February 15, 2011

Fishing...


we go fishing!
me, my fiance n his friend dua orang.... nampak macam excited kan aku tulis we go fishing tu, padahal tak ponnnnnn... bosan je tunggu ikan nak kena umpan. this is so not my life.

mr.fiance pon baru2 je berjinak dengan memancing ni.. before this dah 3 4 kali la jugak dia pegi, and aku as usual tak kuasa nak ikot. tapi sabtu lepas dia beria ajak aku pegi sama. mula2 pukul 11 mcm tu aku cakap 'nak' ikot. tapi bila dah pukul 1 dia call suruh siap nak datang amek aku, aku cakap 'taknak' pegi plak sebab macam malas...

then lepas tu 2 3 kali call lagi tanya betul ke tak ni taknak pegi. so paham2 je la bila orang dah tanya2 dua tiga kalo tu kan... pegi je la jugak...

kitorang (me, mrfiance, juling and farid) pegi Sealion Fishing Pond dekat Klang nun... nan tetido2 dah aku dalam keta nak sampai kesana tu... jauh ok....

sampai2 tu macam best la jugak tgk dirog letak umpan, baling joran sume. lepas tu sume keadaan jadi sunyi sepi macam masing2 tengah bercinta dengan joran diorang. aku ni haa bercinta pulak dengan keropok udang. bosannnn.... :(

time nak dapat ikan excited la tengok diorang tarik2 pancing tu.. tu je la, lepas tu back to bosannnn balik...


3 ekor ikan sorang satu bawak balik sebab dapat pon memang sorang satu. berbaloikah 3 jam tunggu 3 orang pegi dapat 3 ekor je? tak berbaloi tak berbaloi.... baik aku dok online surfing tengok baju2 ke handbag2 ke kan.... ;) but we had our quality time there!




2 LoveLoLLipop:

NiZaM said...

masa tu berjinak jugak dengan mancing ni.. so beli lah satu joran around rm200 one set... first time memancing guna joran sdr alih2 joran dibawa lari ikan.. hahaha..

umpan mengena, mungkin ikan besar terus rentap joran masuk tasek..


sumpah kecewa!.. hahaha

MYRAspberry said...

memang lapar gila ikan tu siap dengan joran2 die tarik... mesti ikan besar tu....

aritu ikan besar pon takat putus je tali pancing tu.... terus keciwa...

tapi kalo jorang 200 beli kena tarik, tu lagiiiiiiiii kecewa.. hehe