December 6, 2010

random-ness


lama tak update blog. rasa nak update. tapi tak tau nak tulis apa sebab cerita yang macam best semua dah basi2 sebab lama sangat. cerita baru pulak biasa2 light je best dia.

minggu lepas adalah minggu yang men-stress kan sebab gaji masuk lewat sehari. hey, selalunya masuk tepat tapi this month tak tepat pulak. dah la orang memang mengharap kan dapat gaji 30hb, tiba2 tak masuk. apa perasaan???

sedih gila! tapi bila dapat gaji pon sedih jugak. sebab berada depan mata pon sekejap je. lepas tu terus berkurang-berkurang-and-berkurang. bayar rumah, kereta, bagi mama, bil telefon, bill macam2 lagi. terus tinggal sikitttttttt! down balik.

dan2 tu bila dapat gaji, ada orang tu rajin pulak nak hantar dan amek balik keja. rupanya ada udang disebalik batu. kena pawwwwwwwww la apa lagi. "what do u expect, u baru dapat gaji kan?"

hhhmmmmmmpppppp!!!!


3 LoveLoLLipop:

Izyan Helmi said...

awk...sme org pun sm kot. dpt gaji n byr monthly comitment. xpe...rezeki ade d mn2...chaiyok2

$ue @nim said...

ok la tuh gaji lwt sehari jer... maksu ni, smpi arini x dpt2 gaji lagi ni... lagiii sedis... bile bil2 kat umah dh bertimbun mintak dibayar...ahlong pn asyek mengejar je..
cuba bayangkan, gaj yg kita harapkan dpt ontime, skali dpt lwt ssgt.. pahtu dpt lak separuh.. x ke hampa keciwa...

MODE : HAMPA... KECIWA... mintak2 la cepat dapat keje lain.... huwaaaaaaaaaaa....

p/s : tuk event januari ni, maksu mintak maaf ssgt.. rase nye x leh nk sponsor pe2 kot.. sbb gaji dpt lmbt.. tunggakan gaji yg lps pn x dpt2 lagi ni..

MYRAspberry said...

izyan: kannn????? sume tu komitmen nak buat cmne kan...

sue: ye ke???? kesiannnyaaa...lewat sehari pon dah bising, apatah lg yg lewat berhari2... :(
cepat2 job hunting cari keja baru...

eh tak dpt sponsor pon takpe la...janji dpt sponsor minyak datang ipoh pon jadi la...