June 22, 2010

nasi goreng daging punya hal...


gerai masakan panas kat tepi ofis aku ni memang la sedap... tapi dia punya servis super lembab ok... sume waitress2 sume indon... jalan punya la hai lenggang kangkung mak limah betol. sakit ati aku tengok diorang jalan macam tu di kala perut aku menyanyi2 lagi rock kapak tahan lapar.

dah tu semalam aku mintak cili potong + kicap, sampai kesudah tak dapat.. dapat la, tapi time aku baru last kunyah suapan terakhir aku. gila lembab kan??? sabar lagi...

tadi pulak lunch kat situ lagi... aku order nasi goreng daging. macam sedap je aku nampak ofismate aku makan aritu, so aku pon order la... mmg aku nye order yg terakhir sampai. dah tu satu hiris bayang daging pon aku tak nampak.

aku panggil la akak tu tanya.

me: kak, ni nasi goreng apa?

akak: adik order nasi goreng daging kan. tapi tersalah buat. ni nasi goreng biasa. mau?

me: aaa...takpe la ok la ni. telur dadar satu k.


dah la salah buat tak bagitau langsung kan. anta2 pinggan kat aku terus blah. aku plak terpinga2 tengok "ni bukan nasi goreng daging." pastu makan punya makan sambil aku still dok menanti telur dadar aku. sampai kesudah tak datang. hampeh.

haish..nak makan pon susah. naseb baek la sedap tau masakan kedai tu. kalo tak memang sume customer lari ok. naseb baik jgk dekat dengan ofis aku, sebab aku aku dok tuju kat kau je kedai oi!!!

0 LoveLoLLipop: