May 30, 2009

i know u want me

i know u want me
u know i want you
love u 4eva!!!

May 29, 2009

teluk batik wit family

last monday, went to teluk batik wit ma family...
lepas adik balik sekolah, tengahhari tu, papa ajak g mandi kat teluk batik..
even adik x berapa nak sihat sangat lagi pon, ikot je la...
x kan nak suruh die dok rumah sorang2 kan...
kebetulan mama n papa cuti time isnin tu..
so leh la merehatkan diri kat tepi pantai kan..

bertolak around 3 camtu n sampai sane dalam kul 4...
xde la sampai2 terus mandi kan... panas lagi..
relax2 dulu, makan aiskrim dulu, dalam kul 5 baru turun masuk laut...
x banyak gambar yang aku sempat snap.. maklum la excited nak mandi laut kan..
hehehe....;)


aku adalah super malas nak upload gambar satu satu..
so aku combine kan aje dalam one pic camni...

mama n papa after mandi manda

me... bajet model nak berdiri kat pokok camtu. hahaha... ye2. sile la gelakkan aku ye..

dah siap2 mandi sabun segala kat washroom.
naseb baek washroom die bersih ok...
kalo x macam geli gak la nak mandi lame2 kat dalam tu.
lepas siap2 sume, kitorang xde la balik terus...
kitorang ke Lumut sebab nak tengook sunset... kat teluk batik tempat we all lepak tu x nampak sangan sunset die.. terlindung bukit camtu.
so untuk memuaskan ati, papa bawak jalan2 ke Lumut pulak..
bknnye jaoh mane pon, dalam 10 minit je drive.
sambil tengok sunset tu, pastu mama bleh le shopping sakan seafood sume..
macam2 keropok ikan, sate ikan, sotong kering taruk gule sume angkut!
haaaa....ni la sunset die.. cantik kan??

// mira si perasan //

beloved mama n papa <3

after tengok sunset tu, jalan2 kat area jeti tu kejap, then balik...
dinner kat satu restoran seafood ape name tah.
aku lupe.
kebulur dah tahap gaban dah..
x sempat nak ingat ape.. :)

May 28, 2009

duit tol



tengah2 dalam nak sampai tol simpang pulai tu, si BF leh plak bertanya kat aku...

BF: Yang, tol bape ek??

Me: rasanya 25 kot... tp kurang dari 30 la for sure. kenapa?

BF: eh, bkn 45 ke??

Me: x la... nape?? u jangan cakap x cukup duit....

BF: dalam wallet ada 40 je.... tadi kan dah berenti makan... lupe lak nak cucuk.

Me: cukup la...

BF: sure??

Me: mmm.... jap i tnya mama la...


hahaha...
kelam kabut aku msg mama tnya tol berapa.
pastu mama tros call aku tnya "tol 25. kenapa? x cukup duit ke??"

fuhh... lega... buat saspen aku je si BF ni...naseb baek cukup!
kalo x?? buat malu je kat orang jage tol tu...

on da way back to ipoh

kan dalam entry befor dis aku ade cakap nak blik tengah malam tu jugak kan...
tp x jadi...
si bF dah datang amek aku dah malam tu..
but have to singgah to his house dulu la kan..
die pon baru sampai from melaka, so mesti la nak jumpe Mak die kan..
tup tup dah sampai Ampang, mak die x bagi balik malam tu..
mak die suh tunggu esok pagi..
adeh...
so, message mama cakap x jadi balik malam tu..
pagi esok kul 6 den dah bangun ok...
gerak lebih kurang dalam pukul 7 camtu...
awal kan... ;)
on da way tu harus la aku mengantuk sakan..
hahaha...si BF bawak kete boleh plak die snap gambar aku dengan bantal busuk ni.
kuang asam btol!
pakai spec jah! malas nak pakai contact lense..
ate pagi2 buta bangun nye.. mesti la aku malas...
nak balik umah sendiri je name nye pon!
si Bf sempat lagi nak memoyokan diri amek gambar perasan die nih...
gune hp aku... time ni kat RNR Tapah...
si BF dah kebulur nak breakfast..padahal setengah jam je lahi nk sampai IPoh...
lepas makan aku lak sakit perut!
g la memerut... bukan kejap, lame ok!
sumpah macam menyesal je makan td tu...
sebab bosan agak nye tu yang si bF dok ber camwhoring.. :)
tetibe dah nak sampai Ipoh nampak sign ni kat atas bukit belah kanan...
baru agaknye..
sebab before ni xde pon..
naseb baek sempat snap...
sampai2 tanye la papa bout this sign...
papa cakap aah mende ni baru buat.
aku pon... oooowwwwhhhhh...
sampai Ipoh lebih kurang kul 10.30 pagi...
ade mama n papa kat umah tengah tunggu kepulangan anaknye... :)


May 27, 2009

new babiessss!

si BF got new babiesss....
kucing nye Meow (Emak) dan Puteh (anak) melahirkan anak serentak..
hahaha....wat a miracle...

yang Meow tu untung la dapat anak n cucu sekali.. hehehe... tua2 pon mampu beranak lagi...

mereka adalah diletakkan dalam sangkar.... 5 ekor babies ok!

tp bagi aku yang bawah ni la super cute...
warna die grey...
bulu plak super duper lembut n kembang..

die dok try jalan2 atas perot aku nih...
tp cam kaki die x kuat lagi la...
tersenget2 je jalan pon...



*mira bersama peminat*
oh...salah. mira bersama kucing comel itu.


May 22, 2009

FRIENDSHIP FOREVER

rindu geng sebilik time MASUM.
kami ketawa. mereka tengok aku nangis.
macam macam lagi kami buat bersama.


korang ade amek gambar gosok gigi?
xde kan?
sampai sakit mulut aku tahan pedas menunggu si Erine photographer datang



we had so much fun together.


miss u all!!

final day [MASUM 2009]

hari terakhir. 20 Mei 2009.
majlis penutup pada pukul 4 petang.
dewan adalah hazab panas ok!
naseb baek pengurus kami paham and x suruh pakai track top..
kalo x lagi macam dalam oven aku rase.

sebelum majlis penutup bermula

harus bergambar sakan dulu ye





ni la medal yang kitorang dapat..
but its more to piala camtu, bukan medal.
kitorang di tempat ketiga, so dapat gangsa.
jadi la labu dari x dapat ape.
ape ape pon, alhamdulillah.



gambar majlis penutup banyak lagi. tapi ada pada Erine. x sempat amek aritu.

UKM netball team at MASUM 2009


gambar menceritakan segalanya



our manager and coach
Left: Manager - Kak Syifa
Right: Coach - Mak Ros






[kami]


May 21, 2009

going back to Ipoh!!!



gling gling gling gling gling gling gling.... (bunyi message hp aku)


Mama
tak nak balik ke? esok nak celebrate my birthday...

aku mereply
Ala... sabtu la...

Mama
x boleh, dah set..! dah bgtaw budak2 tempat keje.


so discus punye discuss ngan si BF, akhirnya aku buat decision untuk balik malam ni jugak ke Ipoh...
mungkin tengah malam.
si BF amek EL esok. hahaha...kesian dia.
xkan dia xnak ikot aku balik Ipoh kot, mama yang beria suh dia datang Ipoh pegi celebrate birthday mama tu jugak.
pastu mula la si BF nak perasan jadi menantu kesayangan... cheyt!!!
xpe2... aku pun selalu je kan perasan jadi menantu kesayangan mak si BF kan...




*sekadar gambar hiasan*

after keputusan telah dicapai, aku terus message mama.

kami balik malam ni jugak. kemas rumaaahhh!!!!


mama terus call tanya kenapa malam ni kan.. esok x boleh ke? aku bagitau la esok siang panas la, nnt si BF x cukup rest la nak balik KL balik dan macam2 lagi...
so mama said ok! lepas tu mama tanya lagi si BF x keje ke esok (Jumaat)? aku cakap si BF amek EL, mmg btol pon die amek EL kan...
then mama cakap, "Ya Allah, gatai pungkok nye amek emergency leave" (dalam slang Utara)



hahahaha...amek ko sebijik BF!! hahahahaha... :LOL:

sekitar MASUM 2009

MASUM 2009 telah diadakan di Universiti Malaya...
kami sepasukan seramai 12 orang terdiri dari 5 Melayu + 7 non Melayu...
seorang jurulatih dan seorang pengurus...
entry ini adalah penuh dengan gambar...
malas nak tulis2 rase... so u ollss layan gambar je la k...
sue gambar berkisar sebelu, semasa, dah selepas game...
kalo berterabur tu sorry la ye... (oh, bukan kalau, memang berterabur)
kami UKM lawan 6 U lain.
antaranya: UiTM, UM, UTM, UTHM (kuitho), UPM dan USM

TEAM PIC!



From left front row: Chong, Ah Lai, Avila, ME, Nad, Teong.
Dari kiri barisan belakang: Ija, Kong, Kat, Lau, Dewi, Erine.



kisah hospital


semalam lepas wish birthday kat Mama, Mama trus call..

hello

ingatkan lupa, lambatnya wish...

bukan lupa, x perasan jam dah pukul 12.. soorrrryyyy!

mmm...Natalie kat wad kecemasan ni, demam... muntah2 teruk, makan muntah makan muntah. x leh jalan, lembik...

hah? bila masuk? dah cek belum?

pukul 9 tadi, dah cek dah sume... darah sume ok.. sekarang die dah ok sket.. maybe doc bagi balik kot japgi since darah die xde pape, sume ok je....

ouh, ok... (bohong la aku nak cakap ok je kan... aku adalah risau sangat ok!)


FYI, Angah masuk ICU last two days... die batuk2 sakit dada.. since die ade kes, jantung x berapa ok, doc tahan masuk ICU. kesian pulak.. risau pun ada. bukan takat ada je, tp banyak! but now die dah masuk wad biasa... semalam satu family ada kat hospital sambut birthday Mama... Opsss! bukan2... melawat Angah n tunggu Adik, tp kebetulan sampai time birthday Mama kat situ. :) 


p/s: Aku je sesat x reti nak balik kampung lagi kan..



NETBALL MASUM part I


Karnival Bola Jaring MASUM was held at UM...
so all players stay kat sane la.. penginapan disediakan...

so here, aku akan update teratur sket la kot..
this entry bout our 2nd day.. yela, 1st day xde pape sangat... arrival, check in camtu je...

second day, kitorang ada game... 1st game to us... also opening game..
cuak ade ar kan, name pon bertanding... 
tp x nak cite pasal game kat cni...
nak cite pasal dapat elaun for a week...
our manager bagi duit cash after our game tu..
dapat la sorang RM**o..
agak mewah disitu...

petang trus kami shoot ke Midvalley...2 orang player kitorg bawak kete...so sumbat je 1 kete 6 orang...manager kitorang x stay kat UM.. so kami pon macam anak terbiar la jugak...

ape lagi... sesi menghabiskan duit pon bermula!!!!

YEEHUUUU!!!

aku ade beli buku SUDOKU (yes, i love sudoku), Scarlet stuff, Topman shirt for si BF & rencam kat watson...
and we (group yang naik Myvi, 5 melayu 1 kristian), had our dinner kat Secret Recipe's..
aaaa....tetibe teringan indulgence cake!
sh*t... mengidam.

Half of the team: Me, Dewi, Erin, Avila, Ija & Nad



me & Avila sempat bercamwhoring sementra tunggu makanan sampai... 
sumpah agak kebulur!


yes... ini buktinya kami kebulur... agak kurang asam jugak si fotografer yang mengcandid gambar aku ni



muke bahagia lepas makan... seronok menyandar ye dik??



ok, habis sudah... balik jom! lama2 tunggu kang lagi banyak duit habis..



happy birthday MAMA





tanggal 21 Mei 1967, lahirlah seorang puteri yg diberi nama Zaiton (selepas 3 4 ari la, bkn lepas2 lahir terus bagi nama)

my superb mom!

Lebiu Mama...






*i miss her*


May 20, 2009

last game!



arini last game for divisyen 1 netball inter Universiti....
'cuak kebebeh' bak kata Avila my teamate.
last game lawan Uitm pukul 10 pagi japgi... 
so far we r in the second place...
if kitorang menang dengan Uitm nih, insyaAllah kitorang stay kat second place.
Amin... doakan kejayaan kitorang ye?? 

smile sket.. :)




ni gambar baju semalam... arini kaler light blue... design sama...

chaiyok chaiyok!


May 19, 2009

believe it or not



believe it!!!




tepi kelisa

depan kereta antik

cayalah!


si BF amek this pic kat Melaka last Friday...
sorry ye tuan punye kereta sbb menjaja gambar kereta anda di sini...

bunga macam salji





yeah...we had a happy time when we were together...


plus... saya baru jumpa gambar ni kat facebook Ja.





di candid ketika Ja n Tiqah baling kelopak bunga ros itu.. time wedding Kak Sue.
 aku plak act macam bunga tu salji...hahaha... 

:)


May 18, 2009

kisah yang sepatutnya dah basi



26 April nye cite.. lama kan.. who cares? blog aku... 
baru sekarang punya kesempatan online dari laptop sendiri...
alangkah bahagianya.. laptop sendiri depan mata...

wedding Kak Sue yg second time di KL.. was held at Dewan Perdana Felda..
ada sultan pahang n raja perlis juga.. so kena behave.
BF x ikot.. tempat/seat adalah terhad.. so untuk kami (kawan adik pengantin), hanya dapat 1 table = 10 orang.
6 perempuan dan buah hati mereka mereka. tidak saya.



girls - pink
guys - off white

tp aku adalah tidak ikut tema



rakan-rakan a.k.a kekasih hati



last but not least,


sesi bersama peminat
Mira adalah artis, yg lain peminat [ok perasan]