May 29, 2010

no more Abu...


ada berita sedih.... Abu - si BF's favourite cat, dah mati..

sebab sakit. pundi kencing tersumbat macam tu la. Doctor cakap maybe batu karang.so kena tahan wad. wad la sangat kan... its klinik haiwan. tapi tak sempat nak operate keesokan harinya, malam tu dah mati kat klinik haiwan tu.

si BF sangat terasa kehilangan. pity him now. tp apa boleh buat. ajal maut ditangan tuhan kan... -_-

kalo tak kenal Abu tu macam mana, sila ke sini dan sini juga ye.

kucing yang palingggggggggggg comel and gebuuuuuuuuuuuuuu.


May 27, 2010

Sijil ~ SPM time....


biasa la... bila nak guna baru hegeh2 nak cari kan... masalahnye, sijil SPM tu memang aku tak pernah amek pon kat skolah lame aku dulu tu.. nak amek skrang?? jauh perjalanan nak ke sana.. haa...sapa suh dok asrama lagi, kan dah susah...

nak amek kat JPN Putrajaya pon macam lambat je proses.. baru je google tadi, paling cepat 4 minggu. haish... nak pakai minggu depan nih... camno eh nak buat. kalo la ade kak Siti a.k.a the best warden ever kat MRSM tu dulu kan bagus. boleh mintak tolong die poskan je.. tp sayang nye die dah tak keje kat situ lagi... :(

ingat lagi time dulu2 kat MRSM... time tu form 5. kire habis otai la kan kitorang nih. tp we are the most wanted girl actually.. siapa we??? we are LOVELY TUNICS. kitorang memang rapat since school lagi... buat baik buat jahat sume skali. siap ko cover aku, aku cover ko lagi.

slalunye, paling kerap kitorang buat adalah *fly*. rasanye sapa yang pernah dok asrama tu tau la ape maksud fly ni.. bukan terbang ok.... tp curik2 keluar tanpa kebenaran macam tu la.. aku paling kerap fly dengan Te la... siap pergi bukit Mertajam la, Penang la... lepas tu pakai baju biasa, keluar ikot pintu belakang masjid. hahaha.. jahat kan??? tapi tu sume pengalaman. rasa best je bila ingat2 balik. and at least we have something to talk about bila gather balik. rindu nya zaman sekolah dulu....

itu kisah dengan kawan... yg dengan jejantans tak masuk lagi... ni aku cerita secara rawak je la. bukan kisah aku sorang. sume ni kisah2 lovely tunics aku. ada yang pergi dating tengah2 malam kat playground la, ada yang nak bercinta dengan budak 2 tahun lagi muda la, ada yang keluar dinner dengan orang luar la which means fly lagi tp fly dengan so called to be BF. macam2 kisah la... sume tinggal kenangan. bukan senang nak create this kind of kenangan ok. dengan kawan2 yang betol kawan je la baru best and memorable.

ada lagi yang paling best bila kitorang lovely tunics ni dapat result SPM lagi awal dari orang2 yang sepatutnya.. malam sebelum result keluar, we stay kat depan rumah kak Siti warden asrama kami yang paling best tu.. then of course malam tu ada meeting kan... lepas je kak Siti tu balik meeting, dia panggil kitorang nak bagitau satu rahsia.

rahsianya adalah dia bawak balik slip result tu dengan dia and let us see our result. lepas sedey2 kejap kitorang tengok result orang2 lain pulak... hahahaha.... best ooo.... dah terbocor rahsia... takpe la dah 5 6 tahun dah pon benda ni lepas kannn.... so esok pagi pergi pejabat skolah buat2 terkejut la dapat result.. haha...pelakon terbaik sangat. oh how we miss Kak Siti...

May 26, 2010

blogger tegar ke?


dulu...time mula2 blogging biasa2 je..lepas tu terus macam tegar sekejap sampai sehari 2 3 entry kan... lepast tu bila dah keje ni macam lemau balik dah.. nak update pon malas2 kan... atenye, mane impian nak jd blogger tegar tu hoi mira???

bukannye takde cerita.. ade je... source pon ada macam gambar2 kan... tp kisahnye?? cable takde... hahahaha..itu la penyebab utama aku oi.... ok la gaji ni aku beli cable usb nak transfer k..lepas tu hadap la korang dengan entry2 basi tahap berulat ok...kekekekeke... nampak sangat aku ni miskin tahap dewa sampai nak beli cable usb pon kena tunggu gaji kan... matik la.. janji aku tak kaco sesape kan. dulu ada MMC reader, pastu.... panjang kisahnye. anggap je la skg dah takde. isk isk....

tak sabar nye nak gaji!!!! macam2 dah ade dalam pale otak nih... tp nnt kang bila dah dapat gaji nak bayar sewa umah la, flight tix la, ooppppssss..... nak g mane eh?? eh eh saya takde g mane2.. hahaha... tak nak reveal lagi ok kat sini... lambat lagi nk g pon... pastu nk beli hadiah si BF la, nak beli barang dapur umah la, nak beli kerusi, blender, juice extractor, hahahaha...banyak2.. macam la gaji 5 6 ribu kan... aku dahulukan mane yg penting dulu la... mcam blender, juicce extractor tu, kerusi sume nnt dulu la...

bile la gaji nak naik nih?? confirm pon tak lagi. haish...lambat betol la I*A nih... hahaha..dulu mula2 janji 3 bulan, pastu 6 bulan, pastu skg dah 6 bulan pon blom lagi..?? aku blah kang baru korang merangkak nnt.. kekekeke.... (bajet orang penting)

this Jumaat cuti kan? ade sesape yg tak cuti ke? aku cuti, tapi tak balik Ipoh pon. awal bulan aritu dah balik dah. so this time tak balik kot. nak keluar ngan si BF lagi. nak teman mak die beli2 barang lagi. his mother is going to Umrah end of this month. sbb tu macam nak beli itu ini. lagi si BF tinggal sengsorang plak nnt. hahaha... pity him..

I'm going to make a suprise for him... tp takleh bagitau la skg sbb si BF pon kengkadang baca ini belog wooo.... even his birthday dah laaaaamaaaaaaaa lepas, still nak buat jugak.

tu la sapa suh cari gado ngan i time birthday nak dekat. kan dah tak dapat pape...kena postpone satu hal sebab gaji hanya tinggal duit untuk makan. hahahahah... itu pon minggu ini takde dah. boliau.. naseb baik gomen dah gaji... nasib baik jugak la si BF prihatin hari2 tanya ada duit ke tak. legaaa....

kan dah termerapu.. daripada blogger tegar terus ke birthday pokai bla bla bla....ok bye dulu.

May 18, 2010

diet programme...


ok seriously aku nak bagitau aku dah on diet selama lebih sebulan. dalan sebulan setengah macam tu la... and the result was good jugak.. ok la first week i lost 2 kgs. tp totally sebulan setengah tu lost 4.6 kgs je... quite a number jugak kan actually.

kira aku boleh puas ati la dengan result macam tu sebab aku memang tak workout langsung. yes LANGSUNG TIDAK! hanya control pemakanan je. kalo aku workout mesti lagi gempak kan result??? hehehehe...

tapi kan...lately ni..aku asek makan makan dan makan... sebab nye last week kan si BF banyak cuti. so mmg asek makan je la... lepas tu pulak, adik my housemate ni ade kat rumah. kembat 2 orang. so mereka mereka ini merajin memasak pulak. kadang2 tu mmg simpan one portion je khas untuk aku. tak makan kang cakap tak sudi la hape la kan. so makan jugak. hahahahaha...

minggu ni aku akan try control makan balik ok! wish me luck. nak try balik la diet general manager tu. hahaha... yatie je tau nih. tapi seksa kot!!!!

u can do it mira! kalo 10 kilo tak dapat turun, at least 6 kilo lagi pleassseeeee....

May 15, 2010

Saturday yang biasa...


typical Saturday... bangun pagi. eh jap pagi ke?? takde la pagi sgt. tp boleh consider lagi sebagai pagi sebab pukul 11am kan... dah cukup tido even tido tak nyenyak. sakit kepala sangat2. denyut2 macam kepala ni bertukat jadi batu. berat. apa bole buat. merengek sorang2 atas katil pukul 2 3 4 pagi.

dah kire sebagai cukup tido sebab aku dah tido from 7 to 10 pm mlm tu. i know its not good tido senja2. tapi tak sengaja. teerrrrrtido. im sorry. bangun tengok tv kejap, then pukul 2 masuk tido balik. kira cukup tido la tu kan.

lepas tu bangun kepala jem balik. tak tau nak buat apa, nak makan takut gemok. kakakakaka.. tapi makan jugak roti with scrambled egg. letak sos sikit + thousand island. yummy! 2 slice of roti. enouhg said.


bosan seperti biasa. duduk rumah je. buat kerja rumah. eh buat ke? baju tak basuh lagi since balkoni penuh baju housemate basuh semalam. so tunggu turn la petang2 skit baru basuh.

bilik dah kemas, siap jemur comforter lagi. :) katil pon dah ubah kedudukan. sapu pon dah. mop bilik je belom. haish...apa nak buat eh. nak tgk tv macam takde cite best. online po lambat je...

boleh buat gambar pasport tak nih??


bosan!
nak keluar.
tapi takde duit. :(


May 14, 2010

Kisah Air Terjun Ulu Rening


act aku pon tak tahu tempat tu name die ape. dengar2 macam Ulu Rening macam tu la..atas sket dari Ulu Yam.. kami semua pergi dengan kawan2 si BF naik motor ok... agak jauh jugak la sebenarnya. kebas monto ai ok... :)

ramai jugak la pegi..dalam belas2 orang macam tu. ala ala konvoi gitu la.



act aku macam taknak pegi je.. sebab mula2 si BF cakap pukul 7 kena kumpul dah..gile ape kan nak mandi air terjun pagi2 buta. nak naik motor pon sejuk woi kena angin. so pukul 6.30 si BF dah kejut.mmg tak la kan aku nak bangun. aku cakap taknak pegi. dah la tido pukul 5 pg, nak bangun 6.30?? mmg bukan mira namenye.

then pukul 8.00 pg macam tu Azie pulak call.. cakap "mira jom la pegi"... macam pujuk2 gitu. die cakap sempat lagi nak siap nih...

then aku pon macam malas2 pun tetap ok la ok la aku siap...si BF datang amek, g berkumpul, pukul 9 macam tu gerak.

aku cakap kat diorang, nasib baik aku tak bangun kul 6.30, aku bangun kul 8 pon sempat jugak pegi. kalo bangun kul 6.30, confirm rugi tido aku sejam setengah. kekekeke...

bila otw, berenti Giant Selayang jap. beli KFC. kitorang tapau KFC je. one og our member ada naik kereta. sebab dia bawak anak kan, so diterima. kalo tak, tak aci ok.


Kak Amy dah macam pelarian dah sebab kitorang bentang tikar bawah batu besar.. macam gua plak aku tengok.

tengok la belom apa2 dah makan dulu. lapar kot.. masing2 tak breakfast. nasib baek ada KFC. boleh makan.



time to mandi manda! sejuk gila ok... pukul 11 terjun pon still sejuk sebab takde matahari langsung. mmg mendung je. bertambah2 sejuknye.


sejuk2 pon peduli apa kan. masuk jugak dalam air. kalo tak, rugi aku bangun awal hari ahad. kantoi slalu bangun lambat kan!!!

si BF in action.. berangan jd superman kot.

me & azie ~ ready for terjun2 session. :)

sesi menahan air. laju kot air tu...tapi sebab tahan ngan kaki kan, so boleh berdiri. kalo lepas je kaki, memang hanyut. best~!


ok bila dah selesai mandi, abes segala2 kecut..kami naik. kecut?? apa yang kejut? jangan imagine apa2 ok... aku sekeh kang... i mean jari2 yg kecut sume. bukan benda lain. :p

me and boyfie gerak dulu g salin kat toilet. dah tak tertahan sejuk dan lapar sebenarnya. then kitorang dah siap baru mereka naik kot. kulit hape tah tak reti2 sejuk.



group picca dulu sebelum balik.. ini pon tak semua masuk aku rasa.. lepas dah sampai KL je terus aku mentekedarah kot... lapar lapar sampai menggigil dah.

balik rumah sampai around pukul 5pm macam tu, mandi then terus tido sampai pagi esok teus pukul 7 g keje... 14 hours dalam mimpi. heaven kot!

May 12, 2010

Jalan Chan Sow Lin vs Jln San Chow Lin


tengok title pon korang dah tau kan ni entry pasal ter-shashul... hahaha... its me ok!!!

semalam dok sembang ngan si BF time makan...


me: ada sorang ofismate i tu nak pindah keje dah. die dapat better offer.

BF: oo... die nak keje mane lak??

me: jalan san chow lin.

BF: (sengih) Chan Sow Lin la bodoh!

me: ye la... i cakap san chow lin la...

BF: tengok tu... (gelak tak hengat)



ok fine. aku rasa aku comel sbb tu cakap macam tu banyak kali walaupon salah. (padahal kenyataan nye aku still tak sedar aku cakap salah)

kekekekekekeke...... :D


May 10, 2010

Happy Birthday Cinta!

Yes siapa lagi. Cinta hatiku la.... :)
kalo dalam family aku dikenali sebagai Zan... and among friends, dikenali sebagai Boa.
jangan tanya aku kenapa nama itu...

hadiah untuk dia? takde lagi... sebenarnya ada, nak beli perfume. tp duit tu dah ke tempat lain. so macam kena tukar plan jek... tp cukup la sekadar aku orang first yang wish birthday dia. :( im sorry boyfie....

plan for today. belanja makan tapi belum tahu dimana.. spend banyak masa yang boleh dengan dia as i dont want him sedey sbb i tak bg hadiah. bole tak macam ni? hehe.... oh mesti ada yang tertanya2 kan... dia tak keje ke kan?? selalu weekdays mesti kat Melaka.

jawapannya adalah tidak. dia ambil cuti. tapi tak bgtau aku. kalo tak mesti bole cuti sama2. his mom yang suruh dia cuti. dia keluar dgn mak dia arini. siang. balik keje turn aku pulak. sorry ye makcik. :)

Happy Mother's Day


oh yes terlambat satu hari. but its ok la since semalam lagi dah wish mama... tepat je pukul 12 dah call mama.. she's having supper with papa outside. tak tanya pulak adik2 ikot ke tak kan....

aku ada order cuppies for her. hope she like it. belom dapat gambar dari akak yg buat cuppies tu. i asked kakak buat cuppies tu to hantar ke rumah terus.

ada jugak order untuk birthday cuppies for April and May babies. FYI, sume family aku lahir in April and May sahaje! diulangi sahaja ok... aku jek terlepas kat NOVEMBER nun....

mm...weekend yang memenatkan + yg memuaskan ati... :) *big smile*

kite cerita laen kali yek? tu pon if rajin la kan... hehe...


May 6, 2010

you belong with me...



Oh I remember you driving to my house in the middle of the night

I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry

I know your favorite songs and you tell me about your dreams

I think I know where you belong. I think I know it's with me.



May 4, 2010

how...


aku ada satu persoalan yg dok melingkar2 dalam otak nih.

HOW TO TELL THE TRUTH?

cakap apa? biarlah rahsia dulu buat sementara ini...later2 korang akan tau jugak.

tapi....

HOW? MACAM MANA???



location: jalan loke yew
mode: huru hara sesak dada


May 2, 2010

muka panjang

first chit chat dengan mama time balik hari tu, i told mama that i'm on diet. then mama macam:


Mama: la....patut la nampak muka ko makin panjang.

Me: panjang? ye ke... baru 4 kgs kot... 10 kgs to go la... hihi
*sambil senyum2 kambing*


sebulan 4 kilo without any workout. kire ok la tu kan... jaga makan sahaje. its a good start i think. sedeyh nye sekarang sebab dah kena balik ke KL. huhu.... bubye Ipoh.

May 1, 2010

Ipoh's decision


knape saya decide nak balik Ipoh...? mesti sume orang tertanya2.. *eh mesti ke?* hahahaha...lantak la kalo korang tak tanye pon kan.. kekeke.... nak bgtau gak...

first of all, last thursday around pukul 11 macam tu dekat ofis mata aku merah. gara2 contact lense la ni confirm sebab time tu aku pakai contact lense. and mebi ada infection ke ape kan tu yang merah tu plus berair2. dah la bagus pulak aku nih, casing contact lense bawak solution die pon bawak. tapiiiii.......... spec aku tak bawak. Bijak tak bijak anak Puan Sri Zaiton nih???

kalo bukak contact lense pon camne aku nak idop kan dengan mata rabun. sungguh tidak dapat. ai tak nampak ok nnt. *masalah!*

then decided nak pegi clinic la. dalam ati confirm2 nih aku dapat MC. skali pegi mmg dapat. doc siap tanya lagi nak berapa hari kan. dalam hati seminggu pon takpe doc. last2 die bagi 2 days dulu for Thurs and Fri. ok la kan. boleh sambung terus weekend.

balik rumah pukul 12 lebih, rilex2 makan titik ubat makan ubat. tido.

bangun2 tido after 2 hours mata dah fully recover kot. memang nan hado merah2 lagi dah. putih seputih2 nye. plus pastu mama call pulak kan sembang2 then tanya tak nak balik ke. i know she misses me more htan i miss her.

fikir2...decided nak balik. even malam tu tido pon boleh termimpi naik bas semua. aku kalo balik 2 3 hari macam ni je memang malas nak drive. bukan balik kampung je. pegi mana2 pon nak drive ikot mood ok. serius pemalash!

itulah kisahnye. sampai2 umah hari jumaat tengahari tu mama still keje. then time mama balik keje tu we olss semua pegi pick her up kat tempat keje die la. act belum habis time mama keje pon lagi aku dah menonong cari mama and give her thousand hugs and kisses. rindu sangat!

then apa lagi. lepak dataran Ipoh. makan char kuey tiau. bawah bumbung langit. sembang2. there's a lot of story we shared together. 2 bulan tak bersembang bertentang mata kot... balik rumah sambung lagi sampai 2 am macam tu. still..... rasa tak puas lagi.

tapi orang cakap tak baik tamak kan. bersyukur la dari Yatie penyek tak dapat balik kampung lagi. *ko mesti jeles kan?*


Happy Birthday Sofea


Dear Sofea,


I wish you a Happy 16th Birthday and hope you have a good one.

From; your Along.


Dia ni adik aku. second in the family. which is my first adik la. today she turns 16. jaoh kan jarak umor kami. sebab tu la kot aku macam still manja lagikkkkk....


nothing much to wish since aku kat rumah kan...so boleh wish2 bebel2 saje.. hehehe.... dia dapat call free satu hari from maxis. boleh tumpang sekaki. *big smile*