March 12, 2008

betapa dia menyayangi ayahnya...

.
arini aku ke kelas seperti biase...dan bermesej2an dengan nya seperti biase...ha...lagi satu x bgtaw..aku on diet arini...mkan laksa je tgh hari...n mlm nugget 3 ketol...dah turun stgh kilo...kekekekeke....=) nk dijadikan cerita, aku pegi la ke lab petang tu...from 2 to 5...naseb baek aku nye group dpt experiment yg senang n cepat abes dis week....for ur info, nuclear science student wat experiment laen2 time lab...lab report mmg xleh tiru ah.bley tiru..nk wat experiment pon kne btol2, xleh maen2 sbb dalam aritu kite je yg wat experiment tu...yg laen diorg nye pasal la...

3.30ptg....aku nye experiment dah siap!!!! ape lagi..g kaco2 org len yg x siap lg la experiment..hahahahaha...tensen je sape yg x siap lg...kitrg yg dah siap awal ni bkn setakat mngaco je taw, tolong watkan skali..baek x..?? gegegegegege....tibe2 kan...

*truuttt* *truuuttt*

nset dalam poket aku vibrate....tgk2 si topet ampang call...pick up cam bese je la aku pon..ng nada riang lg...

aku: halluuuuu...(nada riang & manja)
topet: mira, u katne?? bapak _ _ _ _ meninggal ek??

berderau darah aku...jantung aku mcm baru lepas lari seratus meter...kaki mcm nk lemah..nk terduduk pon ade...tp aku kuatkan diri ckp lg..

aku: xtaw pon...die x bgtaw pon..i kat class nih...
topet: yeke? k2...i check blk k..nnt i confirm ng u...

aku tros g kat syak...dgn muke tersgt2 la terkejut...aku gtaw die...5 mins afta dat, aku dpt msg dr topet..."yup,confirm bapak die meninggal..i kat umah die nih..."aku try jd tenang....tp xbley...jantung aku still laju punye berdegup,mcm nk nanges pon ada, tp malu dlm lab...huhu...sape x sedey bakal bapak mertua aku yg baru dah meninggal...dalam ati aku ckp, "no wonder la die x reply msg aku td...emergency rupenye"

setiap yg idup, akan mati...terpisah dr keluarga, & kwn2 rapat.



6.00 ptg....bertolak dr ukm nk ke ampang...tp kne g anta dd g hartamas dulu..xpe, sanggop...!
dr hartamas nk ke kl jam sgt2 la pulak..kul 8 baru aku sampai rumah die...call die...


aku: u, ktne?
die: umah la...
aku: ramai orang?? (padahal dah nmpk sbb aku da depan umah die)
die:ramai la jgk..
aku: i da sampai ni..kat simpang depan tu...

die datang kat aku dengan muke tenang sgt...masuk kete, mengadu pening...mane x nye, satu ari x makan..dgn nanges2 lg, mau x pening..sedeyh je aku tgk muke die....die start mencerita kan segala2 nya...bagaimana ayah die boley menghembuskan nafas terakhir, apa yg diorg buat sblm ayah die meninggal tu, kat mane, makan ape, sembang ape...sume die cite...n time tu jgk aku sedar air mata seorg lelaki meleleh kat pipi die...dalam ati aku, betapa die menyayangi ayah nya....
.
Al-Fatihah


*luvshugsnkisses*

9 LoveLoLLipop:

stilastila said...

innalillah..
msti mk die plg sedeh..

|!| meera |!| said...

x2...mak die tenang je ja...

maisarahmanas said...

mak die cover tnang je..sbb nk anak2 die tnang...
mnurut kate nenek akula...

|!| meera |!| said...

mm..ye kot mai...
kire skng ni mak die ada anak2 je la..
sbb mak die mualaf..fmly mak die cine n dah buang mak die tu sbb masuk islam...
n aku nmpk yg die akan jage mak die btol2...

maisarahmanas said...

mm bgsla..hopefully she's strong...
n dia juga strong..
n kamu juga strong.. :)

jgn sdey2 sgt ye...stiap yg blaku ade hikmahnya...

|!| meera |!| said...

k thanx mai...aku boley stand lg sbb aku x knal sgt ayah die tu..aku risau kat die je la..

prankster_blossom said...

innallilah..sedihnya..rasa mcm nk nangis lak mira..aku doakan semoga ayah pakwe ko sentiasa dicucuri rahmat..ko kena sentiasa ade dgn die so die x rasasedih sgt...nama ape pakwe ko?

|!| meera |!| said...

ye2..mmg aku slalu ade ng die n fmly die pon last week tu...mm name??? panggil die boaa je...

prankster_blossom said...

xde..mula2 aku agak confius yg mna 1 nama pakwe ko..ingat syak or topet..hehe...sbb tu aku tanya