July 25, 2012

Ramadhan 2012


dah masuk hari ke-lima puasa baru rasa nak cerita2 pasal bulan puasa ni.
Alhamdulillah 4 hari berjaya puasa dengan baby kat dalam pun x buat hal.
just hari ketiga tu je (Isnin) pukul 6 pun rasa nak pitam dah.
6.30pm terbaring terlentang dalam bilik macam budak2 baru belajar puasa tu.

after berbuke pulak, makan je selesai solat maghrib memang kebaboom tertido dengan telekung2.
hubs pun kesian nak kejutkan sbb memang muka aku time tu memang muka simpati penat gila.
sedar pun bukak telekung je and sambung tido balik sampai pukul 1030pm.
being mira, keluar depan g meja makan, makan roti john pastu lepak depan tv jap and sambung tido balik. heheheheheheh....

gambar2 menu berbuke takde la pulak.
sebab nye malas nak amek + malu dengan in law. she's here since lepas buat minor surgery aritu.
tapi today dah balik ampang balik dah....
so kembali kami berbuka dan bersahur berdua saje.

sekarang kat opis masuk je waktu petang, sebok aku dok google resipi nak masak ape.
takkan asek nak makan lauk yang slalu masak je kan.

maybe after this bole la kite share2 menu berbuke and bersahur kita ye dok?
semalam ade buat agar2 santan gula melaka. tapi takde gambar.
teringin sangat nak makan sebab teringat2 mama punye agar2 santan gula melaka tu.
cepat2 whatsapp mama mintak resepi. padahal dah google but stillllll nak tanya mama jugak.

cubaan pertama adalah 70% berjaya.
agar2 tak keras tak lembik sangat. gula melaka kurang so kaler adalah cair2 saje.
santan terlebih sikit so lemak dia lebih la...
dalam pada 70% berjaya pun hubs ulang amik je dari dalam pinggan.
kira misi berjaya la tu kennn???


pasni nak buat dessert apa pulak ye???




2 LoveLoLLipop:

nadiya yusoff said...

waaa...rajennya hang masak...

aku x kose nak masak utk bkk posa. terjah bazar je senang..

tapi bila hubby nak makan masakan isteri, tepaksa mengikhlaskan diri utk memasak.haha

MYRAspberry said...

rajen pun sbb ada MIl kat rumah...
tapi ada jugak la laun beli.
selalunya sejenis lauk je aku masak. lain beli2... heheheheheh