January 6, 2010

Journey to Singapore


woke up at 7 am.. semangat ok. itu pon mak angkat yang kejutkan. gelaran kepada si Watie sebab die kan Mummy. tu nasib baik tak bangun kul 5 ke 6 pagi ke kan.. kate tido pon dah pkul 3 4 pagi...dah bersembang galok sangat kan...

tapi dalam pada mak angkat yg kejut tu pon, die paling lambat mandi and siap. bilik air bukan 1 je, tp still lambat.

kul 9 lebih2 jugak la baru gerak kan... janji melayu la sangat nak keluar rumah pkul 8. terus masuk highway tuju ke JB terus. tade singgah2 lengah2 mase lagi. minyak pon dah isi full kan, selamat jalan!

tapi tipu la kan tak brenti mane.. harus la benti take our Brunch dulu kan kat Pagoh kot if tak salah aku la... then siap main2 playground, camwhoring bagai. shopping pon sempat tau si Suzie tu. aku shopping rojak saje.

ni ha si lelaki lelaki menunggu si perempuan ke tandas la, kedai buah la, kedai souvenir la... diorang la dok jaga si Caca tu. bapak mithali kate...


then bagi Caca men see-saw jap terus kite sambung jalan balik. ade jugak budak tu nak kene tinggal citu dek penangan taknak turun men bende alah ni.

nasib baik la ade her fav auntie ni yang dok heret Caca. mau jugak sampai Mummy die kene jegil2 mata la cakap

"jom! kite nak alan ni"

"kite nak alan mane mi"

"kite nak alan Singapore"

"ooo.... Cpore"

hahaha...kelakar je bile dengar bebudak cakap! so cute. then kami meneruskan journey yg tak sampai2 lagi tu kan...


......To Be Continue......

0 LoveLoLLipop: