April 30, 2010

oh! bau Ipoh.


yes.. Im at Ipoh rite now... MC arini...actually semalam dah dapt MC 2 hari...

so pagi td gerak balik Ipoh. rindu Ipoh sangat. family of cos bukan Ipoh saja...

nothing to say. itu saje. Bubye!!

April 23, 2010

3G



3G with mama adalah sangat terubat rindu... walaupun setiap hari kami ber3G, tapi tetap rindu.

nak balik....

i miss home.

April 22, 2010

Papa turns 49 today...


i sent an sms sounds to papa sounds "Papa! Happy Bithday...."

then he replied, "TQ. nak celebrate ni. nak join balik la...."

omg. i wish i can be by my family side right now. but i tak boleh. kena kerja. takde cuti. nak balik weekend pon macam rugi sebab dua hari je. :(

dah dua bulan lebih dah tak balik Ipoh jumpa family. i do miss them very much. yes i do. sape yang tak rindu family woi!!! even dari form 1 aku start berjauhan dengan family dok asrama semua, but family comes first.

tapi harini, aku terlambat wish. dah sampai ofis baru wish sebab tertengok calendar.bukan macam tahun lepas. pukul 12 dah wish...

eh tapi kan...sekarang ni rasa macam nak balik ipoh harini jugak!!!!!!!! grrr.....homesick. enough said.

jom breakfast..



scrambled egg anyone??

April 19, 2010

caca marba tapi bukan Penang


entry ini adalah sambungan dari first paragraph kat sini...

tiba lah masa untuk membahan orang...wakakakakakaka.... im corry!

u is correct! = awak betul

is no mistaken = kalau tak salah saya

is receive the item? = dah dapat barang tu?

i can no accept = saya tak boleh terima

no have this model = takde model ni



hahahaha....maha payah nak paham bahasa dia nih...tambah2 kalo dia tulis panjang2...perghhh...berbelit2 nak menterjemah...

aku bukan la nak cakap aku ni tereer english ke ape kan... takde la tere mane pon, tapi setakak basic2 grammar tu boleh lagi la kan is are was were tu.... is dengan if pon ko tak boleh differentiate ke???

macam mane ko leh dapat jadi B*r*a*n*c*h*m*a*n*a*g*e*r huh? (please remove the * sign).

dah la bukan calang2 gaji BM ni... dapat sebijik waja company lagi... ish ish ish...

dah tu bukan sahaja tidah fasih berkata2, malahan pelupa jugak kot rasanya.. arini bagi code baru, esok lusa still pakai code lama lagi.. sapa tak berbulu??

bebel dan terus bebel


last week, memang serious aku takde mood nak update blog. dengan seksa mendiet, terus lemau semacam je... tapi dalam pada aku tak update blog pon, aku tetap baca blog2 korang ok...mana yang termampu je la.. hehe...

last friday jugak aku apply cuti... si BF memang cuti pon ari jumaat tu since khamis, memang melaka ada cuti hapa tah. dipanjang kan terus cuti die tu... dikesempatan itu, kami pergi UKM... aku nak bayar yuran konvo. ye noks, mak tak konvo lagi.. sedeyh seketika. :'(

boleh tak dalam masa aku cuti hari jumaat tu, boleh aku bangun pagi tu teringat nak siap pergi keje....

nampak sangat aku ni comitted gila dengan kerja aku skrg kan... yeah! duuhhhh.... comitted la sangat kan.. dok ofis pon asek mengonline kan diri je...

lepas tu tengah seronok2 dengan si BF dalam keta kan, bole plak Yatie call potong line betol tanya itu ini pasal kerja. H.E.L.L.O!!! ko jangan buat2 tak tau aku cuti ok... macam penting plak terasa... tapi kalo takde aku sorang pon tak reti quote harga la.. hehehe....penting la tu kan. kelam kabut division aku. ;p itu kelebihan aku kat ofis...

ok...hopefully this week gym dah boleh guna...dah dekat sebulan tutup gara2 cermin pecah.. tak macam ganas pulak manusia zaman sekarang sampai gym punya cermin pon bole pecah. fuhhh fuhhhhh... *penat workout ni ok* ngeng!

April 13, 2010

wahai comforter


kenapa la aku suke sangat peluk ko si wahai comforter...itu untuk selimut, bukan untuk dipeluk...

padahal bolster ada je..bantal siap 4 bijik lagi..spongebob lagi. tido sorang2, bukan nak dok berebut bantal pon.. penat si BF belikan aku bolster mahal..hahaha... tapi tak jugak aku peluk.

pelik nye aku rasa. ke korang pon ade sikap macam aku nih? suke peluk comforter instead of bantal?


April 8, 2010

verification words


please be informed that i've change my comment setting.

aku dah letak verification words. lately ni banyak sangat spam2 comment yang masuk. tak larat aku nak delete2 ni... so inilah solution nye.

sorry ye kengkawan. aku tau lepas ni makin kurang comment ku sebab sume malas nak tulis verification word tu.

What to do aite??


percayalah...


ada satu hari tu aku kat ofis... bukan satu hari suntuk la...setengah hari jugak aku berselipar seperti

I
I
I
I
I
V


hahahaha... ni sume Yatie punye angkara shengal die tu... ade ke ari rabu pinjam selipar aku warna pink yang tak berapa pink sangat tu, then ari khamis pulangkan dah bertukar sebelah biru sebelah pink.

felik aku tgk...

selipar ni memang aku letak kat ofis pon. and satu hari tu dia kata dia sakit kaki pakai heels and nak pinjam selipar aku.. so aku pon bagi la kan.. then dia sampai pakai bawak balik rumah. lepas tu esok paginye, die naik ofis pon pakai selipar jugak sebab die tinggal heels kat ofis.

tetapi selipar yang diseret nye tu sebelah laen sebelah lain. die kate la, tertukar dalam kereta... hahahahaha...nasib baik dalam kereta bukan dari rumah. tak ke memalukan kalo dari rumah. sume orang dalam lift confirm nampak selipar ko pakai yatie.

April 7, 2010

jalan alor ~ nom nom


kata diet..tapi dok asek nom nom nyam nyam makan jek... makan2 pon im still avoid nasi ok. in other word, saya elak karbohidrat.

so meratah je la keje ku ini....tapi meratah smpai kenyang ok. bukan tak kenyang. kalo tak kenyang, aku pon tak nak diet. hehehe.... :)

we went there berdua saje... my housemate pergi Genting, si BF takmo ikot, so aku pon takde la mengikut ke Genting kan.

::butter prawn yang super duper sedap::


we ordered Butter Prawn, ni aku yang order, siakap sweet and sour, and sotong BBQ. si BF sorang je makan nasi, aku tukang meratah lauk.

i finished the ikan... si BF bukannye mau gigit2 tulang ikan yang rapuh2 garing2 tu...sedap hokay..mak suke.. sampai tinggal kepala je aku tak gigit. tu pon sebab dah terlebih kenyang. ngan butter prawn lagi, memang senak. itu pon tak abes 3 ekor udang. besar2 ok udangnye.


gambar sotong tak sempat amek sebab sotong sampai lambat..time tu dah tgh makan dah pon.. so tak kuasa aku nak letak chopstick, nak lap mulut sikit, nak bukak handbag, nak bukak camera, nak amek gambar, nak letak balik dalam handbag, nak angkat choptick sudu garfu semua.

rugi masa menikmati makanan aku tu tau. haish...tetibe rasa teringin itu siakap lagi da...

April 6, 2010

Mr.*Phua

suatu ketika di ofis...

Me: W*J!n, tadi Phua call cari you.

Boss: hah??? Phua mana wei?? Phua Chu Kang ka??

Me: hahahaha...no la.. Mr. *Phua dari company bla bla bla....



he's funny funny one ok my boss ini. tapi ada gak sometimes dia serious.


.

April 2, 2010

rindu rinduan..

yes readers... i miss him badly... i miss all about him....

i miss breakfast with him pagi2...jarang kami buat ini dikala weekend.



i miss all about him and him and him. he dont know how much i miss him. but... its always has a BUT... dunno why.

i miss his laugh.
i miss his joke.
i miss his kentot. yes. tak tipu.
i miss his voice.
i miss his "bau".
i miss his... semua la!

adakah dia merasakan apa yang aku rasa nih??
i hope he reads this.



p/s: jangan nak cakap aku jiwang ok. ini belog sapa?