March 31, 2010

Nom Nom @ Taman Tasik


Taman tasik mane lagi kalo bukan Shah Alam kan... dah dekat dah pon katanya... its all on company. naseb la baek company tak berapa kedekut. :)


oh time ni serious dah super2 letih... this time around 5.30pm camtu la..dah terbayang2 baring atas katil sambil meluruskan badan yang dah tak berapa nk betol sangat tu je. tp makan punya pasal, ikutkan aje...


the menu.... sangat banyak ok makanan. but i skip nasi. as u ollsz know, saya kan berdiet. :) so lauk2 ajo yang diratah.

mula2 memang la nak amek gamabr lauk2 yang ada kan... tapi sampai nye satu2 lambat.tengah2 makan, sampai 2 jenis lauk ni, pastu sampai lagi ikan udang semua. ah1 biarkan je la.. makan lagi penting. dah terketar2 dah lapar ni.. maklumlah kan skip lunch. amek heavy breakfast je..

lepas dah kenyang sume, memang sempat sangat nak amek gambar...


ini pon ada pinggan lauk yang dah angkat ok... memang superb la lauk die.. sedap, banyak, sampai teringat2 time aku tulis entry nih...


then before balik haruslah amek gamabr satu meja dulu... kenangan la kata... aku dah siap tukar baju lagi ekspress di dalam keta bersama yatie. hahaha.. busuk ok kalo nk maintain pakai baju tadi tu. muka sememeh jangan cakap la kan dengan minyak2 peluh sume.

masuk kedai hebat2, tp muka?? urgghhh..hancur sekor2..


lastly, pic with We*chard the organizer. btw, dia la yang angkut me n saras from office. and die jugak la yang anta kitorang balik even penat2 pon. such a nice guy a.k.a our sports club president!

next activity kat mane eh we*chard?? Redang kan???

SKYTREX Adventure...


dah nak start dah pon.. kitorang punya turn pukul 1.30pm... 1.30 petang dalam utan rase ape sangat la kan.. bukan panas mane pon...and the fees is RM40 per head. tp ini Big Thrill saje ye. ade lagi scary, Extreme challenge...lagi tinggi punye...

so, setelah daftar sume, i'm the first yg kena panggil untuk pakai harness... wwuuuuu.... teruja!!

alamak! excited sgt tengok gmabr ni sampai terlupa letak border. mahap ye!


muke masing2 bersemangat plus happy excited gila ok... tengok orang naik macam best kan,tu yg tak sabar tu...


ini pulak ade small training. yang atas pokok tu la yang bagi training. tu yang mendongak sume orang tu tengok die kat atas. kena dengar and pay attention betoi2 sebabnye kat atas nnt time skytrex tu, takde instructor tau. kat certain2 checkpoint je ada. so, mmg kena buat sendiri la segala benda nak sangkut2 cable and safety segala tu.

meh kite close up sket...


sampai ternganga ha mulut cino2 office aku nih kusyuk sangat tengok ponpuan selim melim tu cakap...


before ape2, group pic!

departure time!


ni plak tengah tunggu turn nak panjat tangga yang tinggi melangit about 20 meters up ke atas pokok. semput ok i panjat...dah la sorang2 kan. memang satu task, lepas sorang buat, baru orang len boleh sambung.

oh ada iklan... butt for sale!

buat betol2 mira...kang nyawa ko yang melayang kang...tak sempat kawen sudah..

see...me up there!! tinggi kan... but i love it!



haaa...nampak tak aku dalam bulatan tu... time ni tengah buat aksi cam tarzan. kena bergayut then landing. 10 kali ade ar kot nk sampai ke another platform tu. sumpah! ni paling susah aku rase. abes sakit tangan2...

kat atas tu ada lebih kurang 6 - 8 flying fox. tp mula2 pendek je..lepas tu panjang panjang dan makin panjang sampai 100m. gilo kan??


muke happy dah selesai sume benda..dan dah jejak tanah dah pon..hehehe..before ni kan pijak pokok2 je.. tapi serious penat. dah la dengan tak warm up apa, main redah je... comfirm esok pagi nye sakit2 badan...

Taman Pertanian



at Bukit Cahaya Seri Alam... Shah Alam nun...hari sabtu. nasib baek hari sabtu, sempat lagi nak berehat hari ahad tu...

aku sila la jangan harap nak drive ke sana... mak memang failed ok jalan2 ke Shah Alam ni.. me dunt like ok sesat2. so dengan tidak mahu menyesatkan diri, mula2 ingat nak gi rumah Kak Linda je dekat Klang naek KTM turun Padang JAwa, then Saras (my officemate) ajak naek dengan We*cha*rd one of my boss.. act, dia ni abang boss aku...

So me and Saras gerak from office with him. he camepurposely untuk amek we olls.. terharu jugak. tu la sape suh jadi buta jalan kan... kan dah kena menyusahkan orang. btw, thanx we*chard!

sampai2, breakfast, then kumpul!!!



oh! ni pompuan gilo cium pokok...kalo aku taknak ah.. baek cium Channing Tatum.

tak sabar dah ni nak masuk. kumpul 11.30am, first group 12.00pm and second group 1.30pm. aku amek second group..boleh merayau dulu.


masih bersemangat nak jalan2..tu yg lompat2.. btw, ni Yatie yang amek gambar ni.. and aku rasa, she's the one yang pandai amek gambar aku lompat. means tau timing aku segala la... credit to her!

then, sementara nak tunggu pukul 1.30, kitorang jalan2 ar dulu dalam taman tu.. ada macam2 taman, tapi macam tak sume terjage je.. ada yang rumput2 dah panjang2... sedeyh je tgk macam tu. dah la ramai foreigner datang, memalukan jugak la kan...

ada Dam jugak dalam2 utan nih...

taman haiwan yang entah mane haiwan nye...


then pulang ke entrance skytrex balik..time nih tengah tunggu shuttle bus die dtg, sempat la amek gambar dulu kan... tapi time ni panas gile kot.. sebab bukan fully hutan lagik.tu pasal panas kot.


dalam bas takde keje amek gambar kasut. bus ni open air. macam ala2 bas kat zoo tu... sume pandang tepi, bukan pandang depan.

FYI, ramai kawan2 aku beli kasut sukan baru..hehehe... nampak sangat jarang bersukan takde kasut sukan macam aku yang kuat bersukan ni.

tolong la mira oi...kalo ko kuat bersukan takdenye si BF panggil ko "mok". but i think i like it when he call me mok like "mok, bangun mok". oh how sweet!

March 30, 2010

i realy miss you...the old you...


i know i know i know

part of me says let it go

that life happens for a reason

i don't i don't i don't

because it never worked before

but this time this time

i'm gonna try anything to just feel better

March 29, 2010

penat = skip


harap maklum... saya sedang kepenatan. abes satu2 badan sakit. lenguh sana lenguh sini. tapi paling lenguh adalah bahagian belakang bahu. ini gara2 menjadi tarzan si skytrex last saturday.

it was a blast. really enjoy it. aku pegi sana with all my officemate. oh tipu sekali! not all la... separuh macam tu ada la...

itu yang sampai sakit2 satu badan. semalam tgh baring nak pusing badan pon sakit... entry skytrex esok ek aku kuarkan?? aci kan...

so makanya juga, entry supreme sunday 3 di skip.

entry adalah pasal aku g dinner kolej kat UKM je. bertemakan tropika. dah la gambar aku tak banyak, so kita skip ok. adil bagi si tuan empunya blog. :)

March 26, 2010

hurmmm....


i'm in office rite now. oh no. igloo... bak kata yatie. sejuk sangat.

tambah pula rasa tak sedap badan...

lagi macam nak sakit. nak halfday. tapi macam ada keje tak setel lagi. so berkampung la di dalam igloo ni sampai 5.30pm.

takde idea nak update menda laen. serious kepala berat, badan lemau.

penangan ICHIBAN BOSHI semalam la nih... :(

March 25, 2010

Supreme Sunday 2 - Low Yat Dating


title nak jugak kan ade dating mating nih... ni sume last sunday nye cite ok... lepas je dari klinik gigi tu, singgah balik umah kakak si BF. makan!

rosak diet aku dengan spagheti and slice of cake! sedap lak tu spagheti tu... tp aku takleh makan banyak2..huhu... :(

then straight away to Low Yat Plaza. nak beli mini lappy.. yuhhuuu!!!

kat sana macam ada fair camtu la.so harga menjunam jugak la murah tu. rembat selagi boleh. so aku amek dell mini with 500GB hardisk.

dah balik rumah baru teringat nak amek gambar kan... time tengah2 beli takde plak nak amek gambar dek hp aku habes batery.



see... i choose hijau epal ok... cantik gak colour die. ada merah, cantik juge, tp colour die macam gelap sket, tak cerah macam ni. so rembat ini sajork!

tapi sedeyh... sebab ini bukan mini lappy untuk saya... tapi untuk my auntie di Gemas nun.... dia suruh saya beli lor...

tapi cantik tak kaler tu??


March 24, 2010

Supreme Sunday 1 - Dental Appointment


hahaha...title tak boleh blah. nak jugak vouge gitu... or dengan kata nama lain, BONGGAH!

last sunday was a tire day i think...bangun awal...pukul 9 macam tu... hahaha..kire awal la kan sebab tido pon around 3.00am.

dah la aku cukup pantang kalo hari2 cuti ni kena bangun awal. lagi2 plak bila kena paksa dengan si BF kan..urrrghhhh!! berangin seketika bila terpaksa membuka mata dan menyeretkan kaki ke bilik mandi. keetidaksukaan disitu.

dan tujuan utama adalah untuk ke klinik gigi...dia ada appointment. dia ok bukan saya!!!

mula2 kena pergi damansara dulu which is rumah kakak die...then from there baru g klinik dekat area damansara jugak bersama2 his si and his mom. can u imagine from Ampang to Damansara?? macam kat Ampang takde klinik gigi kan....

tapi before pegi tu, si Boboy, anak kakak die sempat cakap ngan aku.

Boboy: why dont u stay here with me??

sebab die tau bukan aku ada appointment pon.die suuh layan die main. tp si BF tak kasi lak...huhu

then bila sampai klinik gigi tu, i was quite shocked actually. sebab klinik die mewah sangat. named Smile*Shop. siap ada Datin lagi tengah tunggu turn. patut la pilih klinik di Damansara instead of klinik yang ada kat Ampang.

can you see the interior?? tak macam typical klinik kan... aku ni jakun skit. tak pernah masuk klinik mahal2 camni. nampak tak handbag LV Datin kat atas meja tu.. :)


ni si BF siap boleh landing2 lagi dekat waiting room die. dah la kerusi best, berbantal2 lagi die kasi. then remote astro plak di tangan aku. heaven! muka si BF terpaksa dicensoredkan sebab dia tak shave! aku tak suka!

see kerusi menunggu die...


lepas tu sume orang masuk jumpe doc, tinggal la aku sorang2... aku pon layan tv je la dengan akak receptionist tu tgk Melodi.

lepas si BF dah siap, keluar je bilik doc, tak bercakap ok. sakit katanya. hahahaha.... tapi kejap je, lepas tu bising balik as usual.

sian si BF...


cermin ketenye pecah di tengah jalan.... so kali ni dah masuk kali kedua die kena tukar cermin kete sejak die kawan ngan aku...

tak tau la kan ape masalah nye. first2 dulu sebab kena batu. so boleh diterima lagi la kan kepecahan tu...

tapi kali ni, which is minggu lepas...die tiba2 meletup tengah jalan.. nasib baik aku takde, kalo aku ada dalam kete tu, mesti aku fobia dah... kejadian tu berlaku time die otw balik kl from melaka.. ari jumaat la... malam camtu like kul 8.30pm...

aku tgh tido, bukan tido la, i mean tertido....tiba2 dia mesej. dah la time tu ujan lebat gila...

nasib baik jugak la tinted kan, so takde la berderai...

tomorrow morningnye aku ikot die g tukar cermin baru... pity him. melayang lagi duit. apo nak buat jang!

March 23, 2010

yuhuuu...


thanks to all the comment pasal entry smlm tu ok...

tapi...aku nak cakap, aku tak sakit hati pon dengan orang2 macam ni... just rasa pelik and kurang selesa la kan... kalo ko post comment or kat chatbox pasal mende2 18SX ni, kang orang ingat penulis blog ni plak yang gole s*ks... taknak aku...

aku buat entry smlm pon just nak bagitau ape yang aku rasa..sikit pon aku tak marah ngan orang tu... and aku sikit pon tak sakit hati... kalo aku sakit hati, lagi die suke kan?

hey KAU! aku tak heran la dengan kata2 ko tu... aku tak pernah kaco kau. aku tak suruh pon ko bace blog aku. mesti kau rasa kalo kau baca blog aku kau buat maksiat kan sebab tgk gambar2 aku tak bertutup aurat??

sendiri pikir la kawan...

March 22, 2010

tak paham la kenapa still ada orang macam ni...


orang macam mana?? aku nak cakap pon tak tau. tambah la nak describe kan...

ada orang tu nak kutuk2 aku, anta comment kan, then ade jugak anta post kat chat box.tu yang aku buang chatbox tu.

nak kutuk2 tu aku tak kesah, tapi kenapa ada jugak sampai yang berkelakuan 18SX? itu yang aku tak paham... padahal bukan hari2 aku letak gambar bogel pon... itu pon jadi isu kat sesetengah orang nih...

dah tu siap ada buat sound2 effect bagai. hello! aku bukan pornstar ok kau nak mintak benda2 mengarut. kalo tulis biasa2 je takpa la aku maafkan lagi. ni tak.... siap ada macam sound2 effect bagai. jangan harap aku nak layan.

ada jugak yang anta nak nasihat aku macam2 itu la ini la... ok aku akui yang aku ni tak sempurna mana pon. dan terima kasih la atas segala nasihat tu.. tapi sekurang2 nye aku takde pon jaga tepi kain orang. aku tak tutup aurat pon aku takde nak buat fitnah macam2 tuduh itu ini... kalo kau tutup aurat semua, yang kau tuduh2 tu baik sangat???

tuduh apa tak payah cakap la kan... aku tak tutup aurat pon tak semesti nya aku tak mengakui kewujudan-Nya. siap cakap yang aku ni tak layak jadi hamba Allah tu kenapa? kau tu layak sangat??? kau takde hak ok nak menilai aku sampai macam tu.

tolong la jangan nak bersikap macam tu sangat. bukan semua orang perfect. so do i. dan aku pon tak rasa kau perfect.

kau tu siapa? siapa yang buat aku menulis entry macam ni, itu lah KAU!

.

masak ke??


jawapannye??? tak masak....

sebab saya diadvise oleh my personal consultant utk apply tough diet!! tough ke aku weh???

no comment.. we wait and see saje la kalo mcm tu...

personal consultant apa??? itu nanti aku heboh2kan okeh... :)

March 19, 2010

nak masak ape eh minggu ni....


sampai dah takde idea ha nak masak ape pon tak tau.... boleh kate tiap2 minggu rotate mende yang same je kalo masak...

AYAM:
-masak merah
-masak lemak cili api
-masak kicap
-goreng tepung
-padprik

SOTONG:
-masak sambal
-goreng kunyit
-goreng tepung

UDANG:
-masak sambal
-goreng kunyit
-masak lemak + labu


saya sudah jemu dengan makanan2 diatas!!! tolong...nak masak menda laen tak reti... camne eh?? ni yang kena google resepi kot kan... btw, 3 jenis lauk ni je yang laku kat umah aku...ikan, confirm mesti berbaki takde orang makan nnt. sardine pon same.

will update later nak masak ape weekend nih...

FYI, si BF and Topet akan makan kat umah kitorang every weekend... tu pasal kena masak.. tapi kadang2 ade je makan luar.. ponat den nak masak.. tu blom jadi bini lagi..

March 18, 2010

satu conversation yang....


yang macam tah hape2.. nak kate aku ni pekak, takde la sangat kan.. tapi ntah la...

satu hari weekend.
Lokasi: umah aku Cengal.


si BF: Yang, 'champoo' mane? 'champoo' mane?

me: hah? mane ade beli lagi... i punye ade la...

si BF: CAS HANDPHONE mane? (sambil menekankan ayatnye disitu)

me: owh...ni...

si BF: ape yg tak beli lagi?

me: (sambil gelak) hahahaha...i ingatkan u mintak shampoo u...


FYI, shampoo aku and si BF lain2... dan die takkan sekali2 pakai shampoo aku...jage rambut la konon... hahahaha....

si BF ni pon satu, sebut je charger kan senang??

jalan2 Ahad...


hari Ahad lepas biasa2 saje... bangun pagi, mandi, siap2.. pergi kenduri kawan si BF. kenduri lagi. aku je tak kenduri2. haish....

then lepas kenduri balik terus. tau2 je la kan kenduri sangat la panas bahang nye tengah2 hari tu.. terus balik takde mood nak jalan.

lepak rumah, tengok DVD je.. sampai nk tetido2 dah layan dek nak ujan lagi.. then Topet call ajak keluar...


seperti biasa....kami keluar berlima. Me, si BF, Topet, Suzi, and Juling a.k.a Nashrul...

jalan2 Sg. Wang, Times Square. Tiap2 minggu tempat tu je kot yang paling dekat and senang untuk kitorang.

tapi bila dah sampai Sg. Wang, confirm2 kitorang akan pegi main game. macam budak2 kan? siap tuka 10 20 token lagi sakan nak bermain punya pasal.. main Daytona 5 orang and aku kalah. 5th place plak sebab ter choose kereta auto. memang la lambat kan kereta auto. kena bahan satu hal.


lepas penat main, terus pegi makan.. mana lagi kalo bukan Tepannyaki. dah la aku tgh diet, terus tak jadi diet dengar Tepannyaki nih... shit! my favvy ok..

kawan pon tak membantu nk kurus.. camne nih??

March 17, 2010


sorry la tak sempat nak buat autopublish untuk pagi tadi..

semalam went to swimming... I Love Swimming. tapi of course la mesti penat kan... balik2 rumah terus terkulai layu macam baru lepas jogging 5 KM plak aku rasa. ni la padahnye kalo lame tak swimming.

pagi tadi pon takde masa nak buat entry. Busy seperti biasa as my job is to assist my boss. we have a client do a visit today. sebab tu la macam takde masa. sebab client ni memang aku n my boss je yg selalu entertain. do some disscussion. not some la act quite a number jugak.. then lunch time!

nothing much to write about.

just nak tunjuk mende ni..


korang ada??

my car key with his motor key!

March 16, 2010

tak jadi nak g jogging lagi...


sebabnye... keluar malam... sah2 la tido pon lambat and sangat lah teramat payah nak bangun pagi2 ni kalo hari cuti...

Me: B, jom amek gambar...

Ala, sempat lagi nak kunyah2 plak... (die makan keropok)

Lagi sekali lagi sekali...


Ala...sorry.. hehe tak nampak muka U full plak...


Ha...jadik2...

Nah B amek gambar I plak...



Alamak...nampak perut buncit ar... dah tak yah maek gambar I dah..

Bile dah time dekat2 nak balik tu, lagu pon dah tak berapa best. kami pon dah duduk2 je... muncul lah satu lagi idea nak amek2 gambar nih...bukan senang nak ikot mood si BF yang tak menentu nak maek gambar berdua2an camni.. hihi..

Jom2 amek gambar lagi... sambil senyum kambing kat si BF.

Gelap plak...

Cantik.. i suke. Ala, tapi i tak suke la nampak tangan i macam tu... macam tgh pgg camera tu...

Bak sini i amek plak...


Opsss...tergoyang plak... dah la takde flash...

Si BF pon godek2 handphone aku...
Touch yang ni la...ni bukan timer. ni flash la nih... aku dok memekak kat tepi si BF time die tgh tekan2 nak set kan balik.

handphone aku kan sensitif sket ngan touch2 nih...terkena sikit je terus tukar setting die...

nah la amek. buat sendiri...

ala...tu pon nak marah...jom ar amek gambar lagi...


amek gambar terus muka macam ni ok. end story. Balik terus.. kekekekekekeke....


terkejut tgk...



mende nih... Yaya ade kat atas... selama ni aku memang tau parking kat ofis aku ni memang boleh angkat turun naik kereta macam ni...

maklumlah, parking kecik je, so nk jimat space, nak muat kan banyak kereta, diorang buat macam ni... before this tak pernah plak kereta aku kat atas kan...

sekali tengok macam ni...terkejut jugak la.. dah la dengan tak reti nak turunkan macam mane... puas aku pulas tekan tarik satu push button ni, tapi tak jugak turun...

haish..naseb baek ada sorang mamat dari store ni tolong aku..rupe2nye pulas kunci, bukan button! apada!

March 15, 2010

si BF meet...


his Convex friend... ape itu Convex?? Convex tu tempat keje lame si BF. KLCC nun ha.. before die keje ngan FAMA, he worked with Petronas sana...

ni pegi jumpa pon sebab his friend ni jemput kenduri adik die. kalo tak memang tak jumpe la kot. walaupon sorang Ampang sorang Gombak, takde nye nak jumpe kalo takde hal penting.

dah tu bila dah jumpe cakap bukan main banyak kan.. nasib baik kenduri, so takleh lepak lame2 sangat. tau2 je la kan kalo kenduri tu tengahari, panas die mak aih! meresap2 sampai tulang bahangnye tu...


sebab ape eh aku buat entry nih? rase nye dah lame takde entry cite pasal si BF kan.. so aku pon buat la...

time nih mata si BF ada ketumbit tau. so masuk dalam dewan makan nasik pon die pakai spec.. kakakakakaka....

aku g kenduri pakai kemeja je kot.. mula2 memang nak pakai baju kurung, tapi pikir2 balik malas ah! terus kemeja je aku pakai...


we have been together for more than 2 years and still counting... asek pegi kenduri orang je kan.. ye la, nak buat kenduri sendiri tak mampu lagi.. ;(

March 10, 2010

malasnye...


nak lipat baju.

ni mende paling malas untuk golongan baju2 nih...


officially announce: cite Re-U @ Pangkor dah habis.

re-reunion di tepi highway..


yes.. sekali lagi reunion ditepi highway...

lepas je balik dari pangkor tu, masing2 bawak haluan balik tmpat masing2 la kan... for us, kitorang singgah umah tiqah dulu... so jadi lambat sikit la nak balik KL.

tetibe tengah2 jalan nak sampai Rawang dah dalam 10KM lagi, kete aku macam semput2... ah sudah! terus gerak ke emergency lane, bagi double signal. tapi tak berani nak berenti sebab gelap gile. plus lori plak banyak and laju...

then nasib baik ada satu keta member, K'on kat belakang. terus suh Intan call diorang suh berenti tlg kitorang nanti. kitorang pon jalan la slow2 dengan gear 2 3 je. yes, aku bawak manual! sampai rnr Raawang lega. then K'on pon sampai.

diorang tengok2, letak air bateri, then bole plak jalan. kitorang jalan la balik kan.. time ni Intan dah naik keta K'on dah. Along and Ayen memang naik dengan diorang since nak balik Bangi terus kan.

keta aku plak Shailo yang bawak. ok lagi...then tetibe jadi balik. tu yang tersadai tu lepas rnr Sungai Buloh. tersadai tepi jalan lak tu.

itu lah Yaya saye!!!! yang merah tu...

tak pasal2 buat satu reunion lagi kat tepi highway ni... time ni dah pukul 1 2 pagi dah. kesian kat diorang la esok ada class la ape la kan...aku dah confirm2 apply EL.


then call la PLUS kan kot2 diorang bole tolong kan. pastu dah datang cek2 sane sini then cakap takleh nak buat ape sebab keta ni dah modified macam2. my enjin totally lain dah sebenarnye... huhu....

tapi at least berusaha la dulu kan.. ni keluar2 lori PLUS tu dengan muka baru bangun tido nye, pegang sane sikit dah. tu je. pastu mintak diorang owing sampai tol kan, diorang taknak plak.

diorang cakap nnt rosak, PLUS jugak kene. diorang maksudkan kalo skirtong depan keta aku tu rosak, aku marah diorang camtu la.. sebab diorang cakap penah ade kes macam ni..

then aku call la si BF suh datang and cari tow truck skali. huhu....

pkul 3 jugak la si BF and Juling and Jeff sampai.. bile diorang dah sampai, aku suh K'on, Shailo, Ayen and Along balik dulu la. kesian diorang nak tunggu lagi. si Intan BF die dah datang amek dah kat tepi highway nih.. lagi advance.

pukul 4.30 pagi tow truck sampai. pukul 6 sampai Cengal. mesej yatie cakap tak g keje. then terus tido. bangun kul 1 si BF suh g tengok keta dah siap and BAYAR! melayang duit gaji baru masuk. tukar karburator je padahal.

mende nak jadi nak wat camne kan..redha...