams come true n may God bless U. Da bole kawen da ni.."

we;ve known each other since masuk UKM. since first year la. tahun 2006 bulan julai kalo tak salah aku. we r in da same college, lagi pulak kami satu course, lagi rapat la we ollss... die nih orang Cheras saje. tak jauh mane pon dgn Bangi ni.. and not to forget, dia adalah super super baek~! tak pernah sekali pon we ollss gadoh or masam muka. not even once! walaupon aku pernah hilangkan handphone die, tapi die takde pon nak putus kawan ngan aku.. thats why i love her damn much u noe.



ni gambar time first year... time ade majlis berbuka puasa. time first year kitorang tak same bilik. die dengan orang len, aku dengan orang laen. tapi yang syok nye, roomate die dengan roomate aku kawan baek. macam aku dengan syak ni. hehe


ni pun time first year.. time weekend kuar jalan2.



gambar ni pulak time kitorang second year. second year kami dah dapat stay bilik yang sama. satu bilik 2 orang je, so memang jadi hantu la dalam bilik tu. bersepah jangan cakap la kan.. anak dara tak anak dara, tetap pemalas lipas! tapi itu dulu ye tawan tawan, sekarang ai dah rajin tau. =)



ni pulak time we ollss third year. time ni weekend kitorang nak g jalan2 raya. banyak pulak open houses time ni. tapi yang sempat pegi hanya lah dua rumah saje. salah satu sebab nye adalah jem yang menggila... dah name pon KL kan.. wat to do rite.


sume gambar2 yang aku letak ni adalah dari koleksi aku sendiri ok uolss..
hope our realtionship will last forever.

opss...haa... as u can see dari gambar2 diatas, korang nampak tak brape banyak fesyen rambut minah ni??? die adalah gila mengubah style rambut ok.. tapi sume kene dengan muka die.. just rambut pendek je yang die belom try. die cakap, this raya die nak potong rambut pendek sampai off shoulder. beranikah die nak potong rambut die skrg yang dah sampai pinggang itu?? tunggu dan lihat saje.


Ramadhan 6


puasa hari yang ke-6 tahun ni, yang ke-4 puasa kat UKM.
aku dijemput malah dipaksa2 lagi oleh si Aimi dan Ien untuk join diorang berbuke kat Alamanda.
Ien dengan mengidam nye nak makan curly fries A&W, aku dengan mengidam aku yang korang dah sedia maklum iaitu BIG Apple...

sampai2 je kul 6.40pm... tros menonong je jalan redah nak g KFC. sbb dah bincang tadi dalam kete, last2 decide KFC saje.
alamak aih, full ok seat die. memang aku dah expect dah pon. beratur orang nak take away pon sampai ke luar ha... bukan satu kaunter yang bukak, tapi 3.
last2, berbuka ala kadar dulu la, pastu baru masuk makan Kepci. =)

after dat jalan2 rayau2 kejap tros balik.
kat lif nak menuju ke car park tu sempat we ollss berposing2... mangsa jadi camera man adalah Napi.. hehe. takpe. die tak berminat pon nak gambar2 sume ni.

pastu ada satu group lelaki mane tah lalu depan we ollss yang tengah ready2 nak amek gambar ni kan.. siap ada jeling2 lagi kot. pastu aku terdengar sore sumbang cakap "Eleh". ape maksud die eh?? pastu tak pe la kan... then siap wat gaya aku ngah wat time tu. WTH!!!

apesal kau ni kan, ade aku kaco ko?? tak kan?? dalam ati la kan...

pastu tetibe terkeluar la dari mulut jahat aku ni

"eh eh, tak pernah tengok orang amek gambar ke?"

Astaga...terlepas ok. macam ala2 jerit plak tu.. mmm, lantak ko la labu. pastu we olls continue balik gambar sane sini. hahaha. takde maknanye nak sentap2 balik terus.



we r so excited bergambar begini. haha

and last but not least, gambar banduan.



banduan biasa sensored kat mata kan, ni banduan MOK yang sensored kat mulut yang tak brape nak hidup sangat insuran mulutnye itu.


melepas gian


gian ape?? hahahaha.... macam yang aku penah cakap dalam entry nie, aku ngidam... =)

jeng jeng jeng !!!



ngidam nak makan Big Apple la...



my favvy = The Alien.

so yummy yummy... tapi aku makan satu je, sebab bukak pose kan... so nak makan makanan berat, takleh makan donut banyak2... nanti cepat muak pulak... aku siap cadangkan lagi kat si Aimi and Nurul utk amek Alien nih.. diorang tak pernah try, skali aku rekemen, sampai ke langit diorang nye puji akunye choice. haha. yang penting, dah lepas gian. heaven kot dapat makan ni. walau camne skalipon, janji dengan si BF tetap dituntut weekend nih. hahaha.



kami (Aimi-Nurul-Me) ber Big Apple'ing =) di seat Auntie Anne's


p/s: sila terliur jugak.

August 27, 2009

lab malam


tak de mood satu hal...
tak de cite best satu hal...
penat pon satu hal...

semalam aku pegi masuk lab malam...
oleh kerana mesin tu nak ngada2 ngan aku, so dia wat hal siang tu...
jadinya lambat sket la aku start operation mesin aku tu...
malam pun lambat gak la nak tunggu die abes..

haisshhh...

tak baek mengeluh kan orang tua2 kata.. sume ni dugaan kan bulan2 pose ni.. korang nak tau tak aku balik lab pukul berapa??? around1 am ok!! yes 1 oclock in the morning... hanya berdua aku n syak.. dua2 perempuan.. Syak berani sket dari aku for sure. dok dua2 je dalam lab, atas bukit, dekat ngan construction site, tepi ada hutan, apa perasaan korang kalo korang kat tempat aku???

aku plak seharus nya dalam lab yang dikunci dari dalam!!! sambil jantung duk dup dap dup dap tapi muka tetap maintain cool.. aku rasa Syak pon mengalami perasaan yang sama tapi tak nak bagitau aku macamane aku tak bagitau die. hahahahaha.... =)

Napi dengan bangga nya pulak nak cite kisah hantu kat area lab aku time weollss sahur pagi tadi. belum sempat je die start aku dah geleng2 kepala tak nak dengar sebab next month pon aku akan masuk lab malam2 macam ni lagi.. baek aku tak tau dari nanti aku terbayang2 si polan si polan kain putih.


p/s: aku ni jenis penakut la jugak, tapi bukan penakut sangat.

August 26, 2009

uniform?? version tak kering gusi =)


Hari pertama Ajoi kerja jadi Pak Guard, dia dapat tangkap 2 org staf cina sebab melakukan sex di dalam pejabat.


Ajoi: Aha! Ini dah menyalahi undang-undang syarikat!

Lelaki cina: Undang-undang apa?

Ajoi: Tak pakai uniform!


hahahahaha... ;))


p/s: sorry la kepada sesape yang name Ajoi.

mama oh mama

cite yang aku nak cite kat korang ni adalah kisah aku time aku balik Ipoh last week... agak kelakar funny jugak la cite ni... bagi aku la kan... bagi korang pon aku rase kalo korang tak gelak pon, mesti korang senyum nye...
kalo tak rasa nak senyum pon plis plis plis la paksa ok..??
hahahaha...gila!

hari Jumaat aritu aku tak gi mana2 pon..
just bersantai2 kat umah je layan tv n games...
abes sume channel aku tekan, walaupun takde cite best, aku tekan2 jugak sampai jumpe cite best..
ulangan wipeout la, ulangan amazing race la.. layankan aje untuk menghilangkan boring...
dan jugak memakbulkan harapan aku balik umah nak tengok tv puas2.. hehehe

dalam petang camtu, mama n papa keje tak balik lagi..
aku n adek2 je la yang ade kat rumah..
then ade sorang aunty ni aku panggil die Cik Ana datang..
Cik Ana ni taylor, kawan mama aku... aku pon knal Cik Ana ni..
die ni rapat la jugak ngan family kitorang.
die datang nak amek langsir raya kitorang nak jahitkan for raya ni...
naseb baek mama dah letak siap2 bungkusan gedabak kain2 langsir tu kat hall
takde la aku nak menggagau cari kan..
angkat kain langsir tu bawak g masuk kete Cik Ana...
pastu time die dah nak blah, die dah dalam kete dah ni, die bukak tingkap gaya cam nak sembang ngan aku la kan...

CA: balik sorang je ke?? cik abang tak balik?

me: haaa??? (tergamam kejap) eh.. (sambil senyum2 siput)

CA: keje Melaka ek? orang mane?

me: A'ah..keje je kat Melaka, orang KL.

CA: bila agak2 nak makan nasik minyak ni?

me: haaa??? uish...lambat lagi kot... (senyum2 simpul)


dalam ati... "mane la Cik Ana ni tau??? tak pernah lagi rasa nye die jumpe si BF. ni mesti keje mama ni"

luar ati... MAMA!!!!


Ramadhan - 3


as aku cakap dalam entry before ni, aku terpaksa dipaksa memaksa diri ini untuk balik ke UKM pada hari Ahad dimana awal sehari dari apa yg dirancang kerana aku nak masuk lab pagi2 Isnin tu...
sebab pe nak masuk awal kan?? "sebelum ni ko tak penah kesah plak ko nak masuk kul bape kan Mira oi!!"
sebab nye, mesin yang aku ngah gune skang ni beroperasi selam 12 jam 12 jam gitu..
so if aku start 9 pagi, aku kene datang 9 malam kang untuk tukar sampel..
kire nye angkat keluar sampel yang lame, and masukkan sampel yang baru..

so kalo aku masuk lab lambat, dalam kul 11 12 camtu, mau ke aku datang lab malam2 buta kan??
ye la berdua dengan syak pon, tapi i macam... ngeri ok..
dah la Bangunan Sains Nuklear lab aku tu cam kat ujung2 daerah dah aku rase.
plus belakang blok tu macam ade construction...
paham2 je la construction site kan... ngeri
plus mesti ada bangla2 ke hape ke kan...

around 9am aku ngan Syak pegi ke lab.. Syak itu adalah Syakeera namenye ye.. seorang perempuan bagi sesiapa yang tak tau...
blaja2 itu ini sket2, pot pet pot pet kejap, start count kul 10:07am..
adoy!! malam jugak kene datang kang...
mmm...nak wat camne.. terima seadaanya je la..

petang pulak, berjalan2 di bazaar Ramadhan dekat Bangi ni seperti ala ala blog walking jugak la kalo korang tak paham ayat biasa kan.. dah kate blogger, bagi bahasa blogger lagi senang kan..
satu2 gerai aku intai intai nak carik ape yang menarik untuk dibeli dah dimakan...
tapi yang peliknye, 2 kali aku pusing bazaar tu, tak jumpa sebijik pon kuih sampan a.k.a tepung pelita!!!
serius tak jumpe... nak kate dah abes, tak kan semua gerai anes kot sampat sebijik pon takde??
musykil sekejap.
so kami berbuka dengan ini saje.
memang sejenis saje, tapi kenyang tahap stok senak perut.

nasi kerabu Wan Atiq = terbaek lah!


nasi + kerabu keraban + daging bakar + solok lada + kelapa goreng + budu + sambal cili
slurrppp meleleh air liur.


satu lagi tabiat aku kalo nak beli nasi kerabu nih, aku akan pilih gerai yang jual nasi kerabu dalam paper coklat macam ni..
bukan dalam polisterin k...
sebab aku rasa macam tak feel je makan nasi kerabu dalam polisterine.. hehe
boleh tak memilih bekas?? bole aje...


p/s: air untuk berbuke buat sendiri je =)

August 25, 2009

kisah hari kedua puasa...


hari ahad...

takde apa yang menarik sangat... sedey lagi ade la..
ikutkan perancangan, aku nak balik ke UKM balik pada hari Isnin..
disebabkan aku masuk lab hari Khammis, n lab assistant tu suh datang Isnin pagi, so terpaksa la aku mebatalkan niat nak balik Bangi ari Isnin tengahari..
naseb baek papa tak beli tiket lagi...

hari ahad dalam pkul 2.30pm papa anta aku ke bus station...
kesian nak suruh mama hantar, sekali harung je pegi dengan papa naek moto awie... :)
maen gamble je sbenar nye aku nih g bus station..
dah selalu sangat macam ni... sampai2 trus dapat tiket kul 3pm...
syukur Alhamdulillah... (intonasi BioAura)

dalam bas bace magazine cam, mesej2 jap ngan si BF, trus tetido..
bukak2 mata je dah kat Sg. Buloh..
dah warning siap2 dah kat si BF suh tunggu aku, taknal la asek aku jek yang tunggu die datang Pudu... malas + takot.

kuar je tol Jln. Duta, mesej him cakap nak sampai dah...
tetibe die cakap die kat Setapak... pegi umah family die yang disewakan tapi dah takde orang duduk... Paham??
wth kan...

aku macam bagi time kat die kalo tak datang dalam masa 5 minit aku blah naek komuter..
saje je ugut padahal nak naek komuter lagi penat kot..
plus memamng tak dapat ar dari Setapak nak ke Pudu 5 minit je..
laen la kalo si BF tu dah bertukar jadi Handcock ke takpe la kan... eh takmo2, Handcock tak hensem :P
tapi serius aku tak suka tunggu2 kat pudu tu..
rimas lemas...

aku seeennntttaaaaaappp ok!!! dalam 15 minit baru dia sampai...
masuk kete, tarik muka!
sampai tertinggal sket muncung aku kat Pudu tu sebab panjang sangat tak muat nak masuk kete...
trus bebel2 pot pet pot pet cakap lambat r lembab ar sume kan...
trus suruh si BF anta balik UKM Bangi!!!

die pon tau salah die kan, so dengan rela ati nye die drive ke Bangi...
dah kat Serdang baru die macam berlembut2 nak pujuk aku...
die pon panas gak aku dok bebel2 kan...
tu pon naseb die pujuk tanya nak buke ape sume..
mule2 muncung lagi, tapi bila dah sampai Bangi tros ok..
tros g bazaar and buke kat kedai makan area bazaar tu...
jalan2 kat bazaar jap then bukak pose...

makan makan, sembang sembang, gelak gelak, burp burp sampai kul 8...
pastu aku ajak blah...
pastu ade ke die taknak hantar aku....!!!
die suh tido umah die... leh sahur same2 pagi esok...
dah cakap kat mak die sume dah aku nak datang...
aku plak macam "eh, yang tadi ko tak nak cakap awal2 apesal?? takde la aku nak memuncung sampai ke Bangi"

aku ni kalo bab2 mengaitkan mak die memang aku lembut ati...
ececeh... menantu kesayangan la katakan... hahaha..sila muntah!
kesian mak die buke sorang2 taw...


??? motif pegi bukak pose kat bangi ???

tak paham...

kisah hari pertama puasa...


kan aku sambut first day puasa kat Ipoh kan, so harus la mama masak makanan yang sedap2 untuk anaknya ini... hahaha... bangga sekejap..

oh ya... aku naek bas dari puduraya dengan pakai mask ok..
scary plak g tempat2 awam tak pakai mask segala...
tapi tak kuasa ai nak amek2 gambar pakai mask tu..
korang bayangkan je la muka aku ala ala doctor wannabe.. hahahaha

ok sambung cerita first day pose...
sahur first day mama masak rendang ayam...
bukan masak pagi2 tu..tapi semalam nye mama masak..
pagi tu bangun panaskan je...
kejadah nye nak memblender2 pum pang pum pang kat dapur pagi2 buta...
sedap... tapi tak tambah pon... perut cam takleh terima makanan banyak2 pagi2 nih..

satu ari pose rase kejap je..
ye la kan, kate dok rumah...
harus la mengadap tv jek.. :)

bukak pose lak mama gak yang masak.. aku sebagai assistant saje...
menu nye??? seperti di bawah..

sumber gambar: en. google

ayam goreng berempah

sambal udang

+

sup sayur campur

+

soda bandung

+

kuih muih dari bazaar...


mood sekarang: rindu rumah a.k.a homesick...

sepatutnya time2 sekarang ni aku berada di sisi keluarga.. :(


August 24, 2009

ramadhan ke-3


lapar... eh2 tak baek tau cakap lapar time bulan2 pose ni...

ada class plak from 5 to 7 ni...

camne nak g bazaar??

mintak2 la lect tu lepaskan awal...

camni le life student, kat umah ade gak leh masak2 or mama yang masak, kalo kat hostel??

gamaknye sume tapau... nak bawak rice cooker n stove yang kecik tu mama tak kasik, takut bahaya kan, kang lupe ke ape kan.. dah la sorang2 dalam bilik..

so sume nye harus di'masak' di kedai or bazaar... hehe.. :)


selamat berbuka...


August 22, 2009

Harapan - Raihan


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua


VIDEO DISINI


August 21, 2009

Ramadhan Al-Mubarak


"Bulan Ramadhan bulan berganda. Setiap apa saja yang dilakukan akan mendapat balasan berganda. Malahan nafsu kita juga turut berganda walaupun pada bulan ini syaitan dirantai oleh Allah. Ini adalah kerana nafsu telah bertapak di hati dan bermaharajalela."


~SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA~

haaa... ingat lagi tak niat???
kalo tak ingat meh sini nak luku kepala..hikhik...
acah je.. meh sini nak tempek niatnye.

"Nawaitu sauma ghodin an’adae fardisyahri romadhona hzizhi sanati lillahhi ta’ala."

"Sengaja aku berniat puasa esok hari untuk menunaikan fardu Ramadan tahun ini kerana Allah Taala."


SELAMAT BERPUASA...

p/s: nak sahur ape la nanti ni??


August 20, 2009

Ipoh mali talak sombong....

dah name nye asal Ipoh kan, so ai nak balik le Ipoh..
watpe nak sombong2 balik tempat sendirik kan...
jumpe me familia sume.. tambah nak puasa ni kan, harus la nak sambut Ramadhan ngan diorang sume..
dalam kepala dah terbayang masakan mama..
oh saya rindu itu...

bus kul 5 japgi kat Pudu nun... tak sabar mak noks...
esok takde klas... apa tunggu lagi, arini jugak aku nak blah.


bubye Bangi... bubye KL... bubye UKM...

bubye jugak si BF, minggu ni takleh nak dating datingan yer!! :)


p/s: kene pakai mask ni, Pudu tempat open. takot.

RAJOO is my hero.... again....


yerp... kenapa aku cakap again???
sebab Rajoo ni dah menyelamatkan tesis aku... (boleh dikatakan begitu la kot)
sampel2 sume sudah siap digrind...
dan semalam petang me and syak to Old Klang Road untuk amek sampel tu sume..

macam aku cakap dalam entry before ni, bayar tetap bayar... terkejut gak we olls dengar sampai seratus..
die cakap sebab leceh... ye la, nak grind kene asing2..
sume laen2 tempat, lain spesies...
mane leh campur2 uncle.. tu pasal die charge mahal!!!
wateva la, janji menjadik.

walau ape pon, die telah menyiapkan keje aku yang dah lame tertangguh tu...
excited nye pasal, lepas balik dari kedai Rajoo tu, kitorang tros masuk lab simpan ape2 yang patut...
semangat kan??
so sekarang 70% of ny tesis bleh dikatakan dah siap..
tinggal nak count, analysis, n tulis! yeyay!

when will i get pregnant??


kuiz lagik.. lagi2 kuiz kuiz kuiz...
dah bosan dik oi nak wat camne...
layan kuiz2 kat facebook je lar...
ni aku wat kuiz ni pon sebab macam sounds funny jek...

I will get pregnant on Sept 2010!!!


kawen pon tak rancang lagi, ni dah dapat tarikh pregnant.
hebat btol facebook nih kan...
camane tah die pusing2 jawapan kite tu sampai kuar result yang tah pape..
ade one of my fren dapat Jan 2011..

pape la facebook oi... janji we ollss happy.. :)


August 19, 2009

craving

right now im craving for big apple...

:( :( :(

tetibe saje nak ngade2, mesej si BF.

Lame tak makan big apple... :(

Next week ar k makan ngan I.

gedik kan... padahal bukan mengidam pon..
kalo ngidam ye la kan takleh tunggu..
saje nak ngade2 lebih...this weekend aku akan balik Ipoh..
sambut 1 Ramadhan with my beloved family.
tu pasal si BF cakap next week :)


jom dating!!!


hahaha... title tak bley blaa kan... mesti geli je korang bace kan...

sebenarnye lepas balik dari umah Wati sambut besday Tisya tu, kami lalu area Titiwangsa.
then si BF masuk simpang ke Tasik tu. so aku tanye la si BF...

Me: nak watpe masuk sini.
BF: saje..kite lepak2 jap..

aku pon ok la tengok memang ramai pon orang kan...
then die parking la tepi2 tasik tu... so aku ingat dok lepak dalam kete je ar sebab dah malam kan...
pastu tetibe die cakap;

BF: jom g dating...
Me: (gelak besar) hahahah...U romantik ke nak bawak I dating kat tempat camni.
BF: (malu sekejap kot) haaa... U nak tengok I romantik ke tak kan, jom r turun dulu. (ayat nak cover macho sambil muke dah blushing)
Me: okay... first kalo U romantik, kene r bukak pintu I ni..

hahahaha...sian jek si BF kene dengan aku... tapi die buat okay!!!
lepak2 jap kat krusi tepi tu... dan, ini lah hasilnye...


::bercamwhoring::



muke aku, kantoi terlebih tido.
muke si BF, aku tak suke!!! sebab tak shave...
me dont like la misai2 janggut sume tu... macam takde bini jek... eh memang tak berbini lagi pon.
salah2... macam mati bini je tak reti urus diri... bajet menteri nak busy2 segala.
padahal tak busy mane pon. :p

so, after berchamwhoring plus cintan cintun dalam 30 minit, kami blah sebab banyak nyamuk..
lepak kat umah kakak si BF jek kat Damansra sampai kul 11 malam.

tisya's birthday


"hai... saya Batrisya. hari ni mummy & ayah celebrate besday saya."
(nama penuh dia aku tak ingat..tapi panjang la)

last sunday aku berniat nak melepak kat bilik je...
camane aku boleh tak perasan si Wati anta msg pon aku tak tau la kan...

"Weh, aku buat besday anak aku arini kul 4.30ptg. Jemput r dtg umah"

tup tup si BF dah sampai nak pick up aku dengan aku mandi pon belom wei padahal dah pukul 3 ptg.
bangun lambat kire ok la kan.. bukan nye aku bangun kul 8 pg tapi kul 3 ptg stil tak mandi..
itu memang pemalas tahap gaban dah tu. boleh letak kat kandang gajah dah biar gajah tu mandi kan.
aku memang agak malas sket kalo hari2 cuti ni.
tapi hari cuti je tau, hari laen rajin ok.

mandi2 siap2 then g turun kat si BF.
berdesup g Damansara dulu, nak anta mak Si BF ke umah kakak die...
lepas g Damansara baru la we ollss ke umah Wati & Ikmal tu.
aku sampai pon dah kul 5 lebeyh la...

::mak pak nye with birthday girl::

::tiup Sya jangan tak tiup, siap bersembur2 lagi ha bagi kitorang berkat air liur die::


dah macam kenduri pon ade aku rase...
orang nye ramai, naseb baek makanan sume cukup kan...
ade bihun goreng, nasik ujan panas yang colour2 tu, ayam masak merah, kari daging, paru goreng, acar timun nanas, dadih, nugget, sosej, dll...
siap dapat goodies bag lagi tau uollss...
ni Tisya baru umor 2 tahun dah wat camni, kalo 10 tahun nnt gamaknye dah macam kenduri kawen betol la kot siap ngan khemah2 bagai kan.. hehehe.. :)

aku dah memang tahap lapar, belasah sume ok...
tipu la kalo aku cakap sume kan, ape ko ingat perut aku ni belon ke boleh kembang aje???
tak de maknanye... aku makan nasi ujan panas dan lauk2 laen..
sodap sehingga macam rasa nak tapau jek!!!
hahahaha....

Si Tisya ni plak jenis memang cepat rapat ngan sume orang...
even orang yang baru kenal pon cepat je die nak nyendeng2...
apetah lagi yang dah lame kenal kan...
elok je lepas aku basuh tangan lepas makan, pap terus dok atas riba aku..
bawak botol susu... minum sket tak nak dah...
nak buah la dadih la nugget la...
geget sket tinggal... pastu pi plak kat orang laen, buat benda yang sama...
hahahaa.... tapi sume mende die makan uollss.
tapi mummy die harus la jage itu tak boleh ini tak boleh kan..
kate budak lagi baru 2 tahun.


::peace::


aku adalah dengan gaya 'mata kantoi baru bangun tido'.
so malas nak bergambar2 ni... mood belum sampai la kot kan..

pas makan sume masing2 tersandar je malas nak bangun.
layan plak tengok astro dulu kan... memang lagi berat ar bontot nih.
tapi around 7.30 camtu we ollss ramai2 blaaahhh la kan...
tak kan nak tunggu tuan rumah halau kot... :)


August 18, 2009

D'Tari ber :(


Sabtu malam Ahad telah berlangsung nya Evolusi Seni Tari (pertandingan tarian la senang cite) anjuran Pesta Konvo 37 UKM di Dataran Gemilang UKM.

macam pengacara Majalah 3 pon ada cara aku tulis ni.. hahaha...
so kitorang punye group kolej D'Tari hanta la wakil kan..
sebelum ni kan ade penah cite pasal tarian jugak kat sini..
tapi untuk kali ni aku tak menari la.. ai jadi pemantau saje uollsss...
bagi adek2 plak masuk..hehehe..

with d same koreographer, Topek, kami bawa tarian bertajuk Teratai.
gabungan Chinese, Indian & Malay dance.

::the dancers::


::D'Tari on stage::

lighting adalah super cantik! thanx to Topek again sebab die yang aga lighting.
tapi sayang nya kami kalah..
yes!! K.A.L.A.H.
tak menang satu ape pon... agak terkilan sebab juri cakap tak cukup konsep "1 Malaysia".
kalo dah kalah memang la akan ade rasa tak puas hati sikit kan...
kalo kalah sebab tarian tu memang tak cantik takpe la...
ni kalah sebab bias pon ade jugak... sebab juri tak profesional pon ade jugak.
amat amat sedeyh disitu.

after abes selesai majlis tu, our koreografer g la jumpe juri tu kan...
tanya kenapa we ollss tak boleh dapat tempat even tempat ke-3 sekalipun kan..
sembang2 punya sembang, kantoi one of the Juri hanya lah enari biasa saja..
tak pernah belajar ape pon. just penari.
and die boleh tanya balik our koreografer tu maksud 'Kreasi' yang terdapat dalam kitorang nye sinopsis.
Topek ape lagi, menjawab la...

"Kak, kreasi tu satu proses... saya belajar kat ASWARA tu, saya tau la kena konsep ke tak kak". bla bla bla.....

amek kau! kene sebiijik.

sebab ape aku cakap bias??
first, orang yang menetapkan syarat adalah orang yang same mengkoreograf team Johan.
second, orang yang memilih juri2 adalah orang yang sama mengkoreograf team Johan

adakah ini ADIL uollss??

korang mesti ada jawapan korang masing2 kan.
adat kalah menang, kami terima walaupun dengan rasa tak puas hati.

::sesi meratapi kekalahan::

::sedih sangat sebab masing2 menunjukkan usaha yang sangat mendalam, tapi tak menang:: :(

::Miss President (tengah), kesedihan::

penat Cik Hieda kite ni pakai contact lense dengan harapan boleh menang. habes rosak make up nanges banyak2 sangat.

tapi itu semua hanya sementara...
we ollss tak mudah putus harapan, tak cepat patah semangat.
balik koleh terus gembira dengan harapan, akan buat yang lebih baek pada sem depan!

::team members yang rase dah macam satu family even aku sangat jarang bersama dengan diorang::


RAJOO is my hero


hahahaha..kenapa Rajoo?? yess..sebab Rajoo la...
bukan Shah Rukh Khan, bukan Aamir Khan, bukan Ajay Devgan..
tapi sebab Rajoo...

saje je kan aku nak wat korang tertanya2.. :)

actually, kan aku ade cakap dalam entry nie, ari JUMAAT aku nak gune mesin baru for my tesis kan.
tapi malangnye dat mesin tak sesuai ngan i nye sampel uollss..
sedeyh sangat tau... nak grind tumbuh2an pon susah...
UKM nye mesin rosak ke laut dah tak repair2 pon lagi.

so terpaksa lah kami (me & syak) mencari alternative lain dengan g cari kedai2 grinding or herba2 dan seangkatan dengannya..
kitorang mulakan dengan area Balakong... tapi takde satu kedai herba pon yang bagi we ollss guna mesin diorang..
sebenarnye bukan nak guna pon, suh diorang buat la and we ollss bayar duit kan.
namun tetap diorang tak bagi. kedekut ok! mencik.

carik lagi ke area Pudu. langsung tak nampak kedai herba or kedai hancurkan kisar2 barang ke...
punah harapan!

next station, kitorang ke area Brickfields pulak...
kat area citu kan banyak kedai2 rempah and kedai2 India..
kan Indian wat bisness grind2 rempah ni. so kami mencuba nasib.
malangnye kat area situ pon takde noks.
tapi kitorang pon ada la tanya2 orang2 kat satu kedai tu, die cakap yang aku paham hanya lah "Flour Mill".
perkataan laen yang keluar dari mulut die adalah sepatah haram aku tidak paham.
buat2 paham, angguk, say thanx and blah...

then we ollss tanya Uncle kacang dekat dengan tempat we ollss parking kete tu... dengan tujuan beli kacang sekali ye..
sambil menyelam, minum air jugak.. haktui, air laut masin.
ok aku dah mengarut....
then luckily naseb kitorang baek, Uncle tu fasih jugak berbahasa malaysia. die bagi direction ke Old Klang Road. opposite Pearl International Hotel.

maka, itu lah Rajoo's Flour Mill....
kedai ini boleh meng'grind' kami punya sampel... hooreeeyyy!!! sampel2 telah selamat dihantar semalam (Isnin).

harapan, semoga sampel berjaya dihancurkan dengan selamat.
Amin...

setelah ke hulur ke hilir berusaha, aku sangat2 berharap alternatif ini menjadik! ari Rabu kite g amek kat Uncle Rajoo tu ok...


p/s: berdoa agar takde masalah lagi untuk tesis ku.

Nimbs Little Island


jom jalan2 carik makan lagi??? hehehe...asek entry makan je...
wateve la..as long im happy.. :)

oleh kerana menyambut kedatangan Shiela as i said before, after karok tu Malam tu we ollss jemaah yang same seperti karok time except Donia ke satu kedai makan ni name nye Nimbs Little Island.
name pon dah best kan, apetah lagi food nye..
memang best la... memuaskan ati... kedai ni area Sg. Ramal.
kepada sesape yang tak tau tu mmg susah sket nak guide...
die kene orang tunjuk jalan... sebab memang kedalam gilos la kedai ni masuk kampung abes.

harga kedai ni pon berpatutan.. yang best nye kedai ni, die nye air ada macam2 name..
kalo aku datang kedai ni mesti aku akan order Soda Gembira.


sebenarnya soda gembira ni adalah soda bandung.. hehe..
presentation dia pon sangat lah ok...
macam gambar kat atas ni, die letak susu + sirap gelas laen and soda dalam jug kecik laen.
campur sendirik..
me loike! jug kecik die pon comey sangat.. ahahahaha...


August 14, 2009

sentap sekejap.


kan macam sebelum2 ni, ari Jumaat adalah hari si BF akan sampai KL from Melaka selepas 5 hari keje kat sane.

dengan harapan aku punye tunggu sebab selalunya die akan bawak aku kuar dinner.

tapi bila die sampai jek, he called and just cakap nak amek barang.

pegi hantar barang kat kereta dia, and die cakap nak balik. penat.



aku?? sebagai kekasih yang prihatin consider la die penat.
tapi...
tetap sentap sekejap.


bongok!


aku pelik la tengok aku nye hits kat nuffnang jatuh merundum...
3 4 hari jugak la...

pelik pelik.

rupa rupanya aku lupa nak tukar setting!!!
ggggggrrrrrr.....geram ok!

ni sume pasal kes nak tukar layout aritu la..
time nak tukar tu aku set kan ke private, pas tak jadi, lepas misi gagal, aku lupa tukar balik seting tu!
geram geram. sape yang bongok???

karok karok!


:: jom siap2 g karok::


rabu baru2 ni, shiela datang from JB.
shiela ni collegemate aku.. dulu dia college aku, tapi sekarang dah tak sebab dia dah abes belajar.
so khamis pon kami merendek2 la bersama shiela.
meraikan kedatangan dia la katakan.. hehe.
so we ollss g karok la.. dah lame tak karok plak kan...


antara jemaah2 nye,
me, ien, shiela, napi & donia.

so uollss layan pic je ok?? malas nak taip2...

ien - mira - shiela


shiela tak sabar nak tunggu lagu die :)


antara aksi2 yang sempat disnap2

napi, tak mo buat muka camtu naaa....

lagu2 yang aku nyanyi?? biar lah rahsia je ok??
hehehehe.. yang penting, sume lagu2 yang membawa anak tekak aku keluar jatuh ke lantai.

ok dah... tekak pon dah sakit, jom balik.

selamat hari JUMAAT


selamat hari jumaat!!!

pejam celik pejam celik kejap je rasa dah sampai jumaat baru plak...

haa...ari jumaat ni kepada sesape yang bergelar lelaki, jangan la tak pegi semayang Jumaat plak yer. :)



aku seharian kot rasa nye kat lab harini.
mesin dah ok kate. harus la nak blaja gune.
mesin baru plak... tak penah try lagi kan.

semangat semangat! chaiyok chaiyok!


ting tings!


Four little words just to get me along,
It's a difficulty and I'm biting on my tongue,
And I keep stalling, keeping me together,
People around here gotta find something to say now,

Holding back, everyday the same,
Don't wanna be a loner,
Listen to me, oh no I never say anything at all,
But with nothing to consider they forget my name,
(ame, ame ,ame)


They call me hell,
They call me Stacey
They call me her,
They call me Jane,
That's not my name,
That's not my name,
That's not my name,
That's not my name,

They call me quiet girl but I'm a riot,
Mary Jo Lisa, always the same,
That's not my name,
That's not my name,
That's not my name,
That's not my name,


I miss the catch if they throw me the ball,
I'm the last chick standing up against the wall,
Keep up, falling, these heels they keep me boring,
Getting clamped up and sitting on the fence now,

So alone all the time and I,
Lock myself away, listen to me oh no!
Although I'm dressed up, out and all with
Everything considered they forget my name,
(ame, ame, ame)


They call me hell,
They call me Stacey,
They call me her,
They call me Jane,
That's not my name
That's not my name
That's not my name
That's not my name

They call me quiet girl but I'm a riot,
Mary Jo Lisa, always the same,
That's not my name,
That's not my name,
That's not my name,
That's not my name,


Are you calling me darling?
Are you calling me bird?
Are you calling me darling?
Are you calling me bird?


August 13, 2009

rasa nak tayang...



tayang ape?? haa.. korang jangan nak pikir lucah plak...

aku just rasa nak tayang lagi gambar2 tioman baby aku.

matik la korang termuntah2 tengok...

padahal motif sebenar nak bagi korang menjeles.

hahahaha.... (gelak syaitooonnn) :D

zaaassss....layaaaannn!






~rindu ini~



~salang beach~




yes!! i miss tioman baby mucho...


p/s: confirm ini entry terakhir about tioman.

can u feel it??




boleh tak korang rasa apa yang aku rasa eh??


August 12, 2009

suatu hari yang panas tapi agak menggembirakan


fffuuuhhh... hari yang sungguh panas...

korang tak panas ke??

berpeluh2 berkipas2 dalam kete syak tadi..
masuk je kete pas klas td, mak ai panas die, menyucuk2...
afta class kitorang g makan kat Pecel Lele!!!
kat hentian kajang nun... sedap oo kat citu.
paling sedap la so far yang aku penah rasa.
kedai2 lain ada yang kureng like sambal tak sedap, ikan tak garing dan macam2 lagi.
tapi kedai ni cukup la segala2 nya.. gerai pecel lele ni terletak kat dalam mapley kat area hentian kajang..
sape2 yang dok are sini tau la kat mane tu.

*ihsan en. google*

afta that, pas kenyang melantak, kitorang ke our LAB.
nak jumpa lab assistant yang assist kitorang nye thesis...
sebab macam ada problem sket...
machine rosak, ade alternative laen, tapi alternative laen tu pon tak berguna jugak.
tapi En. Takim (Lab Assistant) dah dapatkan solution!!
yeeehhhuuu... tomorrow boleh sambung balik keje kitorang.

Alhamdulillah.

harap2 tak terbengkalai. :) Amin.

yumcha @ MURNI SS2 PJ


hari ahad lepas, lepas je tengok G.I Joe, me n si BF plan nak makan kat satu kedai kuetiau kat Kg. Pandan.
so mesej Topet la kot2 dia nak join.
last2 dia cakap tempat tu dah tak sedap macam dulu.
he ask to go to his place. sampai tempat die, park kete naek kete die je.
dia yang nak naek satu kereta je.
terus pegi Bandat Tasik Permaisuri nak amek Cik Suzie.
otw to her place dah dok pikir nak makan kat mane.
tapi sume macam ade je yang tak kene..

sampai la Suzie pon dah amek, still dok pikir2 mane nak makan.
macam2 name kedai dah haa keluar..

Kg. Baru la, tupai2, steamboat cheras, Om jalan genting kelang, william, murni... etc.

last2 we ollss decided to go to Murni SS2...
dah la Topet lalu jalan macam pelik sket.
so macam sesat and aku tak familiar tempat yang die lalu tu..
sampai macam rasa nak lari pegi William dah la sebab lapar sangat..
tapi at last jumpa jugak..


punya la ramai makhluk... ish ish ish...
brape ribu la die ni untung sehari kan..
mau lebih 10ribu uollss.

so kitorang pon order mengorder la ye..
aku memang dari dalam kete dah set dalam kepala otak nak makan Roti Hawaii and aku pon order la itu roti.
Suzie pon same mau tiru macam aku. :)

lame gak la tunggu makanan sampai...
macam2 cite dah keluar haa...
F language?? M language?? yan kesi?? sume ade... hahahaha


Ribena Special - me & si BF

our feveret.. tapi takde la we ollss saving amek air ni share kan.
harus la satu2 dah si BF dasar minum banyak..
memang portion aku pon dikebasnye.
tak pernah miss minum ni kalo kat murni or william.


Mango Special - Suzie punye


Topet nye air tak disnap la plak... I LOVE U. sedap air ni... first time aku rase.


Nasi Goreng Seafood for si BF


Roti Hawaii for me n Suzie

Topet punye?? tak disnap jugak la... Napoleon with Nasi Goreng.

around 12 we ollss blah la... since esok sume nak keja kan.
si BF pon nak balik Melaka lagi pagi2 bute kang...
all total rm50 sajo...
way cheaper from William's.


p/s: makan lagik???