December 31, 2009

bubye 2009 & nenek ku yang rock!

2009 banyak kenangan bagi aku... biar la itu sume jadi kenangan kat aku je...terasa malas nak buat summary macam last year aku buat. cukup la weekly daily aku update cerita kat sini, itu adalah half dari kenangan aku. tak sume bende boleh diceritakan kat sini kan??

tapi yang penting, 2009 banyak mengajar aku menjadi more matured.. enough said. im happy n more motivated now.

plan tonite is PD. barbeque there with my favourite friends. but bukan lovely tunics kawan2 masa skolah. oh how i miss them so much.. mmg susah nak gather sebab sume laen2 tempat. even if we all lame tak jumpe and tak contact, we all still each others bestfriend. we know who we are. you know who you are girls.

nenek is here at Babu's (makcik) place. but baru sekarang aku tau... dah almost sebulan kot nenek kat sini. and she'll be back to Sabah this Sunday.
macamane aku nak pegi jumpe die.. lepak2 dengan die..?? tomorrow kena datang ofis kerja, sabtu ahad pulak pergi Ipoh outstation. memang tak sempat la... i miss her so much ok. she is the rockest nenek i ever had!

December 30, 2009

cinta telur separuh masak...

tolong la jangan gelak bile bace tajuk ni ok.. hahaha..tapi aku pulak tergelak bile ulang tengok tajuk tu.. ada macam cinta si penggali kubur tak?

tapi kan...yes! tajuk tu betul punya..bukan main2.. tajuk entry ini adalah berkaitan dengan aku. bukan rekaan, bukan copy-an, tp memang cerita asal aku..

pernah tak korang couple2 gado then sampai kedai makan? i mean, time tengah jalan tu dah gado, and memang tujuan diorang nak g kedai makan. then mestila kat kedai makan tu masam muke kan... ini lah yg terjadi pada aku beberapa hari lepas. last weekend la citenye ni.

FYI, aku kalo makan telur separuh masak, mesti share dengan si BF. jarang la makan sorang2 tu amek 2 bijik.

so kitorang dah sampai ORIGINAL KAYU dah ni dekat ngan umah aku. still masam muke. order2. tapi aku tak order makan pon. si BF order telur separuh masak n roti planta. bile telur tu sampai, die bukak la and makan makan makan.. aku tengok2 jeling2 je. sebab aku ni jenis bukannye nak makan sangat pon, just nak rasa je.

tapi sampai one part tu, die stop makan. then tolak tepi makan roti planta die. aku pon bersuara la walaupon tengah gado kan, tanya

"ni u tinggal untuk sape?"

"u nak makan amek la"

hehehe...terus berbunga ati laju je aku capai. sebenarnye aku dah tau die memang saje je simpan kat aku kan. heee...semarah2 semasam2 muke die pon still ingat kat aku.

aboy + nana's wedding

ni la sambungan kisah fiting tak fittin tu...saje je nak kasi gempak kan...dah tu sume excited plak nak tau..ada yg cakap aku tunang la, kurus la... tapi takde maknanya sume tu. sume adalah salah belaka... hehe
kisahnye Aboy n Nana kawen. Aboy ni kawan baik si BF. so aku pon dah kenal lame dengan diorang ni, jadi aku pon terjebak sekali. Kami (me & si BF) jadi pengapit diorang ni time rumah belah lelaki. Kawen nye dekat kajang je.
same kan baju ai dengan si BF?? inner tu baju aku sendiri. yg luar tu la baju sewa. bukan aku yang sewa, tapi mak si Aboy ni. baju aku yang luar tu hitam, so macam tak kena la pulak kan, so dia carikan yang lain la..
tibe tibe rasa nak kawen!!! alangkah bahagianya aku tengok mereka mereka ini.

just a simple me~

time berarak tu dah la panas gile nak mati. memang stock panas terik la wa cakap lu... tapi nasib baik kami ada payung and kipas.. haha bukan nak kipas pengantin kan, kipas diri sendiri lagi best oo..

ni time bersanding kat pelamin rumah aboy ni la...wedding buat dekat rumah je sebab rumah aboy ni depan padang.. so memang khemah makan sume dekat padang la... pelamin je buat kat depan rumah sebab takut hujan, tapi tak hujan pon.. kirenye sediakan payung sebelum hujan la kan if anything happen.
time ni aku rasa macam terkencing dah dalam kain tu. hahahaha.... bukan apa, just terlalu berpeluh kot. even ada kipas pon macam tak rasa je... dah lama2 ok la sikit. tengok la si BF macam pendek je kan..sebabnye die berdiri kat bawah pelamin. tak muat nak naik. aku je muat naik atas pelamin tu, so itu pasal la aku nampak tinggi je kan.


di samping jadi pengapit, lepas makan kami kena ikot si pengantin ni ke hulur ke hilir sebab tolong pegang bekas gift untuk kawan2 pengantin. tu yang bakul biru aku bawak tu la... nampak tak kat jari tu ada span??? tu span muka nak touch up muka nana la takut peluh2 bedak ilang ke kan... haish! kalah mak andam tugas ni ok. berapa tugas in one tah kan..



syoknya tengok depa ni... petang2 sikit diorang tukar pakai gown... ade acara potong2 kek suap2 manja2 gitu... lepas tu diornag belah pegi hutan mana tah amek2 gambar photoshoot la kan... kami tak ikot dok bawah khemah je tunggu diorang balik.


me with raja sehari... aku ni kira ratu separuh ari je la.. takdok kat kerusi pengantin kan, dok sebelah je jadi pengapit. tapi betol ke orang kata, kalo selalu jadi pengapit kawen lambat?? huhu...



bile lak ek turn aku ngan si BF? korang agak2 bile??

December 29, 2009

<-----


korang ade nampak tak status kat tepi ni???

<----------

kiri atas sekali....tgk ar ape aku tulis...huhu...the new year kene kerja oo... tak cuti... outstation lagi pulak tu... tapi kene outstaion kat Ipoh! my hometown!!! yeehuu...sooka sooka... tapi yang tak dapat cuti new year tu tak tahan tu....

if im not mistaken la kan, ari Jemaat ni kena kerja wui...confirm aku countdown atas katil je malam tu... all my friends dah plan nak g celebrate new year kat P.D. rent a house, then BBQ tepi pantai. best kan?? mintak2 la aku dapat join.

the next week nye pulak kene gi Singapore lagi untuk kursus pulak. kenapa lagi?? hehehe...aritu aku dah pegi last weekend, holiday sane, tapi tak cite lagi kat sini. later aku cite k.. banyak mende tertunggak sejak aku dah lame tak update blog selalu. so i hope skarang ni makin rajin la aku update balik. :)

haaa...back to the story, aku kne anta kursus kat Singapore for a week. not alone, tapi berdua. ade sorang budak divison aku jugak Yatie namenye. haha....gilo skema kann. fully sponsored pulak tu kan.. harus la aku bawak duit untuk shopping saje... and akan merendek dengan puasnye kat sana. aritu time holiday tak puas la 2 hari je..kali ni seminggu, muntah kau kat sane mira oi.


December 28, 2009

Christmas Party


lupakan kejap kisah fitting tak fitting tu. kite skip cite len kejap ok??

first time ni mak cite pasal ofis.. hehe.

I*A hot chick... (Indus+rial @utomation)

party?? no no no! ini bukan party huha huha kat club or seangkatan dengannye ye... ini party dekat saya punya ofis. its more on celebration la, bukan party sangat pon... just makan2, main games, ang ada exchange gift.. percaya atau tak?? aku dapat 3 gifts ok... murah rezeki... hahahaha

dalam seramai2 staff at my ofis tu, hanya 2 orang je yang celebrate Christmas.. sorang pompuan, sorang laki... makanan ari tu was super sedap kot... gile banyak, tapi nak melantak banyak2 malu plak...

ade ayam rendang, lemon chicken, butter prawn yg super sedap, brocoli, fillet, cuppies, jelly, pudding, ABC, and so many more!!! butter prawn yg sangat heaven bagi aku... yg lain biasa biasa sajo..

ABC pun teramat2 la membekukan.. sejuk gilos!

haaa....ni time main musical paper tau.. die macam music chair la...pusing2 kertas tu then bile music stop, melompat sume naik atas kertas. tak kire la satu kertas tu 4 orang ke sorang ke, yang penting kaki 2 2 mesti ada atas kertas. siap main tolak2 lagi tau. yg berbadan besar sikit memang sungguh tidak aci. :P

abes ade aksi peluk memeluk kot.


kertas surat khabo pon lunyai abes kene belasah. setiap kali music stop, setiap tu jugak kne tukar paper baru. dah name pon yang pjak tu manusia ganas2 belaka, confirm koyak!

haaa..yg aku cakap dapat adiah 3 tadi tu, satu adalah from exchange gift, satu lagi aku menang musical paper games, and satu lagi cabutan bertuah. cabutan bertuah tu den dapek MP3 player ok.. terkezut mak. sedangkan adiah yg aku dapat tu plg kecik ok.. mula2 mcm rasa xde r bertuah sangat pon, tapi bile bukak je, tgk2 MP3, terus rasa macam bertuah gile. wahahaha.... mata duitan!


oh btw, yg berdiri kanan sekali tu la boss aku. i mean my division punya boss la. ada lagi laen2 punya boss besar, tp diorang tak join pon. setakat join makan, then blah. boss aku ni gila sporting!

me loike!


kisah tak fitting lagi.


ini la kisah nye... ade letak gambar satu.. satu je dulu ok...

pasal entry lepas?? ade orang cakap aku dah kurus??? hohoho...memang sungguh tidak sekali... itu nak kurus tu lambat lg ye...


ni la baju yg aku cakap tak fitting tu. bukan sebab aku kurus.. sebab baju tu yang besar sangat ok... baju sewa harusla diorang wat besar2 kan, nnt orang2 gems pon bole pakai jugak kan...

so saya agak tak berpuas hati dengan pakaian hari itu. tp takpe la, semua dah lepas.

esok saya update lagi ok??


December 15, 2009

tak fitting punya pasal...

last weekend adalah minggu yang teramat memenatkan... i dont want to tell you anything bout it lagi ok until gambar dapat ditransfer dan ditayang dalam ini blog...

tapi aku akan bagi la hint sket2 dulu biar korang tertanya2...hahaha.. bole?

baju tak fitting. damn! then bile aku pakai pada hari kejadian, baju adalah sangat besar ok...besar as besar la.. tak fit elok. memang la muat, tapi tak berapa nak cantik la sebab tak ngam elok kan.. u know what i mean kan... memang la baju tu muat, tapi kalo korang pon mesti tak berapa selesa n suka dengan baju yg tak ngam betol2 kan...

so i bet nanti gambar mesti tak berapa cantik... :(

seharian last weekend sabtu ahad penat kesana ke mari.. sediakan itu ini... seharian berpanas dengan baju nye. haish... penat2 panas2... dan hari ahad tu terus aku tup! tido pukul 9 ko.. punye la penat nak kate tu kan...

so dapat hint2 yg aku bg??? jeng jeng jeng....

OH!


oh how i miss my blogging life... RINDU sangat2 ok...
kalo time student dulu 24/7 dengan blog je... sekarang no more sebab keje. bukak blog pon kejap2 je...

bukan bermakna aku tak buat entry, aku tak baca korang punye blog ok.
aku bace, just tak tinggalkan jejak je... sorry ye kawan2..

i miss my blogging friends too..!!! kawan2 maya saya....

aku rasa, im gonna start blogging again... maybe follower sume dah lari kan, tapi takpe, aku buat jugak. just untuk simpanan aku..

here i come again Blog!!!

November 26, 2009

Selamat Hari...

hye uolss... lame korang tak bace aku merepek kat sini kan.. bukan ape, macam yg korang dah sedia makum tu la. keje, takot nak update. hahaha.... tapi berfacebooking bole je... :)

nak cite macam2 cite ade, tapi rasanya kene sort baek2 nanti balik raya kat Ipoh, aku wat autopublish banyak2 ok?? Cengal pon dah cantek tau... weee...suke2... bilik aku lagi la bertambah2 cantik.. muahaha..matik la puji diri sendiri. ;p

malam ni aku balik Ipoh. naek train. malas rasanya nak drive. bila dah beli tilet train semalam, baru mama call suh sebok2 bawak balik kete. tapi den dah beli tiket nak wat cmno kan.. tapi yang sebenar2nya adalah penyakit M melanda.. hahaha... oh ya. tiket train malam ni kul 9.45pm ye.. itu 2nd class... kalo ada katil ke 1st class ke, aku beli yang ti je. ayat nak ayat orang2 kaya kan padahal miskin. :LOL:

mesti la malas kan. balik keje sampai umah pon da kul 6, nak siap2 lagi kan. makan lagi.. dah kul 9 10 cmtu.. memang tak kuasa la aku nak drive malam2 sorang2 balik Ipoh. kang lalu highway kat Gua Tempurung tu lagi satu hal plak bila jadi cite jangan pandang belakang. lagi mak tak koser nox!


btw, Selamat Hari Raya Korban to all Muslims ok!

Have a safe and happy HOLIDAY ppl!!!

November 24, 2009

yes @ no

making decision is a really hard n tough time.
kalo tersalah pilih nanti???
mane petunjuk ni?? tak muncul2 pon... susah! payah! tapi tak baik mengeluh kan?

November 18, 2009

lamanya tak update rasa... tapi memang lama pon kan...

ok make it simple... aku dah dapat keje.. heee.... suke2. study sn nuklear, keje PA. ahahaha...jadila sebagai pengalaman kan...:) kang takde pengalaman pon susah jugak kan.. sekarang sume tempat nak kan pengalaman...

sebab keje jugak la tak update...ini pon curik2 online..takot gak sebenaarnye.. ye la, sebab BARU start keje kan.. kang tak pasal2 je seminggu keje kena pecat sebab asek berfacebook online bagai.

ok lah... gtg! takooooottt Bos nampak... :P

November 13, 2009

gangguan


satu malam, around dalam minggu lepas la, tengah syok2 aku dok study, tetiba rasa macam ada gangguan. banyak kali la jugak.. menda tu macam dok main2 kat kaki n betis aku. pakai short and dok terbaring meniarap, menda tu boleh main2 kat kaki aku tu.

mula2 buat bodo je lagi. just gerak2kan kaki. kejap je hilang, lepas tu datang balik kacau balik. aku pon pelik la. "aku takde kaco ko pon weh, pi la main jauh2..."

lepas tu aku tak tahan sangat, aku bangun la dari katil, and try to tangkap menda tu. last2 berjaya. dan takde gangguan lagi. lega.

and it is....

LALAT. tapi version lalt yang macam nak mati dah je sebab terbang pon slow motion je gerak dia.
aku amek buku, bukak, and tutup bila lalat tu dah kat dalam. melekat ko! mati terus. aman hidup aku.


close-up sikit. nampak tak?? its lalat. bukan misteri nusantara ok.. :)


November 12, 2009

wajah baru

Cengal saya berwajah baru... tee hee.... sepatutnya diorang hantar furniture ni suma hari jumaat malam, tapi disebabkan aku yang terlalu busy mempacking barang2 sume, so aku terlambat sampai ke Cengal. dah inform PC which is Perabot Cempaka suruh diorang datang keesokkan harinya hari Sabtu.


ada yang perlu dicensored kan ye seperti my phone number, house number... kang ada pulak ex ex boipren aku datang mencari pulak. hahahaha.... ada ke ex ex boipren i baca blog ni??

tapi before tengok my room, tengok la rumah dulu ye. dah macam nak complete dah barang2 since hari Ahad lepas we olls berdating ke Seremban umah lame Suzi amek2 barang2 yang dia tinggal di sana. dating ngan sape?? bukan dengan si BF ok... hahaha... we ollss pegi sana 4 orang, Topet, Suzi, Me, n Juling @ Nashrul. kira berdating la jugak tu kan??

dapur yang dah ada rupa dapur sikit sebab dah ada dapur memasak, pinggan mangkuk pun lengkap juga, rak pinggan, peti ais coming soon.. ok la tu kan rumah bujang??

hall pon dah nampak macam hall kan?? tv ihsan si BF. tapi bukan dia belikan baru, dia bagi tv dalam bilik dia je la. kesian pulak now bilik dia takde tv. langsir pulak ihsan kakak suzi. mama ada cakap nak sponsor langsir, we ollss request black n white colour. tapi tak ukur ketinggian lagi. mama suruh ukur taku nanti dah buat singkat or labuh pulak.

kalo malam2 ni, kitorang pasan lampu merah je. so romantik ok. hahahaha...romantik pe jadah nye kan aku dok dengan suzi pulak. i pandang u, u pandang i kan suzi??

dining hall?? yilek pocik... takde pape kosong je je kat dining hall tu.. makan minum menempek depan tv ha... tgk tv pon terbaring depan tv ha...main game depan tv. pendek kata, suma dok depan tv.


muka excited dok landing kat katil baru sempat di snap. tilam tilam lama. takdok duit aih nak beli suma baru. ini pon amek set yang murah2 jek.

love the katil sebab rendah je... tak suke ar katil tinggi2. kang ngigau tergolek patah tangan pulak.


sume simple2 je kan?? taknak la berukir2 sana sini macam katil mawi ke kan.. dia duit banyak takpe la. bukan tak suke. padahal takde duit nak beli mahal2 taknak mengaku plak. heehee....

from now on, di sini la tempat beradu beta ye. tempat berteduh hujan panas ye.

"Mama, meh la melawat rumah baru orang ni..."


November 11, 2009

[MB] wishes...


ini antara birthday wishes yang aku dapat di Facebook... yang dapat mesej kat handphone macamana nak display kat sini kan.. yang call2 lagi la tak boleh. so aku letak yang wish dekat facebook je ye.. yang wish through SMS and call thanx a lot ok...

ini Arianna yang wish. dia paling awal tapi salah tarikh pulak. takpe aku terima sebagai wish jugak...


dan rakan2 yang lain pada 8Nov and also ada yang terlambat wish pada 9Nov.







great weekend walaupon penat dengan kemas2 rumah baru lagi kan... tapi sangat bermakna. ;)

kalo from sms and called and live wishes, si BF adalah orang pertama, diikuti Tasha my auntie yg tak berapa nak auntie sangat sebab dia 2 taun muda dari aku, Yanie my lil pet sis, Syak, Suzi, Juling and tak ingat dah... :)

thanx for all the birthday wishes!


viva & interview


harini ada Viva pukul 9 japgi... tak habes2 lagi kan aku present... banyak toi la... this is the last one. hopefully abes teros xde tangguh2 or postponed2 lagi tarikh penghantaran my tesis tu... seksa ooo if tangguh lama2.. rasa macam beban dok ada je...

lepas viva ni aku terus balik Cengal. ada interview petang ni pulak kat Jalan Ampang. so wish me luck ok... itu je nak bagitau uollss. short entry today ye... :)

Bubye!


November 10, 2009

[MB] celebration



this is unplanned celebration... for me la... but aku tak rasa si BF pon rasa unplanned. kononnya nak surprise. nak surprise2 pon kena mesti kena suruh aku siap sume kan. so tak jadi surprise la... akhirnya before pegi lagi aku dah tau ke mana destinasi. after having late dinner around 11, terus siap. dinner kat umah je, tapau.. then we heading to Helo Bali. dalam Malaysia pon ada Bali, tak payah pegi jauh2 ke Indonesia sana tu...


im so happy having him by my side... through thick n thin.. ye macam2 pengalaman pahit dan manis kami dah lalui. still together. thax BF for the kecil2an celebration.


the crowd takde la ramai sangat yang pack menggila2 tu kan. so its super2 ok for me... oh birthday adalah 8Nov, so celebration adalah pada 7Nov malam la k....

dj yang main pulak adalah DJ Monkey... Suzi's friend. and as usual bagi kawan2 aku ni, diorang akan bagitau DJ tu nama penuh tak berapa penuh. so DJ pon announce "Happy Birthday Amira Wahida"

mmm....biar la gambar berbicara ok??? gila translate directly hahahahaha...

my housemate - Suzi

Topet a.k.a my big brother - Suzi's BF

Nashrul @ Juling - me - si BF

Syak cakap, this pic nampak macam si BF yang sangat2 camwhore.. betul ke??? tapi sebenarnya si BF memang camwhore pon, tapi bila mood dia ok la.. if mood tak ok, bila dah slide camera pon dia dah bebel. hahaha. oh ya...Nashrul tu bestfriend si BF. so aku pon dah jadi rapat juga sama dia..

kesayangan

"ish...flash pulak"

"hoi..main candid2 pulak!"

alamak, tersesat takde border. ampun2...


i had a blast that nite. even kecil2an pon, tapi bila dikelilingi orang2 yang disayangi dan menyayangi kita, rasa best kan?? kalo family ada mesti lagi best kan???

mm...act bukan kami berlima saja. ada lagi kawan2 si BF n Topet. but aku tak berapa rapat, and ada yang tak kenal, so tak payah ada gambar. hahaha...statement kejam kan?


ok dah jom balik... around 3.30 am baru keluar dari Hello Bali dan terus gerak ke Deluxe pulak. this one is Topet's treat. :) but takde gambar la.. masing2 dah penat kot....


My Birthday [MB]


MB also stand for Mira & Boa (si BF's nickname)

birthday aku adalah pada 8Nov setiap tahun ye...sila ingat. hahaahahaha..kejam kaaann?? u can also view my old entry dalam november tahun lepas... g carik kat archive ok.. ;) sape2 yang tak wish tu takpe la,di maafkan sebab tak tau kan??


i kasi light2 je dulu ok.. warm-up la dulu...saya pon masih tak sihat ni... slow2 ok... :)


November 9, 2009

not feeling well


live update...

im not feeling well...

sore throat, headache...

will update bout my weekend a.k.a birthday weekend later ok...



GTG now... ;)


November 6, 2009

oh my Dior!!!


one of the dialog dalam pisau cukur! rasa sakit hati pulak bila tengok status kawan2 facebook semalam suma cakap dah tengok Pisau Cukur ni... geram plak rasa ati sebab tak dapat keluar sebab petang ni ada exam, so kena study.


lepas exam petang ni nak balik CC. n pasti esok ajak si BF tengok cite ni.. dah lame kot dok tunggu2...

ade yang dah tengok cite ni?? best tak?? tapi sume yang aku tanya mmg cakap best. ;)


November 5, 2009

HB maksu...


5 Nov is my Maksu's birthday.... so im gonna wish her here. happy 27th birthday Maksu!!! ingat lagi tak entry nie... haaa....ni la mak baby boy tu... ;)

so this is Maksu n Paksu... time diorang kawen dulu, aku jadi pengapit ok... dan dan tu jugak pengapit lelaki tu sama kaler baju dengan aku. memang cantik je gambar kan...



now baby Asyraf pon dah besar.... gambar ni curik dari fb maksu la. tee hee.... curi gambar takpe kan, jgn curi baby tu dah la ye.. :)


so HAPPY BIRTHDAY MAKSU...
may all ur wish come true... may ALLAH bless u an ur family...
hope this becoming age will bring u more happiness... smile owez!


Cengal...


yadayada.... saya sudah dapat kunci rumah baru 31 Oct lepas... so 1 Nov kami dah pindah randah dah... kami tu adalah aku and suzi... tapi aku takdela pindah randah semua terus, siket2 je dulu.. this weekend sambung lagi. Suzi aje yang jadi penghuni tetap since 1 Nov ritu...

ada yang dapat teka ke kat mana rumah aku tu?? dalam entry biarlah rahsia ni ada aku letak gambar condo tu, ade sape2 tau?? heee... kak red confirm tau sebab aku ada email dia tanya poscode. hahaha...name je nak dok citu, tapi bila nak update resume 2 hari lepas tak tau poscode pulak. tu yang tanya kak red tu sebab condo aku ni dekat je dengan VA umah kak red tu.

meh la aku bagitau kt mane... its Cengal Condominium...i will call it as CC after this ok. located kat Bandar Seri Permaisuri... pi cari k dimana... ;) pastu dah tau sila datang serbu rumah aku itu. tingkat berapa no umah takyah la ye aku bagitau..nanti korang datang serbu betol plak. tee hee...

this is my room - middle room

bilik ayaq - bersih kan???

dapur...ada kabinet skali, tp yg bawah je, atas takde.

aku memang amek bilik medium pon since suzi amek master bedroom.. dia banyak duit bole la amek bilik besar kannn.. keja pon dah tetap. yang macam aku ni dok tercari2 keja lagi mana nak cekau duit nak bayo nnt. nasib baek bulan first ni takyah bayar since we ollss dah bayar deposit 2+1. senang siket. kalo menganggur bulan ni pon takpe. :)

kitorang masuk je memang bersih sebersih bersihnya la. owner siap bawak maid datang mop sekali lagi time dia bagi kunci tu. plus, tenant before ni pon pompuan, tu yang macam bersih jugak. takde la kitorang kena penat2 bersih nak masuk umah tu. memang angkut barang and tido je.


ni kat hall. sorry gambar hall takde, ini je yang ada. abaikan la von tu ye... sila fokus kat isya si budak comel. tengahari time orang angkut barang tu dia dengan mummy n abahnye dah sampai. siap tetido2 lagi kat bilik suzi. bilik den takdo perabot lagi. itu yang letak entry teaser tu. tu i ngan si BF pi order perabot la tu. :) set bilik tido tu dah ready dah semalam, tapi since aku takde kat CC, aku suh diorang hanta ari Jumaat la lepas exam aku.

tapi weekday aku akan still berada di UKM. sebab ada 2 papers left. plus final presentation jugak. malas nak ulang alik. mm....weekend aku akan berada di CC... and i will totally pindah sane on 12Nov.



**ingat ye rakan2, birthday saya 8Nov** (muka tak malu)

jalan2 cari baju


cari baju kurung pulak tu... raya dah lepas, takkan nak beli untuk raya haji pulak kan... haish... jangan berteka teki uollss... ni bukannye aku yang nak beli. MIL yang nak beli. so kami turutkan aje. katenye ada wedding theme dia purple. so nak melawa la cari baju baru kaler purple jugak.

kami keluar ni adalah hari Isnin ok. since aku pon tengah study week, i on aje. si BF plak still di KL sebab dia ada event kat PWTC. under FAMA of course... so by tengahari tu event dah habis. tak tau la dah totally habis ke or si BF ni yang cabut kan. i drove to his place, picked-up his mother, then terus mulakan mission.

mula2 cari kat butik2 yang ada kat Tesco Ampang. banyak, cantik cantik jugak. tp MIL tak berkenan. so jalan ke Ampang Point pulak. ni memang banyak kedai2 baju kurung kebaya jubah sume. tak berkenan jugak tak tau la den nak cakap apo laaiiee...


rasanya ini butik yang ke-6 ke 7 tah yang we ollss masuk. memang berbulu kitorang tunggu. belinye idak jugak. quiet choosy jugak la... hahaha mengutuk MIL sendiri. matik la, takde niat pon nak kutuk. just nak cite kat korang je.

spot me! ni dah tahap bosan sorang2 sendiri main snap2 sane sini with the fitting room's mirror. i loike!



si BF buat muka kebosanan dah. naseb baik ada kerusi kat butik ni. kami duduk je tunggu his mom cari2 baju and try2... aku ade la jugak tolong pilih2kan, tapi sumenye tak berkenan di hati my MIL tu.. eh eh! ada satu tu berkenan, tapi takde saiz. so kiranya aku ni ada la jugak menepati citarasa MIL tu kan.. nak jugak bangga diri kan. ;p

tengah2 si BF bosan dok garu2 kepala tu, aku tanya la dia.

Me: u penat tunggu i shopping ke tunggu mak shopping??

si BF: ntah... (sambil angkat bahu)

confirm sebenarnya jawapan itu adalah his mom. kalo jawapan adalah aku konfirm2 kena kondem dah..siap jerit2 lagi panjang elaboration die. ni diam jawab sepatah je confirm his mom. tapi maybe tak sampai hati nak cakap, tu yang die cakap entah tu kot.



akhirnya, mission accomplish. dapat satu dari Ampang Point. butik yang aku snap2 tadi tu la.. nasib baek snap2, rupa2nya itu butik yang terakhir.. keluar2 AP dah senja dah pon.