June 17, 2010

Japanese dinner


semalam...as you all now, my company ada exhibition kat KLCC nun... so ada principal from S'pore datang... so kena la entertain kan... so kena bawak pegi dinner. mula2 suppose me and Yatie saje...tp ditambah2 jadi la dinner berlima at Subang area. kami pilih Japanese food sbb memang si client ni suuuuuukkkkkkkkkaaaaaaaaaaa makanan jepun. Sumi-ka @ SS15.

kedai ni kat atas.. so kena naik tangga... its still shop-lot, just kat atas je. bawah tu ada kedai ape tah. but kedai ni cash only k!! CASH!


man of the house... if im not mistaken la.. dia la owner, dia la chef. jimat kan... hahahahaha... tp rasanya macam dia jugak receptionist kot. hahaha...sebab semalam we olls sampai2 je, die yang bukak booking book nak check. kat tempat grill grill bagai tu jgk die check. gile kentang kan..


atas adalah beef, bawah mackerel. ini adalah super sedap bagi aku la... sebab daging die mmg leeeembuut gile ok... ikan tu plak sedap sebab aku memang pencinta segala jenis seafood. ada lagi yg kitorang makan like ayam, potato, egg plant, chicken wing, nasi yg triangle tu. tp sume tu ok je. yg dua ni super sedap sebab tu letak gambar.


kedai ni takde raw food k. all grilled... so aku yg tak makan raw memang tak payah nak takut sangat la.. heee..... hye salmon belly....eeeiiiiuuu!

all together RM 250 ++ cam tu.. ok la utk 5 person kan. berbaloi jgk. sebab mula2 rasa macam tak kenyang, tapi kenyang pulak.. haha..apa2 la.

ni alamat die..
Sumi-Ka Restaurant
No. 19 First Floor
Jalan SS15/4
Subang Jaya.

Tel:03-5632 9312/016-2249312


tapi kalo nak pegi ramai, better buat booking dulu.. sebab macam penuh je.. tapi kalo pegi 2 orang je, ok la bole lagi duduk kat kerusi2 bar keliling api chef tu sambil tengok2 dia grill food.

and one of my boss ada cakap, kalo nak pegi makan kat japanese restaurant, kalo tengok ramai local people makan kat situ, maknanya makanan kat situ tak menarik. tapi kalo kedai tu ramai orang jepun, thats means kedai tu best!

and kedai ini sangat ramai orang jepun. tiba2 feeling macam dok jepun pulak..

0 LoveLoLLipop: