July 4, 2012

Weekend bersama Sayangsss...


Sabtu lepas elok je celik mata terus received a call from Te....
Cakap nak ajak jumpe sebab Tqah baru sampai KL je... dari Penang. bukan senang minah tu nak datang KL. So harus la berjimba since memang takde plan pape pun weekend.

Petang camtu after Te abes conference, Ja abes keje, and Tqah abes kenduri baru diorang datang pick up mak buyong ni. sambil2 datang jalan umah la...
Mula2 blur tak tau nak buat apa. tapi takkan la nak lepak rumah je kan...
so pikir2 tetibe ternampak roza update bbm status.
kitorang sume ingat die dah fly gi Jeddah (keje), rupenye takkkk lagi.


contact2 calling2 and decided pegi rumah die je kat Puchong.
before gerak dari umah aku, harus la camwhore dulu. antara gambar aku ada dalam entry ni.
sume amek dari instagram diorang. aku malas nak keluarkan phone. so keje aku curi je.


Kajang-Puchong bukannye jauh mana pun if lalu LDP n putrajaya tu...
sekejapan je sampai rumah Roza.

borak2 cakap nak buat apa semua siap ada bagi idea nk g PD la Genting la bagai....
heyyyy aku tak bawak baju apa pun... plus tak bagitau hubs pun nak overnite.
last2 decided nak overnite kat hotel kat KL je.... tapi tak nak kalah.
call buat reservation sume hotel 5stars je.
Mandarin Oriental la, Hotel Maya la, PNB Darby park la and yang lain2 call sume tak angkat.
memang betul2 dah call booking ni masa otw dari puchong ke KL sebab memang cari hotel tengah2 KL pun.

tapi malangnye bile dah sampai area Jalan Tun Razak tu, one of us receive a msg yang tak berapa nak baik sangat. and macam not nice la nak pergi berjimba.
family member one of us (and of course bukan aku) tak berapa sihat.
mula2 ingat warded, tapi alhamdulillah takde pape and balik rest kat rumah je lepas check kat hospital.

pung pang pung pang gedebuk gedebak semua, dah malam.
takde hotel motel nye, balik Puchong tido rumah Roza je.
since esok nye (read: Ahad) petang die dah kene fly g Jeddah keje kat sana for 2 months.
kang kelam kabut pulak die kan. so tido rumah die je senang.


pukul 12 dah melepak kat rumah dah.... baju pun baju pinjam je ok.
aku mana bawak apa2 pun. nothing. nasib baik satu malam je.

esok nye bangun pagi Roza dah tengah siap2 dah.
awal minah tu bangun. kitorang bangun siap mandi semua pun dia tak siap lagi.
buat rambut la, make-up la, last check barang2 yg nak bawak la.
dia ada chartered flight kat Jeddah. stil under AA tapi base kat sana for 2 months je.
nasib dia sempat balik before raya. kalo tak mauuu sedih kot.

sedih la dia nak pegi. sedih jugak bila jumpe kawan2 and time nak balik tu peluk2 semua.
memang bukan senang nak jumpa ramai2 macam ni.
Ila pun dah bising sebab jumpa tak bagitau dia awal2.
kitorang pun tak plan kot, tetibe je macam terjumpa gituuuu.
Ila lak tak dapat join sebab dia ada team building ke company trip macam tu la.


we all gonna miss u so much Roza!


aku pun akan rindu korang semua jugak. tah bila la dapat jumpa lagi.



0 LoveLoLLipop: