March 21, 2011

Kursus Kahwin


last Sabtuday and Sunday aku pegi attend kursus kahwen with Mr Fiance and my housemate& her partner. plus kawan housemate jugak. so berenam la kan...

sabtu from 2.30pm sampai 6.30pm... ahad tu yg hazab tu... from 9am-7pm kot... kitorang pegi dekat wangsa walk punya... parking senang la jugak sebab wangsa walk tu ada parking besar kan... pegi ni pun L!Z yang booked kan... then sampai2 register and bayar je...

tak payah nk pegi awal2 ayar semua.. http://astanamukmin.wordpress.com/ ni la tempat kitorang pegi. bole la melawat... betul2 bertentangan dengan wangsa walk. if rehat lama tu sempat la jugak berjalan masuk kan cuci2 mata...

ayu tak? eh salah, namaku Mira ok....


see.... semangat beli tudung segala okkk.... sejuk je mata memangdang bila pakai tudung ni... InsyaAllah one fine day nanti ku akan berhijab. im not ready yet since perangai pun tah hapa2 kan... baik pakai bila aku dah betul2 ready nanti.

the course was ok ok la... not too bad n noot too good. since penceramah pun ada yang membosankan kan... eh eh salahkan penceramah pulak.. but betul la wey.... kalo penceramah pun tak menarik minat peserta, macam mana kita nak bagi tumpuan sebabkan tak menarik langsung apa yg dia cakap tu.


Sabtu

2.30 - 4.30 pm : first2 mesti la bersemangat kan.. Ustaz tu takde la lawak sangat. means lawak jugak tapi tak sangat.

5 - 6.45 pm : Ustaz jugak. tapi lebih lawak sikit dari ustaz first tadi tu.. so kurang la mengantuk. but i can see Mr.fiance dah tertido... Danggg!!!

Ahad

9 - 11am : sangat lawak Puan Nurul Huda ni... she is not ustazah, buat kitorang panggil ustazah jugak. Mr.fiance and faiz siap bole gelak2 lagi cakap ustazah ni boleh masuk rancangan Pilih Kasih. sebab die berlakon macam real je ok. as in "real", betul2.

11.30am - 1.15pm : dapat penceramah dari jabatan kesihatan pulak... tapi perangai gaya macam MDaud Kilau. u know what i mean kan... lembut je siap senyum2 macam usop hantu kak limah. hahahahahaha....serius nk gelak bila teringat nak compare diorang dua.

1.15pm : buffet lunch. lauk meriah banyak. pilih je apa. ikan keli, ayam, ikan merah, ketam berlada, lala masak lemah, sayur kacang panjang, kangkung, kobis tempe. tu je kot. ke ada lagi tapi aku tak ingat. tah la...

2.30 - 4.30 pm : ni start mengantuk. penceramah satu tone je suara dia walaupun kuat. dengan kenyang nya. me n liz n her friend dah tersengguk2 dah... dengan tak senang duduk rasa macam nak baring je. masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

5 - 7 pm : last session segar bugar! ustazah aktif semangat gila ok. terus dengan kitorang2 jadi semangat. dia semangat dok panggil2 orang je. tu yang takuit tu, kena la segar kan... hehehe....


tu je la summary kursus kahwin ku... hehee.... dapat sijil dah bole kawen!!!!


0 LoveLoLLipop: