March 31, 2009

jalan jalan bersama Miss Riau


dah lame x berupdate blog nih kan....bukannye ape... en malas tetibe menjelma... ahahahahaha...
so wat to do aite... terima je la... lagipon dengan keadaan wireless yang kat sini macam shit eh eh bukan bukan.. macam mengong je.. sakit ati aku dibuat nye..

bleyh x korang bayang kan... kejap2 DC kejap2 DC... x ke saket ati... 

ok last week aku ade kluar dengan rumet kesayangan ku... dengan one of her fren Ony...
kitorg g tengok kete yang si Ony nih nak beli... so diorg ajak la aku sbb diorg x brape tau jalan kan... aku pon on jahh.... Ony g sewa kete..aku jd penunjuk jalan.. hihi...



ni la duit yang si Ony bawak... 6 ribu cash dalam beg ok.. xtipu x tipu.. ni duit betol... kalo kene samun masak kitorang... die bawak cash trus sbb kalo ok, bleh trus amek kete tu... tp kami pulang dengan kehampaan.. sebab dedua kete yang kitorang tgk tu x brape nak ok sangat..

but we decided to amek kete yang 2nd... kancil tahun 2001 for RM6500.. ok la kan... tapi harus la ade rosak sket2... standard la kan.. kereta second hand...

dah abes survey2 tawa menawar dengan abang botak dari kelantan yang tak berapa nak ensem sangat tu, kitorang balik and straight away pi makan kat Food Court Sg. Ramal... lapar nak mati satu ari tak makan.... aku pon on diet jugak so tak pe la.. hihi... mira on diet?? bia betik...


tu je la yang ade story leh aku cite kat korang pon... "Oit, kate tajuk entry jalan jalan dengan miss riau?!!!"


oopppssss!!! hehehe.. terlupa suda... Miss Riau tu rumet aku la... Citra Ratu Pratama... die nih Miss Riau.. masuk pertandingan macam Miss Malaysia gak la.. tp kat Indonesia panggil Pemilihan Putri Indonesia... kalo korang x caye google it... sebelum berakhir entry nih, meh aku tempek gambar cun Citra nih..

tada~


ni pun aku curi dari facebook die.. hehe... cantik kan??




March 18, 2009

2 hati + 1 bikini


last week one of my sayang from Lovely tunics datang UKM... Ja name die... she's the owner of Miutmiut... Ja ni budak skolah aku dulu since form 1.die datang nak bagi kad kawen her sis n nak bagi miutmiut kat aku.. mule2 aku yang mintak nak itu ini sume, tp bile nak bayar die kate x yah.. aku mule2 macam eh nape plak, aku yang mintak nak beli aku kene la bayar kan... tp dah die kate ikhlas kan xpe la.. next time aku beli aku bayar k Ja!



ni la 2 hati n 1 bikini yang aku nak tu... aritu before die datang aku ingat nak request name. tp terlupe plak... so xde la.. name tu bile2 la plak aku tempah kat die... hehehe.... so kalo sesape yang berminat nak tempah or tengok design2 miiutmiut ni bleh la korang jenguk blogshop die kat miutmiutkalo korang nak tau, miutmiut ni bleh jadi keychain or rantai...so suke ati korang la nak yang macam mane pon... kalo nak taw lebih lanjut sile ke blog miutmiut sendiri k... promote untuk kawan ape salahnye kan... 



daaaaaa~

Kampung Kita



Annual Dinner kolej aku tahun ni bertemakan Kampung... name dinner kali ni Kampung Kita.... mula2 weols sume cam blur nak pakai apa suma kan... juzt terbayang mesti sume orang pakai yang sama je... tapi anggapan tu xde la btol sangat.. byk jugak idea2 baru and idea2 yang sangat unik ok... 

Contoh nya macam Felo baru kitorang Nuex (dulu dia ni student, baru je grad tros jadi felo...so still rasa macam kawan) die pakai jubah, kopiah, n pakai name tag... bawak tasbih n rotan ok! USTAZ ajar mengaji... hahahaha... lawak ok dengan gaya dan kadang2 dia sempat berlakon lakon bagai lagi kan...

Tak lupa jugak kat Abg Raehunt yang merupakan Alumni kolej aku yang berpakaian macam ketua kampung a.k.a Tok Ketua... seluar itam, samping kain pelekat bercorak kotak2, t-shirt pagoda, blazer itam n kopiah.... Ai suke ok... mmg lain dari yang lain... hahahaha..sebijik macam tok ketua.

Pompuan aku xde nampak yang special pon... sume lebeyh kurang same je... depan mata aku la kan... yang aku x nampak tu x taw la ek...

Aku pakai ape??? cam dalam gambar kat bawah ni la... kebaya, heels, rambut bersanggul lebah (sanggul besar yang kebawah, nak dekat ngan leher dah sanggul tu dok), + keping emas @ cucuk sanggul... sanggul lebah tu kalo nak bwat gune rambut aku je mmg x dapat la kan.. dah la rambut aku pendek plus nipis la..pakej pulak kan... so gume wig la tambah bagi besar sket saggul tu. hair stylish yang dok menyanggul rambut aku adalah Mak Lang atau lebih dikenali sbg Donia... dia jugak yang make-up kan aku... Die jugak yang cipta nama sanggul lebah tu.. muahahahaha!


inilah hasilnye

Aku duk semeja dengan Shiela, Ien, Napi, Nurul, Fadhil, Donia n Topet (koreografer tarian juga dijemput). No meja kitorang adalah C4...baris ketiga dari depan coz baris first n second adalah Alumni n AJK. Kat meja tu dah ade siap2 dah cenderahati ni...




no matrik aku adalah sangat x bertuah sebab x dapat cabutan bertuah... hehehehe... x suke ok.. aku nak dapat hamper tu.. leh gak dapat jajan2... leh kudap2 makan bagi kurus (eh salah... bagi sihat). Dah habis confirm la bergambar kan.. ni gambar2 dlm ni sume amek dari camera phone taw. dari kamera napi x amek lagi dr die... so harus la sume gamabr aku sorang je kan.. nnt kalo aku dah dapat gambar ramai2 aku update ok..

last pose!


NITEY!

March 13, 2009

sebab musabab ke'busy'an ku di bulan Februari



harusla mule2 aku tempek gambar aku..

ni la sebabnye bln 2 aritu aku busy manjang... plus penat yang teramat sangat....
sebab mengstruggle kan diri berlatih untuk pertandingan di Festival Seni Tari Malaysia UKM - Malam Gerak Gemalai*panjang plak name die*

koreografer adalah bekas pelajar UKM dan skang penuntut di ASWARA bernama Mohd Taufiq Husin a.k.a Topet... die gak dah 3 kali bersama D'Tari (name kelab kolej aku) dalam 3 pertandingan. senang blaja ngan die wlpn die ni garang sket...bukan sikit, tp banyak.

so malas nak cite panjang2, tgk gambar je ok... ade 2 Tarian kitorg bawak. first zapin sarawak, second kreatif bertajuk seru. tp utk gambar kreatif ado siket je...enjoy the pics k!

shiela... cubaan menyebut 'roti keeejjuuuu'

sesi menggediks

iklan redbull

penari pompuan dgn Aimi & Topet

bersama jejantans

lelaki @ kakak gagah

the girls bersama cubaan menyebut 'BEBEH!'

on stage

kreatif - SERU

syok sendiri *so what??*

selepas diumumkan juara 

Pemenang Busana Asli Terbaik
Koreografer Asli Terbaik
Johan Keseluruhan

our koreo bersama Piala Pusingan



souvenir from indonesia


dah dua hari jugak la aku x mengonline kan diri kat mane2... sebab?? wireless kat sini mengong! lagi satu plak sebabnye asek ujan je kan..so mcm kadang2 low gak la connection die... so wat to do aite? menanti dan terus menanti je la aku... huhuhu....

berkaitan tajuk.. i got souvenirs from indonesia.... from sape adalah rahsia... die xnak orang tahu die ke sane... so, aku sebagai sahabat setia terus merahsiakan... she is my sayang ok! thanx dear... sebenarnye ade 3, tp amek gambar 2 je... dah masuk laptop malas nak amek yang satu lagi... so korang tengok 2 je la ek..


dress tube ni sangat cantik.. kain die pon best... i suke okay... pandai orang yang beli tu pilih..


ni name nye ellips hair care... kat M'sia pon ade jual.. tp mahal nak mampus... sedozen je dah RM8. ni from Indonesi 50 biji lebey kurang RM13 cmtu je.. sangat murah n boleh untung berkali2 ganda lagi kalo wat bisnes ni kat M'sia.


*thanx again to my sayang... U know who U r...*


March 12, 2009

En Riduan a.k.a mamat X @ TOPET!!!

last entry aku x post pon gambar En.Riduan *la sangat* yang call aku buat prank kat aku tu kan...

nah amek aku letak kat sini... FYI, aku dah anggap die nih macam abang aku a.k.a my Big Bro camtu la.. he's very nice person.. xpenah la aku jumpe die, die x wat aku gelak.. ade je kene bahan or something like that. but im happy to have a Big Bro like him.


gambar ni pon gambar lame.. x jumpe carik gambar baru, folder gmbar banyak sangat n malas nak mencarik.. hehehehe... "Topet Topet, dah banyak kali dah U buat I terkejut and kenakan I...Hesh, sabar je la...." ade lagi satu entry lame die wat aku terkejut gak. klik sini.

ada apa dgn MAYBANK puduraya yg dekat dengan central market???


kisah ini terjadi beberapa jam selepas aku pulang dari Pusat Kesihatan.... damn! skema ok!!!

beberapa jam after aku balik dr PK pas amek ubat sume, aku ngah lepak kat bilik nih... tetibe ade satu call in bernombor 03-4029xxxx.... shit! aku adelah sangat x suke angkat call yang xde dalam phonebook aku... kalo bleh aku nak biar je... tp takot plak if urgent kan... since nombor ni macam office or rumah sesape je aite...

so aku pon angkat la, ade sorang mamat ni cakap... and aku memang x knal suare si mamat X ini...


M: Hello...
X: Hello.. ini Cik Amira ke?
M: Ye saye...
X: Ok... saya En.Riduan dari Maybank. nak tanya U ada pernah buat akaun Maybank tak?
M: Ye... saya pernah ade..tapi dah lame x gune. saya pon x tau ade duit lagi x dalam tu... knape erk??

*dalam ati pehal la mamat ni sebok2 kan*

X: macam mane dgn loan study U plak? under bank mane?
M: under Bank Islam la...
X: owh..ok.. now kite tgh buat collaboration dengan Bank Islam... so we need U to come to our HQ la... kat Maybank puduraya tu.. U taw x??
M: ohh...yang facing central market tu ek?? *dengan nada excited ok aku nak bgtau die yang aku tau Maybank tu*
X: yes2! U datang, naek tingkat 14, U pegi kaunter submit loan, U jumpe En.Taufiq
M: tingkat 14, En.Taufiq *sambil cube cam menghafal*
X: yep... U cakap kat die wakenabeb.


M: *shit* TOPET!!!!!!!!!!!
X: hahahahahahaha...dah la mira U x payah nak poyo2 ok... hahahahahahahaha *die sambung gelak cam lahanats*


geram ok... aritu aku wat gotcha kat si BF, now aku yang kene plak.. cheyt! x suke ok.. aku cam dah semangat2 menghafal name tempat, name orang tu bagai.... aku pon cam munguks gak kan, dis is my last sem dapat loan, nak kene g sebok2 watpe lagi kan... tak suke!!! menci i tau..


March 11, 2009

kisah nombor 1012 dan kad pink besar (bukan cite hantu ok)



haaa...keluar2 terus gambar berkaitan dengan tajuk kan... SULIT!!!
aku rase sape budak UKM tau la kan ape mende ni...uols yang bukan dok kat UKM pon rase nye dapat guess ape ini... heehehehehe....

ok...ade satu lagi cite di sebalik tajuk ni... kat nombor tu dah tulis aku no.1012. dan giliran sekarang adalah 1008. sila tunggu sebentar. anda akan dilayan sebentar lagi...(wat nada cam dalam phone time call customer servis maxis) hahahaha... camtu la kot gamaknye tulis kat kertas nombor tu...aku ingt cepat la kan sebab 4 orang jek lagi... tibe2 nombor kat pintu bilik tu doktor tu macam stop kat 1010 punye lame okay! dalam setengah jam ade kat 1010 tu... aku punye la hangin cam nak terkentut pon ade kan (yela sbb tengahari, xmakan lagi, perut kosong banyak angin)... n rase2 aku la, doktor bilik nombor 1 tu g makan kot agaknye... dey...patient pon xmakan lagik tau...

opsss....pembetulan ok... bilik nombor 1 bukan doktor... ekceli bukan pegawai perubatan... die hanye penolong pegawai perubatan.. tp ade Dr. gak kat depan name die... dari name aku hanye ade NOOR kat depan AMIRA WAHIDA... apekah???? hahahaha....


moral of the story: bile kat depan name aku nak ade Dr.?



March 10, 2009

OH! NO!







korang nampak tak ape yang aku nampak nih?? 
see....contact lense (CL) aku terkoyak ok. scary plak tengok macam ni... camne la if terkoyak dalam mata aku then tertinggal separuh yang kecik tu kat dalam mate... eeeee, memang aku fobia trus dengan CL lepas tu. boleh tak lepas aku dah snap2 pic ni, aku leh main2 lak ng CL nih... tunggu die kering and jadik keras sket, pastu aku cam koyak2 kan die.. hahahahaha..so budak2 kan.
 naseb baek aku dah beli spare CL dah... xde la meraba sangat aku nak berjalan pon.. aku nih sebenarnye x suke sangat pakai spec. ntah la...tak tau nape... tapi if ade sesape jumpe aku nampak aku pakai spec tu maknanya penyakit malas sedang melanda.... kerap gak ar penyakit malas tu datang.. wahahahahaha....


ok...meera adalah seorang yang pemalas.NO NO. kurang rajin. enuf said.


mama belanja


untuk pengetahuan korang, cuti last weekend aku blk umah.. to sesape yg tak tau, umah aku kat Ipoh meh.. IPOH MALI ok..... rase nak blk sgt sbb mama call tny bile nak blk.. kne plak ade cuti maulidur rasul skali kan... lame la sket bleh dok umah walaupun sebenarnye hakikat yang tak boleh disangkal lagi 3 hari je pon... lantak la korang nak ckp ape kan, bagi aku tu lame nak compare dengan 2 hari.

sampai2 je mama dah balik dari keje. Papa yang amek aku... so lepak2, makan2, n  tengok tv sume... pastu tetibe mama bersuara

Mama: Pa, malam ni jom kite pi karaoke. Zai belanja.

mama aku membahasakan dirinye Zai kat papa... aku dan dan terdengar terus menyampuk cakap OK! macam la mama tanye aku kan... hehehehe... tak pe la, mama aku jugak kan. :)
kitorang masuk kul 10 malam, kuar kul 1 pagi.. 3 jam tu xde la lame sangat bagi kami berenam... balik2 tu plak kelam kabut lagi papa nak kuar, g men badminton pulak.. slalunye mama akan ikot, but not for malam tu.. anak kesayangan die balik la katekan. so harus la nak dok rumah kan... padahal sebenarnye mama dah penat + ngantok. hihihi...

ni antara gambar2 yang ade.. males aku nak letak banyak2, kang berderet je gambar kang bosan lak kan...


aku adelah gagal nak mengedit pic letak banyak2 camni. ade sesape leh tolong ajarkan??? ade? xde?


March 6, 2009

HUSBAND OF THE YEAR



enjoy the pics k!









cilakak punye suami!! ade ke patut die buat bini a.k.a isteri a.k.a teman sehidup semati diorang macam ni.. xde ati perut btol la... kalo la si BF aku wat kat aku macam ni, memang nak kena sunat skali lagi gamaknye kot. "Brani buat camni B?"


March 4, 2009

kete tauke belacan ok!


LOKASI: AREA AMPANG
TIME: 10.00 PG CAMTU LA


ha...!!! aku lupa nak cite satu mende nih... aritu ari ahad time tunggu si BF service kete die kat satu bengkel ni, aku punye la dok menganga kebosanan, tetibe si BF cam bagi arahan mata ng mulut termuncung2 suh aku tengok depan.. time tu si BF ngan aku dok jao... si BF ngah sembang2 ngan cine bengkel tu...so xkan la nak jerit2 plak kan... ok berbalik kat cite tadi, masalahnye time aku pandang depan xde ape pon.. ade Kia Sorento nih je... aku cam pelik la ngan si BF ni... macam la aku xpenah tgk kete Kia Sorento nih.... 



tetibe dlm 5 saat lepas aku pikir camtu, keluar la sorang mamat nih dari belah tepi kete sane.... macam penah tengok.. memang penah ok!!! Ezany Nizzarif... korang knal x... mesti knal kan...xkan aku sorang je kot yang knal... ala, yang die blakon dalan drama "Natasha" tu. ok! tu je aku ingat cite yg die berlakon.. die pon servis kete kat cni agaknye...  dah la x sempat nak snap pic die banyak2, die dah blah dah g balik umah kot, x tanye plak aku die nak g mane kan...(macam la aku bertegor sape ngan die nak tanye2 bagai) ade mamat laen nih datang amek die... so simple ok die... toke belacan la kan... if x salah aku die ade BMW lagi sebijik taw.... ce korang bace kat sini kalo x pcaye.. kaye2... naseb baek die dah kawen.. muahahahaha... kalo x aku sambar ok.. dah la hensem... aaauuuwww!!! badan die pon cam berisi sket skang... pandai bini die jage makan die.. kot la, aku men agak je.
ok macam dah lebeh aku rase nih.



March 3, 2009

|!| akan tiba |!|


Hey hati ku..
Selalu mendambakan cinta namun tak kunjung tiba
 
Hatimu itu
Seperti apa yg ku mahu selama ini
 
Ertikanlah... pagi ku yg kaku tanpa kamu
 
C/o
Kau ku cinta
Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..
 
Lihat kamu
Tak ku sedari
Waktu dh mulai tinggalkan ku
 
Kau kau kau
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya..
 
Ertikanlah... malam ku yg sayu dingin tanpamu
 
Setiap hari bersama mu
Ku ingin selalu dekatmu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga hari esok kembali lagi



comel & best okay lagu nih!
i loike!

you are the apple of my eye



si dia suda kembali... yihuuu.... si BF dah blk dr P.D...dah abes kursus...
aku g amek die kat PD nun... GF sejati la katekan... i miss him mucho u noe! ok enough! hahahaha....



btw, its been so long aku x ngapdet kan... seriously, im very2 the very the very busy...arini baru ade time nak taip2 kat blog, sebelum ni jgn harap la, aku bkk blog, aku bace je blog org len... blog hopping... tu pon dlm mase beberapa minit... nak taw aku bz ape?? nnt la aku cite next entry ye.. tu pon kalo aku rajin kan... hihihi....



ok! si BF mcm nampak a bit tanned... maybe sbb pantai kot kan... whatever la.. i love him no matter what. sabtu n ahad hangout ng si BF... mcm2 kitorg buat... mkn same, g tgk game bola mmber kitorg maen, g servis kete la, n mcm2 lg k.... tp ade satu brite sedey, he needs to go to Melaka..die kene transfer sane... adoy!!! lg jaoh ok dr PD.. Isnin dah kne start keje which means semalam la... hehehe...tp xpe, ni die bleh blk every weekend... so, its ok kot once a week jumpa... so mira, ko kene la blaja x jumpe kerap2 or hari2 or dua hari sekali kan...:(