February 23, 2010

Bali Thai...


bla bla bla bla... sumpah banyak entry pasal makan je compare entry jalan2. sebab nye??? tempat2 makan and makanan yg kami makan sedap2 belaka noxs. rugi oh sape yg perut kecik. nasib baek aku perut besar. rosak diet.

second last nite we all kat Singapore, Marketing manager company tu bawak kitorang dinner kat satu mall ni. IMM tak salah aku. jauh jugak la dari hotel kitorang and office. about half an hour driving kot.

then kami makan kat restaurant Bali Thai. indonesian and thai style. FYI, manager yg bawak kitorang tu chinese. but she is indonesian actually. tapi dah lame dok Singapore, die dah jadi warganegara Spore.


kuda pon ada tengah2 restaurant ni.


ada jugak exclusive side. macam ke dalam sikit tempat ni. kitorang duduk kat luar2 yang biasa2 je la... yang side dalam tuh mesti kena book punya.


Helen do all the order except air la kan. matiklah kitorang kalo die order mende merepek2. tak selera kang nak makan.


makanan first yang sampai! taaadaaaa.... KERABU MANGGA. terbaik lah. the best kerabu mangga ever. tak masam sangat tak pedas sangat. crunhcy2 lagi ok.


ikan siakap

sotong bakar

tomyam seafood

ada lagi macam ayam pandan, fishcake yg gemok2 not like normal fishcake, keropok and nasi putih. hehe...takkan la nasi putih pon nak amek gambar kan. makanan yang tak sempat di snap tu sampai lambat, tu yang tak snap. ngah kusyuk makan. tee heee....


HELEN! shes like my mama... muka dia sikit2..tapi sikit2 je. dia makan kalah papa makan ok. i mean bukan la buruk lantak. tapi ikan2 punya tulang sume die gigit kasi abes. bagus! tak membazir.

the dessert ~ sticky rice wit mango.
(pelam dgn pulut daaa...)


nah korang compare sendiri before and after... haahahaha...gile kenyang. tak habiskan nnt cakap kite tak sudi la ape kan. so terpaksa abeskan sume walaupun terlalu kenyang. ALASAN semata2. padahal memang bole masuk lagi je pon. kekekekekeke....


2 LoveLoLLipop:

Anonymous said...

eh, bukan ko mmg buruk lantak kan?? hahahaahhaahhhaha,mesti ko xtau aku sape..perempuan paling cantik kat IA. hahahahahaha

bila nk wat entry bubur katak? cant wait!

MYRAspberry said...

hahahahah...dah ko ckp pompuan plg cantik, confirm aku tau...

takde gmbar la nak buat entry psl bubur katak tu.. aku tau ko mkn sampai licin. kekekekeke