June 30, 2010

durian oh durian


sorry lama tak update. too busy and too malas bila ada kat rumah nak buat entry. tv astro dan bola lebih menarik minat saya dari keletak keletak tekan keyboard lappy.

semalam punya hot*fm am crew cerita pasal durian kan. sekarang kat KL memang sangat bersepah durian2. tp takde la sampai bole kutip2 percuma kan. bersepah di gerai2 durian la of coz tepi2 jalan nun... kat Ipoh mama cakap, sekilo 7-8 ringgit. bapak mahal!

mula-mula, Topei BF si suzi my housemate ada beli durian dah. tp bawak datang ke rumah kami tengah2 malam. kata hari kerja kan konfem aku tido awal punya. tak makan la malam tu walaupon aku dikejut2 berkali2.. makan keesokan petangnya lepas blk keja. itu pon sebijik je...

2 hari lepas tu papa and mama datang KL tido rumah aku. and diorang nampak durian tepi jalan kat corner nak masuk condo aku tu. so malam tu ajak beli. siap bawak 3 bijik tupperware lagi turun bawah sebab nak suruh orang jual tu bukak siap2. nanti bawak naik lift orang tak suka pulak kan.

and the best part is kami makan2 dulu kat kedai tepi jalan tu. siap berulas2 lagi bukan seulas dua je. then sampai rumah ingat nak sambung makan, papa tego "eh, nanti la dulu".

ye la kan...makanan dinner pon tak abes hadam lagi, dah tambah makan durian kat gerai tu lagi, ni pulak nak terus makan lagi. memang pelahap!

itu kisah mama papa punya durian hari khamis malam. then jumaat malam pulak si BF bawak balik durian dari Melaka yang lagi super super super sedaaaaaaaapppppp!! gila la terbaik isi kuning cantek baek punya. hari sabtu pon sambung belasah lagi.

punya la pelahap durian kan sampai kereta aku pon 4 5 hari bau durian taknak hilang. kisahnya si BF guna kereta aku nak g anta durian kat umah kakak dia kat damansara. dah dekat sebotol air freshener aku sembur, baru arini nak ilang ha...

June 22, 2010

nasi goreng daging punya hal...


gerai masakan panas kat tepi ofis aku ni memang la sedap... tapi dia punya servis super lembab ok... sume waitress2 sume indon... jalan punya la hai lenggang kangkung mak limah betol. sakit ati aku tengok diorang jalan macam tu di kala perut aku menyanyi2 lagi rock kapak tahan lapar.

dah tu semalam aku mintak cili potong + kicap, sampai kesudah tak dapat.. dapat la, tapi time aku baru last kunyah suapan terakhir aku. gila lembab kan??? sabar lagi...

tadi pulak lunch kat situ lagi... aku order nasi goreng daging. macam sedap je aku nampak ofismate aku makan aritu, so aku pon order la... mmg aku nye order yg terakhir sampai. dah tu satu hiris bayang daging pon aku tak nampak.

aku panggil la akak tu tanya.

me: kak, ni nasi goreng apa?

akak: adik order nasi goreng daging kan. tapi tersalah buat. ni nasi goreng biasa. mau?

me: aaa...takpe la ok la ni. telur dadar satu k.


dah la salah buat tak bagitau langsung kan. anta2 pinggan kat aku terus blah. aku plak terpinga2 tengok "ni bukan nasi goreng daging." pastu makan punya makan sambil aku still dok menanti telur dadar aku. sampai kesudah tak datang. hampeh.

haish..nak makan pon susah. naseb baek la sedap tau masakan kedai tu. kalo tak memang sume customer lari ok. naseb baik jgk dekat dengan ofis aku, sebab aku aku dok tuju kat kau je kedai oi!!!

June 21, 2010

Tqah's Belated B'day Celebration


how i wish i can join them... tapi too penat buatkan aku decided untuk duduk rumah je.. Te tak putus2 sms invite if aku rase nak keluar hari Sabtu tu. tapi it seems like home sweet home. sweet ke??? hahaha...

after last two weekend yg tak langsung rasa macam weekend, so aku decided nak menikmati last weekend dgn seweekend2 nye... pagi sabtu bangun lambat, tido sepuas2nya, bangun, basuh kain sidai kain, makan dengan banyaknye sebab housemate dah masak, lepak tengok tv, sapu bilik kemas bilik, lipat2 kain minggu lepas punya, duduk2 saje lagi dan lagi.

penat ilang, bosan plak datang... keluar makan sahaja malam itu kat area Bukit Bintang. then time malam2 tu jugak la diorang celebrate B'day Tiqah!!!!

Happy Belated Birthday Tiqah!!! (17-June)


sepatutnya ada gambar aku jugak ok... sedih ;( tsk tsk.... seems like they were really happy kan?? thats what we called friendship. love 'em all.

childhood song...


Korang penah dengar tak lagu nih???

Pak gemok dang dang,
Pak gemok jual udang,
Tak laku sekupang,
Balik rumah kena tendang.

hahaha...mesti nyanyi dalam versi gembira... ni la lagu paling kelakar bila ingat2 balik. this time lagu ni tercipta sebab nak ejek sorang budak gemok ni kot. tu yang jadi macam tu... tak baik kan... ala, kecik2 bukannya jahat pon... nakal je...

tibe2 teringat pulak kat lagu ni sebab lately ni aku asek nyanyi2 je lagu ni kat telinga si BF. naik menyampah dia.. ahahahaha...

June 18, 2010

Friday yg menguji kesabaran...


sakit kaki!!!! penat berjalan kat exhibition tadi...plus melecet pulak jari kaki. lepas penat sume balik la ofis to do some paper work, ordering, replying email sume kan... sebenarnya tak nak stay lama2 sebab nanti kena kemas booth yg suoer messy tu aku rasa.

then timbul satu masalah yg betol buat aku macam nak makan orang. uuurrrggghhh!!! geram nye... geram dengan orang ni je la...bukan korang2 or orang2 sekeliling aku ok. kalo dia ada depan mata, sure kena tikam dengan aku nih...berkira sangat.

they are actually same like us, distributor. diorang dah mintak tolong aku, for free, takde aku kenakan bayaran ape2, no mark-up mark-up, tolong pon sebab untuk tolong macam kawan even aku langsung tak kenal diorang, dan diperkenalkan oleh Singap0re principal kitorang. so fine aku tolong. barang kitorang dah tolong belikan. tapi lepas sebulan baru bayar. kedekut.

but when barang dah sampai tempat diorang kat Thai*land nun, bole diorang tak nak bayar transportation charges and bill us balik. what the fish man... be profesional la.. u want the goods. we bought it for you. yes you paid for it but shortage of berapa ringgit tah. tapi we still release the goods. then bole tak they bill us back for the transportation!!!!

oooo em ge...! sungguh tak profesional. ko nak suh anta cepat, tapi nak by road kan. dah suh anta cepat tu, confirm aku suh bagi priority service. tapi skng ko macam2 pulak. we are not blaming our principal at all. kami marah dengan Thai*land makan lipas and cengkerik goreng tu...

serabut ok. penat cungap2 balik exhibition naik tangga jalan angkat catalog tak abes lagi, ko buat hal pulak.. diorang ni bukan customer kitorang. sama taraf macam kitorang, but it Thai*land.

sabar mira sabar. hari Jumaat nih. sabar.

rambling about nenek


hhmmmm.........nak tulis ape eh??? banyak jugak cerita2...tapi tak tau nak start dari mana la... huhu... semalam lepas ofis hour terus pegi rumah my so called auntie at Seri*Maya @ Setia_wangsa... tempuh jem yang tak pernah sudah2... benci jalan*ampang and jalan*jelatek!

been there mesti la ada reason kan.. the reason is to merompak... hahaha...percaya?? sila jangan percaya... mesti la tak kan... actually pegi sana nak jumpa nenek. dia dah kat KL almost two weeks tapi sekali pon tak jumpa lagi... tapi aku dah jelaskan reason nya. plan nak pegi last weekend tak jadi sebab kena keja. tension tahu kerja hari cuti.

sampai2 je dinner dah siap... yummy! home-cooked was superb walaupun biasa2 je. we had sotong sambal, ayam masak kicap, and tauhu jepun i think. tak tau la korang panggil apa kan, tapi aku panggil tauhu jepun yang lembut2 camtu.

then terus mandi siap2 sume, dok depan tv tgk bola 7.30pm. Argentina menang as what I expected. tengok bola sambil main ***** ngan nenek. biarla main apa tu.... tp we had so much fun. lama ooo tak main...

eh, harini nak pegi exhibition company aku tu ke tak ha??? (thinking)


June 17, 2010

Japanese dinner


semalam...as you all now, my company ada exhibition kat KLCC nun... so ada principal from S'pore datang... so kena la entertain kan... so kena bawak pegi dinner. mula2 suppose me and Yatie saje...tp ditambah2 jadi la dinner berlima at Subang area. kami pilih Japanese food sbb memang si client ni suuuuuukkkkkkkkkaaaaaaaaaaa makanan jepun. Sumi-ka @ SS15.

kedai ni kat atas.. so kena naik tangga... its still shop-lot, just kat atas je. bawah tu ada kedai ape tah. but kedai ni cash only k!! CASH!


man of the house... if im not mistaken la.. dia la owner, dia la chef. jimat kan... hahahahaha... tp rasanya macam dia jugak receptionist kot. hahaha...sebab semalam we olls sampai2 je, die yang bukak booking book nak check. kat tempat grill grill bagai tu jgk die check. gile kentang kan..


atas adalah beef, bawah mackerel. ini adalah super sedap bagi aku la... sebab daging die mmg leeeembuut gile ok... ikan tu plak sedap sebab aku memang pencinta segala jenis seafood. ada lagi yg kitorang makan like ayam, potato, egg plant, chicken wing, nasi yg triangle tu. tp sume tu ok je. yg dua ni super sedap sebab tu letak gambar.


kedai ni takde raw food k. all grilled... so aku yg tak makan raw memang tak payah nak takut sangat la.. heee..... hye salmon belly....eeeiiiiuuu!

all together RM 250 ++ cam tu.. ok la utk 5 person kan. berbaloi jgk. sebab mula2 rasa macam tak kenyang, tapi kenyang pulak.. haha..apa2 la.

ni alamat die..
Sumi-Ka Restaurant
No. 19 First Floor
Jalan SS15/4
Subang Jaya.

Tel:03-5632 9312/016-2249312


tapi kalo nak pegi ramai, better buat booking dulu.. sebab macam penuh je.. tapi kalo pegi 2 orang je, ok la bole lagi duduk kat kerusi2 bar keliling api chef tu sambil tengok2 dia grill food.

and one of my boss ada cakap, kalo nak pegi makan kat japanese restaurant, kalo tengok ramai local people makan kat situ, maknanya makanan kat situ tak menarik. tapi kalo kedai tu ramai orang jepun, thats means kedai tu best!

and kedai ini sangat ramai orang jepun. tiba2 feeling macam dok jepun pulak..

June 16, 2010

just nak tanya...


Apa pendapat korang eh??? Let say kalo aku bonding dengan company aku sekarang for a year. Then tiba2 dapat gov, bole ke main blah macam tu je??? Kena bayar denda tak??? tapi memang sepatut nya dalam surat agreement ada tulis kena bayar berapa2 if nak blah kalo tak cukup setahun.

sebab aku ada dengar kalo G0V nak kite, company swasta memang takkan bole buat apa2... tapi takkan la tak kena apa2 denda langsung kan...

sapa2 yang tau pasal law2 ni plsss advise plssss.......

**eh eh jangan salah anggap pulak, aku takde dapat G0V mane2 lagi eh... saje je nak tau dulu kan... ape2 nnt senang la at least dah buat preparation...tak yah nnt sebok2 nak tanya dah...

plssss2 respon kat my comment box ok...tengkiu mucho!

rindu2an besties lagik...


harus la mule2 muka aku kan... kata tuan punya blog...


Ni pulak bukan kisah LT.. . tapi cite pasal one of my besties jugak. Jeng jeng jeng.... teka2... hahahahaa.... teka la... (aci tak main paksa2 macam ni?)


she is syakeera... ni pon satu hal jgk, nama je duduk dekat, tapi nak jumpa pon 3 4 bulan sekali ok. Susah sangat. Asal nk jumpe je aku ada hal, nak jumpe lagi je die plak ada hal. Kitorang dah kenal 4 years plus and still counting. Syak!!! My bestfren masa aku kat UKM.

rindu sangat2 ok.. lama tak borak2..just tanya2 khabar tu ada la... tapi borak macam gila memang lama tak buat. Gelak2 besar, kutuk sana sini, gossip itu ini. Macam2 cerita ok. Kitorang menyambut first game of piala dunia dengan Shakira wat performance nye lagik at star*bucks Pavilion.


tp kitorang dok dalam la..kalo kat luar mesti bising kan dengan orang2 tengok bola lagi. Tp sume tu tak menghalang kitorang nak lepaskan rindu ok. But still rindu lagi after talking talking sana sini almost 3 hours.

kata dua2 dah keja kan, bila hari keja confirm ngantok awal, tu yg 3 jam je borak tu. Aku rasa kalo bukan sebab ngantuk, confirm 5 6 jam pon tak puas2 lagi.


she’s beautiful. Banyak tolong aku time kat UKM. Bole kata shes my everything la dulu kat UKM. Now i miss her already. Syak!!! Jangan lupa kena overnite kat umah aku ok. Bole sembang lama2 lagi...


June 15, 2010

quick and short update~!


rasanya penat minggu lepas baru nak habis haaa.... the whole last week banyak buat OT. Banyak keja ok. Sabtu ahad pon kena keja. Tp aku keja Sabtu je. Ahad tak bole sebab need to accompany si BF tok amek mak die balik dari umrah.

tapi dalam tak keja hari ahad t upon still penat jugak. Dok dalam keta almost 1 hour nak pegi and balik KLIA lagi dah satu hal. Satu hal lagi masa arrival tu, more than 2 hours kena tunggu untuk dapat luggage and air zam2 ok...

macam tak practical je kena buat passenger kena tunggu lama2 macam tu kan... dah la most of the people yang pergi umrah tu orang2 tua. Kesian la sikit kan.. ada pulak tu aku tgk sorang pakcik tu sorong trolley yang macam berat gila, rasanya sebab roda trolley tu rosak kot so that jadi macam kena tolak berat jee.... tapi takde sorang pon yang tolong pakcik tu.. kami yang tengok dari luar arrival hall tu hanya bole tengok je la.

Even Polis*bantuan bajet macho yang tercongok kat situ pon buat bodo je k...kalo mat2 minah2 saleh lalu rajin pulak ko nak sengih2 layan semua kan... haish... teremo sekejap.

eh eh ni bukan short dah ni kan.. dah macam long dah ni... hope this week bole bersenang2 lenang la kan.. macam dah tak banyak keja je rasa. Kurang la sket stress... last week punya stress sampai rasa nak makan komputer aklu kat ofis tu. Sampai tak tau nak buat keja mana satu dulu sebab semua macam penting je. Banyak jugak la rambut gugur time mandi syampoo tu... haha...

ok then! CUL8R!

Lovely Tunics - June 2010

Lovely tunics... itu name geng kitorang time2 skolah dulu. Tapi zaman dolu2 mane pakai name nih..time masing2 dah masuk U baru pkai name Lovely Tunics nih....

kitorang ada macam reunion la last two weeks... memang aku sangat tak sabar2 nak jumpe diorang ni. Name je ade yg dok KL dekat2, tp nak jumpe tu hampeh mmg susah sangat. So kena buat plan macam ni la baru berkumpul.


act, time jumpe ni sebenarnya nak g makan steamboat je kat Flamming..tp bile dah macam ramai plak overnite umah Ja, aku, te and Ila yg sehelai sepinggang nip on tumpang sekaki. Korang ingat senang ke nak berpisah lepas lame tak jumpe?? Tak bole weh...sepanjang masa asek bercakap je. Sampai naik sakit tekak2 ni tau tak. Tapi takpe, bukannye selalu pon...



gambar adalah berterabur k. Memula meet kat sunway pyramid, then g makan, then g shopping2 sket, ada yg beli spender and baju bajan, hahahaha...ye la kan..kata sehelai sepinggang. Then balik umah ja, g the curve, balik umah balik, sembang2 sampai lebam dalam cahaya samar.


beratur je tido ramai2 macam time skolah2 dolu. Best sangat... no one can replace them.


tgk gambar je la... nak cite confirm sampai bile tak abes sebab mmg banyak kami sembang..


esok nye plak kitorang bangun, breakfast nasi lemak terbaik “telur mata hanya layak untuk manusia2 slim”. Sebab telur mata tak cukup, yg “slim2” je la dapat telur mata. Yg tak berapa “slim” dapat telor rebus. Hehe.... then g ikea, the curve then bersurai. Sedih ok.. isk isk... even satu hari satu malam je jumpe, tapi we had a blast together.












JUST LOVE ALL THE FACES!!!

June 11, 2010

Top*Hat Restaurant...


Last Friday, we had a farewell dinner for Saras and Noor. they are leaving the company... so anak big bos buat makan2 kat Top*Hat. sila imagine kat restoran tu ada topi besar ke ok...

sume pegi sendiri2 since dinner start at 6.30pm after keja... dah sampai Jalab St0n0r tu bole plak terlepas pandang. terus kena pusing satu kali lagi keliling KLCC tu ha..dengan jem tak sudah2 tu... haish! KL KL....

tapi bila sampai2, terus hampa. takde satu pon topi. tapi kenapa name kedai tu macam tu kan. but the interior was damn good ok... tak macam feeling2 restaurant langsung la..

sampai ke dalam2 toilet cantik ko... habis dalam toilet pon aku amek gambar... gambar bawah ni adalah toilet ok... ade satu cite kelakar la jugak. not to say kelakar la. tp lawak... u know what. aku bole cas hp dalam restaurant nih.. bateri dah mmg mati terus dah... dah la otw balik nnt nak amek si BF yg sampai dr melaka, camne. nak tak nak terpaksa tanya diorang nak cas. aku bawak la charger kan...



ok ini Sa*ras and We*chard... Noor tak dapat datang sebab ade family matter. so kitorang celebrate Sa*ras je la yang nak blah.. hahaha...bunyik celebrate macam happy je kan die nak blah...

oh yes! you should try the dessert there. superrr sedap!

minggu yang sangat busy


yes... this week is totally busy week for me... plus bos cuti pulak time2 minggu busy ni, lagi la bertambah busy kan.. bole tak die pegi holiday kat Krabi Island nun? sungguh tidak adil.. yang tinggal me and Yatie terkapai2...:( tapi tak pe la...die tak pernah cuti kot.... asek me and Yatie je cuti. sekali sekala kan... "jgn lupa souvenir ok bos!"

almost everyday aku sampai rumah 9 10 macam tu... buat kerja yang tak siap2.. tapi sekarang dah siap la.. siap keja A, buat keja B pulak... banyak ok. sume kene cepat dan pantas. if tak buat cepat, effect sales growth division nnt kan dah rugi...

weekend ni kena kerja lagi. sebab dateline Monday depan. our company ada participate dalam satu exhibition next week kat KLCC. memang penat. tambah2 bila boss takde. salahkan boss lagi...

sabtu kena keja!!! if tak sempat siap sabtu, ahad kena datang jugak. ni la orang bekerja. kena ada tanggungjawab kat kerja sendiri. even it is not in my job scope, but as a team, i really need to help Yatie since my boss is not around. lagi sekali boss... hahaha...

ok sebenarnya penat nak buat keja ni. otak dah tak bole berpikir. sebab tu tulis blog sementara nak tunggu lunch hour. lepas makan baru sambung buat keja. tu pon kalo tak mengantok la.. kalo mengantok mesti lemau je kan... tambah2 pulak Friday blues ni.. kepala asek ingat weekend je... walaupun weekend kena keje.

ok then. itu saje. takde cite lagi. eh ade.... tapi next entry ye.


June 10, 2010

neslocha


having my breakfast with neslocha + roti...

tahu apa itu neslocha???? tu adalah nescafe + milo + mocha.... jadi la neslocha... terbaik ok... pekat, sedap lazat... hahaha..macam buat iklan pulak kan...

June 9, 2010

bilikku kebanjiran....


ni last week punya cerita.. kan aku cakap monday aku cuti coz anta mak si BF g airport gi umrah kan...and amek2 borang and isi2 borang kan... so tuesday tu aku MC pulak... so kira nya dua hari cuti la...

nak dijadikan cerita, hari selasa tu, lepas setel sume keje menghantar borang and pegi clinic utk amek MC tu, then balik la rumah tido sebab tak berapa sehat kan... dah lunch sume dah, siap tapau lagi kat semua housemate aku... suzi pon malas nak keje, so memang meriah rumah tu hari tu...

tengah2 tido tu, petang tu hujan lebat. aku dengar la bunyi2 angin sume sebab aku tingkat 19, so bunyi angin yang kuat agak scary la jugak.. tapi aku buat bodo je malas nak bangun angkat kain jemur sume sebab aku tau housemate aku ade kat umah. tapi bole plak tetibe aku rasa muke aku kebasahan. so bangun tutup tingkap. ye katil tepi tingkap.... sambung baring balik.. tapi still menitik... damn. apakah ini...

rupe2nya bumbung bocor daa....dah la hujan lebat. macam bumbung atas sekali tu tercabut agaknya. so siling umah aku masuk air. bukan rumah aku la, bilik aku je sbenarnya. bilik suzi sikit je. basah ok katil aku..

terus tarik katil, ubah suai kedudukan segala..and macam ni la hasilnya...

basah tu tau tak..bertakung air die.. mula2 aku guna penyodok sampah tu buang air..penuh baldi merah tu tau...lepas tu rehat jap gi dok kat depan. masuk2 je bilik bau masammmmmmmmmm ok... busuk gile air tu. time tu pulak hujan dah berenti. mula la sesi membasuh bilik aku.. hoh hoh! penat! langsir pon basah tau tak.


ni la siling yang bocor tu.. maintainence dah betulkan bumbung luar atas sekali tu rasanya sebab bila hujan dah tak bocor. tp siling bilik aku je tak tukar2 lagi. sabtu ni baru nak datang tukar.

but its ok la.. janji dah tak menitik2 air kan...

oh haa.... lupa nak bagitau, time hujan lebat menggila ni jugak, time ni la siren kecemasan bunyi ok. sume cuak... tapi aku ngan suzi tak turun pon.. adik die yang kembar je turun.. dah tu lif rosak pulak!!!! masuk air tiga3 lift tu.. menapak naik tingkat 19...

June 7, 2010

his birthday celebration...


entry yang agak basi... oh bukan lagi agak basi, tapi memeang dah basi dah pon... lama jgak la. rasanya last two weeks kot... so takpe kite letak jugak at sini untuk dikenang bile aku dah tua2 nanti ok...

si BF buat his birthday celebration kecil2an je and invite rakan2 terdekat je kat somewhere in Sunway area... he is kinda excited that night... celebrate lambat skit from his actual date of birth la ni kirenye.. lambat lebih kurang 2 minggu jugak la...update kat blog pon lepas 2 minggu jugak. hehe....

juling - jeff - si BF

Lyta - Ijan - si BF

sebenarnya, time ni celebrate birthday awek si Ijan ni sekali, Lyta. buat sekaligus je kan senang...pastu datang ramai2... and harap maaf gambar terpaksa di oldies kan sebab muka memang busuk.. haha.. dengan asap2 minyak2 segala busuk abes muka... plus mata aku merah2 plak malam tu gara2 contact lense and asap rokok.

tau tak muka busuk macamane? aku pon tak tau nak explain camane... kire cam muke serabai la camtu...


and sesi memotong kek dimulakan... aku mmg tak nak makan kek.. nanti muntah sebab too much chocolate. so kite amek gambar je dengan kek...

me & Lyta


and group pic dulu sebelum balik.... tapi tak semua jugak yang ada dalam gambar ni...

ok habes dah entry ni... gila macam update tak ikhlas kan... bukan tak ikhlas, tapi mood tak menyenangkan. mmg ada mood nak update, tp time aku tulis2 ni, time ni jugak la perut meragam gastrik. choy!

June 4, 2010

kalo korang la kan....


ok tengok gambar mula2 pon dah nampak kan ape benda??? ni lori sampah sebenarnye.. tapi bukan macam lori sampah yang angkut kat kawasan perumahan tu... ni macam yang besar2 punye tu..tapi angkut sampah la...

ni yang baru nak start cite, tadi tu intro pasal gambar diatas je. hehehe... kalo korang la kan, time kecik2 macam masih sekolah lagi, nak ke korang pegi and balik sekolah naik lori sampah??? cakap betol2... ni dari perspektif budak2 la...

mesti korang tak nak kan??? malu kan... nnt kena ejek ngan kawan2 kar skolah kan... sebab aku pon rasa mesti aku pikir macam tu if aku kena pi skolah naik lori sampah. ala, budak2 kecik kan.. mesti pikir macam tu. diorang tak pikir pon mak bapak susah cari duit ke ape kan.

aku cakap macam ni sebab aku pon penah susah dulu time kecik2... tau nak mintak itu ini je dari parents. and bila dah mintak tu, tergedik2 nak time2 tu jugak. tp kite tak tau kan diorang susah cari duit macam mane. sekarang ni je ok sikit berbanding dulu. maklumlah dulu semua kecik2 kan... nak minum susu la, pampers la, nestum la. sekarang sume sumbat nasi je..

actually, dalam lori sampah kat atas ni, ade sorang budah pakai baju sekolah. maybe baru blk sekolah ke sebab time ni macam lunch hour. agaknye bapak die la kot yang bawak lori ni, takkan jiran die pulak kan..

kesian je tengok muka budak dalam lori tu... ;(

June 3, 2010

Monday @ KLIA


hye uollss.... agak lama blog ini menyepi kan... hehehe... kalo lame pon takde masalah kan. sebab macam la belog ni tak pernah diam sunyi semua.. biasa je tu kan??

ni aku nak cite kenapa la belog ni boleh diam sunyi sepi je... sebab yang utama adalah sebab aku cutiiiiii........ nak update kat umah tak dapat la.. sebab kadang2 je online dari rumah pon... slalu nye online kat opis ni ha...

cuti sebab nak gi anta mak si BF pegi umrah... so kita cuti ramai2 ok... pagi2 Isnin tu bangun macam nak g keja jugak awalnye sebab nak g satu tempat ni amek borang... borang ape?? heheheh....ado la..nnt den cito yer... pas amek borang tu terus je gi umah kakak si BF kat Damansara nun sebab mak die kat sane...

sampai2 je dah kena paksa makan..eh paksa ke??? hehehe...pas makan sume dah siap dalam pukul 11.30 pagi camtu kitorang gerak. before gerak tu si BF kena azan dulu kat pintu umah. memang camtu ek?? aku tak tawwwwwwwww.......


sampai2 je KLIA terus mulakan misi mencari. sebab nye kitorang naik laen2 keta. aku naik ngan si BF je. the others macam mak si BF, his kakak, husband, and Su (maid) naik keta lain. ikot pon jalan lain2... merc vs keta si BF memang makan asap je la jawabnye kitorang. nasib baik la KLIA ni takde la susah sangat nak cari2 landmark. cakap je tunggu kaat McD, zassss kami sampai.

sampai2 tengok dah ramai orang dah. ramai ooo orang nak gi umrah nih... macam2 agensi ada. ada beg kaler purple la, hitam kuning la, biru kuning la... sesak jgk la.. nasib i bawak selendang ok. kalo tak sedikit malu la tak bertudung. tu pon dah kena gelak2 ngan si BF. huh!


serius sume gambar2 entry ini adalah dicandid. aku memang takde mood nak tangkap2 gambar time nih...tp bila aku suh si BF begambar ngan mak die tak nak plak kan...

time dah nak masuk, mari semua mulakan sesi2 berpeluk cium bagai... ada jugak orang tu berair mata. huhuhuhu...kesiannnnnnnnn dia kan. "i hope u read this" hahahahaha.... maklumlah tak pernah berenggang lama2 jauh macam ni. harus la die sedih kannn....

act, his mom pegi sana dengan kakak si BF. berdua je la...pegi doblas hari..balik sini ahad minggu depan.. bukan minggu ni tau... depan nnuuu lagi... tapi mak si BF siap pesan macam2 lagi.. hahaha... antaranya...:

- jaga diri baek2....
- jangan gado2....

aik??? mak die tau kitorang gado??? kekekekekeke

ok habis dah sesi bubye2 semua. tunggu kejap then pegi shopping2 sket.. hahaha...kata duty free kan... ada la beli sikit. tak banyak pon...tak banyak tak banyak pon short duit i tau... time ni dah macam pukul 2 lebih macam tu... keluar dari KLIA then otw tu benti kat McD kat highway lepak je kat situ makan and sambil isi borang yang baru amek pagi tadi... ;)