February 25, 2010

mentang mentang la kan....


mentang-mentang la kan cuti CNY aritu agak lame campur weekend skali, sume orang berpusu2 blk kanpung ye... tak bagi can langsung aku nak balik kampung dengan aman dan tenang..

please please please tolong la korang bayangkan betapa jem nya hari sabtu before CNY tu...aku yang gerak from KL pkul 11 pagi pon jem. ada orang cakap pkul 6 pagi pon je. abes tu pukul berapanye yang tak jem???


bayangkan la.... (cepat cepat baik korang bayangkan sekarang), aku masuk tol from Jalan Duta, selama sejam setengah aku baru sampai rawang. yang sepatutnya hanya makan masa 20 minit je kot kalo ari2 biasa.

geram geram... dah la bawak manual, lagi la patah kaki aku nih..



korang tengok je la orang yang nak berenti kencing kat RNR pon sampai keluar ke highway dah parkingnye...

parah2... PLUS tolong la buar 5 lane kat semua highway. mungkin baru tak jem kot.

cuba teka berapa lama aku amek masa dari KL nak ke Ipoh yang sepatutnya 2 jan or 2 jam setengah tu???

jawapannye 5 jam lebih ok!!!! yes 5 JAM.

2 LoveLoLLipop:

n0n0n said...

wuaaaaa.....aku gak yg tak balik ipoh CNY hari tu....takpe...jap lg nk balik...yeessssszaaa

MYRAspberry said...

laa...tak suruh pon tak blk..len kali cuti blk la...