August 16, 2012

Bebelan di petang Khamis...


Hye uolss. Dah start cuti ke? iolss xcuti pun this week.
Sampai Jumaat kena kerja. Sebabnya raya tahun ni di rumah mertua.
So KL sajo. Tu yg x amek cuti awal tu. Plussss, AL pun dah tinggal sikit je.

Mood raya dah berkobar2 ni. Rasa macam nak mc je esok. Hahaha...
Nak dok rumah, hias2 rumah, kemas apa yang patut kan.
Cermin yang beli dekat ikea aritu pun xtampal lagi kat dinding.
Malam ni kot buat. Tu pun kena pegi beli double sided tape yang agak kuat sikit.

Macamana korang punya raya preparation?
Aku biasa2 saja. Bersederhana. Tak banyak benda baru pun.
Tapi meriah part kuih raya je. Nak tau kenapaaa?
Meh nak cite...

Gini kisahnya. Aku n hubs dua2 order biskut raya tak bagitahu each other.
Bagus kan?
End up aku bawak balik 5 jenis, hubs bawak balik 6 jenis.
Nasib baik la campur2 bukan semuanya biskut. Ada kerepek, kuih siput and kacang ape tah.
Ok la bole tahan lama. Ni pun nak lantingkan 2 3 jenis kat umah MIL or umah mak aku je.
Tak terhabis kang if letak kat umah aku.

Tadi MIL ada called. Tanya aku reti balut ketupat palas tak. Sbb ada orang order dekat200pcs ngan dia.
Mane la acik tahuuu... :-/ (ketupat MALAS aku tau la)
Sembang2 pok pek pok pek trus dia cakap aku tak payah masak apa nanti raya.
Means rendang semua dia buatkan. Untuk bawak balik umah kitorang pun dia buatkan.
Aku cakap la, tunggu la kitorang balik sana dulu, boleh aku tolong kan, tapi tau ape yang aku dapat?
"tak payah la, mira bukannye larat pun"

Ya right. Aku dok masak sikit pun dah tercungap2.
Baik kan MIL saya? Teeeheeeeeee (senyum leborrr sampai ke telinga)



0 LoveLoLLipop: