January 29, 2010

big sigh


so many works to do... big big sigh.. it must be settle before i left to Singapore next week. I'll be there for a week. Outstation maa... what to do...

I'm not sure whether i can update my blog or not while i'm there. But for sure I'll bring miss lappy along with me. takdok laptop camno nak wat keje ye dak?? dah name pon g keje kursus training bagai kan..

we will take Odyssey Bus there. we are Me and Yatie. my division geng. hahahahaha...both of us are new in this company. both of us just get the confirmation letter.

how do i say. kinda shock,happy and also sad... tak sampai 3 bulan pon lagi, dah diorang bagi confirm. they have their own agenda i think when they decided to send me down to Singapore.

I need to confront with my manager first.he is so gila gila i tell u.. we talk about career enhancement, salary increment, and my job scope. and not to forget one thing. i need to sogn a contract. Sh8t. i dont like it when it comes to bonding with the company. how do i secure myself? in case of getting a better offer...

poor me.. stranded here for a year. its ok Mira. gain experience first ok.

skarang saya masih di ofis. gigih bekerja.. hahahaha...

January 28, 2010

dating kat JPJ sengsorang...


apa punya tajuk la...kate dating, tapi sengsorang plak kan.. ape kess... hahahaha... sebenarnye ari Isnin lepas yang takde update tu, sebab aku halfday. nak g JPJ menyetelkan beberapa perkara.

sampai2 je ramai orang uolss... sedih ai sekejap tau.

bajet nak balik umah tido lepak2 makan segala la..sebab time tu aku tak lunch pon lagi. so kelaparan yang ada kalo aku tangguh2 bole membawa marah ok... hahaha.



ni ah nombor yang aku dapat tu... 677. tp time aku amek nombor ni, orang tu cakap "adik kena tunggu 120 lagi dik"

aku macam "apa??? ramainye..."


tapi kugagahkan jugak menunggu... seb baek cepat ok.. aku tunggu dari 1.45pm, before 3 pm aku dah sampai umah dah. kirenye tak sampai sejam la as my condo dekat je alahai seciput je nak jalan pn sampai.dekat sesangat ha...

bosan2 tunggu ade mamat 2 ekor kat atas ni datang duduk depan aku... muke hensem dah. gaya pon ok. tapi die punya bau dibawa angin melintas depan aku tu yang tak leh tahan. no offense ok. memang betol.

cancel nak mengorat! hahaha...die nak ke kat aku masalahnye kalo aku ngorat pon kan...

January 27, 2010

jerebu kah???




KL skang tengah jerebu ke??? takkan la embun pagi still tak ilang time aku capture this pic around 7.40am.

dah makin teruk dah aku rase skg ni...smpai memang kelabu gile la tak nampak haa bangunan ape tu... bawak2 la kurang sket jerebu tu ye... baru cantik sedap je mata memandang.

kind-hearted...


siapa yg baik hati aku maksudkan ini??

its him. my BF. si BF. he's so loving and caring pada kucing2 nya.. btw, his mom takde kat rumah last weekend sebab sleepover kat rumah kakaknye at Damansara. so tugas menjaga kekucing adalah jatuh ke tangan si BF.

after kami berjalan2 kat taman tasik macam dalam entry semalam tu, kami g makan sume, then malam we are about to go out having some fun. bole tak dalam nak2 keluar tu, around 12 camtu, die boleh patah balik ke rumah nye sebab cakap kucing2 lupe bagi makan.


bile dah ber-anak nanti ko buat dek je kat anak ko aku tak tau la. dengan kucing punye la sayang kan, hope dekat manusia baby pon macam ni jugak la hati die. memang patut pon si BF patah balik sebab kekucingnye semua memang kelaparan.

ini pon si BF lepaskan dari sangkar n bagi die main. tu pasal la makan pon atas paper dekat porch kete. hehehehe...


seronok je bila tengok dia mempunyai hati semurni ini.

lepas tgk kucing makan, apa lagi kami....zaaaasssssss!

January 26, 2010

taman tasik ampang...


sabtu petang yang membosankan yet happy cos im with him. he picked me up at my office. yes! saya kerja pada hari sabtu..gigih kan buat OT. takde maknanya aku nak gigih kalo tak terpaksa dipaksa n masa memaksa... aku buat pon sbb bos aku takde g Italy, so keje mmg belambak la.. then tetibe ade bos lagi satu ni bagi dateline by this week plak. bos aku tak cakap pape pon lagi tetibe bos laen bagi dateline, melompat la aku.

tapi keje ari sabtu 3 orang je. nasib baik ada jugak orang dari aku sorang2 kan..hehe...


see... my face yang very the pale with no make-up.. g ofis pon pakai tshirt je. malas bercontact lense bagai sarung spec aje. very the selekeh me.


ni taman tasik ampang tu bagi sesape yang tak pernah pegi. ala, tempat yg dulu2 ramai orang mati tu... hahahaha..betol weh, umah si BF dekat2 sini. kirenye die mmbesar kat sini la. so die tau la kisah2 yg jadi kat tasik ni dolu dolu.


tengah2 lepak kat tepi tu, tetibe pakcik ni nak bagi makan ikan. die pon pi la beli roti kat orang jual eskrem tu. kan ade aiskrim roti, so bole la nak beli roti saje pon. padahal ikan nye alahai, cenonet2 je.. takde pon yg besar2 boleh wat ikan bakar pon.


roti tu ala2 roti hotdog. tp lembut gilos la. bahagi 2 uolls nak bagi kat aku, bukan nak belikan je 2 terus.. hahahaha..

roti yg dibahagi sama rata adil saksama gitu kan, si BF punye yang abes dulu, pastu mintak2 siket kat aku.. bile aku taknak bagi, tarik2 muke manja2. hahahaha... then ajak bergambar taknak sebab mogok aku tak bagi roti. ngades!


banyak jugak aksi membuat muka... u dont want to see others i bet.

January 22, 2010

rindu nak makan....


ini!!!!! i miss teppanyaki so much... skang kan aku tengah berdiet, memang berkilo2 la aku rindu makanan ini... dulu, boleh dikatakan makanan mingguan kami... oh sedapnya Beef Teppanyaki!


chaiyok chaiyok mira berdiet... tapi serious oh rindu ini sangat... huhu... Asam Pedas Kampung Pandan pon aku rindu jugak.. camno ni jang! KFC Zinger Tower lagi... aduhhh....


Bersama mereka ini la kami selalu berteppanyaki.. plus Juling sorang lagi tak masuk kamera sebab terhalang oleh si Topet yang ......tett.... no komen...

*sigh* rindunya nak makan banyak!!!!

January 21, 2010

kelapa muda yang tua...


korang paham tak tajuk aku tu?? kalo tak paham meh sini aku nak cite... kisah ni berlaku malam minggu yang lepas.. aku, si BF, Azie and Ashid kuar KL naek motor.. kire macam merempit la ni saje nak amek angin KL malam2... hahahaha....

then kitorang pon lepak la kat Live band ni...nama tempat ni biarlah dirahsiakan. sebab aku tak nak korang tau aku wat tegas kat mane. ckup la aku cakap sekitar Bukit Bintang je k.time tu dah around pkul 2am dah...

kitorang order air kelapa 2 and coke... untuk kami berempat la.. bila sampai je 2 kelapa tu, satu elok muda sedap, satu lagi tua nak patah kot sudu aku dok korek2... last2 aku panggil waiter Bangla yang anta air aku tu dan bermulalah drama....

me: saya mintak air kelapa muda. ni keras!!!!!!

die: saya tak tau la hantar saja. (dalam slang Bangla sket2)

me: saya tak kire. tukar baru.

die: tak boleh la kak...tak bole2 tak boleh.

me: panggil bos awak!

then prung prang prung prang ngan bos die pon die tak kasi yang baru. Bongok kan??? last2 kitorang nak blah, aku gi bayar... and aku hanya bayar untuk sebijik kelapa je. titik!!! diorang ade gak mintak2 cakap mane boleh macam ni sume kan, aku cakap la ade aku kesah. aku mintak kelapa muda, tapi dapat keras.

nasib baek aku tak keras kan korang yang keje kat situ tau!

January 20, 2010

Impiana Casuarina


this is where we stayed during my outstation to Ipoh early this month... 1hb 2hb keje wuii.... gigih kan?? sebenarnye takde la gigih mane pon, tapi terpaksa uuu....

at first ingatkan mula2 nak drive sendiri. empat orang kami je pergi sana.. 4 female ladies, 2 melayu and 2 chinese.

nothing interesting sebab masing2 kepenatan. aku dengan kepenatan malam new year tu tak cukup tido lagi kene gerak jaoh2. naseb baek head of our group decide nak upah private car sampai Ipoh. so sape2 tak payah drive.


ini adalah kejadian sebelum keluar dinner, lepas dinner terus tido tak sedar diri punye.


apa yang special kat hotel ni??? yg special nye ikot yang ape bapak aku cakap la kan, ade lah lobby nye, foods, and grand ballroom nye yg sangat cantik. since papa selalu ada majlis2 kat sini, so die tau la. tapi aku idak le tau kan ballroom tu besar mane since kami tak jejak pon ballroom tu. food??? ok2 la...so so je... bilik pon so so saje...

gambar lobby pon tak sempat nak snap... pagi2 after breakfast terus chow balik KL.. nak elak jem katenye..

January 19, 2010

nice scenery...


baru ku tau kala senja scenery dari lift area rumah ku sgt la menarik tertarik... time ni adalah semalam time aku elok je keluar dari lift rumah aku...

keluar2 lift aku terperasan "apesal la oren semacan je ni"

then aku jenguk la sikit keluar kan, tup tup nampak pemandangan yang sungguh cantik ini...


terus tak jadi masuk rumah, kite snap gambar dulu... cantiiikkkkkkkkkkkk!


indah kan ciptaan Tuhan ni....

manusia berhati budi..


masih ada lagi kan orang berhati budi and berperikemanusiaan ni... sungguh tak percaya and aku agak sedikit terharu la pasal kejadian ni...

korang nak tau tak kejadian ape???


kejadian tu ada kait mengait dengan kereta depan ni...act, tengah2 jem otw balik rumah from keje, kete ni dok depan aku... kire aku asek follow vontot die je la kan... tetibe time kat satu trafic light ni, lampu dah ijau, die jalan sket and then die brek mengejut.

then die macam jalan sket stop jalan sket stop.. ala ala kete rosak pon ade... pastu die bukak tingkap die...like wanna say something to me sambil pandang belakang, tapi malangnye aku tak nampak die, die tak nampak aku..

then mamat tu turun. a chinese guy.. turun g depan kete die, and then tengok bawah kete die. "sah kete rosak" aku cakap dalam ati.

pastu tetibe ade mamat naek motor benti sebelah kiri kete tu, and tunduk angkat sekor anak kucing kebasahan (mebi masuk lopak air kot).. aku macam tergamam..

baeknye chinese guy tu... masih berperikemanusiaan. sanggup berenti and turun nak selamatkan kucing tu. dah la hensem, baek pulak tu... tteee heee...


aku terharu di situ. tu yang dapat snap pic after kejadian je... time ni dah selamat nak menuju ke rumah dah...di Jln Sg. Besi.

January 18, 2010

jom tengok wayang!


as I said last Friday, malam tu kitorang nak keluar tengok wayang kan... tapi citenye kemain lambat bebenor start kan... kul 12.30am haaa..ate hari Jumaat tu sume keje kan, confirm2 la malam tu penat. memang dah tetido2 dah aku n Suzie before movie tu.. kitorang gerak dari rumah pon around 11.45pm si BF yang amek.


kami tengok cite ni seramai 15 orang. 5 pasangan, and 5 single... best oo bila tengok cite lawak ramai2 dengan kawan2 sebab bole gelak same2 plus kutuk2 bagai.. hahahaha...


cite yang kitorang tengok tu Adnan Sempit. its not a rempit story la actually. more tu life n love camtu la... memang lawak je manjang as Along from Raja Lawak pon ada berlakon..

cite die ni tak brape berat nak suh korang pening2 pale pikir "eh apesal macam tu eh??" "ooo...sebab tu rupenye"... sume itu takde. sangat2 ringan n sesua kalo korang nak tengok time ngah tension2 ke, boring2 ke...

saya bagi 4 stars out of 5 stars.

Choc from bvlgarigirl


aku dapat chocolate from bvgarigirl.blogspot.com!!!!

penat oh nak mendapatkan choc ni... penat mengrefresh... sebab die akan bagi choc ni kepada sesape yg berjaya capture hits yang die request. aku dapat capture hits 0158888... mule2 tak berjaya tau, asek miss 1 angka je... tapi last2 dapat jugak.. ini pon no kedua terakhir...lenguh abes jari2 dok klik mouse nak refresh punye pasal.


see...siap berbalut2 bagai kan.. semangat betol Yana ni nak anta readers die choc...


tadaaaa...ini la chos kat dalam bungkusan tu.. choc ala2 ada cornflakes gitu la.. pergghh!!! memang terbaik la aku cakap.. dah langsai abes boliau dah pon..licin kena sebat... aku makan pon bape bar je...yang lain sume ditelan oleh si BF n Topet. seeeddddaaapppp....

January 15, 2010

movie tonite...


got a message from Topet.

"malam ni wayang adnan sempit jam 1230 malam lokasi MBO Ampang. Tiba dalam masa yang ditetapkan. Harap Maklum"

orang dah bagi arahan, kite ikut je la kan... motif amek midnite sangat2?? sebab nak tunggu si BF balik from Melaka.. harusla die kene ada... :)

ada la tu jemaah2 kami.. tak tau pulak berapa ramai kan.. mebi sepuluh or berbelas2 la for sure.

jom uolss....cite ni mesti ringan je...takde nak pening2 pale pikir... next week aku wat review ok??!

tali kipas or ape2 je la...


cite die macam ni... my car skarang macam rosak tau. i mean bukan la rosak takleh jalan ke hape.. just bila bukak air-cond, dia ada bunyi macam nyaring2 camtu. kalo orang cepat ngilu bole sakit oo... tapi air-cond still sejuk mejuk je..

then aku call papa tanya nak kene g workshop ke hape ke kan... then papa cakap tak payah, boleh ketatkan sendiri la ape la.. and die suh si BF yang buatkan..

then bile si BF ade aku suh la die wat kan...cite ape sume yang papa cakap kan...then die banyak ooooo je...tapi sbnarnye die pon tak tau..
then one time ni kitorang naek kete, tapi kete tu still tak elok lagi la part air-cond tu.


BF: cube on air-cond

me: ish..nnt bunyi2 la...


si BF dengan sendiri nye on kan air-cond. then terdengar la bunyi2 menyakitkan telinga tu...


me: haaaa...kan dah bunyi2... tutup ah...

BF: oh...i tau ni sebab ape... ade hamster dok main2 kat citu kot...

me: HAHAHAHAHAHAHA!!!! bongoks!

can u imagine hamster main kat tempat die dok lari2 yang bulat tu... bunyi die lebih kurang same la cume yg kete ni kuat lagi ar... reason sengal macam tu la...

January 14, 2010

BBQ session...


sebenarnya hari ni aku dah macam blur tak tau nak buat entry ape. biasa nya akan autopublish, but for today takde idea lak...

here are just some pic for our BBQ at PD... bila?? kekekeke...new year punya cerita..lama kan baru nak letak kat blog... korang tengok je la.. :)


muka primadona aku yang masih mampu tersenyum di kala berada di hadapan bara api... kagum dan hebat kan? orang len dah berpeluh2 minyak aku je dok ok senyum.. nampak sangat hanya lakonan semata2.


kitorang ade ayam, sotong and ketam! yummy2.. oh yes... plus hotdog murah jugaa..


group pic bebeh!



done! sumpah takde idea... blank!

January 13, 2010

cinta balqis vs my mission....


ade sape2 layan tak cinta balqis ni??? aku layan kot.. memang tiap2 hari balik keje dok tercangak bangak depan tv la tunggu cite ni nye pasal... layaaannn ok..


tapi skg macam dah nak abes dah cite ni.. tak pe la abes pon, bole aku g jogging lak tiap2 minggu.. i have a mission yang perlukan aku untuk kurus. n hopefully jugak untuk dapat keje baru... gagagagagaga...

i mean, if this mission is succesful, and i got selected, then baru la peluang untuk mendapat kerja baru tu luas di satu 'tempat' ni...

saya dapat tawaran untuk di"beli". :)

nnt kalo dah berjaya and dapat, baru la aku cite ok???

January 12, 2010

souvenir??? AJL...


ada yang tanya saya pasal itu souvenir from Singapore. tak nak share dengan blogger ke kan??

mm...bukan tak nak la.. budget tak cukup, so beli pon pada2 kan.. tapi i promise akan buy u ollss souvenir when i go there again around this February. aku ada kursus for a week. date? belum tau lagi..

so maafkan aku ye.. bukan tak ingat readers, tapi budget lari. i give the priority to the one i love dulu ok... :)

oh yes! Congrates to all the AJL winners. i was expecting Black yang menang or Aizat Kau Aku. tapi Pergi pulak menang. but then, ok la... bila Aizat perform lagu Pergi tu, rasa satu feeling yang semacam je.. sayu je ok...

Bubye Singapore...


ok sambung sikit cite semalam tu, lepas dari Merlion Park tu, we olssz pon mencari la tempat uuntuk lunch. kan agak susah sikit untuk cari halal food court di Singapore ni.. so uncle Suzie ni pon bawak we olss ke satu mall ni tak tau name ape tah untuk lunch.

after lunch, kami buat sikit quick shopping rembat mane yang patut. kate Y.E.S kan... mmg kalo nak compare, branded items kat sane murah la sikit compare dengan Mesia. tapi bukan sume ok. macam Guess, MNG murah.. arrgghhh!! aku dah geram dengan satu handbag Guess kat sane, tapi naseb baek aku tukar duit Spore sikit je, kalo tak, mau aku dah beli. balik Mesia makan pasir hari2. hhahaha...

then balik umah uncle Suzie pon dah petang.


lepak2 jap, bagi Caca mandi, rest2 kejap, thne baru we olss gerak balik Mesia. macam la jaoh sangat kan asik nak gune perkataan Mesia je.. sebut KL sudey kan.. hahahaha


before balik apa lagi, sempat la berposing sana sini kan... memang tak kan leh berpisah la kami2 ni dengan flash camera.


FYI, umah uncle Suzie ni betol2 depan je dengan Orientus Resort yang we olss tido tu. so tu pasal la senang je kan.. :)

After selesai sume, terus chow balik KL. masing2 esok sume keje, nak tak nak terpaksa balik.

BUBYE SINGAPORE!!!

takde dah nyinggah JB ke mana2 dah.. bertolah dari JB pon pukul 9 malam camtu. sampai KL dekat kul 1 gak ar... amek late dinner, then terus booommmm! TIDO.

January 11, 2010

Lompat2 di S'pore


aku dah kebuntuan title apa nak letak...so itu lah jadinye.

sungguh sangat banyak gambar2 we ollss time kat merlion ni... ni ada lagi..version suka ria lompat2 di sana.. korang ada macam ni???




macam2 gaya ada haaa.... menari makyong la, gaya mak lutut anak la... gaya pocong pon ada... pandai2 la korang cari mana satu gaya2 yang aku cakap tu... :)


si kenit Caca pon sama naik lompat tau...cuma, bila kami baru nak start lompat die dah abes lompat.. orang2 sekeliling sume pelik je tengok kitorang macam ni.. hihi... bila lagi kan nak buat havoc kat tempat orang.


have a nice day~!

p/s: esok InsyaAllah last day entry pasal S'pore.

Me = Alone version in S'pore...



as i said before, aku kesana dengan kawan2.. yes friends. tapi kawan2 yang berpasangan... aku?? takde BF buat 2 hari ni sebab die ikot konvoi pi Pangkor.

mula2 macam sedih je kan... g holiday orang len ade couple aku nganga sorang2 dengan budak kenit Caca tu je...

gemok!


but im fine with it as long as i have my fav friends around me...yang paling lama aku kenal si Topet tu la... lagi lama dari aku kenal si BF.


Merlion Park / One Fullerton


warning!!! entry ini dipenuhi dengan gambar2 saje... tak berapa ade idea nak tulis panjang2, kite layan gambar je ok...



ni uncle Suzie yg tolong snap kan...


girls in action!





/
/
/
/
/
yang bawah ni pulak sesi beramah mesra dengan Singa tu ok..





dahaga muntah Merlion tu rupanya kawan2 aku ni...

Mr. Topet


oh dah penat kat sini. tambahan dengan matahri dah start terik, before aku yg itam ni lagi itam (no offense), baek kite chow...



bubye One Fullerton & Merlion Park.