July 28, 2009

beli2 ikan (otw lagi)


bersiaran langsung dari cafe lepas class sementara tunggu Syak datang nak masuk lab.
hahahaha...kate cita2 nak jadi blogger tegar kan..


jom jalan2 beli ikan??!


kitorang singgah kat Tasik Banding tu utk beli ikan bawak balik ke kampung.
macam2 ikan adoo.. banyak pilihan la...
fresh2 plak tu ikan die... sume adelah pilih sendiri ok..



haaa...bab2 name ikan ni aku tak berapa nak mahir sangat la kan...
takat ikan biasa2 kembung bawal keli tu aku tau la..
kelah terubuk dan sebagainya tu aku adalah tidak tahu..




pilih pa... pilih! macam2 adoo...
lepas pilih tu letak ais sendiri k.. letak banyak2 k supaya nanti tak berbau sangat and still fresh.


lepas bayar trus cabut... jaoh lagi perjalanan menanti.
plus mama and angah tak turun ke jeti jual2 ikan nih... mama takut sebab mama pakai heels.
takot terjatuh and heels tu terlekat celah2 kayu ke kot.


Adik - otw ke kereta.




bubye Tasik Banding!!!


2 LoveLoLLipop:

Raihanna said...

wah..
tempat nie macam menarik la....
ikan dia pun fresh2..
rai pun sama jugak..
ikan banyak rai x kenal..
hehe....
kalau ikan semilang tu kenal sebab de misai cam kucing...
hehe..
ikan lain..rai tau makan je..hahaha

LimeLoLLipop said...

hahahaha..tau xpe kan rai.. ikan semilang ngan keli pon nak sama je.. cuma ikan semilang gemok sket..

ikan laen jgn harap la nak kenal kan.. hikhik..