July 17, 2012

Cerita makan


muka aku kat opis dah terkenal dengan makan makan dan makan lagi...
so adalah tak heran kalo ade orang nak cakap "mira ni asek buat entry makan je"
selalu ke???

ok back to the topic.
(saje publish entry makan time orang tengah lapar nak tunggu lunch time)

macam yang aku dok cakap2, memang sekarang dah rajin masak. 
cuma kalo balik kampung je kot jadi malas.
maklum la nak rasa air tangan mama kot. hehehe alasan je tuuuuu....

ni adalah menu2 sepanjang minggu lepas.
tapi ada yang tak complete la sebab ada yang terlupa nak amek gambar pulak.
maklumlah dah kebulor sangat agaknye.

sardin + ikan pekasam

meleleh wa cakap lu makan nasik panas2 dengan ikan pekasam ni....


udang goreng kunyit

ni buat basah2 sikit bagi macam ada kuah2 sikit kang hubs bising lak takde kuah.
sekali dia bising daaaaa kenapa tak masak kering bagi garing2... T____t


ikan masak sambal + telur goreng + sayur lemak kobis

time ni makan sorang sebab hubs keje ke apa tah tak ingat.
lagipun memang aku sorang je dalam rumah ni yang makan ikan termenung aka kembung tu.


ayam masak kicap + cendawan goreng

mula2 time before goreng tu nampak macam banyak je cendawan nye.
sekali dah goreng ciput2 plak jadi sikit.
bedal je lah labu janji kenyang perut suka hati.


ada yang teringin nak request resepi ke???
tak payah la.. korang google je la dengan pakcik google tu.
lagi senang sap sap soi keluar macam2 link ha.
aku selalu cari resepi kat Dapur Tanpa Sempadan and MyResepi je...
senang mudah pantas. hanya dihujung jari. ehhhh.....terbuat iklan plak...







0 LoveLoLLipop: