November 26, 2009

Selamat Hari...

hye uolss... lame korang tak bace aku merepek kat sini kan.. bukan ape, macam yg korang dah sedia makum tu la. keje, takot nak update. hahaha.... tapi berfacebooking bole je... :)

nak cite macam2 cite ade, tapi rasanya kene sort baek2 nanti balik raya kat Ipoh, aku wat autopublish banyak2 ok?? Cengal pon dah cantek tau... weee...suke2... bilik aku lagi la bertambah2 cantik.. muahaha..matik la puji diri sendiri. ;p

malam ni aku balik Ipoh. naek train. malas rasanya nak drive. bila dah beli tilet train semalam, baru mama call suh sebok2 bawak balik kete. tapi den dah beli tiket nak wat cmno kan.. tapi yang sebenar2nya adalah penyakit M melanda.. hahaha... oh ya. tiket train malam ni kul 9.45pm ye.. itu 2nd class... kalo ada katil ke 1st class ke, aku beli yang ti je. ayat nak ayat orang2 kaya kan padahal miskin. :LOL:

mesti la malas kan. balik keje sampai umah pon da kul 6, nak siap2 lagi kan. makan lagi.. dah kul 9 10 cmtu.. memang tak kuasa la aku nak drive malam2 sorang2 balik Ipoh. kang lalu highway kat Gua Tempurung tu lagi satu hal plak bila jadi cite jangan pandang belakang. lagi mak tak koser nox!


btw, Selamat Hari Raya Korban to all Muslims ok!

Have a safe and happy HOLIDAY ppl!!!

November 24, 2009

yes @ no

making decision is a really hard n tough time.
kalo tersalah pilih nanti???
mane petunjuk ni?? tak muncul2 pon... susah! payah! tapi tak baik mengeluh kan?

November 18, 2009

lamanya tak update rasa... tapi memang lama pon kan...

ok make it simple... aku dah dapat keje.. heee.... suke2. study sn nuklear, keje PA. ahahaha...jadila sebagai pengalaman kan...:) kang takde pengalaman pon susah jugak kan.. sekarang sume tempat nak kan pengalaman...

sebab keje jugak la tak update...ini pon curik2 online..takot gak sebenaarnye.. ye la, sebab BARU start keje kan.. kang tak pasal2 je seminggu keje kena pecat sebab asek berfacebook online bagai.

ok lah... gtg! takooooottt Bos nampak... :P

November 13, 2009

gangguan


satu malam, around dalam minggu lepas la, tengah syok2 aku dok study, tetiba rasa macam ada gangguan. banyak kali la jugak.. menda tu macam dok main2 kat kaki n betis aku. pakai short and dok terbaring meniarap, menda tu boleh main2 kat kaki aku tu.

mula2 buat bodo je lagi. just gerak2kan kaki. kejap je hilang, lepas tu datang balik kacau balik. aku pon pelik la. "aku takde kaco ko pon weh, pi la main jauh2..."

lepas tu aku tak tahan sangat, aku bangun la dari katil, and try to tangkap menda tu. last2 berjaya. dan takde gangguan lagi. lega.

and it is....

LALAT. tapi version lalt yang macam nak mati dah je sebab terbang pon slow motion je gerak dia.
aku amek buku, bukak, and tutup bila lalat tu dah kat dalam. melekat ko! mati terus. aman hidup aku.


close-up sikit. nampak tak?? its lalat. bukan misteri nusantara ok.. :)


November 12, 2009

wajah baru

Cengal saya berwajah baru... tee hee.... sepatutnya diorang hantar furniture ni suma hari jumaat malam, tapi disebabkan aku yang terlalu busy mempacking barang2 sume, so aku terlambat sampai ke Cengal. dah inform PC which is Perabot Cempaka suruh diorang datang keesokkan harinya hari Sabtu.


ada yang perlu dicensored kan ye seperti my phone number, house number... kang ada pulak ex ex boipren aku datang mencari pulak. hahahaha.... ada ke ex ex boipren i baca blog ni??

tapi before tengok my room, tengok la rumah dulu ye. dah macam nak complete dah barang2 since hari Ahad lepas we olls berdating ke Seremban umah lame Suzi amek2 barang2 yang dia tinggal di sana. dating ngan sape?? bukan dengan si BF ok... hahaha... we ollss pegi sana 4 orang, Topet, Suzi, Me, n Juling @ Nashrul. kira berdating la jugak tu kan??

dapur yang dah ada rupa dapur sikit sebab dah ada dapur memasak, pinggan mangkuk pun lengkap juga, rak pinggan, peti ais coming soon.. ok la tu kan rumah bujang??

hall pon dah nampak macam hall kan?? tv ihsan si BF. tapi bukan dia belikan baru, dia bagi tv dalam bilik dia je la. kesian pulak now bilik dia takde tv. langsir pulak ihsan kakak suzi. mama ada cakap nak sponsor langsir, we ollss request black n white colour. tapi tak ukur ketinggian lagi. mama suruh ukur taku nanti dah buat singkat or labuh pulak.

kalo malam2 ni, kitorang pasan lampu merah je. so romantik ok. hahahaha...romantik pe jadah nye kan aku dok dengan suzi pulak. i pandang u, u pandang i kan suzi??

dining hall?? yilek pocik... takde pape kosong je je kat dining hall tu.. makan minum menempek depan tv ha... tgk tv pon terbaring depan tv ha...main game depan tv. pendek kata, suma dok depan tv.


muka excited dok landing kat katil baru sempat di snap. tilam tilam lama. takdok duit aih nak beli suma baru. ini pon amek set yang murah2 jek.

love the katil sebab rendah je... tak suke ar katil tinggi2. kang ngigau tergolek patah tangan pulak.


sume simple2 je kan?? taknak la berukir2 sana sini macam katil mawi ke kan.. dia duit banyak takpe la. bukan tak suke. padahal takde duit nak beli mahal2 taknak mengaku plak. heehee....

from now on, di sini la tempat beradu beta ye. tempat berteduh hujan panas ye.

"Mama, meh la melawat rumah baru orang ni..."


November 11, 2009

[MB] wishes...


ini antara birthday wishes yang aku dapat di Facebook... yang dapat mesej kat handphone macamana nak display kat sini kan.. yang call2 lagi la tak boleh. so aku letak yang wish dekat facebook je ye.. yang wish through SMS and call thanx a lot ok...

ini Arianna yang wish. dia paling awal tapi salah tarikh pulak. takpe aku terima sebagai wish jugak...


dan rakan2 yang lain pada 8Nov and also ada yang terlambat wish pada 9Nov.







great weekend walaupon penat dengan kemas2 rumah baru lagi kan... tapi sangat bermakna. ;)

kalo from sms and called and live wishes, si BF adalah orang pertama, diikuti Tasha my auntie yg tak berapa nak auntie sangat sebab dia 2 taun muda dari aku, Yanie my lil pet sis, Syak, Suzi, Juling and tak ingat dah... :)

thanx for all the birthday wishes!


viva & interview


harini ada Viva pukul 9 japgi... tak habes2 lagi kan aku present... banyak toi la... this is the last one. hopefully abes teros xde tangguh2 or postponed2 lagi tarikh penghantaran my tesis tu... seksa ooo if tangguh lama2.. rasa macam beban dok ada je...

lepas viva ni aku terus balik Cengal. ada interview petang ni pulak kat Jalan Ampang. so wish me luck ok... itu je nak bagitau uollss. short entry today ye... :)

Bubye!


November 10, 2009

[MB] celebration



this is unplanned celebration... for me la... but aku tak rasa si BF pon rasa unplanned. kononnya nak surprise. nak surprise2 pon kena mesti kena suruh aku siap sume kan. so tak jadi surprise la... akhirnya before pegi lagi aku dah tau ke mana destinasi. after having late dinner around 11, terus siap. dinner kat umah je, tapau.. then we heading to Helo Bali. dalam Malaysia pon ada Bali, tak payah pegi jauh2 ke Indonesia sana tu...


im so happy having him by my side... through thick n thin.. ye macam2 pengalaman pahit dan manis kami dah lalui. still together. thax BF for the kecil2an celebration.


the crowd takde la ramai sangat yang pack menggila2 tu kan. so its super2 ok for me... oh birthday adalah 8Nov, so celebration adalah pada 7Nov malam la k....

dj yang main pulak adalah DJ Monkey... Suzi's friend. and as usual bagi kawan2 aku ni, diorang akan bagitau DJ tu nama penuh tak berapa penuh. so DJ pon announce "Happy Birthday Amira Wahida"

mmm....biar la gambar berbicara ok??? gila translate directly hahahahaha...

my housemate - Suzi

Topet a.k.a my big brother - Suzi's BF

Nashrul @ Juling - me - si BF

Syak cakap, this pic nampak macam si BF yang sangat2 camwhore.. betul ke??? tapi sebenarnya si BF memang camwhore pon, tapi bila mood dia ok la.. if mood tak ok, bila dah slide camera pon dia dah bebel. hahaha. oh ya...Nashrul tu bestfriend si BF. so aku pon dah jadi rapat juga sama dia..

kesayangan

"ish...flash pulak"

"hoi..main candid2 pulak!"

alamak, tersesat takde border. ampun2...


i had a blast that nite. even kecil2an pon, tapi bila dikelilingi orang2 yang disayangi dan menyayangi kita, rasa best kan?? kalo family ada mesti lagi best kan???

mm...act bukan kami berlima saja. ada lagi kawan2 si BF n Topet. but aku tak berapa rapat, and ada yang tak kenal, so tak payah ada gambar. hahaha...statement kejam kan?


ok dah jom balik... around 3.30 am baru keluar dari Hello Bali dan terus gerak ke Deluxe pulak. this one is Topet's treat. :) but takde gambar la.. masing2 dah penat kot....


My Birthday [MB]


MB also stand for Mira & Boa (si BF's nickname)

birthday aku adalah pada 8Nov setiap tahun ye...sila ingat. hahaahahaha..kejam kaaann?? u can also view my old entry dalam november tahun lepas... g carik kat archive ok.. ;) sape2 yang tak wish tu takpe la,di maafkan sebab tak tau kan??


i kasi light2 je dulu ok.. warm-up la dulu...saya pon masih tak sihat ni... slow2 ok... :)


November 9, 2009

not feeling well


live update...

im not feeling well...

sore throat, headache...

will update bout my weekend a.k.a birthday weekend later ok...



GTG now... ;)


November 6, 2009

oh my Dior!!!


one of the dialog dalam pisau cukur! rasa sakit hati pulak bila tengok status kawan2 facebook semalam suma cakap dah tengok Pisau Cukur ni... geram plak rasa ati sebab tak dapat keluar sebab petang ni ada exam, so kena study.


lepas exam petang ni nak balik CC. n pasti esok ajak si BF tengok cite ni.. dah lame kot dok tunggu2...

ade yang dah tengok cite ni?? best tak?? tapi sume yang aku tanya mmg cakap best. ;)


November 5, 2009

HB maksu...


5 Nov is my Maksu's birthday.... so im gonna wish her here. happy 27th birthday Maksu!!! ingat lagi tak entry nie... haaa....ni la mak baby boy tu... ;)

so this is Maksu n Paksu... time diorang kawen dulu, aku jadi pengapit ok... dan dan tu jugak pengapit lelaki tu sama kaler baju dengan aku. memang cantik je gambar kan...



now baby Asyraf pon dah besar.... gambar ni curik dari fb maksu la. tee hee.... curi gambar takpe kan, jgn curi baby tu dah la ye.. :)


so HAPPY BIRTHDAY MAKSU...
may all ur wish come true... may ALLAH bless u an ur family...
hope this becoming age will bring u more happiness... smile owez!


Cengal...


yadayada.... saya sudah dapat kunci rumah baru 31 Oct lepas... so 1 Nov kami dah pindah randah dah... kami tu adalah aku and suzi... tapi aku takdela pindah randah semua terus, siket2 je dulu.. this weekend sambung lagi. Suzi aje yang jadi penghuni tetap since 1 Nov ritu...

ada yang dapat teka ke kat mana rumah aku tu?? dalam entry biarlah rahsia ni ada aku letak gambar condo tu, ade sape2 tau?? heee... kak red confirm tau sebab aku ada email dia tanya poscode. hahaha...name je nak dok citu, tapi bila nak update resume 2 hari lepas tak tau poscode pulak. tu yang tanya kak red tu sebab condo aku ni dekat je dengan VA umah kak red tu.

meh la aku bagitau kt mane... its Cengal Condominium...i will call it as CC after this ok. located kat Bandar Seri Permaisuri... pi cari k dimana... ;) pastu dah tau sila datang serbu rumah aku itu. tingkat berapa no umah takyah la ye aku bagitau..nanti korang datang serbu betol plak. tee hee...

this is my room - middle room

bilik ayaq - bersih kan???

dapur...ada kabinet skali, tp yg bawah je, atas takde.

aku memang amek bilik medium pon since suzi amek master bedroom.. dia banyak duit bole la amek bilik besar kannn.. keja pon dah tetap. yang macam aku ni dok tercari2 keja lagi mana nak cekau duit nak bayo nnt. nasib baek bulan first ni takyah bayar since we ollss dah bayar deposit 2+1. senang siket. kalo menganggur bulan ni pon takpe. :)

kitorang masuk je memang bersih sebersih bersihnya la. owner siap bawak maid datang mop sekali lagi time dia bagi kunci tu. plus, tenant before ni pon pompuan, tu yang macam bersih jugak. takde la kitorang kena penat2 bersih nak masuk umah tu. memang angkut barang and tido je.


ni kat hall. sorry gambar hall takde, ini je yang ada. abaikan la von tu ye... sila fokus kat isya si budak comel. tengahari time orang angkut barang tu dia dengan mummy n abahnye dah sampai. siap tetido2 lagi kat bilik suzi. bilik den takdo perabot lagi. itu yang letak entry teaser tu. tu i ngan si BF pi order perabot la tu. :) set bilik tido tu dah ready dah semalam, tapi since aku takde kat CC, aku suh diorang hanta ari Jumaat la lepas exam aku.

tapi weekday aku akan still berada di UKM. sebab ada 2 papers left. plus final presentation jugak. malas nak ulang alik. mm....weekend aku akan berada di CC... and i will totally pindah sane on 12Nov.



**ingat ye rakan2, birthday saya 8Nov** (muka tak malu)

jalan2 cari baju


cari baju kurung pulak tu... raya dah lepas, takkan nak beli untuk raya haji pulak kan... haish... jangan berteka teki uollss... ni bukannye aku yang nak beli. MIL yang nak beli. so kami turutkan aje. katenye ada wedding theme dia purple. so nak melawa la cari baju baru kaler purple jugak.

kami keluar ni adalah hari Isnin ok. since aku pon tengah study week, i on aje. si BF plak still di KL sebab dia ada event kat PWTC. under FAMA of course... so by tengahari tu event dah habis. tak tau la dah totally habis ke or si BF ni yang cabut kan. i drove to his place, picked-up his mother, then terus mulakan mission.

mula2 cari kat butik2 yang ada kat Tesco Ampang. banyak, cantik cantik jugak. tp MIL tak berkenan. so jalan ke Ampang Point pulak. ni memang banyak kedai2 baju kurung kebaya jubah sume. tak berkenan jugak tak tau la den nak cakap apo laaiiee...


rasanya ini butik yang ke-6 ke 7 tah yang we ollss masuk. memang berbulu kitorang tunggu. belinye idak jugak. quiet choosy jugak la... hahaha mengutuk MIL sendiri. matik la, takde niat pon nak kutuk. just nak cite kat korang je.

spot me! ni dah tahap bosan sorang2 sendiri main snap2 sane sini with the fitting room's mirror. i loike!



si BF buat muka kebosanan dah. naseb baik ada kerusi kat butik ni. kami duduk je tunggu his mom cari2 baju and try2... aku ade la jugak tolong pilih2kan, tapi sumenye tak berkenan di hati my MIL tu.. eh eh! ada satu tu berkenan, tapi takde saiz. so kiranya aku ni ada la jugak menepati citarasa MIL tu kan.. nak jugak bangga diri kan. ;p

tengah2 si BF bosan dok garu2 kepala tu, aku tanya la dia.

Me: u penat tunggu i shopping ke tunggu mak shopping??

si BF: ntah... (sambil angkat bahu)

confirm sebenarnya jawapan itu adalah his mom. kalo jawapan adalah aku konfirm2 kena kondem dah..siap jerit2 lagi panjang elaboration die. ni diam jawab sepatah je confirm his mom. tapi maybe tak sampai hati nak cakap, tu yang die cakap entah tu kot.



akhirnya, mission accomplish. dapat satu dari Ampang Point. butik yang aku snap2 tadi tu la.. nasib baek snap2, rupa2nya itu butik yang terakhir.. keluar2 AP dah senja dah pon.


November 4, 2009

2009 year end contest


::STICKY ICKY MODE::

saje je gedik bosan2 ternampak contest ni kat one of my blogger friend's blog. so saje nak try2 naseb kot2 dapat menang ke kan sape tau kan??? contest ini from http://www.lovelyhandmadecards.co.cc/

so jenguk2 la blog die ni... tapi malangnye contest ni nak sampai tarikh tutup dah. aku punya entry ni pon tak tau la dikira ke tak... ;(


''How many love did you see in the picture as below?''

and my answer is?: 24

love yang saya maksudkan disini adalah love(word) + love (heart shape)

betoi tak tuan empunya contest???


kalo korang nak tau macamane nak join contest yang senang je ni, pi la jenguk blog Lovely Handmade Cards tu.. ;)


FV vs CW


yes im a game addict! game di lappy sudah habis ku expertkan. finished all level. ku serang pulak game kat facebook.. lagi meroyan sebab kena tunggu hari2 time2 untuk harvest n up to next level. tak macam offline game.

FARMVILLE

mula2 kan aku asek ignore je orang request2... tapi sampai satu hari kawan aku chat cakap suh try buat and maen. mula2 kecik je ladang aku tu ha.... lama2 jadi syok pulak main benda ni. dan ini lah hasilnye....

but im still in level 28... ada rakan2 laen dah level 60 kot. gilak betoi!


close up sikit....ni la villa aku..hehe.. tersergam di tengah2 ladang.


ternakan2 aku... siap mintak2 lagi dari kawan semua.

ni pulak tempat parking...tempat aku simpan vehicle2 semua. ada workshop juga.


lagi stu game aku tengah semangat nak main sekarang.... CAFE WORLD.

ni pon kena tunggu time2 tertentu nak tunggu masak. kadang2 bila keluar teringat2 nak balik sebab nak serve makanan yang dah masak. ini lagi la baru aku main. baru level 15 je.. cafe pon kecik and tak cantik sangat. tunggu la lepas dah lama main nanti.



hmmm.... nanti bila level dah tinggi, sure aku akan bosan. macam pet society la. sampai sekarang tak bukak dah. level pon dah tinggi sampai orang kata aku cheat, tapi setinggi2 aku ada lagi yg lagi up. dah bosan terus stop tak ingat nak bukak. macam tu la kot agaknye akan jadi pada si FV n CW ni nanti.


spotted...



agak2 korang la, aku dengan si BF ni kat mana ni??? teka teka.... teaser entry2 akan datang.. heee... -_*


mata... eye...


hari sabtu yang cukup cukup memenatkan... plus dengan tak cukup tidonye lagi. memang siksa jiwa den. rasa bad mood je satu ari tu.

yela, balik dari recharge tu pon dah pukul 2 lebih... lepak mamak minum2, makan2 sembang2 lagi dah pukul berapa baru balik kan. around 4 am jugak la baru nak gerak balik. bukan dah sampai. baru gerak ok... since aku tak bawak baju2 suma, si BF have to send me back to UKM la... lagi jaoh perjalanan la pulak kan... sap sap soi itu ini pukul 5 lebih jugak baru tido.

pukul 10 pagi aku dah dapat message dr si BF suh bangun la. buat bodo lagi. lagi satu message masuk pukul 11, "i dah nak gerak ni, tengah isi minyak kat Cempaka"

wat?? melompat aku dari katil. dengan balik club rambut busuk, nask syampoo segala lagi. kelam kabut ai ok.... dah la aku ni nak siap agak hegeh la jugak. ;p



naseb baek suh si BF bawak keta lambat2. sempat jugak aku siap. aku tak kesah kalo si BF kene tunggu lama2 dalam keta time aku ngah siap2, ni ada mak dia sekali daaa.... future MIL aku nak g Alamanda. cek mata yang Permata Hijrah wat roadtour tu... si BF plak paksa2 suh ikot. sepanjang hari muka penat je ok.

dah la sampai Alamanda tu orang dah ramai. kena tunggu si BF n MIL cek mata lagi urut segala treatment diorang buat la. aku tak buat sebab pakai contact lense. sebenarnya si BF yang hegeh nak buat menda alah ni.. dia cakap malam dia macam dah kabur2 dah. tapi memang betul pon. kalo malam je aku la yang kena tolong tgk singboard etc...


-mata anugerah yg tak ternilai-


habis je cek2 mata suma, si BF beli la jugak barang dia. melayang 250... tapi 250 tu kira murah la if beli kat dealer2 laen kat luar sane nun. kat roatour dia ni murah sket la, ada pakej suma lah.

afta that kitorang pegi carreffour beli barang2 rumah pulak... poooooooooooonnnnnnnnn lama ok... me not like sebab aku mengantuk kan. tapi buat2 suka la depan MIL. :)


*skill lakonan kena mantops!*

November 3, 2009

nom nom nom....


selalunya tengah2 jalan kat mana2 pon, kalo tetiba aku nampak ni, confirm ini yang keluar dari mulut...

mm...sedapnya bau... (nada menggoda merayu2 gitu)

kalo si BF buat2 tak dengar, ulang lagi sampai dia dengar dan jawab..

lepas tu confirm dia akan cakap.... yela2, jom kita beli.

yes...menjadik lakonan aku!


sedap kan menda Allah ni... nikmat dia... haihhhhh.... cuba bayangkan choc chip ni masuk mulut, heaven kan??


nak?? meh meh sini join aku makan meh.... banyak ni... tapi kalo takde orang join pon confirm mak bole abeskan laa.. dun worry..

tapi kan, penah satu ari dulu, beli menda ni sama kat Sg. Wang... tapi beli yang kecik je la yang 100g tu.... aku sikit punya syok dok pilih2 baju la seluar la... sedar2 cookies ni abes uollss... si BF hentam sorang2 dalam sekelip mata je kot. ke aku yang ralit sangat shooping??? tee hee.... hangen ok sampai suh dia pi beli lain. untuk aku je lepas tu, takde share2 dah.



haaa.... ni la muka si penggoda tu... ada ciri ciri tak nak jadi penggoda?? or kalo bukan penggoda pon at least pelakon watak menggoda2 la... ada tak ada tak?? muahahahahaha...matik la korang geli tengok gambar aku. aku pon tak tau motip aku tu. motip nak makan, cenggitu plak jadi gambarnye dengan muka baru bangun tido petang tu. ;p


*nom nom nom nom nom.... (nom nom nom tu makan - version cafe world) hehe....