June 29, 2012

It's Friday


hari Jumaat...

hari yang dinanti2 kan...

sebab nak cuti dua hari...

bukan aku je, semua orang macam tu kan.

tolong mengaku k jangan nak poyo cakap korang tak rasa apa2 bila dah hari Jumaat.

sekian.

ok thanks bye!

Selamat Ber-Weekend.

Sunway Munway 2012


sabtu lepas (23/6), me and hubs pegi sunway...
Mesti pelik kan aku pegi sunway time2 preggy ni...
sebenarnya tak payah nak pelik sangat la. sebab kitorang dah beli tiket promotion sunway tu since Jan ke Feb tah. kat Matta fair tu.. murah 20 hengget je dari harga jual kat tiket counter sunway tu.

Kitorang amek pakej yang all parks tu.
tapi dah namanya preggy, apa mainan pun aku tak main la...

Pegi ber-10 sume nye... 2kids.
ada kawan yg selalu ngan kitorang la.
T0pet, Suz!e, Tasha, G0lie, Ijan, awek Ijan, anak buah Ijan and Isya bam bam...
Mak bapak si Isya bam bam ni tak dapat pi. sebab bapak die baru pas operate perut, so dikirimkan anaknye kat kitorang...

plannye (plan la tau, bukan kenyataan), pukul 8 sume kena gerak dari rumah.
tapi kami semua kan melayu... 
8.30 aku bbm diorang sume, ada yg baru bangun la, sorang ni call tak dapat la, dll perangai...
sudah2 me and hubs pun gerak g amek Isya dulu pukul 9 dah.
kitorang yg amek die sebab satu jalan je....
lepak2 umah si Isya ni dulu... kul 10 baru gerak g sunway...

sampai sunway pun pukul 11 dah. dahhhhhhhhhhhhhh pegi makan dulu kat mamak depan tu.

budak ni belum apa2 dah mintak susu dulu...
she's 5 yrs old ok fyi.
gambar semua diambil dari bb je. so tak banyak sangat. 
tengah tunggu gambar2 from Ijan sebab dia je bawak camera.


hubs with Isya. eh apesal b angkat kening camtu???


Suzie yang now dah bergelar tunangan T0pet. :)

sampai2 je terus carik loker, simpan segala beg sume, and pegi main2 outdoor games dulu.
yang adventure, extreme, sume tu la. bukan mandi2...
sesi mandi2 adalah sesi last sekali.

memang aku tukang jaga beg, camera, handphones, tukang pegang sunglasses diorang, tukang jaga Isya, segala tukang ada kat aku.


mula2 si kenit ni exsited gila nak masuk rumah hantu.
time diorang beratur nak masuk tu memang dah notice kena over 7 yrs old baru boleh masuk.
diorang2 ni suh je gamble bawak budak kecik ni masuk since dia yang over excited nak masuk.
sekali time nak bukak gate lepas orang bagi masuk tu, si hantu yang jaga.
orang with luka2 darah2 muka seram tu la...
terus menangis datang peluk aku si kenit ni....
terus dia ajak aku g main kuda tu... 2 kali dia naik. nak bagi hilang takut agaknye.



time ni tak simpan lagi hp and bag. so sempat lagi snap hubs main apa-ke-nama-tah-aku-pun-tak-tau-game-apa-ni.

dah simpan2 semua, so nan hado la gambar2 berendam kat air.
tunggu la if dapat gambar dari camera tu, aku update gambar saje k.

adalah sangat memenatkan pukul 6 dah g salin baju siap2 sume.
aku macam ada anak pulak kena siapkan Isya tu.
dia dah la tak berapan nak rapat dengan kawan2 yang lain.
so aku la yang pakaikan baju dia. then buat susu dulu sbb dia dah lapar.
keluar hantar kat hubs suh jaga pulak.
then baru aku dapat mandi siap2 dengan amannye...

balik nye sume g umah Isya.
mummy die masak untuk kitorang makan. sebagai upah bawak anak die main2.
hubs sampai tetido2 dah kat umah Isya.

balik makan tu sampai je rumah, memang tak tunggu apa dah.
mandi lagi sekali sebab tadi mandi tak puas, terus tertido keletihan.
tak sedar apa...... T___-



June 28, 2012

Pre-Wedding (2)


dah ada pre-wedding 1, mesti ada pre-wedding 2 kan....
yang part 1 tu bukan dari official photographer.
yg part 2 ni baru betul dari OP.
so gambar dari OP haruslah lagi menarik tertarik kau memang da bomb!

walaupun macam dah 5 bulan lepas kan, tapi totap lah nak tempek kat blog kan.
maklumlah mood berblogging baru nak sampai.


layan gambar je aci tak?



rasa2 korang perasan tak location ni kat mane?
ade yg dah biasa ngan pohotgraphy ni mesti dah tau.
Location: Pullman Putrajaya and sekitart2 Putrajaya....

carik yang dekat2 and senang2 je tempat nye...
sebab time ni tak kawen pun lagi... 2 weeks before nikah kot rasanya.

somewhere in January jugak...



romantik tak romantik tak???? *muntah*
time ni nak eksyen2 pun ala2 segan sikit kan...


dah takleh letak banyak2 sangat...
kang readers yang termuntak terberak depan pc kang. *eh ada readers ke?*






June 27, 2012

HR office aku ni baik jugak kan... *TDDMKA*

Camni alkisah nye....
Division aku nak buat/organize training bagi kat sales team.
Untuk tambah product knowledge diorang la...
Kitorang ada request nak buat pukul 430pm.
Which means before office hour habes la kan...
Office hour kitorang smpai 530pm...

Bole tak HR x bagi.
Dengan alasan kacau working hour.
Kacau sales team. Nnt takde sales masuk.
Company rugi bla bla bla...

Taknak la start training lambat sangat kan sbb nanti confirm abes lambat drag2 smpai maghrib semua.

Tapi tapi tapi... Yang nak jadi amukan skrang ni...
Bole pulak baru kejap je tadi ni, kejap je tadi, dalam 450pm macam tu...
Diorang si cino2 yg ala2 xnak bagi company rugi ni dok kat pantry celebrate birthday...

Boleeeeee pulakkk kannnnn!!!!!
Geram plak kan.. Sbb yang training nanti aku terlibat.
Confirm2 la aku xnak balik lambat.
Dah tu celebrate birthday bagai x ajak aku pun makan kek.
Tu je sebab amukan. Bahahahahahahah....
*Pang sedas*




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Pre-Wedding (1)


teeheeee..... nak post2 dulu gambar2 time pre-wedding and wedding.
nanti kang lagi lama simpan, lagi basi...

so mula2 kena la tengok gambar2 pre-wedding.
taken by Ray officemate and Kent.
dia saje2 nak amek gambar, so layankan aje.
free katanya. rembat je la...
Location: Templer Park, Rawang.


awal gila kot gerak datang sini. around 8ish dah sampai sini...
si Ray la puteri lilin sangat tak nak panas2...
jenuh la pukul 6 pagi dah kena make-up tebal2 kan...
i mean tebal sikit dari hari2 biasa la... nak ambil gambar plak...



sampai la aprt dah hujung2 sikit Ray & Kent (his friend) suruh masuk dalam air.
nasib memang standby bawak baju spare tuala semua..
tapi gigl jugak la. air terjun kan.


time atas ni memang gigil gila dah. control je tu senyum....

gambar from this photoshoot jugak we olls guna untuk buat bunting kawen.
banner pakai gambar lain. itu next entry ye....



kalo large view nampak ni double chin..

next entry: Pre-Wedding Part 2




June 26, 2012

I'm back... for real...


ini entry "setelah sekian lama" yang ke dua...

genap setahun baru nak update blog balik...
yes... memang terlalu busy.
dulu busy dengan preparation kawen, lepas kawen pindah randah rumah baru semua.
then sekarang macam baru setel semua benda...
and baru rasa ada masa terluang...

kat rumah baru pun dah masuk streamy lebih kurang 2 3 bulan dah.
no more broadband ke P1 ke.
kenapa streamyx bukan unify? ntah la.., both of us decided nak amek streamyx je.
sebab astro kitorang amek full super pack.
if tambah unify die pun ada channel dia sendiri kan.
mana satu tah nak tengok pun tak tau nanti...
lagipun we olls ni bukan nye jenis kaki download2 movie ke apa.
so better streamyx sajo...

memang ikotkan banyak update yang terlepas.
like entry kawen la... January kawen, rasanya kalo post2 gambar kat sini ada orang nak tengok ke eh?
lagipun mesti follower semua dah ramai lari kan sbb lama tak update.
tak pe la... acik redha...

menulis kat sini pun bukannnya nak nak carik follower or whatever.
just for fun untuk baca2 zaman dah tua2 nanti...
nak tulis diary macam malas. so menulis kat sini je la...

so till we meet again peeps!