May 27, 2010

Sijil ~ SPM time....


biasa la... bila nak guna baru hegeh2 nak cari kan... masalahnye, sijil SPM tu memang aku tak pernah amek pon kat skolah lame aku dulu tu.. nak amek skrang?? jauh perjalanan nak ke sana.. haa...sapa suh dok asrama lagi, kan dah susah...

nak amek kat JPN Putrajaya pon macam lambat je proses.. baru je google tadi, paling cepat 4 minggu. haish... nak pakai minggu depan nih... camno eh nak buat. kalo la ade kak Siti a.k.a the best warden ever kat MRSM tu dulu kan bagus. boleh mintak tolong die poskan je.. tp sayang nye die dah tak keje kat situ lagi... :(

ingat lagi time dulu2 kat MRSM... time tu form 5. kire habis otai la kan kitorang nih. tp we are the most wanted girl actually.. siapa we??? we are LOVELY TUNICS. kitorang memang rapat since school lagi... buat baik buat jahat sume skali. siap ko cover aku, aku cover ko lagi.

slalunye, paling kerap kitorang buat adalah *fly*. rasanye sapa yang pernah dok asrama tu tau la ape maksud fly ni.. bukan terbang ok.... tp curik2 keluar tanpa kebenaran macam tu la.. aku paling kerap fly dengan Te la... siap pergi bukit Mertajam la, Penang la... lepas tu pakai baju biasa, keluar ikot pintu belakang masjid. hahaha.. jahat kan??? tapi tu sume pengalaman. rasa best je bila ingat2 balik. and at least we have something to talk about bila gather balik. rindu nya zaman sekolah dulu....

itu kisah dengan kawan... yg dengan jejantans tak masuk lagi... ni aku cerita secara rawak je la. bukan kisah aku sorang. sume ni kisah2 lovely tunics aku. ada yang pergi dating tengah2 malam kat playground la, ada yang nak bercinta dengan budak 2 tahun lagi muda la, ada yang keluar dinner dengan orang luar la which means fly lagi tp fly dengan so called to be BF. macam2 kisah la... sume tinggal kenangan. bukan senang nak create this kind of kenangan ok. dengan kawan2 yang betol kawan je la baru best and memorable.

ada lagi yang paling best bila kitorang lovely tunics ni dapat result SPM lagi awal dari orang2 yang sepatutnya.. malam sebelum result keluar, we stay kat depan rumah kak Siti warden asrama kami yang paling best tu.. then of course malam tu ada meeting kan... lepas je kak Siti tu balik meeting, dia panggil kitorang nak bagitau satu rahsia.

rahsianya adalah dia bawak balik slip result tu dengan dia and let us see our result. lepas sedey2 kejap kitorang tengok result orang2 lain pulak... hahahaha.... best ooo.... dah terbocor rahsia... takpe la dah 5 6 tahun dah pon benda ni lepas kannn.... so esok pagi pergi pejabat skolah buat2 terkejut la dapat result.. haha...pelakon terbaik sangat. oh how we miss Kak Siti...

4 LoveLoLLipop:

[z@ck] said...

dgr kata kak siti dah kahwin..betul ke tak?

MYRAspberry said...

adakah kita berbincang ttg kak siti yg sama?? hehehe.... mmg dia dah kaen pon time tu.. siap dapat anak lagi kan dgn husband second die tuh.

Anonymous said...

hi. saya pon tak amik sijil spm tu, sbbnya habis je asrama dulu, before result keluar .. dah pindah negeri lain..huu

luckily everytime nak guna before this, tunjuk slip result spm tu, orang tak tanya pape .. tapi result jgk klu lps2 ni ada yang nak mintak sijil betul tu .. nak cekau mana .. T__T

awak buat macam mana .. boleh lagi ye mintak dekat JPN ? saya spm 2003 .. huhu da lama gila T__T

MYRAspberry said...

bole mintak kat JPN. tp paling cepat pon 4 minggu la... kena apply then bayar wang pos rm10 camtu la.. try google. :)