December 15, 2010

keluhan hati...


lately ni sangat2 la busy dengan kerja... tersangat la banyak kerja pun, kadang2 tu rasa malas nak buat. and buat2 macam takde keja langsung. yes takde langsung... macam memang tahap bosan gila babss la bila takde keja langsung... dah buat2 takde keja, lepas tu sembang2, and then kacau2 orang.... sampai dah macam orang gila aku rasa..

i think my position in this company doesn't suit me well lagi dah.. i do love my job, my thing, my friends around... tapi company tak sayang aku nak buat macam mana. aku pon tak sayang company ni. dia tak jaga langsung pekerja2 dia punya kebajikan, apatah lagi nak bagi bonus berbulan2. MEMANG SANGAT TAK LAAAA.....

kedekut nak mampuih wa cakap lu... annual leave bagi berapa hari ja. not even 10days ok per year! salary? jangan cakap ah... aku rasa gaji aku paling rendah kot... ye la dulu mula2 masuk fresh grad lagi, and tak pandai nak demand kan... sekarang aku dah tau, ko jgn harap la nak menipu aku dgn janji2 manis ko lagi kann...

gaji aku sama dengan ms.J... mana aci! aku kena bonding dia tak kena.. ko tanya dia pasal teknikal, haram dia nak tau. aku pegi training weh, i got certificate! dia takde pon... this is so unfair.

and now aku tengah job hunting balik. any offer for me??? susah kan nak cari keja sekarang.... hmmmmmppppphhh......



1 LoveLoLLipop:

$ue @nim said...

cari la keje ape yg blajar dl... br berbaloi rase 4thn dok perah otak.. jom sama2 kita pakt mintak keje lain... :D