September 8, 2010

Lumsum - sesi buka puasa(s)

ada (s) sebab banyakkkk... hahaha...kita compile sekali la... nak buat autopublish hari Isnin, tak sempat. nak buat hari selasa, sakit.. Isnin Selasa i sakit tenat.. huhu... terbaring jer atas katil...

ok2 tu nanti cerita lain ok... now nak cerita pasal buka puasa last weekend. ari Jumaat aku berbuka with officemate @ Cititel MidValley... ;) office belanja la of course.... kalo tak jangan harap la nak pegi kan... dengan mahal plus makanan tak banyak variety. sedih.

me pegi with Yatie n Kak Linda... tapi disebabkan sampai pon nganm2 je lagi ambil makanan dan terus berbuka, takde ape yang sempat disnap pon... kata balik ofis kan. confirm monfirm la jem nya tak hengat kan...



so hanya gambar2 dessert dan pencuci mulut (sama meaning) je yang sempat disnap... yang main course tak amek sebab tengah kebulur. plus tak tahan tengok beef n lamb steak yang superb itu... *yummy*

dessert dia sedap la... rojak best! kuah power.... bukan setakat rasa kicap n manis2 pekat je... cukup semua la...

see yang tukang bayar adalah si lelaki comel sebelah perempuan bernama Puteri itu... ;) thanks W3chard...!


my dear boss pon datang tapi lambat sampai sebab dia kena tinggal.. hahaha..orang lain dah gerak before 6 pm lagi. dia boleh sembang2 kat ofis then only dia perasan yang orang yang dia dok sembang2 tu semua tak join buka puasa...


ok habis cerita puasa di Cititel with my officemate.

next! cerita buka puasa pada hari sabtuday pulak.... me of course la buka with insan tercinta... die je yang mahu melayan kerenah nafsu makan macam2 aku kan... itu pon bercinta nak pilih berbuka kat mana... macam2 keluar.

nak buka kat ayam A1, tapi jalan nak kesitu jem. so cancel. nak buka kat Cheng Ho, tapi fully booked. si BF nak makan ayamas, tapi aku taknak sebab aku dah makan. dah tu demand pulak tak nak makan makanan bazaar sebab hari2 dah makan kan. so weekend je la masa untuk mencuba makanan selain bazaar. dekat sejam ok nak pikir buka kat mana. siap tanya pakcik gugel lagi.

last2 we decided buka puasa kat Jalan Alor je. all time feveret seafood restaurant. tah la kenapa suka sangat pegi situ. kedai2 biasa2 je, tapi mahal. tapi puas hati jugak sebab makanan memang super sedap.
muka si pembayar... tee hee... tq love!

makanan telah habis.
tak sempat aku nak snap ok.. sume makan dengan rakusnya. sebab kitorang berbuka dalam kereta dulu sebab jem. nasib baik dah standy beli air kat petrol pam, takde la kena berbuka dengan korek idong je. hahaha ok tak kelakar.

we ordered Siakap 3 rasa, sotong BBQ, tomyam poktek, and telur dadar. nasi 5 tapi makan 4 orang je. it cost us RM 110.00 ++ ok... mahal kan?? tapi puas hati la sebab sedap.

si Jeff & Juling. double J!

ok next! hari Ahad pula ye rakan2... ahad tu aku heret si BF teman aku g buka @ rumah maksu kat TUDM*Subang nun.... malas den nak drive sorang ke sana.. so ajak la pakcik supir.. heehehehe....ok kidding k BF. u r not my driver. ;)

takde gambar yang di snap sepanjang di sana... huhu.. busy melayan sepupu ku Asyraaf yang super aktif itu...

fuhhhhhhhhhh............penat tulis ok panjanggggggggggggggggg...............

bubye!


0 LoveLoLLipop: