April 29, 2009

seharian di Kota Gelangi


as i told before, lepas exam aku nak kuar ng family aku kan ke umah sedara kat Pahang...
so lepas exam on the way back to kolej dalam kete syak, mama called.
tp Adik yg cakap..

A: Along, kitorang dah sampai ur campus.
M: ye ke? kejap2...

aku sampai2 je kat kolej xde pon lagi diorang.. ampeh je Adik nih..
adala dalam 5 saat lepas tu aku nampak kete papa naik bukit ke kolej aku tu...
papa ingat nak breakfast kat kolej aku je, so sume orang pon turun la...
Mama, Adik, n Angah pegi ke bilik aku...
aku nak salin baju kan... ate nye g exam pakai baju kurung..
idok le aku nak berjalan pon pakai baju kurung kan...
baik bebenor la rupenye aku..
papa pulak tunggu kat cafe je...

dah siap2 tukar baju sume, kitorg keluar2, tgk2 papa dah start kete...
then die cakap x yah breakfast la... nak lunch tros japgi..
ye la...jam pon dah kul 10.30 dah nak breakfast pon dah lambat dah...

so we had our brunch kat Pandan Jaya.... si BF suke tempat ni..
so aku pon bawak la ma familia ke sini...
murah pon murah je tempat die... kebersihan pon ok...
cube korang bayangkn ng menu2 kat bawah aku nak tulis japgi ni bape hengget.

  • Me: nasi + ikan keli bakar + sayur labu + teh o ais (barli xde)
  • Angah: nasi + ayam percik + udang masak pedas + milo ais
  • Adik: nasi + ayam percik + milo ais
  • Mama: nasi + sayur + teh o ais
  • Papa: nasi + nescafe ais
Pastu papa ng mama makan lauk ikan patin masak lemak letak dalam satu mangkuk lain..
papa amek kepala (besar gilos) & isi.

cube korang teka harga die?
rm 40?
rm 35?
rm 29??

jawapannye tidak2...
harga sume2  makanan tu adalah RM21... x percaya kan murah sangat!
mama pon x percaya murah sampai camtu.
maaf gambar tiada kerana aku adalah kebulur tahap cipan.

pastu kami meneruskan perjalanan...bapak la lame aku rase...
sempat bercamwhoring dulu kami adek beradik.. termasuk la mama.. hihi..



opsss... tetibe tersesat satu gmbar my cousin kat pahang tu...
gmbr tu jugak kena balack & white kan sbb muka aku adalah berminyak tahap tuang minyak sekilo kat atas muka aku.
FYI, umah yg kitorg pegi tu adalah umah Pak Su mama... 
which means Tok Su aku la kan...
n budak kecik ni cucu die.. cucu die bersamaan cousin aku la kan...
walaupun bukan sepupu btol ek... kire 2 pupu cmtu la.. 
aku dah x berapa paham...hehe

kitorg pegi ni pn sebab nak tgk jalan...10  mei nnt ade kenduri kat sini... 
aku x pegi kot sbb 10 mei jugak besday si BF.
tapi my family akan bertolak malam from Ipoh, dah x tau jalan katenye..
confirm sesat nnt..baek g familiarkan jalan siap2 ye dak.

we ols lalu karak hihgway.. n lebuhraya pantai timur...
name je highway, tp punye la berbelit2...


and jugak banyak jalan rosak n diorang repair2... so banyak lencongan & jalan ditutup.


ok!! sampai sudah...
sampai mane..?? baru sampai Sungai Pahang... hehehe...
dari karak ke KOta Gelangi tu ade bape exit tah...
yg aku taw we ols kuar exit Chenor...
time tnye jalan kat cousin mama, mama asek dok sebot Tenor Tenor...
last2 tgk signboard, ha....amek kau! "Chenor la ma..."


tiket highway die adalah sangat cantik ok!
macam tiket LRT cmtu... n macam kad2 bank pon ade keras die..
sebelum sampai exit Chenor tu, ade jumpe exit Lanchang.. 
mama siap nyanyi lagu "lanchang kuning" lagi...
macam2 la mama ni..
aku x penah dengar pon lagu tu actually... tp layan kan aje!

we ols bertolak around 11.45 from pandan jaya n sampai Kota Gelangi tu around 1.45 pm gak la..
ok la 2 jam lebeyh e journey...
tp still macam bosan sebab kiri kanan from exit highway itu adalah kelapa sawit ajjjeeee...
lepak2... 
rehat2...
malam pas dinner dalam 9pm camtu we ols shoot balik..
TokSu siap bagi pisang, tebu, buah kundor.. n macam2 lagi..
penuh bonet kereta...

papa anta me balik UKM, then diorang balik Ipoh tros...
ok itu saja untuk seharian di PAHANG!
penat dah tulis nih.. :)

bubbye!


2 LoveLoLLipop:

Fadhlah said...

saya pon penat baca dah nih.. :)

bubbye!

LimeLoLLipop said...

hahaha..thnx for reading!