February 21, 2011

she is crying inside...


klik gambar utk tumbesaran.

ni dari fb adik aku. doktor apa macam ni cakap kat patient dia macam tu. tambah2 patient tu budak lg kot... n shes my sister, Angah. admitted kat icu AGAIN last wednesday sampai sabtu lepas.

mama called menangis cerita condition angah sebenar. aku pun turut menangis sama2... but the worst part is doktor dah bagitau angah her condition sebenar. dia budak remaja lagi. kitorang taknak dia putus harap. tambah2 dia SPM tahun ni. her exam result is getting better. nanti tak pasal2 sebab benda ni dia punya exam jadi teruk pulak.

please pray for her.

referring to picture above, aku tau she's crying inside.





February 18, 2011

laptop ku oh laptop ku....


dia rosak daaa..... huhuhu... aritu balik Ipoh lagi dah aku macam perasan dia buat hal sebab tiba2 jadi blank skrin dia. tapi ni blank and kita still tau laptop tu still idop la... bukan skrin blank and terus kiok mati...

then aku biarkan aje....

balik KL still guna2 macam biasa la walaupun mula2 on ada sehari tu dia keluar gambar macam kat bawah ni....


gila scary ok... dah mengucap panjang dah aku time ni.. kalo la rosak, mmg takde backup langsung fil2 dalam ni. aku backup kat D je... takut hilang gambar2 semua tak naya aku! mana nak carik weh!!!! tapi sehari tu je la die keluar macam skrin ni... lepas2 tu on macam biasa je...

then tetiba ari selasa lepas dok elok cuti kat rumah, dia jadi lagi sekali. terus blank tiba2. hitam tapi still ada power macam tu la... bukan hitam bermaksud shutdown tutup tu... plug off and on balik pon tak dapek!!!!!!!!!

mati aku. sampai sekarang aku tak try bukak lagi. TAKOT! bagi dia rest kejap la dulu. nak bawak g specialist pon tak de masa lagi. sebab tu la tak berupdate blog ni. sebab kalo aku update, banyak autopublish dari live update. ada jugak kadang2 aku tulis kat office, tp takkan la nak tulis every day kan...


February 16, 2011

Happy Birthday My Lil Sis


entry ini dedicated khas untuk nur.ILYA.NI.haki.m

hari ni birthday my pet-sis... we've know each other for more than 9 years and still counting. the best sis i ever had.... now pun kitorang keep contact and jumpa since rumah dia dengan rumah mr.fiance sangat2 la dekat....

she turned 23 this year. and i wish her all the best in her life.


isn't she pretty?


i only want the best for her as what she wants for me and my life. dia memang sangat loving, caring, pretty, kelakar... kitorang gelak sama-sama, nangis pun sama-sama. i love her. yes i do. through thick and thin.



she'll be there for me. anytime. anywhere. same goes to me. HAPPY BIRTHDAY ya.nee! i love u so much. hope u had a blast one!


DANGGG!!! tengok gambar kat atas ni baru teringat aku tak habis update lagi gambar-gambar tunang kat blog kan???? kat fb pon letak sikit je... nanti aku kasi update n tempek gambar laju2 ok.

February 15, 2011

Fishing...


we go fishing!
me, my fiance n his friend dua orang.... nampak macam excited kan aku tulis we go fishing tu, padahal tak ponnnnnn... bosan je tunggu ikan nak kena umpan. this is so not my life.

mr.fiance pon baru2 je berjinak dengan memancing ni.. before this dah 3 4 kali la jugak dia pegi, and aku as usual tak kuasa nak ikot. tapi sabtu lepas dia beria ajak aku pegi sama. mula2 pukul 11 mcm tu aku cakap 'nak' ikot. tapi bila dah pukul 1 dia call suruh siap nak datang amek aku, aku cakap 'taknak' pegi plak sebab macam malas...

then lepas tu 2 3 kali call lagi tanya betul ke tak ni taknak pegi. so paham2 je la bila orang dah tanya2 dua tiga kalo tu kan... pegi je la jugak...

kitorang (me, mrfiance, juling and farid) pegi Sealion Fishing Pond dekat Klang nun... nan tetido2 dah aku dalam keta nak sampai kesana tu... jauh ok....

sampai2 tu macam best la jugak tgk dirog letak umpan, baling joran sume. lepas tu sume keadaan jadi sunyi sepi macam masing2 tengah bercinta dengan joran diorang. aku ni haa bercinta pulak dengan keropok udang. bosannnn.... :(

time nak dapat ikan excited la tengok diorang tarik2 pancing tu.. tu je la, lepas tu back to bosannnn balik...


3 ekor ikan sorang satu bawak balik sebab dapat pon memang sorang satu. berbaloikah 3 jam tunggu 3 orang pegi dapat 3 ekor je? tak berbaloi tak berbaloi.... baik aku dok online surfing tengok baju2 ke handbag2 ke kan.... ;) but we had our quality time there!




Maulidur Rasul 2011


Salam Maulidur Rasul uolllss! nasib baik company aku cuti, kalo tak mau nye meroyan dok kat opis tapi takde keje.

dah lambat baru nak wish kan??? baahahahaha... lantak.



February 10, 2011

Forever My Girlsssss....


agak2 tau tak sapa tu MyGirls?? hahahaha konfem2 la LovelyTunics weyhh... kawan dari sejak jaman jaman cekolah itu...

last last week kitorang meet up.... berapa banyak last last la kan. maknanya betul la tu lama punya cerita. before CNY punya. Tqah from penang pon datang tau dengan susah payahnya... we did planned for Ja's suprise bday celebration. and it turned out well and we had a blast!

bayangkan ari Jumaat malam buat. siang dengan Ila and Te keja, nasib aku MC. dengan time tu jugak nak beli hadiah nye, beli kek nye, nak redah jammed g subang nye... hazaabbbb! nasib buat kat pool, tenang la sikit kan..

so just let the pic do the talking ok. ni pon malas nak letak banyak2... P&C! bahahahaha!









aku sakit mata makanya kena la pakai spek instead of contact lense. talking bout lense, aku dah serik nak pakai coloured lense. sebab macam tak sesuai je dengan mata aku yang agak sensitip ni. ok lepas ni back to lense biasa je la...

kitorang g karok la, chitchat la, dekat pukul 6 jugak la tido. and kami semua overnite kat rumah R0za!!! Ila je tak join sebab esok nya dia kena keje.. tak pe la atleast dia datang kan...




February 9, 2011

KONGKONG



ini bukan kisah kongkong mengongkong... tapi kisah SOTONG KONGKONG.

anda tahu apa itu SOTONG KONGKONG??? mesti takkk kannnn.....

ahahahaha.... sebab aku first time dengar perkataan ni keluar dr mulut mr.Fiance pon dah terbahak2 sampai nak tersedak aku gelakkan dia...

it is actually SOTONG KANGKUNG la wey!!!!!

menda ni dah lama jadi, last week rasanya time makan kat Ampang. dia order sotong kangkung of course, then tengah2 sembang the word just came out from his mouth as SOTONG KONGKONG! mau aku tak gelak...

tiba2 harini teringat kat ofis, tu yang terus tulis entry ni. smbil senyum2 sorang diri.


Anak Hari Wilayah....


senang kan if sapa2 lahir time2 cuti umum ni... dah sah2 sambut birthday time cuti kan... tak yah pikir2 nak amek cuti nak celebrate birthday anak bagai...

macam kawan aku sorang ni la... muda setahun dari aku. but anak dah setahun uuuiiii.... best kan muda2 dah ada anak.. bole nanti jadi mummy rock! so kami yang cuti ni dijemput la pegi birthday party puteri sulung m!ra&p!an... ingat tak yang bapak nya aku cerita accidenmt aritu tu... kalo tak ingat meh terjah entry ini....


so kami ke Jusco dulu sebab nak beli present.. memang takde standby ape pon kat rumah.. terpaksa la menapak jugak sesak2 kat Jusco nun... ramai betol orang ok... blurrr plak tu nak beli hadiah apa... siap twit twit lagi tanya orang2 kan...


last2 beli mainan budak2.. yang tak bahaya la kan... nak cakap macamana pon aku tak tau sebab aku tak belek sangat adiah tu... mr.fiance yang rembat. wa bawak pegi wrap je...


see the cake... very deerrrr princess youuuu!


the birthday girl yang masam tak berapa nak ada mood sebab demam campak... merah2 badan dia... tapi tetap sukaaaaa ok dapat hadiah2 ni... laju je capai bila nampak hadiah.


suzi-me-watie

baby yang aku dukung tu anak si Watie... ada pulak makcik sorang tu cakap anak aku time aku dok susukan dia. i mean, bagi dia minum susu botol la... bukannya breastfeeding. :LOL: hahahahaha ok aku tau tak kelakar... nak bf pon takde susu kottt weyh!

makanan semua adalah masak sendiri.. gigih betul mak mira ni masak tau.. ada laksa, mee kerang, kuih muih tradisional, kek, puding, agar2 dan seangkatan dengannya laaa.... tapi Donut mira buat adalah terbaik la wa cakap lu!


di akhiri dengan gambar kami berempat... seluar pink tu tuan rumah ye... lepas tu blur nak kemana.. sebab nak balik rumah balik, macam bosan sebab cuti kan takde buat ape2... so kami which is me, mrfiance, suzi, watie n hubs pegi jusc0 LAGI! okthxbye... dah ratu jusc0 dah rasanya....





February 2, 2011

Ulangan Konsert Lawak..

memang tak de lagi kot ulangan2 bagai ni... tak nampak pon iklan2 kat tv...

tapi.... tapi kannn.... berkenaan entry aku pasal konsert lawak yang best gilak tu, ada orang tinggal komen and bagi link mana nak download videao konsert lawak.... so sila la korang korang refer ke link ni.

http://zulmovie.blogspot.com/2011/01/konsert-lawak-2011-astro-warna-avi.html



tuan empunya blog ni yang komen kat entry kelmarin tu. so aku pun saja je la buat entry ni sebab mesti korang tak perasan komen komen pasal link tu kan....

mari2 menghiburkan diri dengan konsert lawak yang aku rasa memang betol2 lawak tu. ;)

mana mana semua orang?

memang semua orang dah start cuti panjanggggggggggggggggggg ke??

takde orang masuk visit blog pon. eh eh bukan takde, tapi sikit sangat koottt... ahahaha... macam la sebelum ni ramai sangat kan... tapi takde la... before ni ada, tapi harini sikit. kurang dari 5 orang kot... ahahhahaha....

mood holiday berlebih2 kan... same goes to me also!

saya dah bercuti2 ni... dah sampai ipoh dah pon.. live update la ni from Ipoh. bukan autopublish tau ni.. ;)

ok gtg! nak membusy di rumah! bubye!

happy holiday! ingat orang yang tersayang ok!




February 1, 2011

Meet my new...




new bestfriend...SJP NYC!

ahahahaha.... dah lama wui dok intai2 bendalah ni, tapi tak terbeli2 pon... last weekend baru sempat menyambar selepas di hasut oleh Ila... dia tak hasut pon, aku yg beli sendiri. dia shopping banyak wa mana tahan ooo....

act aku rasa bau dia sama dengan J.Lo Live Luxe which aku pakai. saja nk brand lain tapi bau lebih kurang sama bole?

bau lain tak ngam la dengan badan aku. orang kata tak melekat la.. sebab ada jugak aku pakai siTunang bagi CK Euphoria, tapi dengan aku, aku rasa jadi busuk ok. bukan wangi. so memang 2 tahun dah berhabuk tang situ je botol perfume tu. separuh pon tak sampai lagi.

dah bau2 macam2 ni je yg ngam, baik beli kan. dari dok membazir beli yg lainm tapi tak guna watpo ye dak.


Selamat... Selamat...


dua kali selamat tu...

satu SELAMAT HARI WILAYAH - untuk orang KL je ye yang dapat cuti ni, termasuklaaaaaahhhhh aku.

and HAPPY CHINESE NEW YEAR!



year of the RABBIT. tahun aku lahir tu kot... harus la gembira. dengan cuti ofis bagi banyak lagi... suka suka!

selamat bercuti untuk diri sendiri... sampai 8-Feb-2011 ok! tak payah nak apply2 buat rugi annual leave aku je. nasib baik company bagi leave.