January 24, 2011

sehari sebelum ;)


fuhh fuhhhh.... buang habuk sikit kat blog ni. berabad tak upload. jin rajin tak datang rasuk lagi kann.... ni pon mmg sengaja nak update bertubi2... lepas ni muntah la korang2 baca entry tunang ok..

kite start cite dari sehari sebelum la ok? hari Jumaat. was super duper busy. bangun awal pagi clear kan rumah. keluarkan kerusi, gantung pelamin (yup buat sendiri), ubah itu ini macam2 lagi la...dan kami buat 3 orang je iaitu, me, mama n papa. gigih ok... sedara mara semua tak sampai lagi.

tengahari pulak, amik angah balik sekolah (Lebuh Cator), amek Ila (JJ Ipoh), amek adik (Jelapang), amek cupcakes (Silibin), amek kek (silibin) dan patah balik Simpang Pulai hantar diorang pastu gi amek Tqah @ Seri Iskandar. Penat atas kereta je dengan tengahari nye jammed kat Pekan Ipoh tu. phew!



sampai2 siap semua, rehat dulu and sedara mara semua banyak dah sampai. siapkan and kemaskan sikit lagi hantaran, bunga2 and mini pelamin. tu pon tak siap habis lagi. dangggg! bunga tak cukup. pegi beli bunga pulak... fenat fenattt... macam tak cukup nyawa tau hari Jumaat tu.

malam lepas makan2 siapkan doorgift pulak. dah siap dah dalam bekas mini tu, just letak2 ribbon kat atas tu nak bagi tantek sikit... doorgift adalah Wajik. ada yang tak tau ke? pulut manis tu.. dulu dulu kaler hitam, now dah moden kita buat kaler white n red!

ramai jugak la pembantu....


around 3 am jugak la baru siap pelamin n puas hati segala semua semua tu. then baru tido. bilik semua fully occupied! kat hall ada angah n baby je. kitorang bertiga yang dok pulun buat pelamin tu tido haaa depan pelamin! me, Tqah n Tasha (adik mama).

apa aku heran, dengan sliding door tak tutup nya, janji aku dapat landing. tapi kesian Tqah la, dia tetamu kannn.... ;( tak pasal je kena tido luar....



1 LoveLoLLipop:

Izyan Helmi said...

congratz u!!

excited nak tgk final result mini pelamin itu~