June 16, 2010

just nak tanya...


Apa pendapat korang eh??? Let say kalo aku bonding dengan company aku sekarang for a year. Then tiba2 dapat gov, bole ke main blah macam tu je??? Kena bayar denda tak??? tapi memang sepatut nya dalam surat agreement ada tulis kena bayar berapa2 if nak blah kalo tak cukup setahun.

sebab aku ada dengar kalo G0V nak kite, company swasta memang takkan bole buat apa2... tapi takkan la tak kena apa2 denda langsung kan...

sapa2 yang tau pasal law2 ni plsss advise plssss.......

**eh eh jangan salah anggap pulak, aku takde dapat G0V mane2 lagi eh... saje je nak tau dulu kan... ape2 nnt senang la at least dah buat preparation...tak yah nnt sebok2 nak tanya dah...

plssss2 respon kat my comment box ok...tengkiu mucho!

1 LoveLoLLipop:

Nor_Emylin said...

okeyh Mira, kalau macam kat tempat Lin skang, tak kisahla kerja apaPun dapat, kena gak baYor Bound...kontrak 6 bulan, so kalau tak smpi 6 bulan, kena byr denda la...sebulan rm100..huhuhu

Tapi membe Lin kerja kat Karangkraf, reporter kontrak 2 tahun...so kalau tak smpi dah blah tanpa notis, kena byr ganti rugi ribu riban gak..tapi kalau ckp kita dapat kerja lain yg better, dia leh consider lagi.....kira tak denda la

depend kat company gak sebenarnya..ader tuh, ckp jek kontrak, tp kalau ko nak blah, boleh je blah tanpa kena denda..hahaha...yang penting cara ko blah tuh adalah terpuji la, jgn main cabut..hehehe