May 18, 2010

diet programme...


ok seriously aku nak bagitau aku dah on diet selama lebih sebulan. dalan sebulan setengah macam tu la... and the result was good jugak.. ok la first week i lost 2 kgs. tp totally sebulan setengah tu lost 4.6 kgs je... quite a number jugak kan actually.

kira aku boleh puas ati la dengan result macam tu sebab aku memang tak workout langsung. yes LANGSUNG TIDAK! hanya control pemakanan je. kalo aku workout mesti lagi gempak kan result??? hehehehe...

tapi kan...lately ni..aku asek makan makan dan makan... sebab nye last week kan si BF banyak cuti. so mmg asek makan je la... lepas tu pulak, adik my housemate ni ade kat rumah. kembat 2 orang. so mereka mereka ini merajin memasak pulak. kadang2 tu mmg simpan one portion je khas untuk aku. tak makan kang cakap tak sudi la hape la kan. so makan jugak. hahahahaha...

minggu ni aku akan try control makan balik ok! wish me luck. nak try balik la diet general manager tu. hahaha... yatie je tau nih. tapi seksa kot!!!!

u can do it mira! kalo 10 kilo tak dapat turun, at least 6 kilo lagi pleassseeeee....

3 LoveLoLLipop:

my LIFE,my STORY and my OWN said...

wah...bestnye akak
elly pyh gyle kot nk control
akak makan ape je hari2?

MYRAspberry said...

best?? seksa wooo nak kurus..
dulu hari2 makan lauk sahaja!!! takde nasi, mee, roti, kuetiau ape sume tu takde.
mmg no karbohidrat langsung.
tp skg nih dah start balik mkn2 mee mihun kuetiau sume tu.tu yg rase mcm berat dah naik balik je. nasi je control sket.

my LIFE,my STORY and my OWN said...

aiseh...
makan lauk je eh?
cm nk try ja
2 pn klu leh tahan nafsu makan ni..