February 25, 2010

picnic @ desa tercinta...


gigih ok lepas je sampai dari KL mengharungi jem2 yang ada, esoknya pulak aku bawak adik2 aku blk kampung kat kedah nun... coz papa tak cuti lagi. so kami balik dulu and boleh stay sane lama sikit.

ahad tu gerak balik kedah Alhamdulillah sangat2 sebab tak jem. kalo tak masak aku dalam kete tu 2 hari beturut2 jem. mama and papa pulak balik kampung hari selasa.

sampai2 je kampung rest2 lepak2 with my cousins. FYI, aku sorang ni je ha yang besar. yang laen sume masih bersekolah lorh...bosan je jadi cucu sulung terlebih awal nih... nasib baek ade auntie yang muda..so boleh jadi kawan la time blk kampung.

esok hari nye pulak Cik Na ajak pergi berkelah a.k.a picnic... kami sume suke kot.. kitorang siap bawak Nasi Lemak lagi. tapi makan tengahari le. idak le kitorang pagi2 dah terjun dalam air terjun tu kan...


kitorang pergi Hutan Lipur Bukit Panchor. sape2 yang dok belah2 kedah or utara perak maybe tau tempat ni...

I've been there before.. banyak kali jugak la.. time sekolah kat MRSM dulu pon ade penah datang camping kat sini... tapi now dah banyak gile berubah. siap nak naik chalet lagi. under construction skg...

maju maju....


pergi satu kereta je...sumbat ha 9 orang masuk dalam tu... tu pon termasuk my beloved grandma ok... itu pon nasib baik pakcik aku tak pegi sebab keje, kalo tak... confirm tak muat kene bawak 2 kete...

::Fatin Nur Emilyn::



tengok..... aku and tasha hanya berselipar jepun. selipar toilet lak tu...hahahaha... saje je tajut ilang n basah selipar2 mahal we ollss.... uh puh-lissss la mira jgn nak gedik sangat macam selipar ko tu harga beribu...

::sesi badak2 merendamkan diri::

time ni aku and tasha also with angah (my adik) dah naik dah... dah kecut ok sejuk... korang nampak tak siap bawak satu periuk nasik lagi tuh... bukan nye reti nak masukkan dalam tupperware ke ape kan, main angkut je rice cooker tu sonang kije...


ni pulak kejadian yang melawakkan... aku tengah nak amek gambar nenek aku nih, pastu tasha boleh plak dok wat "ecece....alalalalala...." camtu. nenek aku pon tak tahan ar nak gelak kan. then terus tersnap. dapat haa capture. mmg terbaik la gambar ni... I miss You nek!!!

selesai makan, mandi, tak terus salin baju dulu.... kita kasi camwhorring dulu... then balik umah je sume kepenatan.... tidoooo....

3 LoveLoLLipop:

aisyah zaharudin said...

mcm best je tempat ni.

Mir said...

aku baru je lepas tgok gmbo ijat yg reU pdrm tu..
huhu.. rugi aku tak pegi :(
Sedih2..

$ue @nim said...

uish.. .cam bes la plak bile bley jadi cam badak berendam nih... hehehe