July 29, 2009

makan2 buah2an


hehehe.... comel tak aku spell durian jadi duren??
hikhik.... tah la, dah macam terbiasa plak spell camtu dalam mesej..
dah terikut2 sampai ke sini...

sumber: en google

ari sabtu kat kampung tak de buat ape pon...
dok umah je... mama n papa ade la keluar..
bawak angah g berubat cara kampung..
pagi2 lagi, uncle aku dah g cari duren kat dusun...
banyak gila nak matik dia bawak balik ok! 2 bakul kot... tapi bakul jenis rendah la.. bukan macam bakul besar bawak g jual kat pasar malam tu.

fyi, family belah bapak aku ni memang banyak dusun...
pisang ade, rambutan ade, dokong ade...
kat area tepi2 rumah pon ade pokok rambutan and manggis..
gile heaven kan kalo time musim buah..
thats y i like my kampung! boleh makan buah banyak2 for free ppl..
yess... for free....

so aktiviti utama di kampung, adalah makan duren, rambutan & manggis juga!


p/s: oleh kerana terlalu taksub dengan segala buah yang ada, pic pon tak sempat snap. tapi makan sempat jeee.... ;)

0 LoveLoLLipop: