January 7, 2010

Geylang Serai


macam Bagan Serai tak name tempat ni??? kekekeke.... Geylang.. macam best je ejaan cmtu.. isshhh...ape la aku ni..tu pon nak amek kesah...

around kul 6 lebih la jugak kitorang gerak to GEylang ni....itu pon kawan Uncle Suzie yang tunjukkan jalan... then die blah dengan meninggalkan syarat2 no smoking merata2 la, jgn buang sampah segala sume.. its a Fine City u know... mati la kalo kne saman takleh balik Mesia kne tahan kat border.


happy faces dapat g jalan!!! wweeeehuuuuu...

this time we olss tengah berjalan dari parking menuju ke Geylang tu.. orang cakap sini tempat murah2 bole la nak shopping. tapi takde ape yang menarik pon kat sini. its more to baju2 barang2 muslim muslimah sejati. u know what i mean. baju kurung, jubah segala la... i can consider this as Malay Street something like that la..
but then, baju kurung manik2 cantik murah ok!!! its about SGD15 je... dalam tak RM38.00 gitu la.. kalo kat Mesia mau 80 90 dah kan... so Suzie rembat selai. aku pon nak beli, tapi malas nak memilih2 n menerai2... lupakan aje la hajat tu.


bole tak time kitorang jalan2 ni, sure la kitorang amek2 gambar snap sane sini kan... then this picture plak, kat jejantas tau.. takde la macam orang ramai nak lalu ke ape. tetibe tengah2 nak amek gambar ni ade sorang makcik melayu berdengus macam...

"urrggghhhh....amek gambar??"

ko kenapa makcik?? kami amek gambar pakai camera makcik ke?? or jejantas ni jejantas makcik punya or makcik yang buat??

oh one more thing, kalo pegi Geylang ni, sure wajib harus kena pekena Teh tarik die. dekat kedai Mr. Teh Tarik. tepi jalan je kalo lalu sure nampak.. Teh die super sedah tak kire la teh ais pon.. tp kalo nak lagi sedap order la Teh Tarik. Marvelous! Superb! 10 stars i bagi ok.


......To Be Continue....

0 LoveLoLLipop: