February 18, 2011

laptop ku oh laptop ku....


dia rosak daaa..... huhuhu... aritu balik Ipoh lagi dah aku macam perasan dia buat hal sebab tiba2 jadi blank skrin dia. tapi ni blank and kita still tau laptop tu still idop la... bukan skrin blank and terus kiok mati...

then aku biarkan aje....

balik KL still guna2 macam biasa la walaupun mula2 on ada sehari tu dia keluar gambar macam kat bawah ni....


gila scary ok... dah mengucap panjang dah aku time ni.. kalo la rosak, mmg takde backup langsung fil2 dalam ni. aku backup kat D je... takut hilang gambar2 semua tak naya aku! mana nak carik weh!!!! tapi sehari tu je la die keluar macam skrin ni... lepas2 tu on macam biasa je...

then tetiba ari selasa lepas dok elok cuti kat rumah, dia jadi lagi sekali. terus blank tiba2. hitam tapi still ada power macam tu la... bukan hitam bermaksud shutdown tutup tu... plug off and on balik pon tak dapek!!!!!!!!!

mati aku. sampai sekarang aku tak try bukak lagi. TAKOT! bagi dia rest kejap la dulu. nak bawak g specialist pon tak de masa lagi. sebab tu la tak berupdate blog ni. sebab kalo aku update, banyak autopublish dari live update. ada jugak kadang2 aku tulis kat office, tp takkan la nak tulis every day kan...


1 LoveLoLLipop:

aisyah said...

motherboard rosak la tu. laptop aku mcm tu la. tapi apis aku memang da pesan, kalau da jadi macam tu, benda pertama buat mesti bekap file.

lucky, aku sempat bekap file2 aku.