April 26, 2011

Pening vs Cuti Lamaaaaa...

kepala pening sangat... sebab pagi tadi minum white coffee baru... opismate bagi try. sekali kau pekat gila. pening ni. macam high semacam je pusing2 rasa... tangan pula dok macam terketar2 je macam tak cukup makan.

pls pls pls taknak sakit plsss.... hancur holiday mak kalo mak sakit hokay.


arini adalah last day keje... weewiittt...suka2! bukan sebab nak berhenti da.. sebab nak cuti seminggu... sampai la rabu depan. khamis depan tu pun cuti jugak. ngeh ngeh....


bukan nya selalu cuti lama2 gini... kasi la can la cuti lama2... since last year takde g holiday pun, kasi la tahun ni holiday travel lama2 sikit ye dak??


esok calling time is at 12.45 pm... flight pukul 2.45 pm. international flight kene 2 hours before kan check-in... nak jugak bagitau international. padahal sebelah2 je.... bukan jauh pun... hihi


accomodation - checked and paid!

transportation kat sana - checked! n tak bayar lagi.


tapiiiii....


duit pun tak tukar habis lagi...

baju tak packing lagi, baru dok pilih2 je...

camera tak fully charge lagi...

laptop rosak so takleh update lagu dalam mp3.

*aku masih pakai mp3 dikala korang sume guna ipod shuffle* tsk tsk...

kasut nak cari kasut baru pun tak cari2 lagi... hoho...


banyak nye keje tak siap lagi.... adehhh...


tengok la nnt kalo rajin aku buat live update dari sana ok... roaming mahal nak mampuih! tak kuasa nak roaming kot. cari wifi je sudah... itu pun kalo rajin la ok.. KALAU.



April 19, 2011

Fyz Kawen

entry semalam tu nampak sangat macam nak tak nak je cerita kan???

hahaha lantak la... janji acik buat entri. asal ade dari takde. ok last SUN-ny-DAY we lovely tunics ada attend wedding schoolmate kitorang time mrsm dulu. so Te and Tiqah adalah tido kat rumah aku. tu pun dekat pukul 12 malam baru amek diorang.. kesian diorang haaa tunggu punya lama. sorry. aku pegi rumah Watie at Balakong nun...makan makan maaa....


tapi kitorang ni bila dah dasar berjumpa, harus la tido lambat. pukul 4 pagi baru tido. masing2 dok cerita gosip sana sini. end up bangun pagi malas2 je.


amek Ila and terus shoot pegi rumah Ja. semua yang di plan mengikut jadual. keluar rumah pukul 11, sampai rumah Ja 12.15pm. ngam ngam soi je sampai rumah pengantin pun time lunch. dah memang kebuloq tahan gaban dah.. dengan sesat barat nye.... wedding was held at Tropical Bungalow @ K.Kemun!ng sana nun. map kad kawen adalah sangat senang di baca. me loike!


sampai2 belum makan lagi dah amek gambar dulu... that's 0yama. schoolmate jugak. photographer adalah Ijat, juga ex-mrsm pdrm. sapa2 kawan sekolah aku kenal la kot.. theme adalah purple... so im in black kebaya n purple-green-pink sarung. kira ikot tema la... saje je suka suka kan.... time kitorang tengah makan, pengantin dok berarak masuk. elok je habis makan diorang still bersanding. so sempat la tengok.



then tak de pun nak amek gambar time kat pelamin tu, sebab macam ramai orang kan. takkan tiba2 kitorang nak sibuk2 naik pelamin jugak. so amek gambar kat meja pengantin je la. she's beautiful kan???


seri pengantin katanya.....


and then sempat la jugak ex-schoolmate yang datang. tak ramai sangat... ini je yang jumpa pun...gambar sikit punya banyak aku rasa. ni pun dari camera Oyama n Hilal kot... tah la tak ingat dah curi kat sapa... hehe...



balik tu adalah sangat penat kot.... drive sana sini, sembang gelak sana sini. imagine malam tu aku tido pukul 8 malam.... amek kau 10 jam tido until 6.00am. itu pun bangun sendiri sebab dah tercukup tido... but i had a balst with my girls. forever and ever.



April 18, 2011

Pian's...


dia punya birhtday adalah last week hari khamis... his wife buatkan suprise party utk die. and ajak la kitorang kitorang untuk menghabiskan segala makanan yang ada...


katanya start pukul 9, tapi 9.05malam aku baru smpai pun tak start2 lagi. biasa la kan.... dlm 9.30 jugak la baru start p!an sampai... kitorang sume bergelap kot dalam rumah.. buat2 macam takdo orang. dia masuk je rumah ngan wife die baru kitorang "suprise"!!!!


dan sesi menyanyi2 pun dimulakan....


lepas sesi nyanyi dan tiup tiup lilin, harusla sesi makan2... walaupun aku dah kenyang, tetap jugak jamah sikit. nnt tuan rumah terasa pulak...


ada sate, kek, cheese tart, KFC, n bihun goreng. ok la. jemputan pun dalam 10 orang je.




gambar2 kanak2 je la eh letak. sebab kalo nk letak yg makcik2 pakcik2 ni tak muat plak banyak sangat. so kanak2 3 orang je, sikit. hehe...


ini la mummy si Isya yang dok cite2 tu. tu pun baby die. asik si Isya bam bam tu...



last but not least, group picca! by topet the phoYographer. bahahahahaha....


haaa...time datang sini la yang aku langgar tiang lampu tu... hehe...nasib baik tak kemek banyak ok kete yaya ku... ;)




April 16, 2011

Blurrr dikala pagi...

Ok pagi tadi kan (Jumaat), time nak pegi keje, bila aku dah turun lif siap sampai bawah lagi dah, bole pulak tertinggal barang kat atas which is tingkat 19.

So naik la lif balik.
Naik dengan ada sorang kakak ni muka macam tak mandi lg, mungkin turun anta anak g skolah kot.
Dari Ground floor kitorang berdua je naik.
Aku tekan 19, akak tu tekak 15.

So lif gerak la, kat tgkat 2 ada orang masuk lagi.
Tingkat 2 ada parking kete so tak pelik la orang dr tingkat 2 naik atas...
Pakcik cino naik tekak 17.

15, 17, 19 k.
Bila dah smpai tingkat 15, xde sape pun keluar.
Akak tu siap tengok2 nombor2 kat lif tu and nampak lampu kat 15 tu dah terpadam.means dh smpai la kan.
Dia boleh buat bodo lagi... Sampai la lif tutup balik.

Tingkat 17, pakcik cino tu keluar la.
Si akak sorang ni mcm baru tersedar dari mengelamun muka dia.
Macam tercengang2 tu tgk dah tingkat 17. Dia pun ikot keluar wlpn aku dah dpt agak akak ni tadi memang dlm keadaan tido dgn mata terbukak.

So bila lif naik 19 aku keluar, masuk umah amek barang n tunggu lif balik.
Masuk lif, berenti kat 17.
Tengok akak ni masuk.
Tapi dia tak tekan 15 punnn!
Dia biar je ikot nak turun G la kot kan.

Tapi takkkkkk! Salah sangkaan aku.
Bila pintu lif terbukak sebab ada orang nak masuk n turun bawah, dia tiba2 sekali lagi macam tersedar dr menegelamun.
Kelam kabut plak tu.

Agaknya kalo takde orang nak turun abawah dr tingkat 15 tu, akak tu dah turun bawah balik kot.
Pagi2 penat main lif ye kakkk.

Hahahahaha.... Cho funneh la akak ni...
Nak mamai2 dalam lif pulak.



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

April 15, 2011

This is the veru first time in my life...

nak tau apa???


aku langgar tiang lampu daaa...


citenye macam ni. semalam my friend Mira buat suprise birthday utk suami die P!an. ala ingat tak p1an yang patah paha accident aritu... ada buat entry. nak tengok pi sini....


die cakap pukul 9. time tu aku sampai bawah rumah die pun dah pukul 9. so kelam kabut la nak parking kereta. buat side parking. memang luas kawasan die. bajet kiri kanan pun dah ok.


disebabkan nak cepat, pandang cermin pandang belakang je. sebab aku yakin belah kanan aku memang ngam2 dah ngan divider tepi tu... last2 pandang belakang punya pandang, baaaannngggg!!!!!


kuat lak tu bunyi die... serius dalam hati "ah sudah! mesti pecah kemek segala ni" parking lek lok, turun tengok ada calar and kemek sikit je. memang SIKIT je tau. tak tipu. fuuuhhhhh nasib baik.

April 12, 2011

Marry You...

Sungguh jatuh cinta dengan lagu ni.... MARRY YOU by BRUNO MARS...



Yes def i will say "i do"



April 7, 2011

Printscreen....

macam mana nak PRINTSCREEN dari blackberry eh???


kalo kat pc pandai la tekan kat keyboard ni.


from blackberry camno?????


help help help!

April 5, 2011

Kisah Hari Jumaat


Jumaat lepas seperti yang dibising2 kan kat twitter, aku ada exam kat U.P.M. its more like ujian je la not exam besar2 pun. for my future job insyaAllah amiinnnnn.....


so ujian adalah sangat sekejap je from 3.00pm tak sampai pukul 4 dah abes.... borak2 sekejap sebab Ecah from Melaka pun datang ujian ni.. shes my classmate time kat U.K.M dulu.... mintak2 la rezeki aku kat U.P.M ni... malas dah asek dok cari2 keje je tapi tak dapat2 pun.... :(


after abes kat U.P.M tu, aku saje je la gi rumah Watie at Balak0ng... sampai2 si Isya budak mok mok bam bam ni baru bangun tido.... lepak2 sembang2 gossip2 sambil makan kuih beli tepi jalan tadi. aku beli aku yang lahap sakan.


then saja la dok acah2 "Isya jom ikut auntie g umah auntie, bole mandi pool".... mula2 dia tak nak ok sebab pool rumah aku takde papan gelongsong mcm kat waterpark tu. tapi last2 nak jugak die ikut...


alang2 tak dapat main papan gelongsong kat pool, mandi pool saja pon jadi la. daripada masam2 terus siap2 comel2 ok budak ni.... ikat tocang bagai. pack baju segala. siap2 terus ikot 'auntie' naik kereta. nasib mummy die kasi. mummy die cakap malam mummy die datang amek kat umah aku.


mummy die siap pesan lagi "dalam kete sembang2 ngan auntie tau. jangan notty2 tau." haaaa kau, memang die sembang betul pon. penat den nak menjawab soalan budak2 zaman sekarang ni... pastu abes dalam kereta bukan reti nak duduk senyap, pusing sana, pusing sini. checked pintu memang dah autolocked kan. takut jugak la kan anak orang ni....


last2 bagi die main handphone aku. katanya nak tengok gambar. last2 die tanya camana nak amek gmbar. main la kau camera tu asalkan DUDUK diam. i mean DUDUK bukan berdiri. sume gambar2 banyak di snap adalah gambar kereta lalu lalang tapi gegar2 sikit. and bawah ni pun die snap kan.



dah nak dekat2 sampai area2 rumah ni....


Isya: alamak, tak tahan nyeeeeee..... tak tahannnn nyeeeeeeeeeeeeeeeee... (nye die tu panjang ok)


Me: tak tahan apa? (aduh mati aku, budak ni tak tahan nak berak dalam kereta ni... sebab die asek dok poot poot je Kentut manjang)


Isya: tak tahan nak mandi pool la....


oooo... lega aku.. ingatkan die nak terberak sangat2 dah. sebab die tak pakai pampers. shes 4 yrs old bulan 8 ni. bole die guna perkataan "tak tahan" instead of "tak sabar" nak mandi pool tu. haihhh sabar je laaaaaaaaaa...... sampai2 je rumah terus aku salin baju and tukar kan baju Isya ni sekali. then baru turun balik pegi pool.





she s very very happy sampai dah azan maghrib pun tak nak naik naik lagi.