September 30, 2009

ding dong!


ok im back in the mood to update my blog...
since khamis lepas x update blog kan... padahal masa, gambar, idea ade je..
tapi kemalasan sangat di tahap melampau, takde ape yang leh tolong la kan kalo macam tu. =)

hehehe... ok kite start wit first raya la ok?
act ade je cite pasal malam2 raya buat kuih sume, tapi macam da malas nak recall2 cite time bulan2 puasa ritu.

ok 1st Syawal aku adalah di rumah nenek aku kat Kedah. ni nenek aku belah my mum.
fyi, aku dah takde atok di kedua2 belah pihak mak pak aku. so tinggal nenek je.
ok sorry to say lagi, gambar2 raya ade siket je.. sebab dari camera hphone aku..
yang laen ade kat dalam camera, tapi camera tu kat umah.
boley?? harap2 korang terima je la k gambar2 yang tak berapa banyak ni.



malas nak cite panjang2, harus la muka aku pagi2 raya kan.
baju raya tu last minit beli, malam raya... kena sembelih jugak la dengan penjual tu punya mahal.
nak tak nak my mum amek jugak dah aku takde baju katenye.
aku amek sepasang dulu, mama plak nak tambak koleksi baju dia amek jugak satu!
ceyt! dah name pompuan kan.. dasar kaki shopping!



make up pon lite2 sajo... malas nak heavy2... for me, eyeliner with blusher adalah sudah mencukupi bagi aku!
me loike!

warm up warm up! kasi panas badan...
mood rajin dah melanda.. pasni baca la korang puas2 my blog ni!


c ya!


September 29, 2009

i'm sorry


im sorry sangat2 sebab blog tak berupdate..

raya memangla kene cuti dari update kan.
tapi since ari khamis aritu lagi dah tak raya tak cuti dah.
boleh je update.. tapi mood still tak sampai lagi.

tunggu la nanti bila dah ada mood, aku update laju2 dozen2 lagi aku bagi ok??


see ya blog!


September 23, 2009

wish RAYA

[sticky mode entry]

bukan Toyota Wish utk raya ok. ini ucapan hari raya.

im sure esok ramai yang dah berada di kampung halaman masing2 bersama family.
kalo tak kat kampung pon mesti membusy dgn preparation raya.

so, im here to wish all of u guys...



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN


im sorry if aku ade tersalah cakap ke, uollss terguris dengan entry2 aku ke, or ape2 salah aku pon im sorry k!
pandu cermat jiwa selamat.
drive safely.
makan jangan banyak2 sangat. (eh ini pesanan untuk diri sendiri)
kalo buat open house tu jemput2 lah aku ye. =)


Semoga Lebaran ini membawa sinar keceriaan dan kebahagian untuk semua.

cewaaahh!


September 18, 2009

Pemberitahuan! (gila skema title)


nanti pada musim2 minggu perayaan nanti memang update akan slow sket la kot kan.
ntah2 takde terus kot... yela, kampung ai takde internet kot.
celah bedah mane nye nak online kan.. harus la aku bersabar.
bukan bersabar sebenarnye, tapi meraikan Syawal dengan memberikan 100% tumpuan kepadanya.
maksudnya takde la aku nak ingat kat bende lain kan macam blogging ni especially.
ingat Syawal je la.


so happy holidays uolls...



aahhhh... best nye bau udara Ipoh. takde la jerebu sangat macam kat KL.
walaupon aku dok Bangi, still naik bas kat KL kan.

im home now. sahur and berbuka semala with me familia.
seronok ok. ade ke student sape2 yang tak balik lagi?
kesian ooo kalo student tak balik jumpe parents diorang lagi.
kat hostel macam dah kosong je aku rase.
tetibe tinggal kite je tak balik lagi, harus la sedih kan??

so harini mama suh aku buat kuih raya la pulak kan.
memang nak buat pon actually. sebab mama still keje today.
tapi last 3 days die dah buat our favourite kuih raya ni.
Biskut Buah Pinggang. sedap wa cakap lu!
mama siap buat 2 adunan lagi kot. banyak kaannn....



ini gambar from hphone adik aku. aku mane la ade nak snap gambar time dah siap buat kan.
now dah ade dalam balang2 kuih. tapi kadang2 balang tu terbukak sendiri oh. ^0^
sebab sekarang dah kurang je aku tengok isi dalam tu. hehe

ok today punye kuih raya yang kene/nak dibuat.


shortbread

tart nenas

sumber gambar: google


sumber harus la google kan kate tak buat lagi.
oh, nak buat kek jugak. larat ke nak buat banyak2 ni??
hmm...wish me luck k uollss!


September 17, 2009

baju kecik @ perut besar?


i met my BF yesterday.
die still pakai kemeja yang nampak sangat die sangat busy dari office Melaka trus balik KL.
kesian die. rasa macam susah plak je keje2 ni.. belajar takde macam tu pon. eh ye ke takde??

kami borak2 kejap kan kat luar kereta dengan enjin kete yang still on.
tiba2 aku macam terpandang his stomach yang macam besar je.
so aku pon macam tampar manja gitu kat perut die. ahaks!

Me: B ape ni buncit nye!!!

BF: uish... mane ade buncit la...

Me: iye la..

BF: takde2, baju ni yang dah kecik?

aik?? die salahkan baju pulak. heee.... perot die yang membesar tu tak nak ngaku plak kan.
boleh ke baju jadi kecik?? kalo ade pon sesetengah material je kot. ini kemeja pulaaakkk.

btw, aku suke tengok die sihat cukup makan sume dengan keadaan yang sedikit berisi macam sekarang.
tak suke die dulu yang kurus je.

i love u BF!


hari Khamis dah kan??


la... dah hari khamis! hari tu rasa macam lambat sangat nak balik, tapi ni macam tak perasan pulak dah hari khamis.

taadaaaa!!!


korang tau tak ape ni???

mesti tak tau kan sebab aku tak bagitau.. hehe..
ini ialah...



tiket bas aku hari ni... japgi bus pukul 3.30 naik kat Puduraya.
harus la si BF yang hantar... oh yang hijau background tu adalah contoh tesis aku. aku lapik ngan mende tu sebab nak snap pic kan. =)

tak sabar nak balik. i miss home!

haaa... semalam si BF sampai around 10.30pm camtu.. sebab die still membusy kat office kan.
naseb baek die dah warn awal2 suh aku g buke puasa dulu.
kalo tak mau aku lapaaarrr tunggu die.
tapi die sampai UKM tak kuar makan pon.
just drop by untuk hantar coins 50sen for me untuk basuh baju guna washing machine rm2 tapi sume kene gune coins 50sen.
so aku yang ketandusan coins ni mintak sedekah la dari si BF sebab dalam kete die banyaaakkk gilaa coins. tu pun still nak kedekut coins cakap die penat2 kumpul, aku plak yang abeskan.
hehehe.. nak buat camne kan... =)


September 16, 2009

kad raya???


korang ade dapat kad raya tak dis year?? i mean kad raya yang betol2 kad la.. bukan e-card camtu.
orang pos ke bagi by hand ke tak kire la janji dapat.
aku takde dapat satu pon k. tapi tak tau la plak kan kot2 tetibe ade orang pos kat rumah. kalo ade pon sure adek2 aku dah sms cakap ade kad raya.

btw, tadi siang me n syak ade beli kad raya 5 for rm4.80.
murah! tapi sangat exclusive dan cantik. tapi tak snap pon.
sebab lepas beli terus tulis2 kasi kat lect.
sorang supervisor tesis, 2 orang pemeriksa, and 2 lab assistant yang banyak tolong we olls..
bodek kah??? hahahaha... ada la sket2 unsur bodek kat situ kot.
tapi we ollss ikhlas ok.

Gambar sekadar hiasan. ni gambar tahun lepas ni. ;)


mmm...malam karang around 8pm si BF kesayangan dah balik KL... yeehuu!!
awal kan die cuti... i miss him la. mungkin rindu sebab tak mesej2 calling2 borak2 kot.
takpela. malam nanti dah boleh sembang puas2 dah.


what planet does ur name come from?


macam bangan je kan title kuiz ni?? kuiz kat fesbuk la mane lagi.
bosan tatau nak watpe kite layan kuiz la.


this is MINE



this is SI BF's


adakah kami bukan orang planet Bumi?? hahaha....
lu pikir la sendiri.


mood raya


tiba2 mood raya dah datang kan... so ada LAGU kat page ni.
lagu raya.. feeling2 raya la sket kan..
kang orang cakap aku takde perasaan langsung plak...
even busy sekalipun tetap kene menyambut kedatangan Syawal dengan hati yang gumbira ceria.

class kebanyakan dah takde. today and esok memang takde class..
tapi bagi aku yang busy dengan thesis ni haruslah kluar masuk lab pagi n malam kan.
takpe sanggop! asalkan dapat abes dis sem.

siang2 pon bosan jugak. selalu dapat mesej2 jugak dengan si BF.
tapi ni tak. he said sekarang die tersangat2 lah busy.
die macam nak settle kan sume keje sebab cuti raya lame.
khamis ni si BF dah start cuti raya. sampai la Isnin seminggu lepas raya.
lama kan??? tu la pasalnye die membusy jek minggu ni.
sampai bukak pose pon kat office okay!!!
aku macam sentap sorang2 sebab die macam ignore aku. boleh??

hahahahaha... wateva lah mira.

aku teruja pulak tibe2 nak balik raya. tapi pikir pasal thesis terus down balik.
haha. ok aku balik hari khamis. bus pukul 3.30 pm.
mula2 ingat nak balik lepas berbuka sebab nak buke with si BF, tapi die tak kasik aku balik malam lah pulak. tu yang naek bas siang tu.

mama asek2 sket2 call call cakap kuih raya apa semua tak buat lagi.
hahaha. kene tunggu aku balik jugak ke???
oh habis la meletup oven nanti kalo aku nak run sume jenis kuih sekaligus!
larat pulak kan nak buat banyak2.
rumah aku memang tak cukup kalo kuih raya tu buat kat kedai.
sume macam tong buruk punye melantak kuih raya.
so terpaksa buat. ;(

btw, mama n papa cuti seminggu. gila semangat kan cuti lama2.
before this macam cuti 4 5 hari jer diorang.
takpe la.. biar diorang semangat raya, asalkan diorang hepi.
mesti diorang hepi jugak tengok aku dok bersakan buat analisis data, tulis thesis bagai nanti.

haish! mencik ok ada perasaan ni. tabuley raye puas2.
teringat macam time SPM dulu. eh ye ke aku SPM lepas raya??
ye ar kot... time raya2 pon kene study tau. '-_-'


ok itu saja entry kali ini. bubye readers!


September 15, 2009

Cream Puff


last sunday, after berbuka kan aku kene pegi masuk lab cek my machine.
so as usual la kan syak akan datang from her house.

tapi kali ni die tak datang dengan tangan kosong uolls...
die bawak cream puffs. yummy!
yes sedap. even die cakap macam tak jadi sangat sebab banyak butter. and puff tu pun macam tak kembang gemok sangat.
tapi sedap je. sila la terliur ye.
aku tengok balik gambar ni pon rasa nak balik Ipoh sekarang jugak nak buat cream puff ni.






p/s: baru jer dok cite pasal google cream puff, terus dapat kan lepas tu. lepas ni nak google pasal kaya raya lah pulak. =)


biarlah rahsia


macam yang aku dah mention dalam entry nie, aku g futsal si BF pon sebab nak jumpe Suzie. ada hal nak bincang. so ini hal nye ok.

memandangkan aku akan habis belajar dalam bulan 11 ni, around 13hb tu dah betol2 bukan student lagi dah, so she ask me to stay with her. rent a house sama2 with her 2 sisters.
aku pon for sure nak cari keje... and memang tengah cari pon sekarang. so sape2 memerlukan pekerja sile la amek aku bekerja yep. =)

Suzie dah dapat rumah dah, RM850 sebulan. tempat memang cantik. low density. ada privacy. aku suka la...
sebab Suzi memang dok menyewa kat area tempat ni pon, so tau la sebab aku tak macam dah lali dah pulak dengan kawasan apartment die tu.

oh ya... tak bagitau pon kat mane kan tempat tu. takpe la kot.. biarlah rahsia dulu okayh! tapi yang pasti memang sekitar KL.


source: google

tu la tempat yang mungkin bakal disewa itu. ade sape2 tau kat mane??
hehehe... sepatutnye hari Ahad lepas kitorang pegi tengok itu rumah, tapi aku yang dok kat bangi nih agak malas, so tak pegi la..

macamane ni, kerja takde lagi, rumah sewa dah ade. tak bagitau mama papa lagi lak tu. haish...
raya ni la balik bagitau.

perbualan yang sempat didengar ketika di Lotus.


Topet (Suzie's BF): weh, diorang nak masuk rumah baru ni. kite bagi hadiah barang dapur nak?? kite suh diorang masak, kite datang makan..

si BF: ok gak tu...

Topet: ok, aku beli dapur, ko beli peti ais.

si BF: ???? (muka bluurr)


kami semua gelak. hahahaha

oh.. FYI, si BF memang tak bagi aku stay Ipoh. jauh nanti die kate. rindu. so die sangat teruja gembira if aku stay KL. tak stay Melaka pon tak pe kot.

September 14, 2009

weekend bosan


seriuos weh! ini weekend paling bosan penah aku rasa.. memang tak pegi mana2, dok bilik, pegi lab, buka puasa. rumah si BF pon aku tak jejak, apetah lagi jumpe his mom.

kuar ngan si BF g jalan2 pon tak. just teman-ed him pegi maen futsal sabtu malam tu.
itu jer. itu jer ok aku melepak pon. sebelum ni kan buka puasa sana sini lah kan, tapi not for this week.

pegi teman si BF maen futsal pon takde amek satu gambar pon. malas nak keluarkan handphone sebab macam mood malas malas je... macam la sebelum ni rajin rajin kan.
dah la si BF maen futsal 2 jam. berjanggut aku nak tunggu. dari 11 pm sampai la ke 1 am. naseb baek jugak ade si kenit Caca tu, takde la we ollss boring.

aku jadi babysitter...bukan paksaan, sendiri mau. oh i love baby!!! nak anak boleh?

weolls adalah kata ganti nama bagi perempuan2 yang datang menemani suami, kekasih, buah hati, scandal dan kawan masing2 ye.
kami perempuan jadi mangsa! kena paksa tunggu ok! kijam!!!

after futsal gerak ke Lotus KLCC untuk lepak lagi dan lagi dan lagi sampai lebam.
tak penat2 kan diorang ni?
sekali harung aku sahur terus je la...
around 3.30am si BF hantar aku balik UKM disebabkan keesokkan awal2 pagi aku perlu ke lab.

oh, tujuan aku g futsal pon nak jumpe Suzie... ade hal kitorang borak.
esok aku cite k.


weekend yang bosan kan??


hai Obat hai Obat


Jumaat, seharian kami di Lab... gigih berusaha. fuhh fuhh!!! dari pukul 8 pagi sampai 1 lebey jugak la baru we ollss balik. 1 pm la not 1 am ok.


taadaaaa!!! pe jadah pulak gambar la yang si Mira nih letak.

saje jer nak bagi korang tengok sampel2 utk tesis aku...
ni dalam version serbuk tau... after sejam lima minit, kita transform die jadi...



ini pulak!!! dalam version liquid. 100 ml ok tu...tapi yang best nye, sume putih je.
tadi serbuk2 tu macam2 kaler, tup tup digest bagi jadi liquid jadi colourless plak.

sambil2 prepare nih aku dok nyanyi lagu Arwah P. Ramlee dulu tu.


"Hai obat hai obat mari beli obat
Kalau lambat-lambat tak dapat
Hai obat hai obat mari beli obat
Kalau salah obat melompat"


hahaha..sambil nyanyi sambil gelak gelak. dah macam nak buat ubat nak jual pon ade aku rase.


Spotted!!!


sebelum apa2, aku kuarkan entry ni dulu ye.

hahaha.. bukan la spotted sangat pon... aku yang hantar request.

MYRAspberry a.k.a Mira berada di redmummy.com for Bingkisan Salam Syawal.
kalo korang nak bace ape aku tulih, pi la tengok blog kakak merah tu ye.



thanx Kak Red =)


September 13, 2009

Eh Eh Nothing Else I Can Say - Lady Gaga


weekend2 nih layan lagu je la k...
banyak donlod lagu2, tu yang nak letak jer kat cni...
entry baru hari Isnin ye.. =)


video

Cherry cherry
Boom boom
Gaga

Boy we've had a real good time
And i wish you the best
On your way, eh eh

I didn't mean to hurt you
I never thought we'd fall
Out of place, eh eh

I have something that i love long long
But my friends keepa' tellin' me
That something's wrong
Then i met someone
And eh, there's nothing else i can say

Eh eh, eh eh
There's nothing else i can say
Eh eh, eh eh
I wish he never looked at me that way
Eh eh, eh eh
There's nothing else i can say
Eh eh, eh eh

Not that i don't care about you
Just that things got so compliqué
Eh eh

I met somebody cute and funny
Got each other and that's funny
Eh eh

I have something that i love long long
But my friends keepa' tellin' me
That something's wrong
Then i met someone
And eh, there's nothing else i can say

Eh eh, eh eh
There's nothing else i can say
Eh eh, eh eh
I wish he never looked at me that way
Eh eh, eh eh
There's nothing else i can say
Eh eh, eh eh

I have something that i love long long
But my friends keepa' tellin' me
That something's wrong
Then i met someone
And eh, there's nothing else i can say

Eh eh, eh eh
There's nothing else i can say
Eh eh, eh eh
I wish he never looked at me that way
Eh eh, eh eh
There's nothing else i can say
Eh eh, eh eh

Eh eh, cherry cherry, boom boom

Eh eh, eh eh
Oh, yeah
All i can say is eh eh



September 11, 2009

google menggoogle


oleh kerana tak berapa ade keje, padahal ade...tapi penyakit M kan, nak wat camne. nak kene baca journal la, buat ulasan la, dan lain lain lagi ye.

ok ulang sekali lagi, abaikan ayat kat atas. oleh kerana tak berapa nak ada keje, semalam lepas je berbuka, kami ke lab dan balik dari lab, mandi2 segala dan melepak serta merepek kat bilik je. dalam erti kata yang lagi pendek, "melepek".. hahahaha!

aku pon google la sana sini cari recipe la nak buat cake, buat muffin, cream puffs segala mak nenek kuih kek laa senang cerita... memang sangaaaaattttt banyaaaaaaaakkkkkk jenis kek dan kuih serta muffin bermain dlm pale otak aku nih. macam yang aku cakap dalam entry before nie la kan..

so kite google sana sini... jumpa la jugak. berguna jugak la aku google sana sini pon. and baru aku tau nak buat Cream Puffs adalah sangaaatt superrr duperrr senang okayh! naseb Syak yang tolong google kan ini. =) balik rumah nanti wajib buat la kan.

mm... tetibe teringat kan... uollss tau tak kan cake blueberry secret recipe dalam die macam ade layer2 putih and cake kan?? layer putih tu ape ek?? whipping cream ke? ade sesape leh tolong jawabkan?


okay, entry ini sungguh bosan. sorry! c ya blog!

Ayam Penyet


semalam aku berbuka puasa with Syak.. kenapa die tak buke kat rumah die kan??
sebab... rutin lab kami kembali macam dulu... 12 12 jam punye cite.
so sekarang kene masuk lab pagi and malam balik la... what a sad story kan??
huhu.. sampai lepas raya baru siap ni tau...
tapi gigih jugak sebab nak abes sem ni kan katanya.. =)

ok lupa kan kejap kisah lab mengelab tu... kita masuk bab2 makan pulak ok.
we ollss berdua berbuka kat area Bangi saje. tapi di Ayam Penyet AP..
korang penah dengar tak name ni???
sedapp ooo... kalo nak tau gak gi la kat website kedai ni.

sampai2 around pukul 6.50pm camtu. kitorang dah bajet2 macam ramai penuh full kan..
tapi tak pon ok.. kosong jek.. ada la macam 3 4 meja je ada orang..
order2 apa yang patut dulu... belek2 menu sket.


we both makan ayam penyet la kan.. tak kan g ayam penyet makan lele penyet plak..
tak sesuai... lele hanya sedap di pecel lele. =)
lepas dah order dalam 7 lebih macam tu baru ramai orang kot..
dalam hati "lambat jugak diorang ni datang" whateva lah. janji kami dapat makan.



elok makanan sampai je, tetibe aku tertanya Syak.

Me: Ada tak orang makan dengan daun2 pisang nih sekali???

Syak: Ada kot.. japgi ko try la...

hampeh punye Syak.. kami gelak2 besar2. hahaha....



p/s: ade ke eh orang makan sampai licin ngan daun pisang pon die bedal?


September 10, 2009

kuih & cake raya!


nak makan kuih raya la... sekarang kalo kat rumah ni, malam2 mesti buat kuih raya. sambil buat bila dah siap tengah nak susun2 dalam bekas, boleh la ngap 2 3 bijik. sangat la penipu si Mira ni. bukan 2 3 bijik uollss.. dekat 10 bijik jugak la rasanye. =)

tapi dis year rasa nya macam tak sempat je aku nak buat kuih raya.
sebab nye aku balek Ipoh pon dah hari khamis. malam tu mesti penat kan. kalo nak buat pon tak sempat. tak tau la dis year family kitorang balik kampung ke tak. rindu la suasana buat2 kuih raya ni.

mm... tak dapat buat kuih raya pon dapat buat cake pon jadi la. ;)


mencari ketenangan


jangan korang ingat aku nak melarikan diri mencari ketenangan pulak.

sebenarnye begini. semalam kan ada entry kat MYRAspberry yang kelihatan agak kurang menyenangkan dengan menghamburkan segala amarah rasa geram aku kat blog ni kan... hope uollss sume paham k sebab selain kawan2, blog adalah tempat aku meluahkan perasaan.

naseb lah tak puasa, so mungkin takde la pahala puasa yang kurang kan. mati la korang tau aku tak puasa. semua perempuan sama kot reason die why die tak puasa pada bulan Ramadhan ni. so tak payah la nak malu sangat and tak payah la korang nak pikir yang aku saje nak kecoh2 tarikh or bile aku period sume.

hati adalah sangat panas, nak nangis tapi macam tak larat dah. nak solat tak boleh, bace Quran apetah lagi. so aku amek keputusan untuk mendengar ini.

source: google

Surah Yassin. naseb baek ade dalam laptop ni ada. yang version MP3. sumpah lepas dengar aku tenang sket. bukan sket, tapi tenang sangat.

entry ni bukan nak menunjuk2 yang aku ni ala2 alim ulama' walaupon aku tau that i'm not.
hanya untuk pedoman diri sendiri dan fellow readers yang laen jugak.... where, Allah still there for u walau ape pon yang terjadi. aku tau aku tak semulia mana nak cakap pasal hal ni. aku sedar. tapi i still believe that He's still there. but korang jangan salah paham yang aku hanya cari Dia bila aku dalam kesusahan je plak...aku tetap ingat Dia, tapi biasa la, manusia cepat leka.


kembang semangkuk


korang tau kan aku ada satu rantai emas pemberian si BF??
kalo tak tau sila la rujuk entry nie..
apa perasaan korang bila orang tersayang yang belum konfirm jadi laki aku tu hadiahkan rantai emas??
mesti terharu kan... aku pun macam tu jugak...
itu hadiah paling bermakna bagi aku walaupun ada jugak hadiah2 lain yang lagi mahal kan.
but rantai tu ada value die yang tersendiri.

and korang boleh tengok entry2 aku yang lepas if ada gambar aku, mesti ade nampak rantai ni kat leher aku.
memang aku tak tanggal langsung. kalo ade tanggal pon jarang la. dah tanggal lepas tu pakai balik.

so.... nak dijadikan citenye, semalam me with ien n napi berbuke sekali.
tengah2 berbuka sambil makan tu tetibe ien tanya..

ien: nok, tu rantai laki ko bagi ek?? (sambil mulut memuncung ke arah leher aku)

me: a'ah

ien: bonggah nok.. bla bla bla....

fyi, bonggah means cantik hebat segala dalam bahasa kitorang la kan...


korang agak2 ape perasaan aku bile orang puji the most valueable thing i tambah2 pulak si BF yang kasi??? kembang semangkuk ok!


September 9, 2009

BE with u


i dont know where i stand with u.

and i dont know what i mean to u

all i know is everytime i think of u...

all i wanna do is BE with u.



p/s: haha... tadi entry marah2, ni entry jiwang plak. JIWA KACAU.


susah sangat ke???


ko dah buat salah, ko dah bagi aku panas hati, ko dah sakitkan hati aku, ko dah buat kan aku takde mood sehari dua, ko still dok diam cam patung lagi kan???

susah sangat ke nak say sorry???


susah sangat ke nak mengaku kesalahan sendiri?? ego kan... even dah buat salah pun, at first mesti nak tuding jari pusing cite kat tempat len dulu kalo nak ngaku pon. masalahnye ko takde ngaku pon kan??

kalo time aku pandai pulak ko nak merajuk la, marah meledak meletup la... biar la aku mati berbuih mulut pon mintak maaf kat ko, belum tentu ko maafkan kan...!

@#$%^&^%$%^&*()(*&^%$#@#$%^&**$%^&$# perkataan2 yang tidak berapa manis ditulis disini bulan2 puasa ni. bulan bukan puasa ok.


naseb baek tak pose, takde kurang pahala pose aku. geram nih!


09.09.09


cantik kan tarikh hari ni??? 09.09.09... dulu back to 10 year ago pon cantik gak tarikh die. 9/9/99.. ingat lagi tak?? time ni ramai gile yang buat kenduri kawen konon2 nak hari bersejarah mereka diingati selalu la sebab tarikh cantik kan. tapi tahun ni tarikh cantik ni ada orang kawen jugak ke?? bulan puasa katakan... kalo ade gak yang kawen tu nampak nau kedekut nak bagi orang makan. saving la sket tak payah buat kenduri besar2 kan.. hahaha.. itu adalah antara yang didiskus oleh aku n Syak beberapa minggu lepas tentang kenduri dalam bulan puasa. =)

ok sesungguhnya dah sangat bercanggah dengan apa yang nak aku cerita sebenarnya.

tomorrow me with ien, napi, aimi n dayah had buka puasa together at Pecel Lele.. first time ok makan pecel lele time berbuka. korang tau tak pecel lele tu hape?? tak tau pi google sendiri.

tapi before gi kedai pecel lele we olss dah call order siap2 dah.. senang. sebab motif utama adalah nak pegi bazaar dulu. hehehe.. untuk tapau some kuih and apa yang boleh dikunyah malam nnt.

so we bought beberapa jenis kuih and ini!!!

sumber: google

IKAN PEKASAM

sangat meleleh tangkap lentok uolls makan dengan nasi panas2. minggu lepas ngidam nak makan ni, tapi minggu ni baru tercapai hajat tu. oh, terliur balik. (sambil telan air liur)


September 8, 2009

ABC...


mood sekarang ni tak berapa nak menentu.. abes si BF asek kena sembur je ngan aku. im sorry Dear...

plus aku pulak dok sakit2 perut senggugut je... lenguh2 badan kaki pulak tu, lagi takde mood.

kenapa?? sume sebab Allah Bagi Cuti a.k.a period pain.

tak suke sakit2.


MATTA FAIR 2009


huh?? ada MATTA FAIR 2009?? aku langsung tidak tahu akan hal itu uolss... hari Ahad around kul 4 pm macam tu si BF call suh siap cepat2 die nak datang amek then gi MATTA FAIR with Topet n Suzie. si BF dari pagi dok kat bengkel member die repair kete die dengan tak mandi nye datang amek aku. huh... mashaaamm! =)

trus dari Bangi gerak to si BF's place, drop die nak mandi2 and siap2 sementara tu aku gi amek Suzie. Topet plak baru otw balik keje. sesudah je amek Suzie kat Bandar Sri Permaisuri nun, back to Ampang balik amek si BF dan si Topet. naseb baek dua2 dah siap, kalo tak mau aku mengamuk..

around kul 6 pm baru sampai PWTC kot... jem boleh tahan la... tapi we ollss tak masuk dulu. tunggu pas buke la...

lepas je buke, trus we ollss jalan laju2, beli tiket, masuk MATTA FAIR tu... kelam kabut jugak la. kate tutup pkul 9, time lepas buke tu dah kul 8 dah kan.


nak masuk pon kene bayar okay!



orang tok sah cakap la, kitorang ingat last minit cam we ollss ni takde la ramai mane pon kan, tapi ternyata sangkaan itu salah. still ramai jugak. cari2 destinasi utama, pilih2 pakej, trus book!

hahaha...gila kan. sekejapan je trus book... lepas setel book bayar2 sume baru we olls merayap ke booth2 laen sambil amek2 brochure pakej diorang. Hong Kong pon macam mearik jugak kan??? tapi tunggu la dulu aku keje.. skang nih asek menge'paw' si BF saje. kesian die. ;)



tengok tu banyak kan brochure2 yang aku bawak balik... kat bilik pon dok belek2 lagi. macam tak puas ati je tahap kemurahan harga diorang... memang gilos murah harga2 pakej diorang bagi tu. tak tau la untung ke tak diorang tu kan. yang penting, we ollss kita semua happy dapat murah2.


Next Destination: Langkawi


Ramadhan ke 16


Morning uolls!!! semalam ramai yang cuti Nuzul Quran kan?? so me as well mencutikan diri jugak dari jadi student. hahaha..boley?? ok back to hari Sabtu punye story.

we (me, si BF, Topet & Suzie) had buka puasa together at Kenny Rogers. first, we ollss want to buka puasa at Chicken Rice Shop, but dah fully booked pulak. so kemana lagi. masing2 perot besar, Kenny Rogers la yang betol2 kenyang pon.


::mango, winter, banana muffins, choc muffin, & vanilla muffin::


order agak lambat sampai... 10 minutes after berbuka baru sampai our order tu. quite ramai jugak la orang kat Kenny's The Mall tu... sume gara2 MATTA FAIR kat PWTC ar tu..


me & him

Topet & Suzie


both couple sedondon kan. tak dirancang k!! after makanan sampai, takdenye aku sempat nak snap satu satu.. sume dah tahap kebulur dah. so snap satu je, itu pon si BF punye, not mine.




after buka puasa around 8pm camtu, terus we ollss jalan cepat2 laju2 lari2 menuju ke MATTA FAIR itu. ikuti kisah selanjutnya dan detailnya pada entry pukul 11 a.m nnt ye. =)


September 7, 2009

ber BIG Appling lagi.. dan nasib malang


hari Sabtu aku tak gi mane2 pon siang tu.. just dok bilik, layan internet, sambil belek2 sikit tesis dan notes2 lain... dah petang.. terus mesej si BF tanye nak buke katne.

"Syg siap la, kite buke puasa kat luar. I ada suprise."

hantu cermin - maksudnya gila cermin, bukan hantu yang menakutkan tu. tapi if korang rasa gambar ini menakutkan, sila abaikan.


boleh tahan jugak tunggu si BF ni sampai.. kul 6 lebih jugak la. hajat nak buke ngan bakal SIL n bakal MIL kat umah SIL tak tercapai. si BF call her sis cakap kitorang tak jadi pegi sebab dah lambat. so kami buke saje di Bangi dulu takut tak sempat kan.

uolls nak tau ape suprise die??? hehe... BIG APPLE. the week yang die janjikan nak belikan aku big apple ni, time tu aku tak rase pon nak makan plus asek rase kenyang je plak. so die postponed la ke minggu lepas ni. hehe... thanx mucho dear!



muke teruja dapat Alien


tak menyempat2.. haha..tapi time berbuka kitorang makan nasi lemak dulu tau. after berbuka cam lame sket baru makan Big Apple ni... time nih otw to rumah Aboy kat petrol pump si BF g isi minyak. nak men2 mercun kat umah Aboy then blah g Danau Kota. hehe

tapi kan naseb kitorang agak tak berapa baek, sampai2 jek Danau Kota elok2 nak cari parking ujan turun dengan sangaaaatttttt lebat nye... macam tetibe je ok.. terkejut jugak. memang satu KL ujan lebat kot rasanya. nak ke downtown pon ujan kot. so kami decide ke McD je lepak2 sahur.


alahai cik ketam


kenapa alahai cik ketam kan??? bukan setakat ketam saje, malah ketam masak lemak campur udang dan ikan kembung goreng. bunyi macam sedap kan???

hari khamis selalunye aku akan melepet kat bilik ien tengok cite hantu tower 13 tu. die nih bawak tv, so aku yang penakut ni pon gagah jugak la nak tengok cite hantu, tapi takut nak tengok sorang2, so ien jadi mangsa.

sekali arung tengok tv, terus tido aje kat her room. hajat nye nak bangun sahur la. memang time berbuka tu dia ada cakap dekat aku, "tido bilik aku je la nok. kita sahur sama la, aku ada bawak lauk dari rumah dengan nasi jugak...banyak ni."

rezeki jangan ditolak kan.. so kitorang tido dan menunggu ke waktu sahur.. punya la lama aku rasa kitorang tido tu.. menanti2 jugak bila la nak bangun sahur ni... terasa dalam tido la kan. tetapi!!! kitorang sedar2 aje pukul 9 ok!!! terkejut mak...! jam handphone bunyik dua2 tak sedar.
hadoiyai... dengan si Napi balak si ien ni pon tak bangun utk kejutkan kitorang. melepas la nak makan masakan mak si ien ni.. dah la macam sedap jek kan. tak de rezeki nak wat camne kan. sedeyh je ai aritu tau. aku kali tak sahur memang macam lembik sket. ate sahur kan memang disunatkan. so kita sahur je la, mende senang. tak sahur tu yang jadi susah. :(


ien yang macam tak berapa rela nak gaulkan nasi + lauk utk disedekahkan


lepas meratapi naseb masing2 yang tak dapat makanan sedap tu, kami sedekahkan la nasi and lauk2 tu kat kucing. tu yang gambar kat atas ni siap gaulkan nasi dengan ikan goreng lagi. tapi ketam n udang tak bagi pon. jeles!!! ye la, orang tak dapat makan ketam, kucing plak dapat. hahaha...takde la.. takut kucing tu tercekik je kan.

September 6, 2009

Hotel For Dogs


tiba-tiba mood untuk tengok movie2 macam menggila pulak kan... tu yang asek buat review je walaupon tak pandai. dan padahal minggu ni baru buat 2 review je tapi dah cakap asek/asyik.



Comment:
Sesuai untuk tontonan family. Funny. dan penuh dengan kasih sayang. Kasih sayang antara 2 beradik and kasih sayang kepada haiwan. best! tak menyesal la aku tengok cite ni. tak menyesal jugak tunggu cerita ni loading lama jugak kot aroung 3 hours baru dapat tengok. tapi lama lama tunggu pon berbaloi baloi. tengok la tengok la. kalo tak tau nak tengok kat mane movie2 ni sume, sile la tengok kat tvshack.net ye.. tapi kat situ ade cite2 omputih je. cite melayu tak de ye.

4.7/5 stars


September 5, 2009

tatapan hujung minggu


hello to all my pembaca2 a.k.a fellow readers.. happy weekend uollss.. and sesape yang ade kat Selangor, happy holiday jugak diucapkan sebab ari Isnin ni cuti Nuzul Quran~! dalam banyak2 negeri kat Malaysia ni, Selangor paling banyak cuti kan.. hehe.. untung jugak bile dapat belajar kat Selangor ni. =)

ok back to the tujuan utama.

hanya nak memberitahu kepada uollss yang aku ni tiba-tiba rasa teringin sangat nak makan Popiah SS Ali... korang pernah dengar tak name popiah ni?? if im not mistaken, this is one of the famous popiah yang ade kat Malaysia tau.. banyak jugak francise die rasenye.


and bile aku rase nak makan ni, automatically aku akan teringat kat mama sebab die la yang ajar Puan Seri Paduka Amira ni makan popiah SS Ali ni.. kalo tak rase nye sampai sekarang kot beta tak tau ada popiah sesedap ini. lagi satu, setiap kali pasar malam hari Jumaat kat area rumah aku tu, confirm2 mama akan suruh beli popiah ni. sampai pakcik popiah tu pon dah kenal mama la.. =) tetibe rindu mama.

source: google


September 4, 2009

ingin segera bebas!


jadual exam UKM dah keluar ye tawan2...
tak sabar2 aku nak tengok and buat pengesahan...
so inilah dia...

/
/
/
/
/
/
/
/

tadaaaa.....


hanya 3 paper yang perlu diduduki.. (takkan la berdirii plak kan) lepas tu....... bebas!!!

can't wait ppl...

hari terakhir aku akan jadi student UKM adalah pada 13 Nov 2009 iaitu selepas hantar thesis aku..hope semuanya akan berjalan lancar dan seperti apa yang dirancangkan. Amin.


thesis oh thesis

last two days aku pegi jumpa penyelia thesis aku... die tanya bout my progress and cakap itu ini... and ada jugak die bagitau pasal tarikh pembentangan hasil and VIVA (pembentangan akhir). dengar je tarikh aku dah start menggelabah...!!! mane tak nye, tak sempat siap one to two station time tu.. as i said before, ini sume gara2 mesin UKM rosak tak repair2 sampai sekarang.
dah tu malam tadi pikir punye pikir macam mane nak bagi sempat siap.. tapi takkan la aku sampai tak nak balik raya??? even Dr. tu dah siap cakap its ok if tak siap 100% pon.. they'll consider the problem i had before. tapi still risau dan takot tak tentu hala.. ye la kan, this is my last sem, i dont want to extend lagi, and i want the best for my last sem ni.. siap nanges2 punya pikir sebab ini last sem. kalo bukan last sem takpe lagi.


Ya Allah, berikan aku kekuatan! Amin...

oh tepung pelita


dalam banyak2 kuih bulan puasa a.k.a Ramadhan ni, aku tersangat la suke kan kuih tepung pelita ni. atau dengan nama lain, kuih sampan. hihi.. tapi rasa nya akan lebih enak kalo dimakan dalam bulan puasa je, bulan2 laen tak..


dah tinggal satu baru terhegeh2 nak snap


this is one of tepung pelita.. sekarang ni ramai penjual kuih yang malas nak guna daun pandan as the bekas. so diorang pakai bekas plastik cam kat atas ni je.. ade jugak yang pakai tupperware kecik for puding kalo kite g makan kenduri tu.. so the malas... hahaha

whateva. but i still love this kuih!!! walau macamane pon presentation nye ;)


September 3, 2009

lampu merah


aku ada satu projek akhir untuk satu subjek ni...subjek ni memerlukan kitorang mencipta barang untuk memudah kan kehidupan la...subjek ni adalah subjek Teknologi & Inovasi.. HARUS la kene cipta2 reka2 kan..

so kami ada idea buat apa itu perlu dirahsiakan dulu.. nanti bila dah siap sah2 confirm2 aku akan letak cite kat blog ni okeh..

so projek tu memerlukan we olls cari emergency lamp... ala, korang tau tak lampu yang polis dok pakai time ade roadblock tu?? yang die pegang pastu goyang2 suh kereta berhenti tu.. selalu nya warna merah kan.. dapat imagine tak?? aku google jugak gambar nak bagi korang tengok, tapi tak jumpe pon! ;(

kitorang beli kat satu kedai hardware kat area2 Bangi saje.. kedai cine la of course kan...

dah setel nak bayar sume tu, tauke tu pass beg plastik kat kitorang.. then die tanye.


Tauke: U mau buat apa ini lampu??

Me: Ada projek sket la tauke...

Tauke: Owh... wa ingat lu mau pakai raya...


hahahahahaha... kami dah gelak2 dah.. dalam hati, ade ke nak pakai time raya. pastu aku pon nak sambung la lawak tu kan.. aku tambah sket lagi..

Me: boleh jugak tauke buat pakai time raya... nanti tahan2 kereta orang, suruh masuk2 rumah ada open house open house (sambil semangat jerit2 agak kuat perkataan open house tu plus buat gaya2 macam polis tengah tahan kereta guna lampu merah tu)


hahahahaha... tauke tu pon layan jek. :)


review: Bohsia


BOHSIA: Jgn Pilih Jalan Hitam


Jalan warna apa lagi yang bohsia ada selain warna itam?? hmm... tu adalah hak masing2 untuk menentukan haluan hidup masing2... dah lama jugak aku tak buat review2 pasal movie yang baru aku tengok ni. Bohsia ni dah lame teringin nak tengok, tapi rasa macam tak worth it plak kalo tengok kat wayang kan, so tunggu keluar youtube saje sebab cd pon malas nak beli kan.. hahaha.

Plot, modal cite lebih kurang same. geng ko gadoh ngan geng aku.. pastu ada dadah2 seks2 sket.. sama je kot aku rasa filem anak Yusof Haslam ni.. dulu Evolusi KL Drift pon sama je lebih kurang cite die.. tapi dulu maen kereta, tapi Bohsia ni lumba haram motor kan cam rempit plak sket2 aku rasa. part lumba haram saje pon aku dah rase agak lame.

Tapi kan, kire berani gak la si Syamsul tu nak buat cite macam ni. dedahkan kehidupan bohsia yang sebenar. sape makan cili die la rase pedas nye kan..Bahasa2 yang diorang gune sangat macam kasar.. tapi cam best jek aku dengar. siap 18PL lagi ok. amat tidak sesuai untuk tontonan keluarga.

So, sape2 yang tak tengok lagi tu boleh la g tengok if nak tgk kan... im giving 3.95/5 stars.


THANK YOU so much!!!


kite dahulukan dengan senyuman ;)

bulan2 puasa ni banyakkan bersedekah kan.. senyum kan satu sedekah. ok melalut tak kena tempat.

thanx to my fellow readers yang dok comment2 pasal aku nye sakit mata.. tapi kan ni cek nak habaq, sakit mata tu kisah sabtu and ahad lepas ok.. sekarang dah baek dah sakit mata ku ini... ada pegi klinik, tapi dekat Ampang la kan.. so dah baek dah.. THANK YOU SO MUCH again~!

ari Isnin aritu aku berbuka puasa with future family-in-law (FFIL).. hehe... at future sis-in-law (FSIL)'s place...tak de pe yang special sangat pon sebab aku dah kenal kan family si BF.. just tak berapa kenal sangat je lagi... dan semesti nya aku akan poyo2 rajin. kate nak pikat hati MIL. hahaha...gile fake nye kan aku ni.. tapi in real life pon aku memang agak rajin la kalo bab2 kat dapor ni.


US - otw to Damansara


menu2 adalah superb..
  • sup ayam
  • daging merah
  • telur bistik
  • kailan ikan masin
  • donut
  • pohpia goreng & basah
sayur tu aku yang masak okeh.. shedapp plak tu... kueh mueh plak beli sajo.. pas berbuka kami semua pergi terawikh sama2 kat Masjid Wilayah... HARUS la aku tukar baju. idak le aku pakai jeans ye tawan2 :)


September 2, 2009

malam merdeka


malam merdeka tahun ni takde disambut di mana2 tempat sambutan pon...
duduk je kat rumah ABoy layan Supreme Sunday.

we olls (me & si BF) had buka puasa with Aboy and his family kat Kajang..
kuih muih aku beli ada la macam banyak jugak, tapi bab nak menghabiskan tu, punya la susah payah bertolak kau aku. masing2 dah kenyang kan...

after buke, parents Aboy kuar g umah sedara. tinggal la aku, si BF, Aboy, Iwan (our fren) and Julian (bakal adik ipar si Aboy ni).. aku sorang jek pompuan k. tapi pintu rumah sentiasa di buka bagi menjamin keselamatan.. hahaha..

aku kalo dah dapat tv jangan la korang kaco. si BF pon aku tak hiraukan dah haa... masing2 buat haluan masing2. men PS la, tengok tv la, goreng karipap la, men mesin urut badan la...
aku?? tetap di atap kerusi cleopatra depan tv. hehe...

dah kul 12 pon aku buat tak hirau jek kanak2 ribena tu maen2 mercun kat luar. sumpah banyak gile diorang beli. celebrate merdeka depan rumah je. tapi aku berat montot celebrate merdeka depan tv je. :)


p/s: at least, ada jugak niat nak celebrate merdeka.

SM hari kedua - dua2 belah


SM tu = sakit mata k..

hari Ahad yang lepas aku diwarning oleh si BF supaya bangun awal dan pegi rumah die awal around 9 macam tu.. sebab die nak mintak tolong kemaskan rumah his family yang disewakan pada orang laen, tapi orang laen tu dah lari. rumah adalah di Setapak.

tapi aku HARUS la ingkar perintah si BF. ater teman bangun pon 10 minit lagi pukul 10.. bangun2 gelabah tengok hp kot2 ada mesej ke misscalled ke.. tapi takde pon... dengan harapan si BF pon tak bangun lagi. hahaha....
mandi2 siap2 sume then dapat mesej from him... "U tak bangun lagi kan??"

oh ya, mata dah sakit dua2 belah. tapi gigih jugak nak drive g tolong si BF.


nak reply takde credit plak... haish... trus gerak je la g panaskan enjin, then trus pegi Ampang...
otw tu sempat la aku g beli topup. dapat je topup terus call die.


me: B, i dah otw ni tau. dah kat Serdang dah.

si BF: ha?? apesal tak mesej dulu??

me: tadi credit takde, ni baru topup.

si BF: aduh, i tak mandi lagi. nak bagi kucing makan lagi. U bawak la kete slow2...


haa...tadi ko kecoh aku tak bangun lagi kan, bile aku dah cakap dah otw, tau pon ko nak menggelabah.. hehehe... amek si BF and terus ke Desa Rejang.
his mom sewakan rumah ni act. dah 5 6 bulan si penyewa tak bayar ok. last2 die blah tinggalkan kunci kat jiran... call sume tak angkat.. HAMPEH kan??? yang panas nye, bil api air pon tak bayar!


hulamak aih...!!! memang betol bersepah ni... barang2 yang dalam gambar tu sume kitorang buang... panggil sorang indon, suh die kemas2 masukkan dalam beg plastik sampah and angkut turun bawah.. of coz la kitorang bagi die upah.
sume barang yang ditinggalkan adalah satu pon tak berguna...

plus, lantai berhabuk nak mati, dapur berminyak dan macam2 lagi la..


tang bab2 kemas mengemas ni of coz la im the leader kan.
si BF diarahkan utk basuh dapur and bilik air..
aku plak sapu and mop the whole rumah...
adil dan saksama kan aku nih?? ;)

sebelum mop lantai, abes satu rumah basah dek dikerjakan kitorang yang maen simbah2 air..
it was fun babe!!! skali skala macam budak kecik pon syok gak kan. :)
naseb baek la aku bawak baju spare, kalo tak, konfem2 demam kesejukkan.


berbuka di Times Square


hari Sabtu lepas aku rase macam orang sakit hape dah.. padahal sakit mata je pon.. tapi Ya Raabi nak bangun bukak mata punya la susah... melekat2 taik mata.. ;p


lepas Subuh baru aku tido...bangun nye harap maklum la kan ;)

tido di bilik sendiri di UKM k... kan selalunya weekend2 camni aku akan melepak kat umah si BF, tapi minggu ni tak plak... sebabnye mak si BF takde rumah..
mak die gi tido umah kakak die kat Damansara.. so takkan la pulak aku nak dok umah tu ngan si BF kan... kang laen plak jadinye... tetibe ade datang pak lebai cekup kitorang tak ke masalah je..

so ari Sabtu tu si BF datang pick me up around 4 lebeyh camtu... kitorang plan nak berbuka dengan Topet & Suzie... so pegi jumpe dieorang kat Sg. Wang...
tapi yang jadi masalah nye adalah nak pilih tempat makan!!!
ko suh aku pilih, aku suh ko...
bile dah pilih die ni tak berkenan, ko tak berkenan... haish! payah! haahhah...
dalam kul 6 camtu kitorang gerak ke Times Square la nak cari tempat berbuka...

antara cadangan2:
  • Chicken Buffet
  • Kenny Rogers
  • Nando's
  • Chicken Rice Shop
tapi yang paling we olls nak pegi adalah Chicken Buffet tu... segala jenis mak nenek masakan ayam ade... tapi malang nye full!!! buffet die rm29.90 jer per head. murah kan??

sume senarai2 yang aku list kan tu adalah full ok... ;(
kang gerak g Pavy pon same je full nye kan. so decide cari je la ape2 tempat leh makan pon.

so kami ke sini.


aku dengan mata sepet sebelah pon gigih nak berbuka kat luar ok... kalo berbuka sendiri kene pakai duit sendiri. tapi kalo berbuka dengan si BF selamat la duit aku.. bahahahaha...
gila kaki kikis aku ni. matik la... BF aku jugak. :)


tgk tu, mata sebelah besar sebelah kecik pon boleh nak bergambar bagai. si BF plak mcm mintak penampar bak kata Topet.


menu kami: (tak di snap pon gambar nye - malas)
  • me = bawal set
  • suzie = sotong set
  • si BF & Topet = set berbuka utk 3 orang. (ada ikam kembung, tomyam, ayam padprik, bandung cincau, nasi n kurma)
hahaha..gila gemok si BF n Topet... ;)


lepas berbuka kami pekena CUPBON plak... ini adalah satu kemestian bila weollss pegi or berada di Sg. Wang. :)
lepas minum2, aku mintak si BF anta aku balik UKM. ye la ngan mata berair nye sume tak senang aku nak jala2 kan..
ade plak die ajak aku teman die g men futsal kul 12. memang tak ar kan aku nak ikt ngan bengkak2 mata ni..
tapi dia sangat malas nak hantar aku, so aku drive saje kete die balik UKM.


September 1, 2009

nak makan ape ek??


nak...

Asam pedas ikan pari (pekat2)

Ayam masak lemak cili api (super pedas!)

Ikan rebus masak lemak cili api

Ikan pekasam!!! (garing2)


nak sume ni... dan kedai yang paling sedap untuk sume bende di atas adalah di rumah sendiri..


oh! homesick pulak. nak buka puasa dengan masakan mama. ;(