November 24, 2008

FREEDOM ELITE - 22nov

.
.

kitorang (aku, si BF, Topet) sampai mont kiara tu agak lmbt sket la...
coz kitorg g mkn dulu, pastu g lepak minum dulu ng mmber2 Topet yg x pegi kat 99...
then g anta Amoi balik rumah die dulu..
pastu dlm kul 10.30pm baru gerak from Ampang...

sampai sane around 11 lebeyh la sbb benti isi minyak, g 7e la...mcm2 la..
sampai2 tu dah la parking punye la jaoh kan...
nak berjalan tu mmg sakit..
tu la kan ko mira, dtg lmbt lg sape suro??
kan dah kne parking jao2... hahaha..nasib badan nak wat cmne.. :p

jalan punye jalan dah smpai kat main entrance..
dengan bangga nye aku kuarkan tiket2 kitorg...
pastu org yg jage tu mintak ic...
selongkar2 beg Topet, aku n Topet x bwk wallet!
shit! sial btol la...
nak x nak kene patah blk amik ic..
tp, oleh kerana kebijakkan dan kemalasan kami nak berjalan, kami nmpk motor abg jual beger..
ape lg..mintak diorg antakan la..
yg pegi nye si BF aku la... g amek wallet2 kitorg yg tertinggal tu..
:) pastu hulor la kat mamat beger tu 10 hengget...
sape x nak kan kne offer seppuloh hengget tp bwk naek motor je kan...

masuk dalam meet Fuad, Amy Jenal, n 2 org pompuan diorg bwk x dikenali, Yanie, Aidiel, & Syeela...
have fun have fun!
free flow drinks all nite long ppl!
sape xnak kan..
siap tapau lg..
sape yg bwk beg tu mmg heaven la kan.. :)
abes event tu confirm2 la pukul 3 kan...
antara DJ yg main adalah Scot Project, Mike Koglin, & LCK... diorg nih perform solo..
best! two tumbs up!
cant wait for Cosmic Gate dis Disember!



.
gambarsss





cinta hati saya...(B pandang mane tu..tgk camera la!)

.

aidiel, siBF n me // dah abes freedom

.

me & my lil sis - yanie
.

2 org lelaki rapat saya selepas si BF


.

November 23, 2008

handphone ku...!

.
.
FYI, handphone N77 aku ilang.... adoiyai...
handphone ilang lagi...
camne nih... asik2 nak ilang je...
taun lepas time2 camni gak ilang.. aku ingt lg...
huhu...sure kene bebel ng mama papa dulu jpg..
x gtaw diorg lg sbnrnye nih... :)
tatot!!!

cite nye camni...
smlm la time aku g FREEDOM tu...
time dlm kete on the way tu ade lg sbb aku siap msg2 ng Yanie lg...
pastu bile dah sampai, dah kat parking aku sebok2 la punggah barang2 aku dr seat depan ke but blkg...
ye la kan, takot kne pecah lak kete tu...
ha...time ni la aku rase aku cuai kot!
x sure la aku letak ke x handphone tu dlm handbag...
sbb dlm poket aku xde pape pon... kat si BF pon xde!
mebi aku letak atas but kete kot.. xpon atas bumbung kete...

wuuu...sedeyh!!
ye la... byk bakti dan jasa handphone tu kat aku taw!
gambar2 weekend (jumaat) pon x transfer lg masuk lappy..
:(
nk wat camne kan...
kene la bebel jap ng BF tu.... :P

.
.

November 21, 2008

kemas barang



penat!
sakit belakang...
ngantok.
semalam dah kemas sket, arini kemas lg..
sket x siket jgk la kan.. :)
barang2 yg aku kemas ptg smlm si BF dah dtg amek smlm jgk...
he ask me to letak all my stuff kat rumah die je..
xpayah panggil auntie aku dtg die ckp...
lepas kemas tidoooooooooooo......zzzzzzzzzz........




enjoy the pic!

kotak baru beli k...semangat nak mengemas ;)

kotak dah penuh..



sebahagian baju ku... nak masuk dlm beg! kne lipat la pulak...

brg drawer & study table..


ni pon baru sebahagian barang2 aku...
kalo yg real punye, kene angkut gune lori...
aritu papa datang pon dah bg die satu beg baju suh bwk blk..
kalo x mmg betimbun la jwbnye.. hehe..


nak tido!




finally...




finally, its over... fuhh... exam td lenguh gak la tangan aku nak menulis..
macam nak tercabut pon ade... tetibe idea nak goreng kua byk plak kan.. :)
lega bile sebut final exam dah abes...
xpayah nak study2 lagi... bley lepak2...
bleyh rilex2... jalan2...

n yg paling penting skali, blk umah!!!


wooooottttt woooottttt!! yippiiieeeee~!



looking forward to:


ELITE





tp kene kemas barang dulu... huuuwaaaa!!!


sape nak tlg???



.

November 20, 2008

homesick!!!

.
.
miss home! nak balik.... x sabar nye rase nak abes exam...
dah sebulan lebeyh x blk!!! rindu mama papa adek2...
td mama baru pas call, tetibe rase cam nak nanges sbb mama suh blk cepat...



mama cakap lagi.. "kat umah dok depan mata mama, ari2 mama nampak, xde la susah ati nak call tnya khabar hari2"


tp ari2 ke mama call??? hehehehe...nak balik cepat, tp barang satu ape pon x kemas lg...


FYI, hostel aku duduk ni kene kosongkan sbb nak renovate...x ke payah nk kene angkut sume blk.... hesh....nasib baek ade my Mr.Handsome nak tolong angkatkan letak umah die...thanz baby!!! lebiu... *mwaaahhx*



//mama & papa ku yg terchenta//





-LimeLoLLipop-



loving u is like breathing... how could i stop?

.
.
.
"If there's ever a day when the clouds stop moving , it would be when I'm showered by your love.
.
If there's ever a day when the world falls apart, it would be when I lost your love."
.
.
.
terjiwang plak ye... sowie :)

November 19, 2008

one more to go baby!!!

.
.
wooootttt woooootttt!!!

my last examination for dis semester...
walaupun saya kene study, tp saya sempat jugak mengonline kan diri dan membebel disini ye.. :)
internet je la entertainment saya di ukm ni.. n of course la kene ade kawan2..
kalo ade internet je n xde kawan2 lagi r bapak bosan..
sempat bace blog Maisarah td... terasa la jgk ng entri die kan...
die ckp "jgn nak baca2 blog...blaja"
hahaha... hihihi...
waaaaahhhhh...ape yg sudah dibebel ini???
xde kaitan lgsung ng title... *wink*wink*
ok! gtg! dah abes bebel... hahahaha... :LOL:


Course Code: STSN 3512
Course Title: Radioecology
Date: 21st Nov 2008
Time: 08:30:00
Venue: Dewan (DECTAR)
Table No.: 415



Gudluck MIRA!!!


November 18, 2008

2nd last paper




Course Code: STSN3212
Course Title: Advance Nuclear Physic
Date: 19th Nov 2008
Time: 08:30:00
Venue: Dewan (DECTAR)
Table No.: 388


Gudluck mira! All the best! Do the Best!


x.o.x.o

November 17, 2008

:!: tutorial :!:


.
.


hahahaha...agak bodoh kan gambar ni?? tgk gambar ni je pon dah taw ape n no need to explain rite? :)
actually, gmbar ni curik dr blog Hisham Hashim who is one of my senior at Kolej Burhanuddin Helmi UKM...
jgn marah eh curik gmbar nih... ;)


title entri xde kaitan pon dgn gmbr..
saje je nak introduce si Hisham Hashim nih...
mm....sbenarnye nak bgtaw or dlm erti kata lain nak heboh2kan pasal blog die tu...
die byk tulis pasal komputer n photoshop la..
quite interesting aite?? mebi bg sape yg dah mahir xde rase pape la kot kan...
tp bg junior2 or amatur, blog ni bleh menjadi sbg rujukan la sket2....
aku pon tgk2 blog ni sbb nak taw psl2 komputer n photoshop...
haaa....view la blog die nih..

http://mrschlotzsky.wordpress.com


ok! tu je... :)


- L i m e L o l l i p o p - x o x o -

xde tajuk!

.
.
aku marah sgt2 time ni...baru je nk hepi2 ngan kengkawan ade bala plak menimpa bertimbun2...
pastu saya rasa marah sgt2... knape la xde yang leh paham???

bile saya marah/geram:

saya duduk diam2...

saya menggigil satu badan..rasa nak tumbuk je sape yg buat saya marah tu..

saya nanges... meraung kalo x tahan sangat..

saya mengamuk! terajang2 hempas2 barang...

kene dok sorang2... n then cool sendiri... tak lame pon... :)


adakah ini normal atau sesuatu yg sgt teruk???
aku ni teruk sgt ke smpai macam nih jadinye??
tp, ini hanya berlaku bile saya betul di ambang kemarahan yg teramat sgt...
seperti ape yg berlaku last saturday...

hmm.... ntah la... korang je tau kan... xkan la aku nk describe diri sendiri plak..
kalo cmtu baek aku ckp aku nih perfect je... xde cacat cela langsung kan..

.
.

November 14, 2008

:) entri khas utk Firdauz Amsah

.
.
heyya...

aku terpikir nk tls entry ni sbb td ade seseorg tu tnye aku kan...


die: td aku ade bace kat blog org tu, die kate miss lappy die dah xde...so skg nih die pakai ape ek on9???


hahaha...si Ferdi a.k.a Firdauz ni ym aku td...
n then aku jawab la...aku dah lame dah amek blk si Miss Lappy ni dr umah BF aku...
x tahan ok xde entertainment kat bilik...
dah la my exam pon ade gap mcm seminggu camtu...
x ke lame nak tunggu tu kan...
mmg sangap kebosanan la saya kat bilik nih kalo ngadap buku jek...

hehehe...;)


-xoxo-
.
.

KFC!

.
.
craving for KFC...

somebody plss help me!!!

im alone in this room rite now...

starving... starving... starving...

damn hungry...

i want KFC...

aimi si Rumet went out... tp x blk2 lagi...

call die x pick up pon...

ingat nk pesan kat die je...camne nih??

sape nk tlg g beli nih??

nak mkn snack plate... nak cheezy wedges!!!

huhuhu... ;(
.
.



//aaaaa....terliur ok!//

.

.

pissed off!!

.
.
warggghhhh!!!! rase mcm nk menjerit ok!
y all of this things happened to me??
sbb ape lelaki camni ha??
btol ckp mai, ni rase mcm nk benci laki sekejap... ;(

knape ape mende yg 'die' buat sume boleh, tp bile aku nk wat jgk x boleh??
y y y y y y y ???
'die' ingt aku nih hmba die ke ha??
kne ikot ckp die je...
nk wat pe pon kene bgtaw die...
nak g mane kene tanye dulu bleyh ke x kan...
itu x leh, ini xleh...
tp kalo 'die', nak wat ape sume boleh... nak g mane x yah tanye aku pon kan...

macam ni ar lelaki...pantang bg muke, nk pijak kpale!
now nak tuduh aku macam2 kan...
B**i sgt!!!

BF, can u clear up ur mind so that u r not angry or arguing wit me anymore???
.
.
.
i hate u!!!
.
.
.
i mean it! im gonna throw away the simcard..
so i can live in a world without handphone...
n nobody can contact me anymore...erm, for now!
.
.
.

November 13, 2008

apabila Bahtera Norman-Abby dipukul gelora

.
.


Norman salah seratus peratus!!!

this is from women side... abby baru lepas bersalin dah bwat hal??? nmpk sgt sebelum Abby bersalin die dah ade scandal ng si Memey tu...

Abby tu dah ckup baek kot utk Norman tu... tp tergamak lg si Norman wat mcm2 kat Abby...

FYI, aku sgt mengikuti kisah diorg nih k... start from Melodi... dua2 minggu berturut2 aku tggu melodi sbb cerita panas nih!

Geram ok ng Norman tu! kalo laki aku, aku dah pukul2 dah kot.. x pon bunuh je...

Abby, u deserve a better man in ur life.. =)




Peace no war!

-xoxo-

November 11, 2008

aaarrrggghhhh!!!

.
.
damn!!! FYI, there is no picture for my birthday weekend...

x suke!! x suke!!! my BF's memory card was corrupted! rosak!

x detect! gile ke hape... kalo ade gmbr pon sikit je...

tu pon dr hp aku yg x berapa nk cantik nih..

x suke la.... huhuhuhuhu... :(

sedeyh ok!
.
.

baby, u're not close enuf until I can feel ur heart beating <3

..

November 10, 2008

karaoke...

.
ari ahad...9 nov...

nothing much...
mcm hang out weekend je...
we (me & my BF) had lunch together with Muna & Zaty at si BF place...
kenyang gile ok... byk plak lauk2 nye... :)
bab2 makan nih mmg aku suke...
then bleyh plak aku tetido lepas tgk melodi.. hahaha...
gemok gile kan??!! pas mkn tido...
then dlm 2.45pm si BF kejut aku bgn tido sbb die suh g luar sembang2 ng Topet..
sbb nye si BF tgh mandi time tu... terjerit2 panggil aku... kaco la ko!!!
aku ng mamai2 nye g la living room sembang2 ng Topet...


pas borak2, aku kemas2 barang aku sbb aku nk blk UKM dah...
dah name pon ari ahad kan...
so kne blk UKM ar sbb esok tu BF ku yg terchenta ni pon nk keje dah kan...
so xkan la aku nk melepak sorang2 kat umah die ngadap muke kucing2 n muke mak die je...
mcm segan gak la even aku dah rapat ng his mom tu...


n then around 4pm cmtu Muna & Zaty dtg blk to our place... diorg smbung sembang lg...
then bincang2 nk watpe, sume ckp lepak BB je ar..
nak lepak mane lg kan kat kl nih..
pikir punye pikir, mule2 ingt nk g shopping2 je n jalan2 kat Pavillion...
n tgk pakcik Jebon nye muveee...
tp aku nk shopping pon x berapa masyuk kan, so mcm xde mood sgt la...
si Zaty sorg je yg berduit byk ha...
so kitorang wat pilihan antara muvee n karaoke je..
then we decided to go to Karaoke at Imbi...
berbagai2 mknn dan minuman di bawa masuk..
KFC feveretku pon ade...
hahahahaha...makan lagi....
mira mira, macamane la ko x naek berat badan ko skrg...
BF ko sumbat2 ng makanan...hehehe...
tu la kadang2 org ckp kalo hepi, ati senang, berat pon naek kan...
itu la aku...sebijik camtu...
last2 end up dok kat karaoke smpai kul 9 lebeyh2...
sampai sakit tekak2 aku melalak...
mcm2 lagu aku bedal... tp, sistem baru kat Imbi tu macam F**k gak...
kejap2 ade je lagu yg x appear.. x pon keluar mcm cd calar la..
haish.... x suke.. potong stim je!


lagu2 FEVERET yg wajib dinyanyikan:
my mr.handsome: I DONT WANNA MISS A THING
me: MENGAPA & TAK ADA LOGIKA


walaupun aku x de la power sgt nk melalak nih...tp aku nk gak nyanyi lagu Mengapa yg tggi gile note die tu....
hahaha...aku melalak, sore aku, korang peduli ape kan..??




thanx to all my sayangssss yg menghabiskan masa bersamaku di hari2 terakhirku di KL sebelum aku blk ke bangi...:)
=Mr.Handsome
=Topet
=Yuna
=Zaty
=Muna

My Day

SABTU - 8 NOV
.
.
.
hari ni hari jadi aku... a.k.a hari lahir aku la kan.. aku x taw plak bile aku jd.. hehehe... so sume org bersikap baik dgn aku.. xde yg nk buli2 aku or bahan2 aku... best plak rase.. hehehe... n bleh kate mcm sume yg aku jumpe mcm blanje aku la kan.. :) sume sbb alasan aku ni 'birthday gurl'... kalo camtu hari2 aku nk jd birthday gurl.. senang idop...

dalam around pukul 1 mcm tu aku keluar lunch dgn my Mr.Handsome n Muna...
sambil si BF tu borak2 ng Muna, aku plak menggunakan gift yg hotlink bg tu.. hehe..call free!!! aku call ramai2 org...cakap2 sampai lebam..:)
then pastu blk umah si BF jap bagi makan kucing.. mak die baru je kuar ng kakak die..n mak die terlupe nk bg makan, so kitorg la kne bg makan...
FYI, the kitten dah grow up n jadi sgt2 comel ok!! bulu die kembang.. mane dapat baka ni pon aku x tau la... dah tu colour die siap mcm pakai stokin lagi... sho chomeyl!!!

went to BB n waited for Genuk... got bday present from him...
A limited edition Coffee Bean stuff... so cool man... ala, mende nye mcm straw, tp besar...
macam mende2 yg ade kat 'Room' tu... Room ke eh name kedai tu??
ye kot..ade kat KLCC kot kedai tu.. x ingt dah...
pastu around 6.00pm we ols g jumpe Muna and Zaty kat Time Square...
si Zaty tu shopping2 plak...tension ok tgk org shopping aku x shopping..
aku dah la tgh broke gile time nih.. hesh...sabar je la...
then g dinner.. sponsored by Muna....thanx Muna!
mlmnye plak kitorg ke Centro for xaxau!
it was great wlpn sesak gile n panas gile!


jemaah2 yg hadir : Mr.Handsome, Topet, Muna, Oja, Zaty, Bibik, Ata, Mel, Wan, Ekin, Wak & Boy.

LOVES, HUGS, & KISSES.

celebration

.
JUMAAT - 7 NOVEMBER



si BF a.k.a my mr.handsome dtg amek aku kat ukm lepas smyg Jumaat...
around 3.30 pm la jgk die smpai...
pastu teman si BF ni g makan jap kat area seksyen 15 bangi..
Aku xmkn pon sbb dah mkn dah td kat hostel..
tp sempat la jgk aku menyambar goreng pisang 2 hingget, kopok lekor singget, n air klape muda a.k.a 'ayaq nyoq' (sila sebut dlm bahasa utara)
then sampai umah si BF, lepak2, tgk sempat gak tgk anugerah Skrin kan..
hehehe..tp aku x menang plak mlm tu..hahaha..
dah2..merepek je ko nih mira..
ko blakon pon x penah nak tercalon anugerah skrin bagai..
perasan plak aku...


dlm kul 11 tu aku dah siap2 nk g celebrate my buffday..
and sayang nye my fav lil cute sis, Yanie x dpt dtg coz 2mrw morning (8nov) die ade course work lak kat umah orang2 tua..
wuhuhuhuhu...sedeyh ok... but sebelum pegi tu dlm kul 11.45pm, aku g umah die sbb dah rindu sgt2 nk jumpe..
and die ade belikan cake utk my party tu..
terharu gak la even die x dpt dtg, tp die still contribute n salah seorg the party planner...
die ade passed up a card...
.

.

.

.

.

kat depan card tu tulis...

mirror mirror on the wall,

who is the nicest sister of all???

the card is simply adorable sis..luv it.. kne plak ng aku kan siap mirror2 lg... ;)

and kat belah dalam card tu ade plak cermin... yeah!!! cermin okayh..

bleyh nmpk muke sume... suke sgt!!!


thanx sis...it means a lot to me... i love u yanie!!! u dont know how much i love u...
yeah!!! kul 12.15am on 8th nov aku sampai China White..
tempat birthday party aku diadakan...
the party was a blast!!! thanx to big bro topet n my mr.handsome sbb arranged kan sume ni..
n ade satu mende klakar..boleh x DJ FUZZ tu panggil aku dgn name penuh??
hahaha..mcm nk tergelak plak bile tetibe die pggl aku amira wahida...
slalu org wish 'Happy Birthday Mira' je..
ni siap 'Happy Birthday Amira Wahida' lg..hehehe...


potong cake, mkn, minum, lepak2...dah kul 3.00am...
around 3.30 baru kitrg keluar n lepak Kari Kepala Ikan Jln Yap Kwan Seng...
around 5.30am baru blk..tido kepenatan sampai esok...



-he completes me in every way... i heart u!-



credit to: Mr.Handsome, Big Bro Topet, Awie & Lil Sis Yanie



thanx to sume yang dtg...thanx coz u guys cheer up the party n the drinks too...

Mr.Handsome, Topet, Oja, Liza, Miza, Bibik, Nadia, Fuad, Zul, Diky, Zaim, Taiko, Wan, Mel, Ata, Apis, Ayen, n ade beberapa org yg aku x brape knal..




LOTS OF LOVES, HUGS, & KISSES!
.
.

HAPPY BIRTHDAY TO ME


happy birthday mira!!!
hahahaha...i just wanna wish a lot of thanx to all the party plannerrrssss!!
the celebration was a blast ppl!!!
the best BIRTHDAY celebration i ever had...


credit to my BF a.k.a. my mr.HANDSOME sbb plan all of this things..
and be with me all the time..
during the birthday weekend.. ;)
and always by my side selama ketiga2 kali celebration itu ye..
it was just so sweet...
n x lupe jugak for the present!!
my new CK euphoria & latest dress from ZARA collection...
i heart u la... thanx BF.. muahhxxx!


aku dah berusia 21 years young on 8th nov 2008...
thanx to mama sbb melahirkan aku...
& thanx to papa too sbb membuat aku...
hahahaha...bodoh punye ayat!!!

n...thanx to all yang wish my birthday!

luv u guys...


-xoxo-