January 27, 2009

to-do-list


23 Jan - hantar tutorial Quantum Mechanics

23 & 24 Jan - nak dating puash2 ng si BF!!! kene/wajib/harus ade gak dalam list... nak g makan2, jalan2, dating2... rase cam lame dah x dating2 bagai... semalam kluar pon g karaoke je.. kire dating la gak tu kan?? :) xreti bersyukor punye mira! xdela...sbenarnye nak clebrate first time we met each other... aku siap ingt lagi tempat, masa, aku pakai baju apa, dia pakai baju apa suma...

24 Jan - Bestfren's birthday party - dia minta merahsiakan dulu. 

25 Jan - Kak Mar's wedding kat nogori sombilan nun... jauh nau haa... tp nak buek camno, den dah janji nak poie... x g kang ckp pe plak.. aku pon dah lame x jumpe die n her family. die tunang pon x pi tp die ade ajak...

25 Jan - 27 Jan - haa...time ni jgk nak g Krau Pahang yang aku ckp dlm last entry tu.. nak g amek sample... camno ni jang!!!! gerak dr UKM kul 5pm... adoy!!


January 24, 2009

HAPPY CHINESE NEW YEAR

 



i wish u all Happy Chinese New Year & Happy Holiday k!

aku je kot yg xde cuti kan... huhuhu...kne plak g amek2 sample bagai sume tu kat Pahang...

so, slamat bercuti! 


WISHING U A HAPPY & PROSPEROUS CNY!

wanna noe sumthing?


nak taw satu mende?? im sure u guys x penah or sesape yg penah tu tp jarang jumpe mende nih kan....

nak taw x ape??

jeng jeng jeng....


::::loading::::

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaa.... hehehe...saje je nak kasi suspen... this is wat we call Oscilloscope ok.... agak kebosanan dlm Lab sebenarnye... tu yg amek2 gmbr nih... tp gmbr mak xde lak noks! sedey I taw.. 



Oscilloscope - brand Pintek


close up sket... byk tol button2 die ye...


harus la gmbr yg menampak kan tgn aku yg pegang pen biru itu dilakonkan semata2.. hahahaha...konon cam nak tunjuk rajin la kan.. yg pegang pen itam tu plak tgn Cikgu Syak.



hahahaha...nape aku panggil die Cikgu Syak..?? biarla rahsia.... kan Cikgu kan...

Oscilloscope ni senanye nak cr signal voltage... yang mcm pulse yg nampak kat scrin tu signal die la tu... susah ok nak cr mende alah tu.. kene pusing sane pusing sini button2 die tu... yg korang nampak cam kabel tercucuk kat Oscilloscope tu cam wire tu kan disambung kat voltan input la...


Ok then.... slamat membuat Lab Report Cik Mira ye!!! :(




January 21, 2009

same TAGGED cam from Mr.Schlotzsky - for Tqah & Ayen



sbnrnye TAGGED ni aku dah wat..tp dorg tagged aku blk...aku just cite pasal diorg je la...



TIQAH (PPG)



> die nih orang Penang.. umah die seberang jalan je ng beach... best ooo..

> aku start rapat ng si Tiqah ni sebab netball la... we are in one team... she's the attacker... terer ooo die nih maen...

> aku penah tido umah die nih 2 3 kali gak le... family die sume baek2.. layan aku cam anak sendiri je... dah tu Tiqah ni suke bawak g jalan2 umah sedara mara die.. maklum la dekat je...

> she's the oldest sister in her family... got two brother (Amirul & Azizi) and a youngest sister (Athirah)

> Tiqah ni baek taw... slalu bg gune hp die utk ex bf aku dulu call... maklum la time tu x bawak nset lg.. x pon time tu nset aku kne rampas ke kan...

> die seorang kawan yang baik lg setia... cewaahhh....ayat nak jambu.. hahahaha...die ni kalo aku cam dlm kesusahan ke, mst die cube sedaya upaya nak tlg taw... wlpun kadang2 mende tu cam x mampu die nak tolong, tp die try gak..

> kitorg ade satu mak angkat yang same... kitorg panggil die Mak Cik Yong... n die gak ade sorg lg mak angkat time kat skolah dulu..name die Cik Nah... tp xtaw la die contact ke x ng mak2 angkat die tu.. aku xpela if x contact pon, alasan kukuh ok! hp ilang berkali2... :)

> kitorg nih penah gune hp same model ok... tp kejap je, sbb die tukar phone.. lepas tu aku plak ilang nset tu... so skg dah x same dah... die pakai N73 skg..

> die nih kalo bercakap boleh kalah mak orang taw... tambah2 kalo kuar sore die membebel tu.. perghhh... cam mak aku lak aku rase... tp xpe la... kadang2 membebel tu kan senaman mulut kan Tiqah?? ahahahahaha...xde la... sebenarnye die bkn nye membebel sgt pon..more to bg nasihat la...

> she loves to smile, she loves babies so much!!!




AYEN (PPG)



= we are in the same unit(cam rumah la, tp kat MRSM kitorg panggil unit) time from 3... time ni la we all start rapat...

= dia ni oghang Kedah tau... dok kat Yan.. kan Yen kan??

= name die Siti Nor 'Ain Che Omar.... time form 3 dulu aku ng Emma (her roomate) slalu panggil die Iti, pastu die panggil aku pe tah... x ingt dah.. tp stok2 name klakar2 la... hahahahahaha...lawak je..

= dulu die ade patung ni die bagi name Dexter... her ex bf yg bagi.. x taw la skg ade g ke tak kan... dah name pon ex bf kan..mane la taw die dah pulangkan blk ke kan...

= Ayen ni kuat makan gak taw... petang2 je blk prep ptg mesti die g koop kat blok 7 ng Emma beli fishball goreng ke, daging beger goreng ke... nak melantak... hehehehehehe...aku x kuat mkn sgt... hahahaha..pecaya la ok! sila percaya ng kata2 ku ini... muahahaha...xde la, aku mls nk g sebenarnye.. aku tukang kirim je kat Ayen... kadang2 ikot ar gak... asek nak pesan je. ko ingt ko anak raja ke??

= Ayen ni penah gi umah aku... Lovely tunics yg len pon penah je g, tp ni time Ayen g sorg2... sbbnye nak berdating!!! hahahaha... sanggop ok kitorg ulang alik Penang-Ipoh sbb nak g jumpe pakwe si Ayen nih... ade la 3 4 ari gak die dok umah aku... nak blk tu siap dpt duit raya lg dr mak aku.. even tu bkn bln raya.. hahahaha...aku apesal x dpt pon ha Ayen??

= die nih dulu kat skolah ramai secret admire ok! SUMPAH x tipu...

= skg ni die kat UKM gak... wlpn dekat je, tp jarang jumpe... laen kolej la katekan.. dulu time same kolej bleh kate ari2 mst jumpe... skg nih if ade waktu2 je kitorg jumpe... time aku bwk kete si BF ke kan, aku mesti ajak Ayen kuar... dah tu sembang x ingt dunia lak tu... penah one time tu kitorg g bersahur..aroung 3ish am camtu dah kuar... pas mkn x berambus2 lg dr kedai mamak tu... smpai kan gelas aku terbalik la punye excited nak bercerita sakan.. naseb baek dlm gelas tu xde air, dah abes..kalo x mau nye basah suar aku... dis sem pon x jumpe lagi.. aritu ajak g William die xde kat UKM lak... miss her la...

= suke bace macam2 megazine ok... especially fashion mag!

= seorang yg baek ati ok! dulu kalo duit ptptn aku dah abes, and bapak aku bank in duit lambat, mst aku g cr die la.. hehehe....




LAWAK PENDEK (muahahahaha - gelak dulu ok!)


Kisah 1 - TAKDE SAPE NAK CURI

Di, zoo, seorang pekerja dimarahi ketuanya...

Bos: kenape kamu x kunci kandang singa semalam???!!

Pekerja: Ala bos x payah risau la, xde sape nak curi singa tu..

Bos: ?!*#^%@!>



Kisah 2 - PECAT

Majikan: Kamu dipecat!!

Pekerja: Tp bos kenapa? Saya x melaukan apa apa.

Majikan: Itulah sebabnya kamu dipecat!



Kisah 3 - TAK MUAT

3 orang lelaki menaiki sebuah motosikal dan ditahan polis. Tp pemandu motor tu x berhenti pon...

Katanya, "TAK MUAT TOK, KAMI DAH BERTIGA NI"

(harharharharhar)



Kisah 4 - SAPE NI?

Seorang lelaki menelefon ke hospital untuk memberitahu yang isterinya hendak bersalin dan meminta ambulan ke rumahnya.

Lelaki: Hello... tolong saya cik. Isteri saya nak bersalin!

Jururawat: Sila bertenang encik. Ini anak yang pertama ke?

Lelaki: Apa la punya bangang.. Ni laki dia la...

Jururawat: Eerk...



Kisah 5 - YANG PALING TUA

Di sekolah tadika...

Cikgu: Aliff, awak ade berapa orang adik beradik??

Aliff: tiga cikgu..

Cikgu: Awak yang paling tua ke?

Aliff: Tak... atuk saya.





hahahaha.... walaupun lawak die pendek2 je... tp camdoh gak sbnrnye.... ni entry sekadar tuk suke2 n meringankan kepala k guys!

muahahahhahahaha..nak gelak lg! :)



macam xde cuti je...


huhuhu... tgk tajuk entry tu pon cam dah wat aku sedeyh je kan...

isk isk isk...


ni la nak cite nih...
td aku baru g jumpe lecture tesis aku... die nih baek org nye...
lemah lembut gile ok... sopan je cakap....
name die Prof. Madya Dr. Muhammad Othman.. tp kitorg student2 yg getek ni panggil Dr. MO je..
shortform his name... ringkas lg padat.. muahahahaha...
mmm, btw, tajuk tesis aku "Kepekatan Unsur Radioaktif Alamiah Dan Logam Berat Dalam Tanah dr Sg. Terbol Dan Sg. Krau, Rezab Hidupan Liar Krau, Pahang."

kan dah mcm lari topik sket...
haa...pastu die ade ckp la kat kitorg (me & Syak) pasal nak g amek smple..
padahal mmg kitorg dah taw dah sbb En Tazidi lab assistant ade gtaw time masuk lab aritu...

korang taw nak g bile????!!!
hari ahad ni 25 Jan... yg suppose nye aku dah otw blk bercuti kat Ipoh nun...
adoy!!! dah la jaoh nau nun kat pahang sane... name tempat cam aku x penah dgr lak tu.
KRAU... siyes aku x penah dgr ok!!!
blk UKM blk dah ari selasa... bape lame je aku nk blk cuti...? :(

tp sume ni x brape nk cnfirm lg kan... sbb ranjer utan sane x call lg utk cnfirmkan..
harap2 la x jd... nak je aku bg alasan manyak xnak pegi lg....
lepas cuti bleh x??


January 19, 2009

kaki oh kaki!



huhuhu... malang ke nasib aku nih??

bengkak kaki x surut2 lagi nih taw x??

camne nak wat nih? 

ape dah jd nih...?

aku dah tuam ng ais, dah sapu menzza, dah balut lagi, tuam lagi, sapu minyak gamat, urut....

nape x mo baek ni....

"kaki, baek la cepat.... sedeyh taw nak jalan x brape nk normal camni..."


January 16, 2009

TAGGED


Senaraikan 10 perkara pasal si dia yang menge’tag’ saya [hisham hashim]

  • die blaja kat FTSM UKM
  • dulu dok kolej burhan tp skg da dok luaa..
  • die ni merupakan PC (facilitator) saya sewaktu orientasi first year
  • die nih pemain Bola Baling UKM kategori lelaki ok... he's not nyah... aww.... (gelak besar)
  • die ni sgt2 menggilai komputer kalo x salah saya.. tgk cara die berblogging pon da taw...
  • penah keje part time kat McD...
  • dlm blog die byk tutorial computer n photoshop... me loike!
  • pakai nick name Mr.Schlotzsky - yang aku sendiri pon x taw pe maksud nie.
  • berasal dari mana saya kurang pasti, tp of course from Malaysia ku terchenta kan...
  • last but not least... lahir tahun gajah.. opsss! salah..tahun 1986. muahahahaha


Novel Kegemaran

  • Alaf21 je kot... sbb novel die cambest je... tu pon pinjam2 org or my auntie, xde mase aku nak perabih duit beli.. baek mak g shopping!


5 benda kesayangan beta..

  • Miss Lappy
  • Duit ku - walaupun x berape byk, tp aku syg duit aku ooo..
  • Perfume - yang still ade lg J.Lo [Live L U X E] & CK [Euphoria]
  • Rambut - (tiru mr schlotzsky)
  • Harta benda aku la aku syg! :)


People i want to tag..


naseb si KAKI


okay...FYI, aku nye kaki terseliuh time training netball aritu... slalu mcm ni taw... kalo dah lame x maen, then ade training, mst aku injured la, terpeleot la, nak jatuh la...
dah 3 kali ok kaki yg sama... kaki kanan aku..kat ankle... bengkak nye toksah ckap la...gemok gile b*bi!! 

aku terpeleot tu ari selasa petang... mlm tu g bandage, then went to BF's house...sbb esok nye class aku ptg kul 5..tp aku x g pon... nak jalan g toilet pon macam kaki gajah aku rase kaki aku nih...

boleh x aku sampai2 umah si BF, mak die nampak aku mak die gelak... muahahahahaha..
klakar ke? aku pon x taw ape yg klakar nye... mak si BF gelak sbb tgk bengkak sgt kot..
pastu baru la sembang2 nak amek berat gitu kan.. eceh...

pg tadi (khamis) baru aku blk UKM... mmm, cam dah ok sket dah.. dah bleh jalan wlpn bengkak x brape nak surut lagi kan...
tp better la dr ari slase n rabu aritu...

haaa!!! lagi satu aku nye hangin kan... aku dah amek gmbr byk2 dah tang kaki aku yg bengkak tu nak jadikan bukti utk tatapan blog ni...
tp tup tup aku tgk dah xde... si BF delete!!!!!!!
argghhh.... "nape B delete gmbr2 kaki tu?"
dah nak amek gmbr lg xde feel dah...

tension jer! hesh..




January 15, 2009

THEY WAIT!


as i promised last entry, ni nak wat review sket la sal cite THEY WAIT @ mereka tunggu...
muahahahaha...

actualy, mule2 aku takot gak nak tgk cite ni kan.. kitorg pon tgk midnight kan..
tp, ade one blogger ckp cite ni x seram sgt la kan...
so memandangkan x seram sgt aku pon tgk la even xde si BF xleh nak jerit2 pelok die...
kakakakakaka...ops! terlebey sudaaa...

okay! cite ni pasal couple ni (sorang chinese + sorg omputih) blk kg laki die kat shanghai sbb pakcik laki tu mati... time tu kat Shanghai tgh Bulan Hantu ape tah... tu je sinopsis die...
hahahahaha...nak taw tgk sendiri k!

cite ni kalo tgk pon xde la sampai korang takut nak g kencing malam ke or jalan sorang2 kan...
xde la cam Ju-On ke kan... tp muke anak couple tu cam JuOn pon ade... :)
cite die cam byk2 terkejut gitu... sbb satu roh ni menuntut bela kematian die... terkejut2 pon best tau! jalan cite die menarik.. xyah byk2 pikir sgt..
if ade mende complicated pon kite sbg penonton akan cepat tangkap...

so, secara overall nye.... aku bg 4.3/5 stars!!!
x rugi la if tgk kat wayang pon! hope diladely puas ati la ngan ape yg aku cite sket2 ni!!


so, bubye!!



January 13, 2009

melantak bagai...


smlm kan...taw x aku g mane??? haaa?? x taw.... nape korang xtaw....
hahaha..sengal je...dah aku x kasi taw mmg la korang x taw kan..

smlm aku, syak n tokong g William's...
waaa...satu tmpt mkn yg sgt heaven aku rase..
mintak ape pon ade kan... tp kedai nye cam kedai2 busuk ar kan...
tp busuk2 pon sgt puas ati mkn.. kenyang xleh jalan la aku...

mknn yang kitorg makan smlm...

aku: chicken parmesan + ribena laici large

syak: roti daging special + ribena laici blended

tokong: Lamb chop + ribena laici large

TOTAL= RM 74.00

heaven2... kitorg smpai sane dlm nak kul 9 cmtu.... smpai kul 11 baru gerak pulang... nak tggu mknn2 yang extra size tu sume hadam sket dulu kan... :)

then otw blk, bincang2 nak g mane.. last2 singgah mid valley tgk muvee...
cite THEY WAIT... 
terkejut mak nox!! cite cam antu tp bkn antu sgt pon.. pasal roh2 spirit gitu la... trkejut2 je byk... naseb aku xde lemah jantung kan... rivew cite tu next entry k...

tu je nak cite aku g mkn kat william's... terbaek ar even mahal sket... tmbah2 Tokong blanje plak kan.. lgi ar bertambah2 sedap...
tp aku pelik dan terkesima sekejap sbb tokong yg sebegitu mcm tokong agak besar tubuh badahnya x abeskan die punye lamb chop... kagum2... tokong sudah berubah dah ingin berdiet kan?? biarlah rahsia.. :)

ouh!!! lupe...xde gmbr ok... sbb masing phone x berapa canggih.. ajak si BF ikot die xnak plak... :P


ok! till the next entry.


January 12, 2009

adiah ape ek??



mmm...td aku browsing2 nak cari adiah for si BF sempena our first anniversary next month...
xataw nak kasi adiah ape kat die nih....
so godek2 google cari2...
terjumpe la satu web yang leh personalize name kite kat adiah2 tu...
menarik gak...ni antara2 adiah2 yang aku dpt. nak gune for V's day pon boleh.. Birthday ke kan..


COUPLE THINGY

personalized photo box! dlm ni bleh bukak taw..simpang barang..tp brg2 kecik2 je la kan...cam jewellery gitu.


custom cofee mug... kat part Daniel & Kristin tu leh tukar letak name kite..


bathrobes..


pillowcases... aku plg suke yang ni... cam cute je... bile si BF nak tido mlm2 mst tingat aku bile tido atas bantal gune sarung ni... hahaha... geli x?? lalalalala...


FOR HIM

prescription ubat... tp love letter sbnrnye.. ala2 je die wat..


photo cube...


lighter.. tp si BF x smoke... nak bg pon xde gune kan.. kang die ingt aku suh die smoke kan.. 


heart puzzle... ade ayat2 cintan lg..


boxer short... hehehe... pastu letak name aku kan... si BF pakai lak... nnt yg busuk name aku jugak!


FOR HER

engraved heart..


bracelet...sbnrnye byk lg..mls nak letak byk2 gmbr sgt... tp sume lawa2.


t shirt... comel x if aku pakai baju I LOVE BUAH @ I LOVE ZAN?? hehehe..


keychain... 


rantai!!! cantik2 rantai nih... heart locket 2 photo lg taw..


Camisole n short... waaahhh...kalo aku nye mst tulis Zan's girl kan.. sweet2...




sbnrnye byk lagi brg cntik2... browsing je lebey aku nih, tp x decide satu ape pon lagi kan... sape2 ade idea ke nk bg ape ha kat si BF??
haa...korang taw x katne nak cr tempat2 leh personalized barang2 cmni kat KL ni... stakat puzzle cmtu taw la.. kalo pillowcases ktne nak wat ha?? 


January 11, 2009

Gotcha!!!


semalam kan... si BF suh aku cari lagu Hattan Cinta Si Rama Rama tu..die ckp sbb die cr xjumpe2..
aku pon baek hati kan...tlg la cari n jumpe n aku download la kan... gtaw si BF dah jumpe..

pastu b4 die dtg nak dinner ng aku, die call... (ye korang...minggu ni aku x g umah si BF or berjumpe dgn maknye)

pastu dlm kul 8.30pm ade call... *kriinnngg*kriiinnnggg*
hahaha...nampak sgt aku menipu kan..
xde nye ringtone aku cmtu... kalo si BF call akan kuar lagu Check Yes Juliet kat part chorus tu...


Run, baby run, dont ever look back...
They'll tear us apart
If U give them a chance

Dont sell your heart
dont said we're not meant to be
Run, baby run,
Forever will be, U & Me..



AKU: Hello..

BF: Yang, japgi letak lagu Hattan tu dlm pendrive ek.. bawak skali kang.. B nak... B dah otw nih.

AKU: Ala B... sebenarnye kan, td lagu Hattan tu x leh dgr la... download pon x abes.. x taw nape..

BF: Ish..td kate dah dpt.. apsal tipu?

AKU: yela.. mmg la dah dpt...pas download tu I nak dgr kan xleh plak... tgk2 baru sikit je download...

BF: macam2 ar U ni... td cakap cam len, ni cakap laen plak. suke mcm ni kan... da la..buat xde mood je la U ni...

AKU: ala..pasal lagu pon xde mood.. ni sbnrnye dtg nak jumpe I ke nak amek lagu je?

BF: Pape je la U ni.. kalo dr awal ckp xde la I berharap. I dtg gak kalo taw awal2 xde lagu tu...

AKU: sorry r B... bkn i x cari pon.. tp dah x jumpe nak wat cmne...

BF: (diam) Ok la I nak drive ni.. (letak)



haahahahahah...terkekek2 aku gelak lepas tu... aku pon siap2 la kan... dlm 25 mins lg si BF smpai..


tetibe aku dpt msg dr si BF..


"Yang, da la ek.. B xnak gado2... g siap k, B da nak sampai ni"


padahal aku dah siap pon.. ;)

then aku reply...

"I'm Rudy from Hitz.fm Morning crew wanna say this to you. GOTCHA!!! hahaha...sbnrnye I da dapat la lagu tu, saje je ckp x dpt lg... nak tgk U cmne... Amboi, marah trok. :)"



muahahahaha....kesian si BF... muahahahahaha...nak gelak lagi!!
saje je nak melawak2 kan.. I LOVE U BF!




January 9, 2009

di mata mu ada aku




i miss him mucho!

no matter what people says, i'm going to love him anyways...


January 8, 2009

review: THE SPIRIT


i tot cite ni best la kan... tajuk pon ala2 gempak gitu kan... last2, we end up tetido kebosanan n kuar dr cinema tu... x sanggup aku nak tggu lame2..

The worse movie i ever seen tau! jalan cite sgt2 lembab..duuhhh...

Kepada blogger2 kt luar sane, sape2 yg ade cita2 nak g tgk cite ni, xyah la... Unless korang nak bazirkan mase n time korang kan.. Tp kalo korang enjoy wasting time n money,  then I can recommend this film. :)

Sape2 yg dah tgk cite ni agree x ng aku??? Anyone?


Sinopsis: copied from The Spirit

Adapted from the Will Eisner's graphic novels, "The Spirit" tells the story of a man who fakes his own death and fights crime from the shadows of Central City. The Octopus -- who kills anyone unfortunate enough to see his face -- has other plans. He's going to wipe out the entire city. The Spirit tracks this coldhearted killer from the city's rundown warehouses, to the damp catacombs, to the windswept waterfront...all the while facing a bevy of beautiful women who either want to seduce, love or kill the masked crusader. 

Genres:Action/Adventure, Science Fiction/Fantasy, Thriller, Crime/Gangster and Adaptation
Running Time:1 hr. 42 min.


aku bagi, 0.0 star! x suke x suke!


review: BEDTIME STORIES



Hotel handyman Skeeter Bronson's life is changed forever when the bedtime stories he tells his niece and nephew start to mysteriously come true. He attempts to take advantage of the phenomenon, incorporating his own aspirations into one outlandish tale after another, but it's the kids' unexpected contributions that turn Skeeter's life upside down.


Genres:Action/Adventure, Comedy and Kids/Family
Running Time:1 hr. 39 min.

copy from yahoo movie
Bedtime Stories (2008)

*komen aku*
cite ni kelakar, sesuai utk family or sape2 je...patut ditonton..

aku bg 4.5 bintang over 5 star. :)


update letak gmbar...



yihuuuu...aku dah letak gmbr2 time new year aritu.. 
ni aku letak kat entry hello 2009.
tp x byk sgt pon...
aku dah dapat gmbr from si BF, but mmc reader aku rosak plak..
terpaksa la aku suh Syak bwk USB hp die then aku bluetooth kat hp die..
leceh je kan... huhuhu.. nak wat cmne, hp cabok... lalalalala...
xpe, hp aku, bkn hp korang.. :P


January 6, 2009

tensi!!!



warghhh!!! tension2... gmbr x dpt lg from si BF...
mst korang bosan kan tgk entry kosong kan... macam karangan dah aku tgk.
maklumla hphone aku kan ilang, so pakai nset cabok je skg..
nak amek gmbr tu mmg x ah kan.. kne la ragut hp si BF kalo aku nak camwhoring...:)
ate nye nak kuarkan hp sendirik pon malu... hahahaha..
oi oi!!! jgn korang bayangkan hp aku 3310 plak.. 
hp aku xde la cabok mne pon... ade gak camera.. juz 1.3 MP.
tp tetap malu nak kuarkan.. hahahaha...gedik je kan... lalalalala....
nak hp mahal2... nak amek gmbr manyak2... nyesal x bwk camera kat umah...
kalo nak bwk pon mcm la mama kasik kan... dah name pon Miss Mira.
hp pon tiap2 taun ilang... nak bwk camera lg.. xpayahla dik oi...


jadual sem II (08/09)


jadual sem baru ni mcm pack, tp mcm x pack pon ade...
itu pon aku kene daftar manual for satu kursus ni, Quantum Mechanics I.
sbb nye mase die clash... tp lecturer tu dah bg green lite utk wat alternate every week..
cam dis week g class Quantum Mechanics I, next week nye lak g class Sej & Falsafah Sains.
dua dua subjek tu wajib kos aku... x amek nnt x grad la aku kan. :)


Isnin:
  • 10am - Kimia Industri Nuklear 
  • 11am - Sej & Falsafah Sains / Quantum Mechanics I
  • 2pm - Photography


Selasa:
  • 10am - Sej & Falsafah Sains


Rabu: 
  • 5pm - Sej & Falsafah Sains


Khamis:
  • 8am - Kimia Industri Nuklear
  • 10am - Quantum Mechanics I
  • 12pm - Keselamatan Industri
  • 3pm - Elektronik Nuklear


Jumaat:
  • 9am - Quantum Mechanics I
  • 11am - Keselamatan Industri
  • 3pm - Elektronik Nuklear


mmm...tu la jadual aku sem ni... tp x termasuk tesis taw.. nk kene kua masuk lab lagi nnt..
aduhhh...ssh nye nak grad pon! :(


January 5, 2009

kaki mesin basuh



ni cite nye pasal nak g cari kaki mesin basuh umah si BF. tu yg tajuk die cam gitu.


ari Sabtu si BF dtg amek aku ckp Mak die ajak g teman cari kaki mesin basuh tu. aku pon ok je la kan dah mak mertua ajak plak. :)  
Kebetulan, aku n si BF pakai baju same colour lg taw. x janji pon okayh! 
aku masuk2 kete dah tgk same colour.. grey.


So kitorang g cr kat Carrefour Wangsa Maju. Sbb si BF dah ckp kat Tesco Ampang xde.
jalan punye jalan dah pusing satu carrefour tu xde gak. sbnrnye kan, aku pon x taw kaki mesin basuh cmne yg Mak si BF tu cari. hahahaha...
dah xjumpe mende lain plak yg Mak die beli. die g beli jus extractor. dah godek2 mende alah tu, dah puas belek, then ok! beli!
time nak bayar tu, aku yg tolong beraturkan. g test pon aku yg g test kan.bayar x la kan..byk plak dwet aku nak g bayar..beratus plak. tlg beratur bayarkan bleyh.
pastu tetibe promoter yang layan kitorg tu suh cabut cabutan bertuah.
Mak si BF suh la menantu kesayangan die nih cabut. hahahaha.... menantu ke? blom lg.. :)
aku cabut la, dpt RM10. ok la dr dpt terima kasih kan..hihi.
then kene isi form taw nak amek dwet tu.


promoter: dik, tlg isi ni.. name, i/c, & no phone k.
aku: ok ok.


tgh aku dok tulis2 tu promoter tu nyelit tepi aku..


promoter: sape tu dik? mak ek? mak mertua?
aku: (tergamam sekejap) ha'aa.. mak mertua.. (sambung tulis2 form tu blk)
promoter: owh... baju grey tu husband la ek.. owh....
aku: ??? (diam)


sgt yakin je aku menjawab mak mertua aku... hahahaha...gile ke x kan.. mampos la ko promoter oi... aku jumpe ko skali tu je kan.. pasni x jumpe da.. :) 
sorry ye sbb tipu! tp bohong sunat je la..mls nk panjang2 kan cite ng Cik Promoter tu.. kang sebok2 lg die nak berborak ng aku. 
xpon kalo aku x ckp cmtu adekah die nak ngorat si BF kesayanganku itu?? 



azam tahun baru.


 
new year's resolution?? hehe...crap!! I think I don't wanna make any resolutions for 2009. because it stay the same after all these years.. hahaha.... boleh tak?? boleh kan... mesti ade gak orang yg cam aku nih... x kan la dalam dunia nih aku sorang je yg prangai cmtu... tp tipu la kalo xde langsung kan... wlpn azam taun ni lebey kurang sama macam tahun lepas, aku tetap nk tulis ape yg aku nak!


i want to be:
  • richer! nak duit banyak2.. xde la aku pening pikio duit xde...
  • smarter! nak jadi lagi bijak pandai...final year nih Mira..ko kene study kuat, blaja rajin, nak grad xnak?? nak nak.... 
  • happier! nak hidup ni gembira je.. x suke sedey2.. aku yg penat nnt asek nanges2 jer... so, aku xnak la nanges2 slalu, nak gumbira2 boley? boley kan... nak idop bahagia, gembira, ceria, happy go lucky, ape2 lg la yg sama maksud dgn happy. dgn sape?? of coz la dgn family aku, ng si BF ku yg tercheeennntttaaaaa, ng family si BF jugak! maklumla, aku ni kan menantu kesayangan. ahahhahahaha...opsss, terlebey sudaa..
  • slimmer! nak diet nak diet nak diet... xmo makan byk2. tp aku ni pantang tgk makanan je msti nak makan. camne tu?? sape2 ade bleh bg tips x mcm mane aku nk elakkan makan byk2 or ape2 je yg leh watkan aku kurus. do leave comment if u have any k. 
  • prettier! hahahaha..mst korang nak termuntah kan?? boley ke? aahhh...lantak la, boleh x boleh aku nak jugak okkaaayy. cmne tu nnt punye cite... ade lg 12 bulan lg aku nk pikir jalannye. :)
  • in DEAN's LIST!! wish me luck guys...


mm...itu antara2 yang i want to be... yg x termasuk i want to be ade lg.. hihi... layan je la ape yg aku tulis k... Lain2 azam aku:
  • exercise more - in order to achieve aku nye azam nak jd kurus, harusla aku merajinkan diri nk exercise kan... :) tgk la camne g joging ke kan ptg2... tp rabu xleh sbb class aku smpai kul 7 lak.. xpe ari lain boleyh. kalo kat umah leh gak nak g gym, kat UKM ni sape je la aku nak ajak g gym.
  • cry less - hahahaha...nak gelak dulu baru nak tulis.. hahahahaha...ok ok. semenjak 2 menjak ni aku macam terlebih sensitif sket plak. kene tengking ng BF aku sket pon rase mcm nak mengalir air mata. padahal die marah mende kecik je. Mira Mira. :)
  • ponteng less - less je mira? bkn xnak ponteng langsung ke? haish...aku ni manusia biase je. kadang2 tu ade gak rase malas n nak ponteng kan. so kurangkan ponteng k. x baek taw tipu diri sendiri.
  • rajinkan diri study n wat assignment - nothing to elaborate. just xnak wat last2 minit lagi dah. serik mak!
  • eat less - lalalala...nak kurus nye pasal kan.
  • banyakkan give & take. baru la relationship to last long. n aku kene lg byk bersabar, sbb aku ni mcm cepat sket melenting kan. both sides kene keje kuat tuk selamatkan our relationship. just like we did before. bkn dr pihak aku je.


So far, that's all for now. seriously, i want something magical to happen in 2009. Semoga aku dimurahan rezeki dan kebahagiaan.