October 30, 2009

november datang lagi... :)


tak sabar rasa nya nak tunggu november datang... mesti ade antara korang2 ni yang tak brape nak kenal aku tertanya2 kan... haaa...kisahnye sebab nie la... bace la kat entry yang awal2 ok.. mesti korang dpt jawapannye!

oh sya sungguh teruja... apa pulak kali ni kan??

hahahaha....fuh fuh... tak boleh tahan wey... nak bgtau jugak. minggu depan birthday aku!!! jatuh pada weekend lagi. mak soookkaaa.... tahun lepas pon weekend jugak. taun ni weekend lagi. tapi taun depan mesti bukan weekend dah kan... :(


itu la sebabnye aku tak sabar2 nak tunggu november. tee hee...


ditambah lagi pulak, 10 Nov tarikh last aku menjadi student!! last paper, n submit thesis!


October 29, 2009

jom lunch


mcchicken set (medium)


aku adalah minum air tak habis kalo beli large. medium pon susah nak abes. tapi cuba bagi aku mineral water, sekejapan je habis.

lapar nasi la sebenarnya...! dah 3 hari tak makan nasi ni. opss...bukan diet k. tapi dah terlebih pulak rasanya ni. terlebih dengan western food aje... burger, mushroom soup for lunch, chic chop for dinner, dinner lasagna, lunch wit McD burger balik.

dalam tak sedar sume western ha aku bantai! memang la lapar kebulur nak mati. perut anak melayu tak kena sumbat dek nasi and sambal belacan memang krok krek krok krek manjang. western food kenyang nye kejap je. nak nasik jugak tahan lame kenyangnye kaannn??


apa kena ni ha...??


makin lama rasa makin malas nak update2 ni... ade je bahan nak update, gambar pon ada snap2 jugak, tapi, malas nak transfer la pulak. any idea macam mane nak elakkan sifat pemalas ni?

oh yea... tomorrow, i'll submit my thesis. tapi belom dijilid punya la...draft final untuk pemeriksa. diorang periksa, bagi markah, then suruh kita edit yang mana kena, then baru pegi jilid.

so far dah siap. tinggal nak edit2 margin sikit and buat isi kandungan. (bangga ni... sebab rasa tak pernah siap kerja awal. paling kuat pon esok nak hantar, pagi esok jugak baru siap. haha!)

so, harini nak buat apa ye?? exam lambat lagi... viva pon next week... memang keras kematu la aku dok kat bilik ni. kau pandang aku, aku pandang kau kan laptop?

bye bye blog!


*tak sabar nak tunggu 10 Nov*

October 28, 2009

Hatta's wedding


ok... finished about speedzone.. lets move on new story pulak...

tapi kene sambung sikit nak sebut psal genting permai ni... after event n post party, kitorang, i mean aku, tido around 7 am and then bangun dalam pukul 9.30... tak bole nak tido sangat, tak nyenyak pulak rasa. bangun2, golek2 depan tv.. oh ada tilam ye depan tv...

lepas tu suma orang pun bangun tapi takde sekor pon nak pergi mandi dulu. so suma tak mandi sampai ke pukul1 2 pm. sembang punya sembang tentang gelagat malam semalam. kau bahan aku. aku bahan kau. sambil tengok2 tv dan berguling2. ada jugak yang duduk di sofa n dining table.

pukul 12 baru sorang start mandi. pastu baru la ada pengikut. pukul 1.30, check-out! terus ke Ampang, hantar Yanie balik, then kami terus zass ke dewan hape tah kat PJ nak attend wedding Hatta one of si BF's friend. which is now dah jadi my friend la kannn.... kesian dia kami sampai lambat. around 3 baru sampai... lepas makan, amek gambar, layan band, then balik.


gambar muka penat tapi paksa jugak senyum. bukan Topet sorang je yang pakai sunglasses, ada lagi budak2 laen. nak cover mata lebam katanya. hahaha... wateva.

ai balik UKM terus nok lepas tu! penat, kepenatan, kecapekan... tido dari petang sampai ke malam kot... terbaek lah!


lampuan laser


ok nok.. mak dah dapat gambar lampu2 & laser cantik2 time speedzone itu ari. itu pon aku curik dari facebook rakan2 seperjuangan ke genting tu. hahaha... so pagi ni kita layan gambar2 je la ok??? kate gambar cantik, cuci mata sikit.... ;)

zasssss.....






ok yang last pic ni time nak habis dah.. tu yang keluar meletup2 kuar kertas2 berterabur bagai tu. can u see that ramai gila orang kat bawah tu kan?? naseb kitorang dok berdiri kat atas je, dapat la jugak snap2 cantik2 and most important, takde la dikelilingi orang2 yang belengas2 sangat. janji happening dia same je. sound pon aku rasa sama je bunyik nye ko dok atas ke bawah ke kan.


mahap la ye gambar kejap ade date, kejap takde... dah name pon gambar curik kan... ;)


October 27, 2009

speedzone 09

as i said before, last week lagi dah cakap bout this. yes! a reward for myself sebab siapkan thesis awal. ;) alasan...padahal memang nak pergi, sebab tu paksa bagi siap thesis awal2. tapi paksa2 pon aku buat cemerlang ok. tak banyak yang perlu diedit.


speedzone tour 09 was held at Arena of Stars @ Genting. perancangan last minutes jugak ni... tix pon dibeli hari Jumaat. mula2, aku suruh Topet beli tix for me n Yanie saje, sebab ada gado2 ngan si BF, so malas nak hiraukan dia. tapi tengok2 dia pergi jugak.





so ini la our apartment. kami berlima je take-take-photo ni plus Azie the tukang amek gambar. sebab yang laen di rumah sebelah berpre-party. dengan vcd player, woofer, speaker kejadah nye sume diorang bawak. si BF jangan tanya la, dia jugak di rumah sebelah. time ni belom baek lagi kot.. dingin-dingin sedingin genting la. hahahahaha...





kami yang dalam pic ni gerak dulu. sebab yang laen masing2 tunggu kawan la, amek kawan la, patah balik amek tix dalam kereta la.. macam2 hal la.. ini pon dah pukul 10.30. tak ke sikit punya lambat since gate was open at 6pm. tapi kami mmg dah biasa lambat2, so mak redha je.

yanie-azie-achid-wati


cantik kaaannnn mata si Yanie tu? i mean the way dia pakai eyeliner tu.. geram jer!!! suruh dia buat, dia tak pandai buatkan kat orang pulak. pandai buat kat diri sendiri jer, so lagi sekali redha je... aku time ni dah macam feeling2 single dah tinggal tak cari jodoh baru jer kat sini. hahahaha...


i had so much fun that nite with my girls... MY GIRLS ok. not the BF. hahahaha.... they know how to cheer me up tambah2 si perempuan bernama Yanie ini... last jumpa dia pon time her open house aritu, tapi tu pon tak sempat bergosip. kali ni memang qadaa puas2 la gosip itu ini kan... balas dendam katenye....

time ni tengah tunggu Topet n Suzie sampai sebab tix diorang ada dengan kitorang. tu yang bersweater sebab sejuk. time tengah tunggu tepi jalan ni, kitorang dok melepak tepi kereta2 yang parking tepi jalan tu. and there is BMW and a hot guy! super hot wey... aku malas nak usha. tapi Yanie adalah bermain2 mata dengan mamat tu....sekali mamat tu nak blah la pulak, tapi sempat lagi senyum kat Yanie n Yanie pon balas senyum tu.

Me to Yanie: Bangang! lain kali senyum awal2 before dia masuk kereta. mana tau terus dapat jodoh ke...ni dah blah baru nak senyum.

tak pasal2 kena dengan aku... hehehehehe....


around 11 kitorang dah masuk dalam. memang ramai nak matik punya orang. kami tak turun langsung ke bawah sebab sangat pack. baek duduk kat kerusi2 tinggi sket, nampak stage DJ clear lagi. tak sesak sangat.


laser juga sangat cantik2 belaka. tapi takde pon tersnap yang cantik...


dah baek dah tu yang i pakai his sweater tu. mine dah tinggal dalam kereta yang Topet naek tu. bagi kat dia time dia amek tix.. tak tahan kot sejuk dia.. mula2 tak sejuk biasa2 je. pergi time new year dulu pon tak sejuk mana. tapi malam tu tiba2 hujan lebat gila, tu pasal la sejuk kot. memang dah tahap menggigil2 dah aku time tu. luckily dapat sweater ni.. kalo tak dapat pon takpe (nada jual mahal) sebab ada sumbat shawl dalam beg. tapi setakat shawl mane leh cover sejuk wey.


event habis at 3am. terus berjalan lambat2 pergi kereta yang super duper jaoh. penat kot nak melangkah. balik apartment, kami ada post party celebrate birthday Fuad!!! but got no pic. so malas nak cerita sebab takde pic kan...tapi tengok la jugak ikot mood kalo rajin ade la ye.


bye bye~

October 26, 2009

sampai genting permai resort...


korang pernah dengar nama hotel ni? aku nak jujur ni, aku memang tak pernah dengar langsung nama resort nih... ni pon tau sebab we ollss booked at sini. tempat laen sume dah fully booked haih...

resort ni pon kat bawah, kat area2 Gohtong Jaya tu. bukan kat atas pon. memang masak la nak kena naek atas and turun balik time event kan. tapi we got no choice. amek je la dari takde.

dan nak dijadikan cerita, kami bertolak from Ampang around 4.oopm macam tu la.. kalo ikotkan pukul 2, tapi biasa la janji melayu. pukul 2 baru jumpa, lepas tu nak pegi makan dulu la, beli itu la, amek ini la...macam2 perangai. layankan aje la kitorang pon.

sampai2 kami tak jumpa satu pon signboard apartment ni. nak kata aku rabun, memang pon. tp yang laen2 pon mmg tak nampak. kitorang dah naek sampai atas genting dah, sampai kat theme park tu dah kot terpaksa turun balik nak cari apartment ni. time otw turun tu baru nampak signboard. tu pon alahai cenonet nye kecik je... no wonder la kitorang tak nampak.

kami amek dua apartment (2 bilik 1 apartment) share2 saje. ada jugak yang tido kat hall.. bayangkan la 9 orang satu apartment. tapi kitorang mintak extra mattres la kann.. nak amek bilik banyak2 pon kitorang just nak lepak after event je, bukan nak dok dua tiga hari kan. so menyempit pon sempit la asal ada tempat rehat dan mandi.

view from car park

kami bersembilan lepak2 kat tempat yang aku tanda hijau kat atas tu. sambil makan2 makanan yang Wati bawak..dia masak nasi hujan panas, kari daging, ayam masak merah dan fries ok. bagus betol. ciri2 keibuan terserlah. bawak makanan untuk anak2 dia yang kebulur.

kami bersembilan adalah...
Me, si BF, Topet, Suzy, Wati, Iqmal, Azie, Achid, & Yanie...

tapi bukan ini je jemaah kami ke zon-laju (sila translate), ada ramai lagi Fuad, Boy, Razi, Awie, Juling, Jeff, Mel, Eddy dan lagi2 tak ingat. tapi diorang bilik lain. sebelah je pon. :)


**i had so fun wit Yanie my gurl not si BF. hahahaha... tunggu next entry ok!**

a call from supervisor


ermmm.... nak buat entry ape ye hari ni??? oh yes... pasal weekend nanti entry lain ye.. still penat merewardkan diri weekend lepas. malas nak cerita2 lagi. korang bole tunggu kan??? ala, esok je kuar la entry weekend tu. *tp tak janji* hehe...

haa... aritu hari Jumaat aku ngan Syak pergi ke rumah supervisor thesis kitorang. dia janji nak tunggu kat bilik dia kat UKM, tapi janji tinggal janji. so kitorang nak hantar thesis suroh dia cek time weekend, terpaksala terjah rumah dia. naseb baek tau rumah taw...

we ollss penah pergi rumah dia, so tau la. sampai2 ada bini dia dok kat halaman depan. tnya pasal Dr., dia semayang plak. so left our thesis tu kat his wife je sambil pesan...

Aku: Dr. ada pesan cakap nak pulangkan kat kitorang hari Ahad. tapi takpe la, kitorang pon taknak dia rushing2, so kitorang amek hari Isnin je la..

His Wife: oh, Monday. Ok2...

kami pon blah la dari his house tu...

tiba2 kan semalam time aku still at genting around 11 am macam tu, Dr. call tanya aku kat mana n nak suruh aku pegi jumpa dia amek thesis yang dah siap disemak tu.

wutthefish! aku kat genting kot dengan mandi pon belom. syak pulak sah2 kat rumah. aku cakap la dah pesan kat wife die nak amek hari Isnin, tp he told me this and that bla bla blaa... so nak jumpe hari Isnin call dulu before pegi sebab maybe dia takkan ada kat UKM.

since kitorang punya viva pon postponed, takpe lah lambat2 pon! :p haish, tak bole tak bole. cepat amek, cepat wat correction, cepat rilex kaaann??


October 24, 2009

Lega...!


oh what a relief... thesis ku sudah siap ditulis. dah hantar pon kat supervisor untuk dia check.. lega satu hal...

jumpa lecturer yang handle pasal "Viva", ask about viva bla bla blaa... dia nak pegi holiday punya pasal, postponed satu minggu lagi. hepi! kalo tak, minggu depan, tapi dah jadi early november. lega satu hal lagi... *big smile*

dengan itu, saya merewardkan diri saya dengan ini.



speedzone tour 2009 @ genting!
theme: balck+green


joli joli joli. lepas tu kita balik study balik ok? aci kan kaannn??? seminggu terkurung buat tesis je...


October 23, 2009

i hate liar...


i hate liar!!! i hate liar!!! i hate liar!!!

tambah2 bila dah terpecah lobang dia menipu, dia bagi reason nak maen2 bergurau-gurau je... lagi bertambah bengang!

i haaatttteeee it!!!!

geram sangat ni tau....pls2 help me... tak tau nak buat apa.. rasa nak pukul orang, rasa nak nanges (dah nanges dah pon), rasa nak makan orang. geram ni tau..


nasi goreng udang superb!


ok...rasanya kat sini aku takde jaja cerita aku nak balik Ipoh kan. sebenarnya, hari ahad lepas aku balik Ipoh wey... saje tiba2 homesick pulak. kalo ikotkan ati, ari sabtu lepas open house tu aku dah gerak balik Ipoh. tp memandang kan aku jumpa si BF n hang out ngan die pon jarang2 seminggu sekali je, so terpaksa la i batalkan niat tu.

then hari Isnin mama cuti lagi... so petang2 sket kami semua keluar me'rendek' a.k.a jalan2 gedik2 bontot kat Ipoh. hahahaha.... ke mana lagi kalo tak ke karok kannnnn.... mama pon macam gian nak karok je... tapi papa pasangan duet nye takde, so light2 je kot lepas gian. hehe

after karaoke, we went to makan at the famous gerai nasi goreng udang kat Ipoh. sape orang Ipoh tak tau, tak tau la den nak cakap apoo....


nampak tak ada kepala orang kat pic atas. ni kepala angah....dia perasan aku nak amek gambar dia. siap posing bagai lagi. motip aku nak amek gambar atas tu, hahaha....

kedai ni kat area2 depan balai polis Ipoh. IPD pe jadah tu kot. aku tak tau sangat. dekat jejantas. ai nak cakap lebih2 pon tak tau. tapi kalo nak suruh bawak tunjuk jalan konfim laju je. sebab aku ingat jalan, tapi tak reti nak describe sangat.


tadaaaaa!!! nasi goreng udang suda sampai... banyak tak udang die??? banyaaaakkkkkkkk kannn??? siap macam tutup2 nasi goreng tu lagi. ada la dalam 20 ekor lebih. pastu udang die goreng macam best je, garing2 sedap gitu... die cam masak sweet n sour pedas2 camtu la... terbaek lah! harga adalah rm6.50. tersangat la berpuas hati....

udang die punya banyak kan, sampai penah 1 time dulu, mama order nasi goreng biasa je.. pastu mama curik udang2 dalam pinggan anak2 dan laki dia... nampak sangat memang banyaknye udang die tu....


October 22, 2009

ciri2 menantu hantu...


PAPADOM bessttt kan??? tu la...sebab orang ramai cakap best, aku pon rasa nak tgk. daaannnn memang best pon. puas hati sangat2... apetah lagi tengok bersama si BF, Topet n Suzi. so malas nak review sbb dah ramai orang buat review.

after movie around 2.30pm, kami mencari tempat makan...punya susah nak decide nak makan kat mane, last2 end up lepak kat Sri Permaisuri dekat sket dengan rumah Suzi. lepak kat Original Kayu...

makan2 then tiba2 hujan turun dengan sangat2 lebat. nak lari pegi kereta pon memang tak dapat la. kalo boleh pon lepas masuk kereta mesti dah kuyup gila babi. so lepak lagi dan lagi. order itu ini dan lagi2. semua stok perut macam perigi, memang kena makan banyak. kena konon, padahal diri sendiri yang macam syaiton makan ikot napsu.

takpela... as long as im happy. tapi ramai jugak yang cakap, "mira, diet la sikit" huhu... ye la.. i will. in fact, aku dah tak amek dinner tau sekarang. stillll......tak turun2 jugak berat tu.

ok sambung cerita kat Kayu tadi. dalam pukul 5 macam tu, still hujan lagi. tapi macam dah reda sikit. so bajet nak belari la pegi ke kereta. tgk2 suzi ada payung dalam handbag dia. berkepit la i dgn dia. after sent her home, we (me, si BF & Topet) bergerak la balik ke Ampang.

otw balik tu, ada satu insiden berlaku.. kan hujan lebat, so ada satu tempat ni tiba2 macam air dalam gilaaa... Topet drive n dia tak perasan tgh laju main langgar je air tu. dalam jugak la dalam 1 kaki kot. tak macam tiba2 terstuck plus air memancut kat bonet depan lagi. sumpah aku terkejut sangat! then tiba2 lagi, after keluar je dari air tu, kereta broke down. enjin mati sendiri. tapi nasib baik bila start dia nak idup. thank God! so kami pon meneruskan perjalanan pulang ke Ampang. i slept at BF's place.

menantu hantu betol masuk rumah orang buat macam rumah sendiri 4 5 pagi baru nak balik. kata mak si BF. eh eh... tak.. aku tipu je. i kan menantu kesayangan. opsss... future!

open house terakhir...


ada yang merindui cik MYRAspberry ni ke??? hehehe... sorry la semalam takde update ye...
sebab musabab pertama, malas yang terlampau.. asek nak tidoooo je citenye. sebab kedua, PMS. period pain. not in the mood. get it??

dah kate rindu meh tempek pic aku dulu kan untuk permulaan cerita. gila skema ayat. macam ayat PMR pulak.


the pic was taken last saturday time kat open house rumah Liya di Saujana Impian Resort. the place sangat la nyaman aman damai gitu. ini adalah open house terakhir yang aku pegi untuk tahun ini. naseb baek bukan raya setahun. kalo tak, confirm seminggu naek 10 kilo.

so we ollss sampai awal dari kawan2 yang lain, kita camwhore la dulu ye... tapi idok le aku nak letak pic aku memanyak kat sini ye. termuntah plak korang kang.

makanan was super banyaakkk and sedap. plus ada BBQ jugak ye... marveles! hahahaha...nampak sangat i ni pencinta makanan kan...pasal makanan je panjang betol puji memujinye. ;)


kitorang tak rancang pon nak pakai baju same. but nampak macam kena kan sebab baju aku tu ada bunga2 merah lagi kat bawah. i loike!

after makan2, we went to Aboy's place. nak tengok2 persiapan perkahwinan die kot2 ade ape yang me n si BF bleh bantu kan. cakap macam ade pengalaman kawen. hahahaha....since kitorang ni diorang nye pengapit, harus la tunjuk komitmen sket kan. Nana his tunang pon ade kat rumah dia. so lepak2 juak sampai malam. aku memang tak malu kalo nak lepak rumah ni lama2. mak pak dia sangat sporting abes.

around 8 camtu chiow ke KL. nak tengok papadom plak midnite tu! korang dah tengok? best kaannnnn.....


October 20, 2009

mimpi...


selamat kembali ke alam blog selepas bercuti uolls... tiba2 blog pon nak cuti sama macam dalam kalendar bole?

haa....tajuk ni bukan pasal mimpi basah or what-so-ever ok...ni pasal mimpi2 yang dok bermain2 dalam tido kita. aku just curious, mimpi ni bole jadi betol ke eh kadang2? or memang sume mimpi tu mainan tido je? memang takkan jadi realiti?

aku selalu la mimpi2 ni.. tapi if aku tersangat2 la penat, badan memang tahap lembik melampau, tu confirm tak mimpi. tido pon tak ingat dunia kot. tapi kadang2 if aku take a nap lebih kurang 15 minutes pon bole mimpi woo... felik kan dengan mimpi ni?

aku penah jugak la mimpi yang macam tengah2 berlari ke, tercungap2 kan... then bila aku tersedar, trus aku rasa dada ni macam berdebar2 je.. serious weh! mak tak tipu...

dah tu ada jugak dalam mimpi tu aku nanges2, memang teruk2 punya nanges, ada kisah2 tertentu la, takkan aku nak cite kat sini pulak kan. dah nanges2 dalam mimpi tu, tetibe memang real meleleh kat pipi gua! memang betol air mata bukan air liur basi okay... mimpi macam ni penah la 3 4 kali jugak dalam.... mmm....dalam tahun ni kot.

korang ade ke mimpi yang extreme2 macam aku ni??



p/s: aku tengah menggila menyiapkan penulisan thesis ku untuk bab 4 & 5. Alhamdulillah 70% done.


October 19, 2009

short


2 tahun lepas

tahun lepas

tahun lepas


i miss my rambut panjang so much!


October 16, 2009

HAPPY DEEPAVALI


Happy Deepavali to all my friends yang beragama Hindu. hidup satu Malaysia kan. tak boleh diskriminasi bagai sume ni... makanan India banyak plak kite suka makan kan. roti canai la, capati la, nasi beriyani la.. oh sedap sedap!


May Your Home Light Up...
with the Joy of Deepavali


HAPPY HOLIDAY jugak!


p/s: *mama suruh balik study week minggu depan, tapi kalo balik sure tak study... dengan nak tulis thesis lagi 2 bab. mmm....*


kenapa lelaki tak pernah puas dengan satu? -part 2-


errmm... let me explain here.

sumpah serious aku tak tipu pon ape yang aku tulis dalam entry lepas. kalo korang ditempat aku pon sure sakit hati kan?? kalo setakat 2 aku boleh maafkan lagi. ni tiga (3) beb! tak tahan guwa.

A - suzuki skuter VS
B - honda EX5
C - yamaha LC

itu la sebenar2nya! gotcha...! sorry guys... ;)


si BF dah ada skuter kat rumah dia. tapi bila dia kena keje kat Melaka, he has to drive his car to Melaka. takkan nak usung skuter tu skali kot. skuter tu pon agak semput2 jugak la. so he decided to buy a new one there. supaya senang sket die nak g keje. katanya la... tak tau la kot2 lagi senang dia nak cari minah rempit ke sapa tau kan? hehe... ok takpe la alasan nak g keja senang. apa2 emergency kat sana nak g kedai ke beli barang ke senang if ada motor.

second part time raya aritu. elok aku balik aje dari Ipoh, ada sorang kawan dia tanya bout her new yamaha LC. time tu aku tak sampai his house pon lagik. sebab tu ai tak tau sebab tak nampak. i was shocked! ko keje Melaka, balik pon ujung2 minggu je kenapa nak ada satu motor lagi kat KL?? alasan sebab skuter kat bengkel. fine dear fine!

sekarang skuter dah siap repair pulak. kene rm800. dia kusut nak cari duit since he paid for EX5 & LC cash... aku taknak die amek skuter tu balik. membazir je kot nk ada banyak2 motor ni... kalo kua dating2 pon we ollss tak naik motor. aku tak suke sebab nanti rambut rosak. hahaahaha.. setakat from his house nak g mamak dekat2 lepak ke ok lagi la naek motor. aku suruh dia jual dia taknak sebab skuter tu hadiah pemberian arwah his dad. so takleh watpe. ;(

if dia dapat transfer balik KL nanti tak macam ade tiga motor yang boleh-guna-pakai plak kat rumah dia?? jual EX5 la B!


kenapa lelaki tak pernah puas dengan satu?


kenapa eh lelaki perangai macam ni?? ok sorry aku tak maksudkan kepada semua lelaki, tapi kenapa dia yang digelar lelaki berperangai macam ni?? memang sangat2 aku tak sangka.. depan cakap lemah lembut je, baek, jaga hati...konon setia pada yang satu la... tapi last2 bukan saje 2, tapi 3 sekali dalam satu masa! sapa tak geram kan??? kalo mane2 orang baek laki atau pompuan pon sure bengang.

dah lama jugak aku simpan menda ni, baru arini rasa nak terluahkan.

meh aku cerita. ok mula2 satu je kat KL, aku kenalkan sebagai A...tapi A ni sedikit 'lama' la... pastu 'dia' atau spesifik lagi si BF dah pindah ke Melaka untuk keja kat sana. FINE! he got a new one, B... aku pikir mungkin sebab dia kat melaka tak dapat jumpa yang A kat KL ni kan..or mungkin jugak sebab bosan dengan A ni. so bersabar lagi walaupun sedikit kecewa sebab aku antara orang yang terakhir tau. itu 4 bulan lepas punya cerita. tapi takde la sekarang aku baru tau. just nak cerita the whole story.

yang terbaru time raya aritu... panas lagi kannn. tak sampai sebulan kan. dia ada satu lagi, C! sapa tak geram. aku sampai KL from Ipoh baru aku tau kisah sebenar. tu pon one of his fren terlepas cakap. kenapa aku diperlakukan sebegitu?? yyyyy???


pls tell me why?


October 15, 2009

jom bersosej rebus...


semalam Syak sleep over at my room... memang dah tersedia toto tebal yang macam tilam lagi haa aku bagi dia. tu yang macam selalu nak datang tido bilik aku sebab best kannn... kami adalah sangat malas malas malas kuasa berapa tah nak keluar g makan. luckily aku ada beli sosej petang tu, so what we need to do is just boil it! sosej rebus la katakan.

bahan2 yang diperlukan:

sos cili from AgroMas n tomato from Heinz

dan sepeket frankfurter a.k.a sosej!

korang nak tau mane aku dapat sos AgroMas tu?? dah name pon si BF keje FAMA kan, harus la barang2 FAMA berderet kat bilik aku. dari kuah rojak, kicap pedas, sehingga la ke kerepek ala2 pringles bagai. untung tak untung kan. dah sedikit jimat disitu. siap ade aku hantar balik Ipoh lagi la tak macam banyak plak die bagi.

ok cara2 die sonang je bai... masak air dalam water heater, agak2 nak mendidih dah masukkan je sosej dalam tu. aku biar je sambil mendidih sekali ngan air. takde nye aku nak celup2 je. letak rendam je haa dalam air. mudah lagi pantas!


taadaaa!!! sosej / frankfurter rebus are ready to eat now!




oh muka sangat selekeh di bilik. abaikan jugak tshirt n labcoat yang tergantung kat belakang tu. semalam panas yang hamat okay. sebab tu berikat rambut klip2 bagai tu. nasib baek pakai lagi baju, kalo ikotkan nak buang tebiat, dah bo*el dah. opss...dah melebih.


Paparazzi ikot saya!!!



I'm ur biggest fan, I'll follow u until u love me...
Papa, paparazzi...
Baby there's no other superstar, you know that i'll be
Your Papa, paparazi...


bayangkan si BF nyanyi lagu Paparazzi sambil klik klik me.. ;) patut la kemain lembab lagi die jalan aku jek menonong ke depan sorang2. rupa2nya ada keja dia dok buat.

Oh ya, aku gi jalan2 Sg. Wang n Times Square ahad lepas with si BF... sambil menikmati acara wajib kami iaitu Cupbon (aras bawah) dan juga Creepes (aras 2 @ 3 tak ingat), sempat jugak sambar satu dress for me. satu ke?? macam banyak je beg aku bawak tu. lu pikir la sendirik.


yadayada! new dress.


October 14, 2009

arini punya entry yang lambat



hye tawan tawan....

nama saya Akma Nur Batrisya...

orang panggil saye Cha....

auntie ni suka pelok2 saya.. pastu nak amek2 gambar. kadang2 best jugak.. kadang2 bosan ah.


Cha: nak wet aye.. (sambil tangan hulur kat aku )

Me: uits... aritu kan dah bagi...

Cha: nak agi... yeh ya yeh ya... (sambil lentok2 kepala ala2 manja gitu)

Me: !@#!#$@%%^$^&


tak padan ngan kecik nak duit raya banyak2. hmmppphhh....


October 13, 2009

entry dah 333 =)


wow wee... impresive!

jari2 aku hanya mula aktif menari kat keyboard for entry kat blogspot ni ujung2 taun lepas je.. before tu tulis2 jugak, tapi tak seaktif sekarang. tapi berjaya jugak aku buat banyak2 entry kan?? sila vangga dengan diri sendiri.

oh ya. entry 333 bukan entry ni ye. tapi entry sebelum ni. aku baru je prasan pulak. cantik jugak 333 ni. pasni tunggu 444 plak la..



ok ok...


aku tak kan tukar my blog's name... memang aku ada tanya aritu, tapi saja je tiba2 rasa nak tanya sebab nanti mesti ada orang argue kan.. nama MIRA, tapi poyo2 letak MYRA.

hahaha...lantak lah. aku dah terbiasa pulak dengan nama blog sekarang ni. plus, lagi senang nak pronounce kot. MY RASPBERRY... tapi motif utama adalah my name + raspberry. bukan bermaksud raspberry saya. ;)

hmm.... lagi satu, pic without border looks so boring kannn?? so i've decided untuk letak border balik di semua pics MYRAspberry. tapi yang dah lepas2 tu halalkan je ek??


Azie's birthday celebration...


hello!!!

seperti yang dijanjikan, aku ade letak gambar cake kan semalam. dah sure2 la korang nampak birthday cake, so entry nye pon pasal birthday jugak la. ;)

hahaha...macam la entry best sangat nak buat korang ternanti2 kan ;p

last Sunday, (4/10) nun, dah dua minggu lepas dah haa... we went to Azie's place. we siapa?? kami2 sume kawan2 aku la.. not from UKM side, tapi from my relationship side. haha... kiranya, diorang2 ni at first kawan si BF, tapi dah lame2 kenal jadi kawan aku la kan... tak gitu??

mula2 dia ajak sebab dia cakap ada open house, then bila cek2 balik, tengok2 kena time birthday dia. si Wati, sponsor cake bawak g rumah Azie ni wat suprise celebration. dah tu tak macam 5 bijik kete plak pegi kan. gila terkejut kot mak dia ramai sangat. riuh rendah rumah Azie.


mula2 sampai of course la we ollss tak terjah kek dulu kan. lapar katenye. sanggop aku skip lunch semata2 nak makan kat rumah Azie ni. so memang masing2 pon melantak tak hengat la kan nak2 pulak time tu dah pukul 3. oh actually ini rumah terbuka untuk kawan2 Azie je. takde pon kawan2 mak pak dia. so itu la yang best sket, tak ramai orang. kitorang leh conquer! wahahaha... gelak syaiton!

lepas 30 mins makan (lame kan... makanan supe banyak and siap topup2 lagi) batu Azie blow candle..


oh itu si Cha, dia pon nyebok nak tiup lilin sama sebab tu la bapaknya si Iqmal laki Wati ada jugak. si kecik yang dok nyebok2 nak tiup lilin tu berejam dia tiup lilin tapi tak padam2 pon...

sume semangat nyanyi kan... tak macam tiga version lagu plak we ollss nyanyi. hahaha...



ok lepas2 makan adalah sesi bercamwhoring. aku rase sure korang2 dah tau kan tuan blog ni gila meroyan camera.

me - zana - wati - suzi - kak sue
budak kecik tu namenya Cha.
kucing gebu2 tu plak name Kimmy.


tambah ahli2 jemaah lagi.
(nampak nau aku dah malas nak letak caption panjang2)


si BF kan gila kucing, ni dia yang paksa aku amek gambar tak hensem ni.


Kimmy ni bulu dia super duper luruh gila babs! so aku tak pegang sangat... baju aku kaler itam mati melekat nampak habis. so ai pegang kejap2 je noks. Kimmy ni garang ok tambah2 kalo orang usik vontot die. lagi haaa kau..


October 12, 2009

dah 3 kali terlepas


terlepas apa? bukan bus or train.. or bukan jugak ter'melepas' dalam seluar or seangkatan dengannya.

tapi dah tiga kali @ tiga episod terlepas cerita Nur Kasih. kannn before ni aku ada bagitau yang aku memang mengikuti cerita tu. tapi sejak lepas raya ni tv3 punya website macam lembab saaaannnggaaatttt gitu. so harapan la aku nak tengok online. tengok kat tv memang tak la. ;P

finish with dat. now....


teaser for next entry... tunggguuuu!!!

pagi esok, selasa 8am ok guys! ia akan menjadi entry berwarna warni banyak gambar jugak. so layan besok ok.


**oh ya lupa nak bagitau, aku dah malas nak letak border untuk every pic yang aku letak kat blog ni..apa pendapat korang?? lagi better aku letak border ke tak??**


presentation post party :LOL:


hye guys.. morning!!!

ada yang rindu sepemergian aku?? pergi mane?? takde g mane2 pon.. just tak update je sebab i was busy with my "pembentangan hasil" for thesis. thats y la tak berupdate ko blog ni! okay... hazab untuk presentation sudah berakhir, just kena tulis thesis je bagi lengkap and final VIVA..pronounce as .vai-va". pembentangan hasil was great. berjalan lancar and ada kena hentam siket2 tapi tak teruk sebab i still can answer. berbaloi la untuk dua hari tak tido and pening2 dengan nombor segala macam.

ok forget about presentation lets move on what is actually im doing to release the stress. hahaha... stress la sangat kan.tapi memang betol stress pon... abes gugur sume rambut2 asekmemikir je.. period pon tak menentu disebabkan stress. tiba jah!



jom jalan jalan!



oh kalo tak tahu lagi ke mana aku tuju ni tak tau la kan... dah tau?? yes..semestinya karaoke. gila nak karaoke sangat2 sebab suara aku ni tak berapa nak sedap kan, so hentam nyanyi kat karaoke la. kalo nyanyi kat kenduri orang kawen kang abes lari sume tetamu. hahaha. oh i wish boleh ada bilik n set karaoke sendiri macam kawan sis Liza ni kat rumah dia.


si BF wit his favvy song.
//i dont wanna miss a thing//


kami tidak berdua, ditemani oleh Topet n Suzi. my bakal housemate =)

si sengal Topet pakai shawl Suzi, pastu dia buat2 gaya macam bapok pulak. kitorang bahan2 la gelak2 suma. ada ke bapok badan besar2 uollss?


me being happy with him ;)


cool couple.

yes. me. pailang Ipoh mali ok. ada bran?


hahahaha...thats all guys!