March 14, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


sabtu lepas keluar dengan Te... pegi KLCC sebab nak tengok cite Hikayat Merong Mahawangsa ni... nasib baik Te dah beli tiket ari Jumaat tu... kalo tak memang menjawab la dok front row tengok cite ni...

memang full house ah! kalo TGV jual tiket duduk bersila pun aku rasa laku jugak. ada jugak orang nak beli kan... sebab memang aku rasa cite ni memang mendapat sambutan sangat2!


pandai pulak tu KRU studio pilih lelaki hensem sebagai hero... ala-ala Jhonny Depp ok. this is not bad for a malay movie. kata Chronicles of Malay Empire. harus la ada cakap bahasa melayu jugak walaupun almost 50-60% speaking english.

and aku rasa umi nazeera tu tak belakon pon takpe.. sebab watak die macam too small. tapi nak bibitkan kisah2 percintaan utk nak kenakan dengan lagu anuar jeng tu, kena la letak watak dia tu...

watak aku paling suka is si mawas man aka khir rahman. memang menjadi la jahat dia dengan botak dia tu...

Thumbs up to KRU! good job.

and rasa nanti nak last2 bila tak ramai orang nanti, macam nak tengok lagi sekali.



0 LoveLoLLipop: